Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τη ΔΕΗ και χρειάζομαι βοήθεια για να καταλάβω πώς να το χειριστώ.

Η περίπτωσή μου :

- Η ΔΕΗ δεν είχε εκδόσει εκκαθαριστικό λογαριασμό(εξέδιδε εικονικούς εκκαθαριστικους με βάση πιθανές καταναλώσεις καθώς δεν είχε πρόσβαση στον μετρητή) για την περίοδο από 17/01/2017 έως 10/05/2024, αν και πλήρωνα κανονικά τους  λογαριασμούς που έρχονταν.

- Εκδόθηκε πρόσφατα ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός για την διαφορά στην κατανάλωση της περιόδου αυτής, με τελικό ποσό πληρωμής 2.172 ευρώ για συνολική κατανάλωση 8.377 kWh με χρέωση περίπου 0,25 λεπτά(υπολογίστηκε στο περίπου από εμάς δεν αναγράφεται τιμή χρέωσης) .

- Επίσης μετά από αίτημα για ανατιμολόγηση έγινε επιστροφή  170 ευρώ, χωρίς σαφή ανάλυση για το πώς υπολογίστηκε αυτή η χρέωση.

- Η ΔΕΗ μου έστειλε τιμοκατάλογο που καλύπτει μόνο την περίοδο από το 2021 κι έπειτα, ενώ ο λογαριασμός αφορά κατανάλωση από το 2017.

- Επιπλέον, παρατήρησα αναδρομική χρέωση 144 ευρώ για την ΕΡΤ (4 έτη x 36 ευρώ), ποσό που ήδη είχε πληρωθεί μέσω των προηγούμενων έναντι λογαριασμών.

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

- Ζήτησα από τη ΔΕΗ, μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ανάλυση για το πώς προέκυψαν οι χρεώσεις και διευκρινίσεις για τη χρέωση της ΕΡΤ.

- Η απάντηση της ΔΕΗ αναφέρει ότι οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εκδίδονται με βάση τις μετρήσεις που λαμβάνουν από τον ΔΕΔΔΗΕ και επισυνάψε τις έναν τιμοκατάλογο που μπορεί να βρει ο οποιαδήποτε στο σαιτ από το 2021 έως το 2024 .

Θα ήθελα συμβουλές για το πώς να προχωρήσω, καθώς η ΔΕΗ δεν μου παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τη χρέωση των ετών 2017-2020, ούτε εξηγεί τη διπλή χρέωση της ΕΡΤ.

- Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει νομική υποχρέωση της ΔΕΗ να μου παρέχει αναλυτική κατάσταση χρεώσεων για όλη την περίοδο;

- Μπορώ καπου να βρω ιστορικό τιμών για το Γ21 πριν το 2021;

• Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, makis225 said:

Μπορώ καπου να βρω ιστορικό τιμών για το Γ21 πριν το 2021;

Δεν έχεις  τους λογαριασμούς πριν το 2021; Εκεί υπάρχει η τιμή χρέωσης.

Δημοσ.
1 hour ago, makis225 said:

Καλησπέρα σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τη ΔΕΗ και χρειάζομαι βοήθεια για να καταλάβω πώς να το χειριστώ.

Η περίπτωσή μου :

- Η ΔΕΗ δεν είχε εκδόσει εκκαθαριστικό λογαριασμό(εξέδιδε εικονικούς εκκαθαριστικους με βάση πιθανές καταναλώσεις καθώς δεν είχε πρόσβαση στον μετρητή) για την περίοδο από 17/01/2017 έως 10/05/2024, αν και πλήρωνα κανονικά τους  λογαριασμούς που έρχονταν.

- Εκδόθηκε πρόσφατα ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός για την διαφορά στην κατανάλωση της περιόδου αυτής, με τελικό ποσό πληρωμής 2.172 ευρώ για συνολική κατανάλωση 8.377 kWh με χρέωση περίπου 0,25 λεπτά(υπολογίστηκε στο περίπου από εμάς δεν αναγράφεται τιμή χρέωσης) .

- Επίσης μετά από αίτημα για ανατιμολόγηση έγινε επιστροφή  170 ευρώ, χωρίς σαφή ανάλυση για το πώς υπολογίστηκε αυτή η χρέωση.

- Η ΔΕΗ μου έστειλε τιμοκατάλογο που καλύπτει μόνο την περίοδο από το 2021 κι έπειτα, ενώ ο λογαριασμός αφορά κατανάλωση από το 2017.

- Επιπλέον, παρατήρησα αναδρομική χρέωση 144 ευρώ για την ΕΡΤ (4 έτη x 36 ευρώ), ποσό που ήδη είχε πληρωθεί μέσω των προηγούμενων έναντι λογαριασμών.

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

- Ζήτησα από τη ΔΕΗ, μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ανάλυση για το πώς προέκυψαν οι χρεώσεις και διευκρινίσεις για τη χρέωση της ΕΡΤ.

- Η απάντηση της ΔΕΗ αναφέρει ότι οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εκδίδονται με βάση τις μετρήσεις που λαμβάνουν από τον ΔΕΔΔΗΕ και επισυνάψε τις έναν τιμοκατάλογο που μπορεί να βρει ο οποιαδήποτε στο σαιτ από το 2021 έως το 2024 .

Θα ήθελα συμβουλές για το πώς να προχωρήσω, καθώς η ΔΕΗ δεν μου παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τη χρέωση των ετών 2017-2020, ούτε εξηγεί τη διπλή χρέωση της ΕΡΤ.

- Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει νομική υποχρέωση της ΔΕΗ να μου παρέχει αναλυτική κατάσταση χρεώσεων για όλη την περίοδο;

Το βασικό είναι ένα: Πόσο πλήρωνες όλα αυτά τα 7 χρόνια;

Θεωρείς τα ποσά που έδινες δίκαια/εύλογα οπότε ο εκκαθραιστικός σε αδικεί

ή υποτιμημένα οπότε ο εκκαθαριστικός είναι δίκαιος;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, makis225 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Η περίπτωσή μου :

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

Αυτα που ζητας μονο αν  τα αναλαβει καποιος εξεδικευμενος που να ασχολέιται  με αυτα τα θεματα.. Να στειλεις καποιο εξωδικο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εναντι πληρωνες.  Η  διαφορα της συνολικης καταναλωσης απο αυτη που εχεις πληρωσει μεσω των εναντι πρεπει να επιμεριστει σε τουλαχιστον 3 τετραμηνα ανα ετος, συν αλλαγες τιμοκαταλογου και κανονικα η  ΔΕΗ πρεπει να σου δωσει αναλυτικο λογαριασμο.  Τοσες Kwh x τιμη (πχ Γεναρης με Μαη 2017), τοσες x τιμη β  (μαης  2017 με Σεπτεμβριο)  κοκ Και αθροιζοντας αυτα να βγει συνολο για τις ανταγωνιστικες χρεωσεις. Το  αντιστοιχο για τις ρυθμιζομενες. Απο οσο ξερω ειναι δικαιωμα σου ο λογαριασμος να ειναι αναλυτικος,  οχι χρωστατε x  ευρω και τελος. Τωρα αν το οτι μιλαμε για 8 χρονια πισω σχεδον αλλαζει κατι, δε ξερω

Τωρα  για  την ΕΡΤ, πρεπει  προφανως να δωσεις  τους  πληρωμενους εναντι οπου φαινεται οτι χρεωθηκες, και  πληρωσες ΕΡΤ

Επεξ/σία από alefther
Δημοσ.

ποτε παραγραφεται χρεος σε ιδιωτη?

ιδιωτης δεν ειναι η ΔΕΗ? γιατι απαιτει περαν της 5ετιας χρηματα?

βαλε δικηγορο να σου πει τι ισχυει.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dsi44 είπε

ποτε παραγραφεται χρεος σε ιδιωτη?

ιδιωτης δεν ειναι η ΔΕΗ? γιατι απαιτει περαν της 5ετιας χρηματα?

βαλε δικηγορο να σου πει τι ισχυει.

εχει σημασια? το χρεος δημιουργηθηκε οταν εκδοθηκε ο  λογαριασμος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, alefther said:

εχει σημασια? το χρεος δημιουργηθηκε οταν εκδοθηκε ο  λογαριασμος

αφου εκδιδοταν καθε φορα λογαριασμος ,εστω και εναντι.Θα επρεπε να εχει σταματησει την εικονικη χρεωση ωστε να ερθει και να σου πει κοιτα τωρα σε τιμολογησα.

Επεξ/σία από dsi44
Δημοσ.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι αρχικά ο τελευταίος λογαριασμός αφορούσε διάστημα του 2022 με 2024. Μετά από αίτημα μας δέχτηκε ότι ο τελευταίος πραγματικός εκκαθαριστικός λογαριασμός ήταν το 2017 και όσοι εκκαθαριστικοι εκδόθηκαν έκτοτε ήταν κατά προσέγγιση με βάση παλαιούς λογαριασμούς και γι αυτό στα 7 αυτά χρόνια προέκυψε αυτή η διαφορά. Προχώρησε σε έκτακτο λογαριασμού που και δέχτηκε ότι από το 2017 ειχε να βγει σωστός εκκαθαριστικός. Οπότε εκεί πατάω αρχικά για την χρέωση της ΕΡΤ. Εγώ αυτό που θέλω είναι να επιμερισει τις κιλοβατωρες ανά χρονιά με την μέση τιμή που υπήρχε τότε. Θεωρώ αδύνατο ο μέσος όρος από το 2017 έως το 2024 να είναι τα 0,25. Επισυνάπτω και τους 2 λογαριασμούς. 

IMG_20241111_234300.jpg

IMG_20241111_234445.jpg

CamScanner 11-11-2024 23.35_2_edit_121821430638182.jpg

IMG_20241111_234843.jpg

Δημοσ.

πρεπει να παρεις  παραμασχαλα οοοοοοολους τους λογαριασμους που  εχεις  πληρωσει απο το 17, πρεπει να δεις ποση ηταν η ενδειξη τοτε,  ποση ειναι τωρα,  ποσες KWh εχεις πληρωσει με τους εναντι, ποσες υπολοιπονταιε κλπ κλπ

Ο λογαριασμος ειναι οτι ναναι, δε φαινεται να  αφαιρει οτι εχεις  πληρωσει,  δε   λεει  ποσες Kwh σε χρεωνει, με  τι τιμη κλπ

Δημοσ.

7 χρόνια δεν αναρωτήθηκες τι γίνεται;Δεν κοίταξες το ρολόι έστω μια φορά να δεις τι γράφει;Η ένδειξη που γράφει ο λογαριασμός ειναι σωστή;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αφαιρεί ό, τι έχω πληρώσει γιατί ουσιαστικά οι προηγούμενοι εκκαθαριστικοι λογαριασμοί ήταν λάθος, δεν βασίζονταν σε πραγματικές μετρήσεις αλλα σε αυτές που πιθανολογουσε η ΔΕΗ. Για να γίνω κατανοητός στο διάστημα των 7 ετών αν καθε μήνα ήταν 100 κιλοβατώρες παραπάνω στην πραγματικότητα, αυτό αποτυπώθηκε όταν έγινε η πραγματική εκκαθάριση πέρυσι και βρέθηκε η διαφορά των 8377 κιλοβατωρων με βάση αυτό που έδειχνε το ρόλοι και αυτό που έγραφε η τελευταία εικονική εκκαθάριση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...