Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Είμαι ψιλοάσχετος με το τεχνικό κομμάτι και θέλω να φτιάξω ένα pc με κύριο σκοπό το video editing (4k, αλλά στη χειρότερη δουλεύω και με πρόξις υποθέτω) με adobe κυρίως, και λίγη χρήση cubase. Έκανα αυτό το χτίσιμο παρμένο από το youtube με κάποιες μικρές αλλαγές. 

https://pcpartpicker.com/list/9VjZLc

Μπάτζετ σκοπεύω γύρω στα 2κ μαζι με περιφερειακά. Λοιπά περιφερειακά (όπως ποντίκι, πληκτρολόγιο κλπ τα έχω αφήσει εκτός απτή λίστα).

Θα ήταν καλή ιδέα να πάρω και έξτρα χώρο αποθήκευσης από αυτόν που έχω βάλει;

Οθόνη σκεφτόμουν και για 4κ αλλά και αυτή πιστεύω θα βολέψει.

Επίσης η κάρτα γραφικών δεν είναι διαθέσιμη. Υπάρχει κάποια εναλλακτική ή τι;...

Προτείνετε αλλαγές αν θέλετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pokemon640 είπε

Νομίζω είναι οβερκιλ για μένα αυτός 

Επεξ/σία από Leekos
Δημοσ.

Από πού τα πάρεις τα παραπάνω και σε τι τιμές; Έχει σημασία...

Εν τάχει

Έχει πολύ καλύτερες dual tower ψύκτες στο 50ρικο

Ο επεξεργαστής κατά προτίμηση να έχει ενσωματωμένα γραφικά

Η 3060 δεν νομίζω ότι είναι καλή αγορά για εσένα. Προτέρημα της η μεγάλη vram  που στην περίπτωση σου θεωρώ δεν προτεραιότητα έναντι των επιδόσεων της κάρτας(λογικά 4060 καλύτερη επιλογή (

Πολύ κακά τα χαρακτηριστικά των μνημών, αν το κάνεις καθαρά για την τιμή, γιατί να μην προτιμήσεις ddr4;

Υπερβολικά ακριβώς δίσκος, θεωρώ τον kc3000 ότι πιο vfm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Leekos said:

Είναι το μίνιμαλ, μόλις φορτώσεις 3-4 εφέ στον i5 12ης γενιάς, και κάνεις καλό Mastering στον ήχο θα δεις πόσο λίγος θα σου είναι.. και το να αγοράσεις εξαρχής επεξεργαστή ξεπερασμένο δεν έχει κανένα μέλλον και θα σου κοστίσει πολύ ακριβότερα έτσι και θες να κάνεις κάτι καλύτερο.

Δεν σε πάω με την μια με Threadripper γιατί θα ξέφευγε πολύ στα χρήματα. Τον Ultra τον προτίμησα όχι μόνο για επιδώσεις αλλά και στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που τα πάει πολύ καλά και θα είναι ένα Workstation ανοιχτό για ώρες.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Είναι το μίνιμαλ, μόλις φορτώσεις 3-4 εφέ στον i5 12ης γενιάς, και κάνεις καλό Mastering στον ήχο θα δεις πόσο λίγος θα σου είναι.. και το να αγοράσεις εξαρχής επεξεργαστή ξεπερασμένο δεν έχει κανένα μέλλον και θα σου κοστίσει πολύ ακριβότερα έτσι και θες να κάνεις κάτι καλύτερο.

Δεν σε πάω με την μια με Threadripper γιατί θα ξέφευγε πολύ στα χρήματα. Τον Ultra τον προτίμησα όχι μόνο για επιδώσεις αλλά και στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που τα πάει πολύ καλά και θα είναι ένα Workstation ανοιχτό για ώρες.

Όντως πρέπει να πάω σε καλύτερο επεξεργαστή αλλά σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κάποια μέση λύση μιας και δεν έχω τεράστιες απαιτήσεις.

Δημοσ.
11 hours ago, Leekos said:

5 hours ago, nickol-us said:

Από πού τα πάρεις τα παραπάνω και σε τι τιμές; Έχει σημασία...

Η 3060 δεν νομίζω ότι είναι καλή αγορά για εσένα. Προτέρημα της η μεγάλη vram  που στην περίπτωση σου θεωρώ δεν προτεραιότητα έναντι των επιδόσεων της κάρτας(λογικά 4060 καλύτερη επιλογή 

Σε εκτενέστατο research που έκανα περισυ τέτοια εποχή η 3060 ήταν καλύτερη σε Lightroom/Photoshop και davinci λόγο διαύλου(192 vs 128).Και πιστεύω πως τα 12gb vram θα του φανούν αρκετα χρήσιμα εφόσων συζητάμε για 4κ.

Τώρα εάν έχουν αλλάξει τα παραπάνω γιατί βγήκαν καινούργιοι drivers/update στα προγράμματα για να δουλεύει καλύτερα η 4060 δεν το ξέρω.

Spoiler

Τώρα την λογική να στήνεις καινούργιο μηχάνημα για να βγάλεις δουλειά και να σκέφτεσε εάν δεν την παλεύει θα δουλεύω με proxies δεν την πιάνω..Αυτό το κάνεις εάν το video editing είναι αραιά και που, η όταν έχουν περάσει τα χρόνια και έχει παλιωσει το pc.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, @topos είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Τώρα την λογική να στήνεις καινούργιο μηχάνημα για να βγάλεις δουλειά και να σκέφτεσε εάν δεν την παλεύει θα δουλεύω με proxies δεν την πιάνω..Αυτό το κάνεις εάν το video editing είναι αραιά και που, η όταν έχουν περάσει τα χρόνια και έχει παλιωσει το pc.

Δε ξέρω τι δύναμη έχουν τα καινούρια pc και αν σηκώνουν αυτό που θέλω στη τιμή που θέλω. Μέχρι τώρα είχα λάπτοπ 10ετιας που χάλασε. Για αυτό το λέω.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, nickol-us είπε

Αυτό γιατί;

Δημοσ.
38 minutes ago, Leekos said:

Αυτό γιατί;

Αναφέρετε σε Intel cpu.

Βοηθαει σε decoding/encoding σε κάποια format που δεν μπορούν-παραδοξως- οι dedicated να το κάνουν.

Πρακτικά εάν έχεις τέτοια codecs δουλεύει παράλληλα και σου εξοικονομεί χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, @topos είπε

Αναφέρετε σε Intel cpu.

Βοηθαει σε decoding/encoding σε κάποια format που δεν μπορούν-παραδοξως- οι dedicated να το κάνουν.

Πρακτικά εάν έχεις τέτοια codecs δουλεύει παράλληλα και σου εξοικονομεί χρόνο.

Σημαντικό τότε αυτό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Giorgos75 είπε

Καλησπερα! 

Media drive δεν βλεπω στην λιστα σου ή εχεις ήδη κάποιο ?

Καλησπέρα. Δεν έχω, για αυτό ρώτησα αν θα έπρεπε να πάρω έξτρα. Θα μπορούσα να πάρω δηλαδή 2 ssd αντί για ένα; Η καλύτερα hard? Τι είναι καλύτερο;

Δημοσ.

Το ιδανικο ειναι παντα να εχεις εναν φυσικο δισκο (και οχι partitions (βλεπε 1x4TB/3) και ενα αντιγραφο του (raid1 ή raid5) μονο για τα project σου, ετσι ωστε οτι και να συμβει στον δισκο OS , η δουλεια σου ειναι safe! Μακρηγορω αλλα μιας και εχω ασχοληθει απειρα με το nle , αυτο το θεωρω θεμελιο λιθο ! 😅

Εγω στην θεση σου θα εβαζα εναν SSD 1tb+ για windows & apps , μιας και τα windows δεν υπαρχει καμια περιπτωση να επωφεληθουν απ τις ταχυτητες του nvme.
Τωρα για media storage nvme 2tb τουλαχιστον και στο μελλον εχεις αλλο ενα slot nvme για δευτερο media storage, και τελος ενα μεγαλουτσικο hdd θα ηταν καλο για δευτερο storage , για βιβλιοθηκες με μουσικα χαλια, sfx κτλ κλτ 
Τι πηγες βιντεο θα εχεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...