Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε PC Build - 900€
Δημοσ.

Με δεδομένο ότι έχεις οθόνη για 1440p έχω ένα σύστημα AM4 στα 1.055 ευρώ από 2 καταστήματα και δικό σου χτίσιμο.

2.PNG.60097fa85d0245ceddaa57585edacaaf.PNG

Από e-gate τα πολλά και EasyOffers τα λίγα.

1.PNG.3cd5df53b8e30077df28476a3ce9b486.PNG

Ένα σύστημα ΑΜ5 με χειρότερη GPU που είναι ιδανική για 1080p και non x3d CPU με 962 ευρώ από 2 καταστήματα και κτίσιμο δικό σου. Μπορείς να κόψεις και άλλο από την psu και να βρεθείς πιο κοντά στο μπάτζετ σου.

Πάλι από e-gate και EasyOffers.

3.PNG.b4ee7fc12e6098120b2c0a8d06fd8e74.PNG

4.PNG.1c841fc6aca1671ce96edc10524d025e.PNG

Δεν είμαι ειδικός. Βασικά μόλις παρήγγειλα τα parts για το πρώτο μου pc έβερ, απλά απαντάω για να αρχίσει να ρολάρει η κουβέντα.

• Like 2
Δημοσ.

CASE KOLINK OBSERVATORY HF GLASS ARGB MIDI TOWER CASE - BLACK WITH 6 ARGB FANS 57.70 €

PSU SEASONIC B12 BM-750 750W 80 PLUS BRONZE SEMI MODULAR 70.50 €

ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE B550M 89.00 € / GIGABYTE B650M D3HP 116.00 €

CPU AMD RYZEN 5 5600X 122.90 € /  RYZEN 5 7600 189.90 €

ARCTIC FREEZER 36 DIRECT TOUCH CPU 26.00 €

RAM G.SKILL 32GB (2X16GB) DDR4 3200MHZ 56.90 € / RAM PATRIOTVIPER VENOM 32GB (2X16GB) DDR5 6400MHZ 105.90 €

SSD TEAMGROUP MP44L 1TB NVME M.2 GEN4 57.60 €

SAPPHIRE AMD RADEON RX7700 XT 12GB PULSE 414.10 €

Σύνολο AM4 895€ / Σύνολο AM5 1038€

Η πρώτη επιλογή είναι πιο οικονομική και μέσα στο μπάτζετ σου, αλλά παλαιότερη και χωρίς μεγάλα περιθώρια αναβάθμισης.

Στην δεύτερη περίπτωση είσαι πιο σύγχρονος και μπορείς να βάλεις και νεώτερη γενιά cpu στο μέλλον. Και στις 2 περιπτώσεις το μεγαλύτερο βάρος του μπατζετ το έβαλα στην κάρτα, μιας είναι το σημαντικότερο κομμάτι για καλή εμπειρία στα 1440p.

Επίσης με έξτρα 30€ μπορείς να πας σε κάποιο gold τροφοδοτικό, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό που σου έβαλα δεν σηκώνει άνετα την κάρτα.

Αν περιμένεις bf λογικά θα βρεις καλύτερες προσφορές σε τροφοδοτικό, κουτί, ραμ, ssd και κάρτα οπότε αν δεν το βιάζεσαι δες αυτό σαν μπούσουλα και αν βγουν καλύτερα parts σε κοντινές τιμές χτύπα τα.

• Like 5
Δημοσ.
13 hours ago, dionisis777 said:

... για gaming χρήση (single player). Αν είναι εύκολο από ένα κατάστημα, οποιοδήποτε.

Οθόνη έχω αυτή :

Οθόνη

κ εγώ με τον Raul συμφωνώ περίμενε κ BF για καλύτερη τιμή κ σίγουρα να πας σε AM5 και κάρτα γραφικών 7700 xt minimum ή αν θες κάτι καλύτερο κ το βρεις σε καλή τιμή 7800 xt όχι σε προηγούμενη σειρά GPU 6000 αυτά κ από μένα καλύτερα να δώσεις λίγα παραπάνω τώρα π είναι κ BF παρά μετά να σκέφτεσαι το βασικό για μένα είναι AM5 κ 7800 xt με 16Vram για να είσαι κ πολύ μελλοντικά καλυμμένος με την 7700 μετά κάπου θα χάνεις 

κ το καλύτερο GPU μπορείς να πάρεις από οποίο μαγαζί θες ένα κλικ είναι αλλά πιστεύω με την BF το eShop θα έχει καλές τιμές 

Δημοσ.

