trabakoulas Δημοσ. Δευτέρα στις 12:41 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 12:41 μμ Καλησπέρα, έχω ένα θέμα με ένα πλυντήριο πιάτων Neff (S48M53N2EU). Πρακτικά αν ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα, σταματάει μετά από λίγο, δηλαδή σβήνει εντελώς η συσκευή σα να την έχεις βγάλει από το ρεύμα και δεν ανοίγει πάλι αν προσπαθήσεις, εκτός κι αν το βγάλεις εντελώς από το ρεύμα και το ξανασυνδέσεις. Μόνο του μετά από αρκετή ώρα μπορεί να ξυπνήσει πάλι και να συνεχίσει, αλλά συνήθως απλά θα κλείσει πάλι. Δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ το πρόγραμμα. Σε κάποια φάση μου πέταξε έναν κωδικό λάθους E01, το οποίο είναι ένας γενικός κωδικός λάθους βλάβης στα ηλεκτρονικά από ότι είδα. Με τη Neff που μίλησα, μου είπανε για να έρθει τεχνικός, το κόστος είναι 59€ για την μετάβαση του τεχνικού +30€ για την εργασία, +το κόστος των ανταλλακτικών (ό,τι προκύψει). Προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κόστος θα προκύψει, απλά σκέφτομαι μήπως βγει κανά κουστούμι μεγάλο και τελικά δεν αξίζει η επισκευή. Μήπως βγει ένα συνολικό κόστος κοντά σε τιμή καινούριου δηλαδή. Τι λέτε, να προχωρήσω και βλέπουμε; Έχει κανείς εμπειρία από επισκευή Neff/Bosch κτλ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ Eπίσκεψη τεχνικού να σου πει το πρόβλημα και αποφασίζεις πως θα κινηθείς. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. Δευτέρα στις 01:30 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 01:30 μμ (επεξεργασμένο) Neff dishwasher error code E01 This is a fault with the motor controller and indicates that this component is malfunctioning or has stopped working completely. Αν είναι θέμα με το μοτερ, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει σχετικά μεγάλο κόστος. Δεν είναι απαραίτητο να πας στην Neff υπάρχουν πολλοί μάστορες και καταστήματα με ανταλλακτικά για να ρωτήσεις. Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:34 μμ από The_Judas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:38 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 01:38 μμ Εξαρταται και ποσο παλιο ειναι...αν πχ ειναι λιγοτερο απο δεκαετια δεν το πετας Παντως με επισημο επισκευαστη κτλ μπορει να παει το μαλλι εως 300αρι Θα κοιταζα με καποιον μη επισημο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
janus5555 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:27 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 02:27 μμ Απ' αυτά που λες πάντως εγώ θα φανταζόμουνα ότι έχει θέμα η πλακέτα, χωρίς να είμαι σχετικός του κλάδου, τέτοια σφάλματα έναρξης προγραμμάτων/ διακοπές λειτουργίας κτλ κατά κει παραπέμπουν. Αν δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, εδώ βρήκα με μια γρήγορη αναζήτηση ανταλλακτικά, δεν είναι τόσο πολύ ακριβά. Αν είναι παλιό ή εκτός εγγύησης σαφώς μη καλέσεις να το επισκευάσουν από την αντιπροσωπεία, κάλεσε κάποιον απ' την περιοχή σου να σου δώσει μια πρώτη εικόνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:19 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 05:19 μμ 4 ώρες πριν, trabakoulas είπε Καλησπέρα, έχω ένα θέμα με ένα πλυντήριο πιάτων Neff (S48M53N2EU). Πρακτικά αν ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα, σταματάει μετά από λίγο, δηλαδή σβήνει εντελώς η συσκευή σα να την έχεις βγάλει από το ρεύμα και δεν ανοίγει πάλι αν προσπαθήσεις, εκτός κι αν το βγάλεις εντελώς από το ρεύμα και το ξανασυνδέσεις. Μόνο του μετά από αρκετή ώρα μπορεί να ξυπνήσει πάλι και να συνεχίσει, αλλά συνήθως απλά θα κλείσει πάλι. Δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ το πρόγραμμα. Σε κάποια φάση μου πέταξε έναν κωδικό λάθους E01, το οποίο είναι ένας γενικός κωδικός λάθους βλάβης στα ηλεκτρονικά από ότι είδα. Με τη Neff που μίλησα, μου είπανε για να έρθει τεχνικός, το κόστος είναι 59€ για την μετάβαση του τεχνικού +30€ για την εργασία, +το κόστος των ανταλλακτικών (ό,τι προκύψει). Προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι κόστος θα προκύψει, απλά σκέφτομαι μήπως βγει κανά κουστούμι μεγάλο και τελικά δεν αξίζει η επισκευή. Μήπως βγει ένα συνολικό κόστος κοντά σε τιμή καινούριου δηλαδή. Τι λέτε, να προχωρήσω και βλέπουμε; Έχει κανείς εμπειρία από επισκευή Neff/Bosch κτλ; Γνώμη μου να καλέσεις και άλλα συνεργεία με τεχνικούς διότι οι τιμές που σου είπαν από την μαμά εταιρεία είναι ακριβές. Αλλά βέβαια είναι οι πιο αξιόπιστοι. Από άλλο συνεργείο μπορεί να γίνουν διαφορα, να σου βάλουν ανταλλακτικό πχ μη γνήσιο και να σου χαλάσει σε λιγότερο χρόνο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ioannisto Δημοσ. Δευτέρα στις 05:50 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 05:50 μμ Περιπου το ιδιο επαθα πριν ενα χρονο με ενα πλυντηριο πιατων bosch. Εφερα ενα τεχνιτη της εταιριας κ μου ειπε οτι δν αξιζει η επισκευη (ηταν πλυντηριο 15ετιας) γτ θα κοστισει γυρω στα 200 ευρω κ οτι λογω παλαιοτητας μπορει σε λιγο να χαλασει κατι αλλο. Οποτε συμβουλη μου ειναι να παρεις ενα καινουργιο στη black friday. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. Δευτέρα στις 07:12 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 07:12 μμ φιλε μου θα ξεκινησεις απο τα φθηνοτερα και τα ευκολοτερα. εαν ειναι σε πολυμπριζο βγαλε το πολυμπριζο και βαλε το κατ ευθειαν στην πριζα. επίσης κοιταξε μην το καλωδιο εχει τσακισει και κανουν δεν κανουν επαφη τα καλωδια. αυτα ειναι τα απλα. μετα κοιταξε σε τεχνικο μη εξουσιοδοτημενο. να ξερεις παντως πως ο μη εξουσιοδοτημενος θα πληρωθει κανονικα και μπορει να μην βρει την βλαβη. παιρνεις το ρισκο. ενω ο εξουσιοδοτημενος θα πληρωθει πολυ ακριβα αλλα θα βρει την βλαβη η οποια μπορει να ειναι πολυ ακριβη. διαλεγεις και παιρνεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trabakoulas Δημοσ. Τετάρτη στις 01:07 πμ Μέλος Share Δημοσ. Τετάρτη στις 01:07 πμ Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας🙂 On 11/11/2024 at 13:38, vagos789 said: Εξαρταται και ποσο παλιο ειναι...αν πχ ειναι λιγοτερο απο δεκαετια δεν το πετας Παντως με επισημο επισκευαστη κτλ μπορει να παει το μαλλι εως 300αρι Θα κοιταζα με καποιον μη επισημο Το πλυντήριο αγοράστηκε το 2012, οπότε είναι 12 ετών περίπου. Πάντως δεν έχει κάνει πολλές πλύσεις για τα χρόνια του, καθώς η χρήση γινόταν συνήθως για 1-2 άτομα. Η αλήθεια είναι πως προβλέπω κι εγώ να είναι το power module/πλακέτα, το οποίο πάει κάνα 170ρι π.χ. https://kokoris.gr/?ProdID=441830320440 Οπότε συνολικά το βλέπω εύκολα να μου πηγαίνει 250€ με επισκευή από την ίδια τη Neff (59€ μετάβαση τεχνικού, 30€ εργασία), μην πάει και παραπάνω. Ποσό το οποίο θεωρώ οριακό αξίζει/δεν αξίζει. Δεν ξέρω αν παίζει και μη γνήσια πλακέτα στην αγορά, αν και υποθέτω πως όχι, οπότε ακόμα και με μη εξουσιοδοτημένο τεχνικό πιθανώς δεν θα πάει κάτω από 200€. Δεν το λες μικρό το κόστος και πάλι. On 11/11/2024 at 17:50, Ioannisto said: Περιπου το ιδιο επαθα πριν ενα χρονο με ενα πλυντηριο πιατων bosch. Εφερα ενα τεχνιτη της εταιριας κ μου ειπε οτι δν αξιζει η επισκευη (ηταν πλυντηριο 15ετιας) γτ θα κοστισει γυρω στα 200 ευρω κ οτι λογω παλαιοτητας μπορει σε λιγο να χαλασει κατι αλλο. Οποτε συμβουλη μου ειναι να παρεις ενα καινουργιο στη black friday. Σε εμένα είπαν θα έχει μαζί του και ανταλλακτικά όταν έρθει ο τεχνικός, οπότε πιθανολογώ μπορεί να μου δώσει λίγο διαφορετική συμβουλή:P On 11/11/2024 at 19:12, xsterg said: φιλε μου θα ξεκινησεις απο τα φθηνοτερα και τα ευκολοτερα. εαν ειναι σε πολυμπριζο βγαλε το πολυμπριζο και βαλε το κατ ευθειαν στην πριζα. επίσης κοιταξε μην το καλωδιο εχει τσακισει και κανουν δεν κανουν επαφη τα καλωδια. αυτα ειναι τα απλα. μετα κοιταξε σε τεχνικο μη εξουσιοδοτημενο. να ξερεις παντως πως ο μη εξουσιοδοτημενος θα πληρωθει κανονικα και μπορει να μην βρει την βλαβη. παιρνεις το ρισκο. ενω ο εξουσιοδοτημενος θα πληρωθει πολυ ακριβα αλλα θα βρει την βλαβη η οποια μπορει να ειναι πολυ ακριβη. διαλεγεις και παιρνεις. Δεν είναι τα καλώδια/πρίζες, έχω κάνει τις δοκιμές μου ναι, δυστυχώς δεν... Θα κοιτάξω να πάρω μια γνώμη και από κάποιον μη εξουσιοδοτημένο εδώ κοντά να δω τι θα μου πει και βλέπουμε. Το black friday είναι κοντά όπως είπε κι ο φίλος από πάνω. Πάντως σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται κάπως υπερβολή/σπατάλη να πετάγεται ολόκληρο πλυντήριο λόγω μεγάλου κόστους ενός μικρού ανταλλακτικού απλά (έστω της πλακέτας). Αν και δεν το αποκλείω να καταλήγω εκεί κι εγώ. Planned obsolescence που λέμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:48 πμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 02:48 πμ Μπορεί να μη είναι η πλακέτα. Στη δική μου περίπτωση ήταν ένα ανταλλακτικό αναλώσιμο (δεν θυμάμαι πως λέγεται) με κόστος 20-30 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vstromrider Δημοσ. Τετάρτη στις 07:00 πμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 07:00 πμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, trabakoulas είπε Η αλήθεια είναι πως προβλέπω κι εγώ να είναι το power module/πλακέτα, το οποίο πάει κάνα 170ρι π.χ. https://kokoris.gr/?ProdID=441830320440 αν εχει στον Κοκορη 165€ το ανταλλακτικο , τοτε απο την αντιπροσωπεια η ζημια θα σου παει πολυ ευκολα πανω απο 400€. 300€ μου ζητησε η Neff για την πλακετα απο κατι εστιες. Τις εφτιαξα μονος μου με 1€ κυριολεκτικα. Αλλαξα το ρελε που δινει ρευμα στο διπλό μάτι. παρε ενα καινουργιο bosch με 500€. Πηρα προχτες και ειναι και φουλ εντοιχιζομενο. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:00 πμ από Vstromrider 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:46 πμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 09:46 πμ Προσωπικα ειχα φερει εναν φιλο μη εξουσιοδοτημενο και μου ειχε πει οτι δεν αξιζει Η πλακα οτι περιμενα το καινουριο να πηγαινει σφαιρα,αλλα δεν ειναι πιο γρηγορα,μαλιστα εχουν και κατι eco προγραμματα που τα αφηνεις και πας καπου ΣΚ😄 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. Τετάρτη στις 10:23 πμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 10:23 πμ Σε εμενα σε πλυντηριο Bosch, ειχε χαλασει αυτο το εξαρτημα που ζεσταινει το νερο. Δεν μπηκα καν στην διαδικασια να ψαξω για τεχνικο της Bosch, καθως ηταν 12ετιας. Αντιθετα, ηρθε ενας τεχνικος απο συνοικιακο καταστημα, με χρεωσε 20 ευρω (που θα αφαιρουνταν σε περιπτωση που προχωρουσα σε επισκευη, το ειδε, παρηγγειλε το συγκεκριμενο εξαρτημα και ηρθε και το τοποθετησε. Συνολο στα 120 τωρα ποσο θα κρατησει, αγνωστο με βαρκα την ελπιδα. Παντως το επομενο πλυντηριο μου, σιγουρα θα ειναι Tesla, εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος απο αλλες συσκευες τους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:09 μμ Share Δημοσ. Πέμπτη στις 06:09 μμ Προσωπικά σε εμάς, βάσει στατιστικης και μόνο, τυγχάνει και κρατάμε ένα πλυντήριο μέχρι 12 - 15 χρόνια. Έως την 15ετια που θα αποφασίσουμε ότι δεν πάει άλλο θα το αλλάξουμε, θα έχει έρθει τεχνικός 3-4 φορές για επισκευή. Ε στο τέλος καταλήγεις να έχεις πληρώσει το 50% της αξίας του πλυντηρίου σε επισκευές. Οπότε και αποφασίζουμε να πάρουμε καινούργιο. Να δούμε αν και το καινούριο που πήραμε θα τηρήσει αυτα τα χρονικά δεδομένα ή θα εξελιχθούν αλλιώς τα πράγματα. Οσον αφορα τις πλακετες. Άμα πιάνουν πολύ τα χέρια σας, τις αφαιρείτε, τις πάτε σε ειδικό κατάστημα με ηλεκτρονικο που τις επισκευάζει, το έχω ακούσει να το κάνουν μερικοί, αλλά το θέμα είναι πως να βρεις πως θα βγάλεις την πλακέτα από μέσα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα