Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giorgos75 είπε

Το ιδανικο ειναι παντα να εχεις εναν φυσικο δισκο (και οχι partitions (βλεπε 1x4TB/3) και ενα αντιγραφο του (raid1 ή raid5) μονο για τα project σου, ετσι ωστε οτι και να συμβει στον δισκο OS , η δουλεια σου ειναι safe! Μακρηγορω αλλα μιας και εχω ασχοληθει απειρα με το nle , αυτο το θεωρω θεμελιο λιθο ! 😅

Εγω στην θεση σου θα εβαζα εναν SSD 1tb+ για windows & apps , μιας και τα windows δεν υπαρχει καμια περιπτωση να επωφεληθουν απ τις ταχυτητες του nvme.
Τωρα για media storage nvme 2tb τουλαχιστον και στο μελλον εχεις αλλο ενα slot nvme για δευτερο media storage, και τελος ενα μεγαλουτσικο hdd θα ηταν καλο για δευτερο storage , για βιβλιοθηκες με μουσικα χαλια, sfx κτλ κλτ 
Τι πηγες βιντεο θα εχεις?

Ο ssd για τα windows (και εφαρμογές) θα είναι και αυτός nvme αν κατάλαβα καλά; Οπότε να έχω πχ έναν kc3000 1tb για αυτή τη δουλειά και έναν 2ο 2tb για αποθήκευση.

Πήγες βίντεο: από δική μου κάμερα και internet.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Leekos είπε

Ο ssd για τα windows (και εφαρμογές) θα είναι και αυτός nvme αν κατάλαβα καλά; Οπότε να έχω πχ έναν kc3000 1tb για αυτή τη δουλειά και έναν 2ο 2tb για αποθήκευση.

Πήγες βίντεο: από δική μου κάμερα και internet.

Ο ssd θα ειναι sata3 , θα σου προτεινα να κρατησεις καβατζα το δευτερο nvme slot για τυχον εξτρα media storage , αλλιως μετα πας σε nvme controller ή καποια εξωτερικη λυση.

Επεξ/σία από Giorgos75
  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Leekos said:

Το τροφοδοτικό είναι αρκετό θεωρείτε;

https://pcpartpicker.com/list/Nvb3C8

Όπως σου είπα και πριν, δεν θεωρώ δόκιμο να βάλεις άλλο ένα μικρό ssd μέσα στο μηχάνημα.Ξεκινα με τον 2tb για όλα και προσθέτεις ανάλογα με τις τελικές ανάγκες σου.

(Ναι ξέρω ότι η θεωρητικα "καλή" πρακτική είναι 3 "δίσκοι" 1 για media, 1 για cache +1για windows αλλά με γρηγορους nvme δεν είναι τόσο απαραίτητο.)

Αυτό που θα πρέπει όμως να λύσεις είναι το back up που για να είναι σωστό χρειάζεστε 3 κόπιες των αρχείων σου σε 3 διαφορετικά σημείο και όχι όλα μέσα στο pc.Εάν δεν είναι κρίσιμης σημασίας τα αρχεία σου μπορείς και εκεί να ξεκινήσεις με 2back up.

Πέρα από αυτά παρόλο που η 4060 ti έχει 16gb vram έχει αρκετή διαφορά σε απόδοση σε σχέση με 4070 (σκέτη η super) και θα πρότεινα να πας σε αυτή εφόσων είσαι σχετικά κοντά σε χρήματα.

Όσο για το τροφοδοτικό, παρόλο που φτάνουν τα 650watt για την αρχική σου σύνθεση θα έλεγα να πας σε αρκετα μεγαλύτερο ώστε να έχεις αέρα για αλλαγή GPU στο μελλον~850watt+.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/11/2024 στις 3:24 ΜΜ, @topos είπε

Όπως σου είπα και πριν, δεν θεωρώ δόκιμο να βάλεις άλλο ένα μικρό ssd μέσα στο μηχάνημα.Ξεκινα με τον 2tb για όλα και προσθέτεις ανάλογα με τις τελικές ανάγκες σου.

(Ναι ξέρω ότι η θεωρητικα "καλή" πρακτική είναι 3 "δίσκοι" 1 για media, 1 για cache +1για windows αλλά με γρηγορους nvme δεν είναι τόσο απαραίτητο.)

Αυτό που θα πρέπει όμως να λύσεις είναι το back up που για να είναι σωστό χρειάζεστε 3 κόπιες των αρχείων σου σε 3 διαφορετικά σημείο και όχι όλα μέσα στο pc.Εάν δεν είναι κρίσιμης σημασίας τα αρχεία σου μπορείς και εκεί να ξεκινήσεις με 2back up.