Απείρως καλύτερη η πρόταση του raul. Δε φανταζόμουν ότι το e-shop θα έχει καλές τιμές (και προσφέρει και υπηρεσία να στο στήσει) . Τα δικά μου parts και χειρότερα είναι και overpriced επειδή πάλευα να σε περιορίσω σε 2 μαγαζιά και μέσω skroutz.

Σε AM4 σύστημα προτείνει 5600x που θα ήταν ο επεργαστής που θα έπαιρνα αν πήγαινα σε AM4. Εγώ είπα να σου διαλέξω τερματισμένο gaming CPU εφόσον πήγαινες σε AM4 αλλά με τις περιορισμένες γνώσεις μου νομίζω ότι στα 1440p δε θα είναι καν παράγοντας η CPU ώστε να υπάρχει διαφορά.

Άμα θέλεις περίμενε μέχρι BF, έχω και εγώ περιέργεια τι θα πέσει από CPU/MOBO/RAM/NVME/PSU. Εγώ δεν είχα υπομονή να περιμένω και παρήγγειλα πριν μια εβδομάδα. Ελπίζω να μη νιώσω χαζός χαχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, thanak96 said:

Άμα θέλεις περίμενε μέχρι BF, έχω και εγώ περιέργεια τι θα πέσει από CPU/MOBO/RAM/NVME/PSU. Εγώ δεν είχα υπομονή να περιμένω και παρήγγειλα πριν μια εβδομάδα. Ελπίζω να μη νιώσω χαζός χαχα.

Και εγω πατησα την σκανδαλη σε gpu,αλλα δεν νομιζω να νιωσουμε χαζοι,γιατι τωρα που θα βγουν και καινουργιες AMD δεν θα παραγονται πλεον παλιοτερα μοντελα και ηδη η διαθεσιμοτητα σε Ευρωπη ειναι μικρη ενω στην Ελλαδα ανυπαρκτη σχεδον.Εγω κατοπιν σκεψης,πιστευω οτι ειδικα στα gpu τωρα πρεπει να χτυπησει καποιος γιατι δεν θα βρισκει Black Friday σε καλες τιμες.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
5 ώρες πριν, thanak96 είπε

Δε φανταζόμουν ότι το e-shop θα έχει καλές τιμές (και προσφέρει και υπηρεσία να στο στήσει)

Ναι, ενώ το έχουμε για ακριβό αν ψαξεις λίγο έχει αρκετά πράγματα σε νορμάλ τιμές για να στήσεις pc. Ιδίως στις κάρτες αυτές πχ 7700 xt είναι φθηνότερα και από σκρουτζ.

Εγώ είπα να σου διαλέξω τερματισμένο gaming CPU εφόσον πήγαινες σε AM4 αλλά με τις περιορισμένες γνώσεις μου νομίζω ότι στα 1440p δε θα είναι καν παράγοντας η CPU ώστε να υπάρχει διαφορά.

Καλά έχει κάποια διαφορά απλά σίγουρα όχι τόσο μεγάλη όσο η αλλαγή gpu. Καλύτερα δηλαδή σε αυτή την ανάλυση να κόψει κάτι από cpu και να βάλει την καλύτερη κάρτα που μπορεί.

Εγώ δεν είχα υπομονή να περιμένω και παρήγγειλα πριν μια εβδομάδα. Ελπίζω να μη νιώσω χαζός χαχα.

