Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Βρίσκομαι στη διαδικασία αναμονής για εγκατάσταση νέας σύνδεσης Nova fiber 300 Mbps. Μου έστειλαν το ως άνω router, εγώ όμως επιθυμώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου router ( Zyxel VMG8623-T50B ) γιατί δεν μου αρέσει ούτε να έχω κλειδωμένο λογισμικό, ούτε η πιθανότητα να βρεθεί ένα password πασπαρτού όπως ίσχυε και με το λογισμικό της Wind που έτρεχε το Zyxel  ( έχω περάσει το τελευταίο επίσημο λογισμικό της Zyxel ). Η ερώτησή μου λοιπόν είναι αν το Huawei έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μόνο σαν ONT αφήνοντας το Zyxel να κάνει τη κλήση στον πάροχο και αν ναι, με ποιο τρόπο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είναι όντως τέρμα κλειδωμένο. Ζήτησα και μου έστειλαν ένα ONT, ενώ μου έστειλαν και ένα ίδιο router με το δικό μου (  zyxel vmg8623-t50b ). Ακόμα και στο Zyxel, είναι αισθητή η διαφορά στις παρεχόμενες επιλογές, δεν έχει ούτε καν κατηγορία ρυθμίσεων για voip. Το κακό είναι ότι το δικό μου ρούτερ δεν λέει να πάρει τηλεφωνία παρά τις αλλεπάλλειες προσπάθειές μου να το ρυθμίσω, οπότε μάλλον θα χρησιμοποιήσω το δικό τους Zyxel προς το παρόν.

Δημοσ.
On 11/11/2024 at 12:47, uniquegr said:

Καλησπέρα,

Βρίσκομαι στη διαδικασία αναμονής για εγκατάσταση νέας σύνδεσης Nova fiber 300 Mbps. Μου έστειλαν το ως άνω router, εγώ όμως επιθυμώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου router ( Zyxel VMG8623-T50B ) γιατί δεν μου αρέσει ούτε να έχω κλειδωμένο λογισμικό, ούτε η πιθανότητα να βρεθεί ένα password πασπαρτού όπως ίσχυε και με το λογισμικό της Wind που έτρεχε το Zyxel  ( έχω περάσει το τελευταίο επίσημο λογισμικό της Zyxel ). Η ερώτησή μου λοιπόν είναι αν το Huawei έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μόνο σαν ONT αφήνοντας το Zyxel να κάνει τη κλήση στον πάροχο και αν ναι, με ποιο τρόπο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

καποιος το εκανε bridge νομιζω το huawei (,new connection οχι edit) και δοκιμασε να βαλει απο πισω το fritz 7690 να κανει κληση.το δοκιμασε με vlan το δοκιμασε χωρις και ειπε οτι δεν το καταφερε.

Δημοσ.

Ok, μου έστειλαν ont και μου κατήργησαν το huawei ( το οποίο δείχνει να είναι αρκετά σάπιο ), ενώ μου έστειλαν ακόμα ένα zyxel ( και μόλις είδα διαφορά στο μενού σε σχέση με το ξεκλείδωτο, δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να βάλω τα γέλια ). Έχω ακόμα ένα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις του voip, αλλά θα τη βρω την άκρη.

Δημοσ.
3 hours ago, uniquegr said:

Ok, μου έστειλαν ont και μου κατήργησαν το huawei ( το οποίο δείχνει να είναι αρκετά σάπιο ), ενώ μου έστειλαν ακόμα ένα zyxel ( και μόλις είδα διαφορά στο μενού σε σχέση με το ξεκλείδωτο, δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να βάλω τα γέλια ). Έχω ακόμα ένα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις του voip, αλλά θα τη βρω την άκρη.

γενικοτερα η λογικη ειναι οτι ο χρηστης βαζει χερι στα βασικα.που τα βασικα ειναι κανα port forward,κανα wireless και τετοια.συνηθω voip κτλ τρωνε κλειδωμα για ευνοητους λογους.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μιας και έστειλαν στη μάνα μου για 300αρα αυτό το ρούτερ ας ρωτήσω κάτι.

Δε βλέπω κάπου πόσο έχει "κλειδώσει" μέσα στο μενού του και σε speedtest βγάζει το ανώτερο 260 και σε up 150mbps.

Πρέπει να τους πάρω τηλ να τους πω για την ταχύτητα και μήπως να αλλάξουν και ρούτερ ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, stratigos24 said:

Μιας και έστειλαν στη μάνα μου για 300αρα αυτό το ρούτερ ας ρωτήσω κάτι.

Δε βλέπω κάπου πόσο έχει "κλειδώσει" μέσα στο μενού του και σε speedtest βγάζει το ανώτερο 260 και σε up 150mbps.

Πρέπει να τους πάρω τηλ να τους πω για την ταχύτητα και μήπως να αλλάξουν και ρούτερ ? 

μια vdsl που παιζει 100 σε speedtest δεν θα βγαλει 100 αλλα 90. γιατι το καθαρο bandwidth ειναι λιγοτερο.και στην 300 αν κλειδωνεις 300 θα εχεις λιγοτερο στο speedtest.δεν νομιζω οτι στην οπτικη ισχυει αυτο που κανουν στο vdsl. πχ στο 50 vdsl δινουν 55 συγχρονισμο.στο 100 δινουν 110 και στο 200 δινουν 220.ο λογος ειναι οτι αμα εχεις 200 θα βγαλεις πχ 180 ενω αμα εχεις 220 θα βγαλεις 200 στο speedtest. οποτε ο κοσμος βλεπει πιο κοντα νουμερα σε αυτα που "συγχρονιζει" και αντιστοιχα πληρωνει.πχ στην 1000αρα και λογω gigabit ethernet θα βγαλεις λιγοτερα απο 950 για παραδειγμα . και βεβαια παντα δοκιμη με καλωδιο ethernet (οχι wifi) και χωρις να τραβαει καποιος ταυτοχρονα internet

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

μια vdsl που παιζει 100 σε speedtest δεν θα βγαλει 100 αλλα 90. γιατι το καθαρο bandwidth ειναι λιγοτερο.και στην 300 αν κλειδωνεις 300 θα εχεις λιγοτερο στο speedtest.δεν νομιζω οτι στην οπτικη ισχυει αυτο που κανουν στο vdsl. πχ στο 50 vdsl δινουν 55 συγχρονισμο.στο 100 δινουν 110 και στο 200 δινουν 220.ο λογος ειναι οτι αμα εχεις 200 θα βγαλεις πχ 180 ενω αμα εχεις 220 θα βγαλεις 200 στο speedtest. οποτε ο κοσμος βλεπει πιο κοντα νουμερα σε αυτα που "συγχρονιζει" και αντιστοιχα πληρωνει.πχ στην 1000αρα και λογω gigabit ethernet θα βγαλεις λιγοτερα απο 950 για παραδειγμα . και βεβαια παντα δοκιμη με καλωδιο ethernet (οχι wifi) και χωρις να τραβαει καποιος ταυτοχρονα internet

Στη δική μου 200αρα μου βγάζει με wifi το speedtest στο κινητό 204 γι'αυτό μου έκανε εντύπωση το 260 στην 300 που έβγαλε στη μάνα μου.

Θα δοκιμάσω και με ethernet, δεν είχα μαζί μου καλώδιο γι'αυτό είδα μόνο με wifi.

Δημοσ.
1 hour ago, stratigos24 said:

Στη δική μου 200αρα μου βγάζει με wifi το speedtest στο κινητό 204 γι'αυτό μου έκανε εντύπωση το 260 στην 300 που έβγαλε στη μάνα μου.

Θα δοκιμάσω και με ethernet, δεν είχα μαζί μου καλώδιο γι'αυτό είδα μόνο με wifi.

σιγουρα τοτε εισαι 220.δεν ξερω ειλικρινα αν στην 300 ειναι αντιστοιχα 330

Δημοσ.
12 hours ago, stratigos24 said:

Θα το δω και με ethernet και βλέπουμε.

ναι κανε μια δοκιμη να δουμε αν θα παιξει καλυτερα.και χωρις να κατεβαζει καποιος αλλος με wifi/ethernet.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...