Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, xsterg είπε

μερικοι δεν εχουν καταλαβει οτι το μεροκαματο του ανιδεικευτου εργατη ειναι 27€.

Εδώ σ' έχασα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dsi44 είπε

σε ποια πολη πας?

Πάτρα αλλά εκτός οικιστικού ιστού της πόλης. 

Από αυτά που διαβάζω σας βρίσκω πολύ αισιοδοξους. Για να τα κάνει όλα η μεταφορική μου είπαν περίπου 2500. Πως εσείς λέτε 500 600? τόσα με πήρε ο άλλος για μεταφορά εντός Αθήνας και όλο το πακετάρισμα εγώ πριν 7 χρόνια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Bakxos said:

Πάτρα αλλά εκτός οικιστικού ιστού της πόλης. 

Από αυτά που διαβάζω σας βρίσκω πολύ αισιοδοξους. Για να τα κάνει όλα η μεταφορική μου είπαν περίπου 2500. Πως εσείς λέτε 500 600? τόσα με πήρε ο άλλος για μεταφορά εντός Αθήνας και όλο το πακετάρισμα εγώ πριν 7 χρόνια. 

Βρες μεταφορική της Πάτρας, και όχι από Αθήνα. Θα δεις μεγάλες διαφορές στις τιμές, ειδικά αν είσαι λίγο ευέλικτος στη  ημέρα.

Ο λόγος είναι ότι από Πάτρα πάνε συχνά Αθήνα, και γυρνάνε άδειοι. Ενώ από Αθήνα πληρώνεις εσύ όλα τα κόστη, και γυρνάνε άδειοι πάλι. Είναι το λεγόμενο empty leg που λένε και στα αεροπορικά, αυτός που μισθώνει την επιστροφή πληρώνει πολύ λιγότερα.

Γνωστός μου έκανε πριν μερικούς μήνες μετακίνηση από Αθήνα σε Πύργο, με τοπική εταιρεία, στη μισή τιμή από ότι του λέγανε από Αθήνα.

12 hours ago, george1807 said:

Άρα ισχυρίζεσαι ότι ο ενοικιαστής μπορεί να μείνει στο μίσθιο μετά το πέρας των ετών που έχουν υπογράψει; (Για πρώτη κατοικία είναι τουλάχιστον 3 έτη)

Δηλαδή ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης δεν συμφωνεί στο να παραμείνει μέσα ο ενοικιαστής, αυτός θα μείνει γιατί μπορεί και πληρώνει; Σοβαρά;

Ναι. Ο ενοικιαστής μπορεί να παραμείνει μέσα και μετά πρέπει δικαστικώς ο ιδιοκτήτης να βρει άκρη μέσω αγωγής απόδοσης μισθίου.

Αν έχεις βρεθεί σε ελληνικά δικαστήρια ποτέ, θα ξέρεις περίπου πόσο χρόνο θέλει. Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή, λόγω ενοποίησης όλων των ειρηνοδικείων σε ένα στη Αθήνα που εφαρμόστηκε από το Σεπτέμβριο, ο χρόνος ορισμού δικάσιμου είναι 1 χρόνος. Μιλάμε για 1 χρόνο από την κατάθεση της αγωγής. Άρα τουλάχιστον 12 + 1 μήνες (για να είναι εύλογη η αγωγή) από τη λήξη του συμβολαίου.

Μόνο σε μη πληρωμή μπορεί να βγει πολύ πιο γρήγορα διαταγή απόδοσης μισθίου.

Η θεωρία των νόμων από τη πράξη του δικαστικού συστήματος απέχει κάτι χιλιόμετρα.

Επεξ/σία από Hik
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...