Μεγειές, εφόσον βρήκες πράγματα που σου αρέσουν και βιαζόσουν τότε καλά έκανες και τα πήρες, από εκεί και πέρα κοίταξε να τα χαρείς!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/11/2024 στις 8:05 ΜΜ, raul7 είπε

CASE KOLINK OBSERVATORY HF GLASS ARGB MIDI TOWER CASE - BLACK WITH 6 ARGB FANS 57.70 €

PSU SEASONIC B12 BM-750 750W 80 PLUS BRONZE SEMI MODULAR 70.50 €

ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE B550M 89.00 € / GIGABYTE B650M D3HP 116.00 €

CPU AMD RYZEN 5 5600X 122.90 € /  RYZEN 5 7600 189.90 €

ARCTIC FREEZER 36 DIRECT TOUCH CPU 26.00 €

RAM G.SKILL 32GB (2X16GB) DDR4 3200MHZ 56.90 € / RAM PATRIOTVIPER VENOM 32GB (2X16GB) DDR5 6400MHZ 105.90 €

SSD TEAMGROUP MP44L 1TB NVME M.2 GEN4 57.60 €

SAPPHIRE AMD RADEON RX7700 XT 12GB PULSE 414.10 €

Σύνολο AM4 895€ / Σύνολο AM5 1038€

Η πρώτη επιλογή είναι πιο οικονομική και μέσα στο μπάτζετ σου, αλλά παλαιότερη και χωρίς μεγάλα περιθώρια αναβάθμισης.

Στην δεύτερη περίπτωση είσαι πιο σύγχρονος και μπορείς να βάλεις και νεώτερη γενιά cpu στο μέλλον. Και στις 2 περιπτώσεις το μεγαλύτερο βάρος του μπατζετ το έβαλα στην κάρτα, μιας είναι το σημαντικότερο κομμάτι για καλή εμπειρία στα 1440p.

Επίσης με έξτρα 30€ μπορείς να πας σε κάποιο gold τροφοδοτικό, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό που σου έβαλα δεν σηκώνει άνετα την κάρτα.

Αν περιμένεις bf λογικά θα βρεις καλύτερες προσφορές σε τροφοδοτικό, κουτί, ραμ, ssd και κάρτα οπότε αν δεν το βιάζεσαι δες αυτό σαν μπούσουλα και αν βγουν καλύτερα parts σε κοντινές τιμές χτύπα τα.

Καλησπέρα φίλε. Επειδή ψάχνω για φίλο σαυτα τα χρήματα αλλά εχει οθόνη FHD, να φανταστώ είναι οτκ καθώς το έχεις προτείνει για 1440p. Σε ευχαριστώ 

Επεξ/σία από mrvaggos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mrvaggos είπε

Καλησπέρα φίλε. Επειδή ψάχνω για φίλο σαυτα τα χρήματα αλλά εχει οθόνη FHD, να φανταστώ είναι οτκ καθώς το έχεις προτείνει για 1440p. Σε ευχαριστώ 

Καλησπέρα φίλε, πάνω κάτω εγώ κάτι τέτοιο θα πρότεινα σε αυτά τα χρήματα. Τώρα αν παίζει συγκεκριμένα παιχνίδια πχ competitive fps, esports κλπ που θα κηνυγάει πρώτα τα fps και μετά τα γραφικά, σε αυτή την περίπτωση θα θέλει να δώσει περισσότερο βάρος στον cpu. Οπότε αν πρόκειται για κάτι τέτοιο καλύτερα άνοιξε νέο θέμα με αυτά που ζητάει για να σου προταθούν τα αντίστοιχα builds.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, raul7 είπε

Καλησπέρα φίλε, πάνω κάτω εγώ κάτι τέτοιο θα πρότεινα σε αυτά τα χρήματα. Τώρα αν παίζει συγκεκριμένα παιχνίδια πχ competitive fps, esports κλπ που θα κηνυγάει πρώτα τα fps και μετά τα γραφικά, σε αυτή την περίπτωση θα θέλει να δώσει περισσότερο βάρος στον cpu. Οπότε αν πρόκειται για κάτι τέτοιο καλύτερα άνοιξε νέο θέμα με αυτά που ζητάει για να σου προταθούν τα αντίστοιχα builds.

Σε ευχαριστώ. Έχω ανοίξει. Όποτε έχεις χρόνο το βλέπεις και μου λες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...