Πέρα από αυτά παρόλο που η 4060 ti έχει 16gb vram έχει αρκετή διαφορά σε απόδοση σε σχέση με 4070 (σκέτη η super) και θα πρότεινα να πας σε αυτή εφόσων είσαι σχετικά κοντά σε χρήματα.

Όσο για το τροφοδοτικό, παρόλο που φτάνουν τα 650watt για την αρχική σου σύνθεση θα έλεγα να πας σε αρκετα μεγαλύτερο ώστε να έχεις αέρα για αλλαγή GPU στο μελλον~850watt+.

Δε θα υπάρχει bottleneckάρισμα αν πάρω τη 4070;

Calculator result

The processor might become a bottleneck for the graphics card's performance. While the graphics card is capable of handling intensive graphical workloads, the processor's processing power may not be sufficient to fully utilize the graphics card's potential. This imbalance could restrict the system's overall performance, leading to slower processing and potentially reduced graphics quality. To achieve a more balanced setup, it would be advisable to consider upgrading to a more powerful processor that can keep up with the demands of modern applications and games.

Intel Core i7-12700K is too weak for NVIDIA GeForce RTX 4070 on 2560 × 1440 pixels screen resolution for CPU Intense Tasks.

This configuration has 35.2% of processor bottleneck .

Επεξ/σία από Leekos
Δημοσ.
11 minutes ago, Leekos said:

Δε θα υπάρχει bottleneckάρισμα αν πάρω τη 4070;

Calculator result

The processor might become a bottleneck for the graphics card's performance. While the graphics card is capable of handling intensive graphical workloads, the processor's processing power may not be sufficient to fully utilize the graphics card's potential. This imbalance could restrict the system's overall performance, leading to slower processing and potentially reduced graphics quality. To achieve a more balanced setup, it would be advisable to consider upgrading to a more powerful processor that can keep up with the demands of modern applications and games.

Intel Core i7-12700K is too weak for NVIDIA GeForce RTX 4070 on 2560 × 1440 pixels screen resolution for CPU Intense Tasks.

This configuration has 35.2% of processor bottleneck .

Θεωρητικα -> Ναι, θα εχεις.(Βασικα παντα θα εχεις οτι και να κανεις, και αναλογος την εφαρμογη αυτο μπορει να κανει shift απο cpu σε gpu κοκ)

Πρακτικα-> Για Video editing απο δικη μου εμπειρια εαν εχεις good enough cpu για να μην κολλαει το timeline (αυτο εξαρτατε και απο το τι ειδους εφε/color grades/γραφιστικα βαζεις) ολο το υπολοιπο βαρος πεφτει στην gpu.(π.χ σε export h.265 σε εμενα ο 7900x βρισκετε στο 5% και η 3060 χτυπαει 100% μεχρι να τελειωσει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 14/11/2024 at 17:37, Giorgos75 said:

Το ιδανικο ειναι παντα να εχεις εναν φυσικο δισκο (και οχι partitions (βλεπε 1x4TB/3) και ενα αντιγραφο του (raid1 ή raid5) μονο για τα project σου, ετσι ωστε οτι και να συμβει στον δισκο OS , η δουλεια σου ειναι safe!

https://letmegooglethat.com/?q=raid+is+not+a+backup

@Leekos Έβαλα το link μήπως και γλιτώσω την εξήγηση αλλά αφού είσαι confused να κάνω μία προσπάθεια.

Το raid σε ιδιώτες στατιστικά οδηγεί σε πολύ περισσότερα data loss γιατί:
Αν χαλάσει η μητρική μετά από 10 χρόνια και πάρεις τον δίσκο και τον βάλεις σε μία άλλη μητρική χωρίς να κάνεις κάτι παραπάνω είναι αρκετά πιθανό να μην τον διαβάσει. Στατιστικά έχω δει ότι τις περισσότερες φορές στις αποτυχημένες προσπάθειες τους οι ιδιώτες καταστρέφουν τα raid metadata και μετά αρχίζει να είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις recover τα data.

Αν νομίζεις ότι το raid είναι backup δεν θα έχεις πραγματικό backup. Μετά η απώλεια είναι θέμα χρόνου είτε πρόκειται για corruption είτε malware είτε καταστροφή/απώλεια του PC.

Η δουλειά του RAID είναι αποκλειστικά το high availability.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...