ilias43 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Σε νυχτερινές φωτογραφίες τοπίων τα πάει μια χαρά, αλλά όχι κάτι τρομερό. Πάντως πολύ καλύτερα από πόκο, μόκο και φόκο αντίστοιχης τιμής. Σε βραδινές φωτογραφίες καλού φωτισμού (πχ πορτραίτο σε ένα εστιατόριο), τα πάει αξιοπρεπώς επίσης. Εκεί που φυσάει, είναι σε φωτογραφίες τοπίων (αστικών και μη) τη μέρα. Κόβει όλο το θόρυβο του φωτός και αναπαριστά πολύ ρεαλιστικά ό,τι βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Όπως έγραψα προηγουμένως, μου θυμίζει πολύ τις χρυσές - λεπτομερείς εποχές των τελειωμάτων της αναλογικής φωτογραφίας. Πολύ γήινα και φυσικά χρώματα, αυτό το αποτέλεσμα δεν το έχω δει ούτε σε πολύ-πολύ ακριβότερα κινητά που υπερφωτίζουν και υπερλαμπρίζουν τις σκηνές. Τώρα, για τις κριτικές... Ο καθένας ξέρει τι και πώς το διαλέγει. Το παράδειγμα που χρησιμοποιώ πάντα, είναι ότι και τα κινέζικα - φθηνιάρικα ΤΟΥΟΤΟΜΙ με τις κάκιστες καταναλώσεις και τις υπερβολικές τιμές, είναι πρώτα σε κριτικές και προτιμήσεις στο Σκρουτζ. Είναι καλά κλιματιστικά; Όχι. Νομίζουν οι αγοραστές τους ότι έχουν πάρει λίρα100; Ναι. Λίγες μέρες στα χέρια μου και προσπαθώ να συνηθίσω το καταπληκτικό μέγεθος του! Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τέτοια μεγέθη σε κινητά πλέον... Καταπληκτικό σήμα όπως ανέφερες και εσύ, πολύ καλή ποιότητα ήχου και ακουστικού. Εννοείται μπαταρία σκύλος. Οι φωτογραφίες θα δοκιμασθούν στην πορεία... Προσωπικά το προτείνω ανεπιφύλακτα!
MikhailBakurin Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 On 21/11/2024 at 19:03, Fulgore said: Τα πόκο, μόκο και φόκο ποτέ δεν έδιναν έμφαση στο κομμάτι των καμερών. Σαν κινητά επιδόσεων πλασαρονται και vfm, το ακριβώς αντίθετο από ότι κάνει η Sony. Γιαυτό πχ για φωτογραφίες προτείνεται το Redmi note 13 pro plus, που δίνει παραπάνω βάρος στην φωτογραφία παρά στις επιδόσεις. Οπως και η Realme με τα Pro + μοντέλα που δίνουν βάρος στις φωτογραφίες, ενώ η GT σειρά στις επιδόσεις. Οσο για τις κριτικές πέραν του τι πιστεύει ο καθένας, υπάρχει και η πραγματικότητα. Αυτό λοιπόν που τονίζουν οι κριτικές είναι πόσο ανταγωνιστικο δεν ειναι το Xperia 10VI για τον περισσότερο κόσμο. 60hz οθόνη, αδύναμος επεξεργαστής για τα χρήματα, αργή φόρτιση, υψηλή αρχική τιμή είναι τα περισσότερα παράπονα των κριτικών. Και ευτυχως που έχει MicroSD υποστήριξη, γιατί μονο σε 128gb βγαινει. Απλά είναι μια συσκευή που απευθύνεται σε ελάχιστο συγκεκριμένο κόσμο. Γιαυτό ούτε η ίδια η Sony δεν το διαφημίζει! Αν για παράδειγμα ήθελα καλή φωτογραφική, μαζεμενες διαστάσεις, γιατί να μην επιλέξω στα χρήματα αυτά το περσινό Pixel 7A από το Sony? Από εκεί και πέρα, τσάμπα γράφονται όλα αυτά γιατί δεν βλέπω εξαφανίστηκε αυτός που άνοιξε το θέμα. Reviews έχω σταματήσει να κοιτάω χρόνια. Κοιτάω παρουσιάσεις, να υποθέσω πού θα κυμαίνεται η δική μου εμπειρία χρήσης και προχωράω (ή δεν προχωράω) σε αγορά. Πολύ σπάνια έχω πέσει έξω έτσι. Ριβιους γράφει ο κάθε άμπαλος, άσχετος, χαμηλής ευφυίας και μειωμένης αντίληψης τύπος. Όπως δεν εμπιστεύομαι τον περιορισμένης ευθύνης γείτονά μου να διαλέξει το κινητό μου, έτσι και δεν εμπιστεύομαι σχόλια σκρουτζ και ριβιουζ τεχνικών χαρακτηριστικών, λες και σημαίνουν κάτι αυτά. Επί παραδείγματι, δες τι φωτογραφίες βγάζει το redmi 133 super plus ultra max που προτείνεις ως φωτογραφικά ισχυρό: στα χαρτιά φοβερές, γεμάτες με πίξελς, αλλά στην ουσία τους άψυχες και απλώς καταγραφικές. Η φωτογραφία δεν είναι απλώς πολλά πίξελς και έντονα χρώματα. Η παρακάτω είναι δική μου. Θεωρώ αυτή την ποιότητα την ξεπερνάει μόνο κάποιος πολύ δυνατός φακός της σόνυ, ή κάποιος zeiss ή leica που έχουν αρχίσει και μπαίνουν σε κάποιες πρίμιουμ συσκευές. Άηφον που έκανα κροστσεκ, είναι πολύ καλύτερο σε λεπτομέρειες, χειρότερο σε αντανακλάσεις και απόδοση χρωμάτων. Κρίμα που δε με αφήνει το ινσόμνια να ανεβάσω κι άλλες. Κοντολογίς, η αγορά κινητού, κι όχι μόνο αυτή, ΟΛΕΣ οι αγορές, έχουν πληγεί θανάσιμα από 2 χαρ/κα: α) Κινεζοποίηση. Μαξάρει χαρ/κά ένα εργοστάσιο στο σενζεν που το πρωί βγάζει πόκο , το μεσημέρι τόκο και το βράδυ ρεαλμαδρίτης κινητά, δίνει και κάνα καλό φράγκο στους πεινασμένους μαγαζάδες του ίντερνετ και να τα χάηπ με τις 350 χερτζ οθόνες και τα 1200 μεγαπιξελ κάμερες. Το παίρνει ο χαηπαρισμένος λαός και τρώει τα ιδεογράμματα με το κουτάλι, το βλοατγουερ και τις φωτογραφίες με όλες τις αντανακλάσεις και τις γυαλάδες μέσα. β) Ριβιουποίηση. Όλο το μαντρί πάει όπου πει ο ριβιούερ. Το τάδε ψυγείο, το τάδε λάπτοπ, το τάδε αμάξι, το τάδε κινητό. Αυτό το έχουν διαβάσει άψογα οι κινέζοι και χαρίζουν ένα λόκο/χόκο σε κάθε πεινασμένο Βραζιλιάνο/Σλοβένο/Έλληνα για να πει μια καλή κουβέντα, και να σου οι πωλήσεις και το χάηπ από ανίδεα πρόβατα στο σκρουτζ. 1 3
ilias43 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Και μόνο με 12 MP.... https://youtu.be/0_kCe9iSvXw?si=d5TMciS73dx4HoZp
tsimisdel Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Επί παραδείγματι, δες τι φωτογραφίες βγάζει το redmi 133 super plus ultra max που προτείνεις ως φωτογραφικά ισχυρό: στα χαρτιά φοβερές, γεμάτες με πίξελς, αλλά στην ουσία τους άψυχες και απλώς καταγραφικές. Η φωτογραφία δεν είναι απλώς πολλά πίξελς και έντονα χρώματα. Κοντολογίς, η αγορά κινητού, κι όχι μόνο αυτή, ΟΛΕΣ οι αγορές, έχουν πληγεί θανάσιμα από 2 χαρ/κα: α) Κινεζοποίηση. Μαξάρει χαρ/κά ένα εργοστάσιο στο σενζεν που το πρωί βγάζει πόκο , το μεσημέρι τόκο και το βράδυ ρεαλμαδρίτης κινητά, δίνει και κάνα καλό φράγκο στους πεινασμένους μαγαζάδες του ίντερνετ και να τα χάηπ με τις 350 χερτζ οθόνες και τα 1200 μεγαπιξελ κάμερες. Το παίρνει ο χαηπαρισμένος λαός και τρώει τα ιδεογράμματα με το κουτάλι, το βλοατγουερ και τις φωτογραφίες με όλες τις αντανακλάσεις και τις γυαλάδες μέσα. Οφείλω να το ομολογήσω, έπεσα θύμα κι εγώ των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών και συγκεκριμένα, με το κινητό που αναφέρθηκε. Είχα iPhone και επειδή ήθελα κάτι αντάξιο στο φωτογραφικό κομμάτι, στράφηκα στον συγκεκριμένο