sonikk Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Γεια σε όλους. Θα ήθελα να μάθω αν αλλοιώνεται η ποιότητα της βενζίνης που ήταν να χρησιμοποιηθεί σε όχημα όταν είναι αποθηκευμένη σε μπιτονια σε κλειστό χωρίς αποθήκης για ένα χρόνο περίπου. Θα έχω καποιο πρόβλημα αν την βάλω σε όχημα; Η ποσότητα είναι μικρή.Τεσσερα μπιτονια μικρά. Ευχαριστώ.
korakios Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, sonikk είπε Γεια σε όλους. Θα ήθελα να μάθω αν αλλοιώνεται η ποιότητα της βενζίνης που ήταν να χρησιμοποιηθεί σε όχημα όταν είναι αποθηκευμένη σε μπιτονια σε κλειστό χωρίς αποθήκης για ένα χρόνο περίπου. Θα έχω καποιο πρόβλημα αν την βάλω σε όχημα; Η ποσότητα είναι μικρή.Τεσσερα μπιτονια μικρά. Ευχαριστώ. χαμένη θα πάει , θα το καταλάβεις όταν πας να την βάλεις (μην το κάνεις) μετά απο ένα χρόνο . Θα μοιάζει με νέφτι μαζί κηλίδες λαδιού/χρώματος
Dante80 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, sonikk said: Θα ήθελα να μάθω αν αλλοιώνεται η ποιότητα της βενζίνης που ήταν να χρησιμοποιηθεί σε όχημα όταν είναι αποθηκευμένη σε μπιτονια σε κλειστό χωρίς αποθήκης για ένα χρόνο περίπου. Ναι 1 hour ago, sonikk said: Θα έχω καποιο πρόβλημα αν την βάλω σε όχημα; Ναι. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου από Dante80
alefther Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου η βενζινη χωρις σταθεροποιητη κραταει κανα εξαμηνο, απο κει και περα οτι θες κανεις
sonikk Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 23 λεπτά πριν, tzotzo είπε αφου εχεις ξαναρωτησει και εδω Άλλος ειναι.Μπερδευτηκες.Αλλα ενδιαφέρον και το παραπάνω νήμα.
mindreader Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 14 hours ago, sonikk said: Γεια σε όλους. Θα ήθελα να μάθω αν αλλοιώνεται η ποιότητα της βενζίνης που ήταν να χρησιμοποιηθεί σε όχημα όταν είναι αποθηκευμένη σε μπιτονια σε κλειστό χωρίς αποθήκης για ένα χρόνο περίπου. Θα έχω καποιο πρόβλημα αν την βάλω σε όχημα; Η ποσότητα είναι μικρή.Τεσσερα μπιτονια μικρά. Ευχαριστώ. Εγω προσωπικα, συμφωνα με οσα ειπωθηκαν στο αλλο νημα που ειχα ανοιξει και οσα ειπαν οι συμφορουμιτες, κρατω τη βενζινη στο ειδικο δοχειο, για 3 μηνες. Εχω σημειωση στο organizer, απαρεγκλητα, στους 3 μηνες, αντι να παω στο πρατηριο να φουλαρω το αμαξι, βαζω τη βενζινη απο το δοχειο στο αμαξι, και παω στο πρατηριο και γεμιζω ξανα το δοχειο. Ακριβως, για να μην υπαρχει αλλοιωση της βενζινης και δημιουργησει προβλημα και στο αυτοκινητο. Με προγραμματισμο και πειθαρχια, δεν ειναι κατι σπουδαιο. Το εχεις σημειωμενο, το θυμασαι, το κανεις, τελος. Και βενζινη υπαρχει σε δοχειο για καβατζα, και δεν προλαβαινει να αλλοιωθει. 1
m3ltd0wn Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Πολύ πρόσφατη εμπειρία σχετική. Έχω ένα παλιό αμάξι nissan micra του '97. Αυτά έχουν ένα κλασικό πρόβλημα με την πεταλούδα. Μου έσπασε τα νεύρα με σβησίματα κλπ εν κινήσει οπότε το είχα αφήσει και δεν ασχολούμουν μέχρι να το φτιάξω. Βενζίνη μέσα από Φεβρουάριο 2024 και μάλιστα μπόλικη (μισό ντεπόζιτο). Να πω τον πόνο μου κιόλας, μηχανικός κανένας δεν ασχολιόταν να το φτιάξει γιατί δεν βάζουν χέρι στην πεταλούδα κλπ. Εν τέλει έκατσα και την έφτιαξα μόνος μου (δεν είμαι μηχανικός) με κόλληση στις επαφές του κυκλώματος και καθαρισμό στον αισθητήρα ρελαντί. Παίρνω το αμάξι να το κάνω βόλτα και μόλις ζεσταίνεται αρχίζει και χτυπάει πειράκια... στραβώνω γιατί δεν ήξερα ότι η βενζίνη παλιώνει. Παίρνω τον μηχανικό τηλέφωνο του λέω το και το. Εν κατακλείδι μου είπε ότι η βενζίνη όταν μένει χάνει οκτάνια (γίνονται επτάνια;) και όχι μόνο αλλοιώνεται αλλά μπορεί να κάνει και μύκητες μέσα στην μηχανή. Έβαλα μια 100άρα και έστρωσε, ούτε πειράκια ούτε τίποτα. Θέλει βέβαια ακόμα μερικά ντεπόζιτα θεωρώ για να γίνει σωστή δουλειά. Συμπέρασμα; Αν πρόκειται να την κρατήσεις πολύ καιρό, ίσως είναι καλύτερα να την πουλήσεις τώρα σε κάποιον γιατί μετά μπορεί να σου κάνει και ζημιά στο αυτοκίνητο. τώρα κατάλαβα ότι την έχεις ήδη... δεν θα την έβαζα! Αν με ρωτούσες πριν από έναν μήνα θα έλεγα βάλε την άφοβα, τώρα σε καμία περίπτωση. Αν σου κάνει έντονη κρουστική καύση (πειράκια) μπορεί να κάνεις ζημιά μεγάλη. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου από m3ltd0wn 2 1
csontheline Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Αγόρασε ένα townmate και κράτα την για εκεί. Πιο καλή και από 100άρα θα του φανεί. 1
korakios Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 7 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Έβαλα μια 100άρα και έστρωσε, ούτε πειράκια ούτε τίποτα. Θέλει βέβαια ακόμα μερικά ντεπόζιτα θεωρώ για να γίνει σωστή δουλειά. μη βάζεις κατοστάρες , απλή βενζίνη και συμπλήρωσε κάποιο πρόσθετο 21 ώρες πριν, alefther είπε η βενζινη χωρις σταθεροποιητη κραταει κανα εξαμηνο, απο κει και περα οτι θες κανεις πλέον ούτε τρίμηνο δεν κρατά , ειδικά καλοκαίρι 1
m3ltd0wn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου Δημοσ. 13 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, korakios είπε μη βάζεις κατοστάρες , απλή βενζίνη και συμπλήρωσε κάποιο πρόσθετο Thanks, έχω πάρει ένα σκασμό πρόσθετα και λάδια από liqui molly (κυρίως για να καθαρίσω τους αισθητήρες και την πεταλούδα). Ίσως έχω πάρει και κανένα πρόσθετο βενζίνης, θα δω και θα προσθέσω. Στο επόμενο γέμισμα θα βάλω άλλη μια φορά 100άρα με πρόσθετο και μετά θα βάλω το υπόλοιπο πρόσθετο σε 98άρα (δεν είναι 98, το ξέρω, είναι απλή με πρόσθετα και αντιμικροβιακά). Πάντως και με την 100άρα, ένα γέμισμα που έκανα και μάλιστα όχι με άδειο ντεπόζιτο αλλά 1/4 με την σαβούρα μέσα, το αυτοκίνητο καμία σχέση. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου από m3ltd0wn
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα