Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ideal09 είπε

Στα 100κ βασικά πλησιάζουν οι χώρες μεταξύ τους ούτως  η αλλως. Ολλανδία βέβαια πληρώνεις και την ασφάλιση χωριστα. Στους πιο συνιθησμένους μισθούς βέβαια Γερμανία και Βέγλιο είναι απ' τις χειρότερες.

Δες ομως ποσο κοστίζει ενα καινούργιο αυτοκίνητο στην Ολλανδία και ποσο σε Βελγιο και Γερμανία. Δες το ίδιο για βενζινη, φαγητό, κόστος κατοχής αυτοκινήτου, ενοικια, σπιτια. Δες ποσο κοστίζει η υγεία που ειναι απαράδεκτη. Κοιτώντας μονο τα νούμερα του μισθού δεν βλέπουμε ολη την αλήθεια. 

• Like 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pseira είπε

να σου πω απο την πλευρα μου τα θετικα καμτα αρνητικα της μεστανατευσης

Ευχαριστώ για την εκτενή απάντηση. Έτσι όπως τα διαβάζω κ με τα παρακάτω σχόλια είναι μια αξιοκρατική αλλά ακριβή χώρα σε διαβίωση οπότε τα φέρνει ίσα βάρκα ίσα νερά με την Ελλάδα στο τέλος αν έχεις ίδια φορολογία,ανύπαρκτες έως εχθρικές κοινωνικές συμπεριφορές κ ένα σουπερμάρκετ με αμελητεα διαφορα..γιατι κ δω βρίσκεις φτηνά στο λιντλ αλλά είναι κ αμφίβολης ποιοτητας..τα δε σπίτια όπως τα ακούω δεν είναι ανταγωνιστικά.

τελικά αυτό το "έχουμε ήλιο" αποκει που γελαγαμε αρχίζει να ξαναπαίρνει άλλη βαρύτητα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Ευχαριστώ για την εκτενή απάντηση. Έτσι όπως τα διαβάζω κ με τα παρακάτω σχόλια είναι μια αξιοκρατική αλλά ακριβή χώρα σε διαβίωση οπότε τα φέρνει ίσα βάρκα ίσα νερά με την Ελλάδα στο τέλος αν έχεις ίδια φορολογία,ανύπαρκτες έως εχθρικές κοινωνικές συμπεριφορές κ ένα σουπερμάρκετ με αμελητεα διαφορα..γιατι κ δω βρίσκεις φτηνά στο λιντλ αλλά είναι κ αμφίβολης ποιοτητας..τα δε σπίτια όπως τα ακούω δεν είναι ανταγωνιστικά.

τελικά αυτό το "έχουμε ήλιο" αποκει που γελαγαμε αρχίζει να ξαναπαίρνει άλλη βαρύτητα.

Ο καθένας φτάνει στα συμπεράσματα που θέλει.

• Thanks 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pseira είπε

Τα σουπερ μαρκετ ειναι αισθητα φθηνοτερα σε σχεση με τα ελληνικα. Ακομα και τα budget οπως το LIDL ειανι σε πολλα προινοτνα 20, 30 ισως και 40% κατω.

εγω εχω κλεισει 8 χρονια γερμανια και βλεπω πραγματικα σιγα σιγα μια στροφη.

Η βιομηχανία τους δεν παει καλα…σχεδόν ολες οι αυτοκινητοβιομηχανίες εχουν ανακονωσει κλεισιματα εργοστασιων και απολύσεις .

Η εταιρεια μας βαζει αγγελια για προσωπικο και ερχονται βιογραφικα μονο απο τουρκια, σερβια, αλβανια και ιραν, χωρες που βλεπουν ακομα την γερμανια ως την γη της Επαγγελιας.

να σου πω απο την πλευρα μου τα θετικα καμτα αρνητικα της μεστανατευσης.

ΘΕΤΙΚΑ

• Ποιοτητα ζωης. ΟιΓερμανοι υεωρουν οτι εχουν πολυ γραφειοκρατια αλλα δεν το εχω συναντησει. Τελευταια φορα που χριεαστηκε να παω σε υπηρεσια ηταν πριν 6 μηνες. Με ραντεβου, σου λενε τι πρέπει να εχεις μαζι σου και τελειωσα σε 10 λεπτα. Επιπλεον η θεση της χωρας επιτρεπει ταξιδακια στις διπλα χωρες , ελβετια , Λουξεμβουργο, Τσεχια, Αυστρια, Πολωνια, Ολλανδια…Φυσικα και μεσα στη Γερμανια εχει ατελειωτους προορισμους για αποδρασεις
  • Επισης η Γερμανια ως μια απο τις μεγαλυτερες αγορες στην Ευρωπη, συμπεριλαμβανεται παντα στο πρωτο κυμα νεων υπηρεσιων. Π.χ. Disney plus και ειχα 1,5 χρονο πριν ερθει Ελλαδα. Αποστολες με Amazon συνηθως την επομενη μερα, εκτος αν πληρωσεις εξτρα και σου ερθει την ιδια. 
  • Εργασιακά. μισθος εννοειται στην ωρα του και αρκετά benefits , ανάλογα την εταιρεία. Εργασιακά δικαιώματα, 30 μερες διακοπές ειναι πλεον το στανταρ, ενω μερικοί δινουν και 32. Απολύσεις πολυ δύσκολα μετα τους 6 μήνες καθως πρέπει να υπάρχει σοβαρος λόγος.
  • Αξιοκρατία. Σε 6 χρονια βρεθηκα απο ο νεος που δε μιλουσε καλα γερμανικα, να διευθυνω το γραφειο της Φρανκφουρτης. Μου εχει δοθει δυο φορες ΚΑΛΗ αυξηση , χωρις να τη ζητησω…
  • Συγκοινωνιες. Σε μεγαλη πολη δε θα χρειαστείς αμαξι. Υπαρχουν πλεον τοσα car share που σε αναγκη νοικιαζεις. Εαν θες να βγεις παραεξω μια στο τοσο ειτε με τρενο είτε με ενοκιαζομενο. Το κοστος διατηρησης και συντηρησης αυτοκινητου ειναι ενα εξοδο που μπορεις να το γλυτώσεις ωσπου να κανεις οικογενεια.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

• Καιρος. Σχετικα με Ελλαδα πολύ λίγος ήλιος...Ειδικα Βερολίνο ήταν κατάθλιψη. Το χειμωνα νυχτωνει απο τις 5 και ξημερωνει στις 8. Το καλοκαιρι νυχτωνει στις 22.00 και ξημερωνει 5:30.
  • Έλληνες. Εκτος αν πέσεις σε εξαίρεση, μην περιμένεις από κανεναν βοήθεια ή συμπόνοια. Οι περισσότεροι εδώ εχουν φερει και τη νοοτροπία τους μαζί. 
  • Διαφορα κόστη. Αν και τα προιοντα εδω ειναι φθηνοτερα , οι υπηρεσίες είναι πανάκριβες. Δικηγόροι, λογιστές, ηλεκτρολόγοι πληρώνονται με την ώρα. Συνεργεια αυτοκινητων εχουν πχ εργατοωρες στο 100ρικο και αντιπροσωπείες 200€. Αμαξια βγαινουν ολική για πλάκα, γιατί η επισκευή είναι απλησίαστη.
  • Γερμανοι σαν λαος.  Ειναι ευγενικοί γενικότερα, περισσότερο απο τους Άγγλους, αλλα στις περισσότερες Περιπτώσεις φαίνεται οτι είναι ψεύτικη η ευγένεια. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βιώσεις ρατσισμό, ιδίως αν δεν μιλάς γερμανικά. Εξαίρεση μονο το Βερολίνο.
  • Φορολογια. Εχει απο τις μεγαλυτερες φορολογίες στην Ευρωπη, ειδικα αν είσαι ανύπαντρος… 100Κ μικτα , μενουν στο χερι περιπου 59κ. Καπως πρεπει να να αιμοδοτησουμε το κοινωνικό κρατος βλεπεις. Αυτο το γεγονός Θα σε κανει σιγα σιγα να κλινεις και συ προς τα δεξια…Εμενα τουλάχιστον αυτην την επίπτωση είχε..
  • Εγκληματικότητα. Οπως σε όλες τις χωρες που εχουν δεχτει μεγάλο αριθμό ξένων, η εγκληματικότητα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Ακομα και σε σχολεία εχουν σημειωθεί πολλα περιστατικά οπου μουσουλμανοι επιτίθενται σε γερμανους…
  • 12 μισθοι, εκτος απο,λίγες περιπτώσεις, δεν δινονται δώρα χριστουγεννιάτικα και Πασχα,
  • Εύρεση σπιτιου. Απιστευτα δυσκολη, ειδικα για νέο ερχόμενο και σε μεγαλη πολυ. Μεγαλη ζήτηση και μεγαλο εξοδο αρχικα. Ενοικιο + 3 ενοικια εγγυηση. Τα σπιτια πολλες φορες  δεν εχουν κουζινα και πρεπει να βαλεις εσυ….αλλο εξοδο.

Επειδη δε βλεπω στα επόμενα χρόνια να γίνεται καλυτερη η κατάσταση, θα σου πρότεινα αντι για Γερμανια, να δεις Ελβετια. 

Η αληθεια ειναι οτι η Ελβετια δε μαρεσει, μικρη και βαρετη, δεν ειναι του στυλ μου καθολου. Γενικα ποσο περιπου πιστευεις παιρνει η διαδικασια ευρεσης σπιτιου ? 5-6 μηνες η μπορει και χρονο? ποσο θα ελεγες οτι ειναι ενας καλος μισθος ωστε να σου μεινουν αρκετα στην ακρη μετα τη φορολογια και το ενοικιο?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giwfys είπε

Και στην ελλαδα 5😅

που 5? Χαλάνδρι παίζει ποιοτικότατο στα 3,50-3,60.

Δημοσ.
20 minutes ago, dtk-386 said:

που 5? Χαλάνδρι παίζει ποιοτικότατο στα 3,50-3,60.

Toυμπα. 4.10 χωρις σαλατα, 4.50 αν βαλεις τυροκαυτερη κτλ. 5.10 αν βαλεις λαγανα αντι για πιτα χωρις σαλατα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ποια ειναι τα νούμερα;

Ο καθένας βλέπει αυτό που τον συμφέρει κι' αυτό που μπορεί να υποστηρίξει(κυρίως). Εiναι και θέμα κύκλων πάντα το τι γνώμη εχεις. Γνωρίζω άτομα που Ελλάδα έρχονται οριακα για διακοπές, αλλά πάντα με ακαδημαικό background, αλλά και άτομα που πήγανε για απλές δουλείες χωρίς είδκευση, οδηγοί, εργάτες σε εργοαστάσια κ.λ.π. που θα σου πουν τα χείροτερα. Βέβαια, αν δεν εχεις τιποτα στην Ελλαδα και πρεπει να τα πληρωνεις ΟΛΑ μονος σου και να ζησεις με αξιοπρεπεια, αν εισαι απλος υπαλληλος ειδικα τότε δύσκολα τα πράγματα.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Βέβαια, αν δεν εχεις τιποτα στην Ελλαδα και πρεπει να τα πληρωνεις ΟΛΑ μονος σου και να ζησεις με αξιοπρεπεια, αν εισαι απλος υπαλληλος ειδικα τότε δύσκολα τα πράγματα.

Εχεις ήλιο φραπέ σουβλάκι όμως στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Εγω απορω που τον βλεπει τον ηλιο τον μισο χρονο ο υπαλληλος που ξυπναει 7 να παει δουλεια, ειναι εκει στις 8, φευγει 5 το απογευμα και ειναι σπιτι στις 6. Το σπιτι εν τω μεταξυ κατα 80% ειναι σε κανα στενο που δεν το βλεπει ηλιος ποτε παρα κανα 2ωρο το καλοκαιρι.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Nothingtodo said:

Η αληθεια ειναι οτι η Ελβετια δε μαρεσει, μικρη και βαρετη, δεν ειναι του στυλ μου καθολου. 

Θα πω 2 πράγματα πιο φιλοσοφικά μιας και για την ζωή στην Γερμανία δεν έχω άποψη.

Πρώτον αυτό που γράφεις ότι δεν είναι του στυλ σου, υπάρχει η εύκολη απάντηση/ερώτηση. Το στύλ σου ποιο ειναι; Πρέπει να είσαι 21-22 χρονών αν καταλαβαίνω καλά. Δεν ξέρεις τι θα πει καθημερηνότητα με δουλεία και τι θα θέλεις να κάνεις όταν φύγεις από την φάση, βγαίνω πίνω ποτάρες κτλ, οπότε δεν ξέρεις ακόμα πιο είναι το στυλ σου. 
Αυτό ισχύει στην ίδια χώρα από πόλη σε πόλη, αλλιώς η ζωή στο Βερολίνο που ναι και εμένα σαν τουρίσατας θα σου πω ότι γ@μ@ει και αλλιώς να βιώνεις εκεί μια καθημερηνότητα. Μπορεί να είναι και τέλεια δεν ξέρω, αλλά αν δεν το ζήσεις δεν θα μάθεις ποτέ.
Εγώ έγινα εσωτερικός μετανάστης στην Ελλάδα από μεγάλη πόλη σε μικρή επαρχιακή και τώρα αν μου δώσεις θέση στην Αθήνα, το πιο πιθανό είναι ότι θα πήγαινα με πολλά παραπάνω λεφτά και μόνο γιατί δεν θέλω να ζήσω ξανά την καθημερηνότητα της μεγάλης ελληνικής πόλης. Στην αρχή είχα πάθει σοκ αλλά με τα χρόνια θέλω άλλα πράγματα.

Δεύτερον, θες να ζήσεις νέες εμπειρίες, αλλά στην πραγματικότητα, στον εργασιακό τομέα θα είναι η πρώτη σου εμπειρία. Μπορείς να ξεκινήσεις και από Ελλάδα και να πας μετά έξω με κάποια εμπειρία στα χέρια σου. Δηλαδή η φάση δεν είναι η πάω έξω στα 23-25 μου ή ποτέ. Just keep it in mind. 
Είναι πιο εύκολο να φύγεις καπάκι αν πας πχ πρώτα για μεταπτυχιακό και μείνεις έξω μετά. 

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Hawk_K said:

Θα πω 2 πράγματα πιο φιλοσοφικά μιας και για την ζωή στην Γερμανία δεν έχω άποψη.

Πρώτον αυτό που γράφεις ότι δεν είναι του στυλ σου, υπάρχει η εύκολη απάντηση/ερώτηση. Το στύλ σου ποιο ειναι; Πρέπει να είσαι 21-22 χρονών αν καταλαβαίνω καλά. Δεν ξέρεις τι θα πει καθημερηνότητα με δουλεία και τι θα θέλεις να κάνεις όταν φύγεις από την φάση, βγαίνω πίνω ποτάρες κτλ, οπότε δεν ξέρεις ακόμα πιο είναι το στυλ σου. 
Αυτό ισχύει στην ίδια χώρα από πόλη σε πόλη, αλλιώς η ζωή στο Βερολίνο που ναι και εμένα σαν τουρίσατας θα σου πω ότι γ@μ@ει και αλλιώς να βιώνεις εκεί μια καθημερηνότητα. Μπορεί να είναι και τέλεια δεν ξέρω, αλλά αν δεν το ζήσεις δεν θα μάθεις ποτέ.
Εγώ έγινα εσωτερικός μετανάστης στην Ελλάδα από μεγάλη πόλη σε μικρή επαρχιακή και τώρα αν μου δώσεις θέση στην Αθήνα, το πιο πιθανό είναι ότι θα πήγαινα με πολλά παραπάνω λεφτά και μόνο γιατί δεν θέλω να ζήσω ξανά την καθημερηνότητα της μεγάλης ελληνικής πόλης. Στην αρχή είχα πάθει σοκ αλλά με τα χρόνια θέλω άλλα πράγματα.

Δεύτερον, θες να ζήσεις νέες εμπειρίες, αλλά στην πραγματικότητα, στον εργασιακό τομέα θα είναι η πρώτη σου εμπειρία. Μπορείς να ξεκινήσεις και από Ελλάδα και να πας μετά έξω με κάποια εμπειρία στα χέρια σου. Δηλαδή η φάση δεν είναι η πάω έξω στα 23-25 μου ή ποτέ. Just keep it in mind. 
Είναι πιο εύκολο να φύγεις καπάκι αν πας πχ πρώτα για μεταπτυχιακό και μείνεις έξω μετά. 

μαλλον η αμεση φυγη εχει να κανει και με το στρατιωτικο......

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...