Κινέζο, θεώρησα ότι τα 200 Mpx κάνουν τη δουλειά. Πολύ απλά όμως, επιβεβαίωσα ότι τα πολλά Mpx, δε λένε όλη την αλήθεια, ναι, μπορεί να είναι καλύτερη η λεπτομέρεια σε μεγαλύτερο μέγεθος, τα 12 Mpx του iPhone όμως, παρόλο που δεν εντυπωσιάζουν, καταφέρνουν να προσφέρουν πολλές φορές ανώτερα αποτελέσματα στις λήψεις. Στην τελική, οι περισσότεροι όταν βγάζουμε μια φωτογραφία με κινητό, στόχος είναι στις περισσότερες περιπτώσεις να κοινοποιηθεί στα social media, να στείλουμε σε κάποιο φίλο μας επομένως, εκεί τα megapixel δεν έχουν καμία απολύτως χρησιμότητα εκεί. Τα iPhone, βγάζουν πιο φυσικές λήψεις, κάτι το οποίο δεν γίνεται με το Xiaomi, εκεί, διαπίστωσα πολλές φορές ότι τόνιζε αρκετά τα χρώματα, με αποτέλεσμα να μοιάζουν αφύσικα τα τελικά αποτελέσματα, υπερβολική επεξεργασία κοινώς. Σε άλλο κινεζοκινητό που φημίζεται για τις φωτογραφικές του ικανότητες, σε review, ενώ ο reviewer έλεγε τι καλά που τα καταφέρνει ο σταθεροποιητής στο βίντεο, έβλεπες μια εικόνα να κουνιέται λες και τραβάς σε καράβι με 8 μποφόρ άνεμο οπότε, οι Κινέζοι μας θαμπώνουν με εντυπωσιακά μεν χαρακτηριστικά (πάρε κόσμε megapixel, ταχεία φόρτιση για 0-100% σε 20 λεπτά κτλ), μας στερούν όμως κάτι άλλο. Το να έχω ένα κινητό που σκοτώνει φωτογραφικά αλλά στο 4μηνο πάνω αρχίζει να σκαλώνει, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω, χίλιες φορές να επενδύσω σε κάτι πιο σίγουρο οπότε ναι, εν προκειμένω, δεν θα έλεγα όχι στο Sony. 2
George6633 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Ο καθένας έχει την γνώμη του...εγώ που δουλεύω επαγγελματικα σαν φωτογράφος,προτιμώ να πάρω ένα τηλέφωνο με έμφαση στις επιδόσεις και να έχω την κάμερα μου όταν βγω για αυτό το σκοπό αλλά και μια φωτογραφία στο τόσο αν την χρειαστώ από το κινητό,παρά να πάρω ένα τηλέφωνο που θα βγάζει ωραίες φωτογραφίες αλλά στην επόμενη διετία θα αρχίσει τα λαγκαρισματα ακόμα και στην κάμερα...Οπότε με αυτό το κριτήριο επέλεξα το Poco X6 Pro,επένδυσα λίγο παραπάνω από τον χρόνο μου να αφαιρέσω ότι δεν χρειαζόμουν και να μηδενίσω την πιθανότητα να δω διαφημίσεις στο τηλέφωνο και στο φωτογραφικό κομμάτι έκανα ότι ρυθμίσεις μπορούσα ώστε να είμαι εντάξει και σ αυτό το κομμάτι αν και όποτε το χρειαστώ....Ειμαι 100% ευχαριστημένος 8 μήνες τωρα... Είμαι 100% στον τομέα της κάμερας;όχι βέβαια αλλά ήξερα εξαρχής τι πήρα και με 260€ δεν είχα ποτέ τηλέφωνο που να σου βγάζει σχεδόν 1.500.000 σκορ στο Antutu και όχι απλά σαν αριθμό αλλά να στο δείχνει στην καθημερινότητα και να μην κολλάει πουθενά και για κανένα λόγο...Τωρα κάποιος που θέλει να αλλάζει τηλέφωνο κάθε χρόνο,μπορεί να πάρει και τηλέφωνο με χειρότερο επεξεργαστή,δεν θα δει διαφορά... Και πάλι όμως είναι σεβαστός ο λόγος και τα κριτήρια που ο καθένας επιλέγει την συσκευή του (άλλος για την κάμερα άλλος για τις επιδόσεις,άλλος για αυτονομία κλπ).Η Sony είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της φωτογραφίας,δεν τίθεται θέμα και σύγκριση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα