Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα 

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα μετακομίσουν εκτός Αθήνας. 

Είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουνε ως οικογένεια και αυτό η αλήθεια έχει τις δυσκολίες του λόγω ότι τα παιδιά είναι πολύ μικρά. 

Αυτό που χρειάζομαι κυρίως είναι που μπορώ να προμηθευτώ ειδικά κουτιά (χάρτινα ή πλαστικά) για τα εύθραυστα αν έχετε εμπειρία. 

Δεύτερον αν έχετε εμπειρία ή να προτείνετε εταιρείες μεταφορών μετακόμισεων 

Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται βουνό ή όλη διαδικασία δεδομένου ότι καθημερινά δουλεύω και έχουμε και δύο μικρά παιδάκια μάλιστα το ένα ημερών αλλά πρέπει να γίνει διότι η σπιτονοικοκυρα δεν δίνει παράταση 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σε practiker και Leroy Merlin θα βρεις κούτες για μετακόμιση. 

Βέβαια μπορείς να πας σε κάποιο κατάστημα (προτείνω ρουχισμού) και να πάρεις κουτες που έχουν για πεταμα.

Δημοσ.

Απλά κοίτα οι κούτες να είναι με το ενισχυμένο χαρτόνι, όχι το λεπτό γιατί δεν αντέχουν για μετακόμιση και θα έχεις απώλειες.

Δημοσ.

Υπάρχουν μεταφορικές που αναλαμβάνουν το πακετάρισμα ακόμα και το ξεπακετάρισμα.... Με κόστος προφανώς... Εσύ μόνο οδηγίες τους δίνεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bakxos είπε

Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται βουνό ή όλη διαδικασία δεδομένου ότι καθημερινά δουλεύω και έχουμε και δύο μικρά παιδάκια μάλιστα το ένα ημερών αλλά πρέπει να γίνει διότι η σπιτονοικοκυρα δεν δίνει παράταση 

Η αλήθεια είναι ότι γενικά κάθε μετακόμιση είναι βουνό (έχω κάνει πάνω από 10 ) και ειδικά αν έχεις και παιδί/α. Μένω λίγο στη σπιτονοικοκυρά. Αν δεν έχεις οφειλές αν δεν χρωστάς τότε πραγματικά δεν μπορεί να σε διώξει ακόμα και αν έχει λήξει το συμβόλαιο.

Στο θέμα της μετακόμισης τώρα έχω ένα πολύ γνωστό που με έχει εξυπηρετήσει και εμένα και γνωστούς/φίλους μου ουκ ολίγες φορές. Ξέρω ότι έχει και κούτες να σου φέρει για τα εύθραυστα. Αν θες σου δίνω το τηλ του να συνεννοηθείτε αν είσαι Αθήνα.

• Haha 1
Δημοσ.

να συμπληρωσω κ εγω στα παραπανω ποστ:

κουτες δεν θα βρεις ευκολα δωρεαν, συνηθως η μεταφορικη θα σου δωσει αλλα μεταχειρισμενες, ή θα σε στειλει σε μαγαζι για καινουργιες με καλυτερη τιμη - μουφα, ψαξε μονος σου τιμες. οι μεταφορικες θελουν ιδιου μεγεθους κουτες, οποτε αν παρεις εσυ ιδιωτικα παρε ιδιες, εχει τετοια μαγαζια στη λαχαναγορα κ πισω απο το κτελ στον κηφισσο. 

ειτε παρεις καινουργιες ειτε σου δωσουν μεταχειρισμενες να εχεις παντα στο μυαλο σου οτι θελουν γεμισμα μεχρι τη μεση κ σε βαρος που μπορει να σηκωσει ο μεταφορεας με τα χερια... βαρια πραγματα κατω κ κεντρο, ελαφροτερα πανω, σκεψου τι θα χρειαστει για να στεκει η κουτα οταν στοιβαχτουν αλλες 2-3 απο πανω π.χ. βαλε πανω πανω μαξιλαρια, φουσκωτα μπουφαν κτλ

απο οργανωση: ξεκινα να πακεταρεις νοητα ενα ενα δωματιο ξεχωριστα, δηλαδη να σκεφτεσαι τι θα παρεις κ τι θα αφησεις/ πεταξεις, με θαρρος!!

ορισε ενα δωματιο που θα συγκεντρωνεις τα πακεταρισμενα πραγματα μεχρι τη μερα της μετακομισης. εγω παιρνω μεγαλα labels και γραφω αυξοντα αριθμο κουτας κ δωματιο προελευσης ( ή προορισμου αν ξερεις ηδη που παει) κολαω ενα στο πανω μερος κ ενα στο μπροστα, ωστε να διαβαζεται ακομα κ αν εχει ντανιαστει με αλλες κουτες διπλα η απο πανω. στο τελος θες να ξερεις ποσες κουτες εφτιαξες εσυ κ οτι εφτασαν ολες.

παρε ταινιες κ αεροκυψελες κ αρχισε να αμπαλαρεις ευκολακια οπως κορνιζες, καδρα κτλ. οταν ερθει η ωρα για ηλεκτρονικες συσκευες ορισε 1 κουτα για ολα τα καλωδια, τηλεκοντρολ κτλ, μην τα πακεταρεις ξεχωριστα με καθε συσκευη

θα σου πουν για κουτες-κρεμαστρες για τα ρουχα, δεν αξιζει το εξτρα κοστος, εγω αγορασα καινοργιες κουτες κ ναυλον περιτυλιγματος κ εβαλα τα ρουχα μεσα σε κουτες κανονικες τυλιγμενες στο ναυλον - η βρωμα κ μαυριλα του φορτηγου θα περασει απο τις χαραμαδες της κουτας να ξερεις. εσωρουχα κ ρουχα προσοχης τα εβαλα σε βαλιτσα.

στις προσφορες που θα παρεις, ρωτα ποσα ατομα κ φορτηγα θα ειναι κ τι προγραμμα θα ακολουθηθει- μου εχει τυχει μετακομιση με λειψα ατομα και μεχρι τις 7 το απογευμα ξεφορτωνανε! στην καλυτερη μου μετακομιση ξεκινησαμε 8 και 4 το μεσημμερι ειχαν φυγει. ρωτα επισης αν αναλαμβανουν κ το πακεταρισμα γυαλικων κ κουζινας, συνηθως ειναι 1 εξτρα ατομο για 60-70 ευρω κ περιλαμβανει κ ολα τα υλικα συσκευασιας για αυτα, ξεκιναει το πρωι κ κανει μονο αυτο μεχρι να φυγετε, οποτε κατα τη γνωμη μου αξιζει.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Apokios είπε

Μένω λίγο στη σπιτονοικοκυρά. Αν δεν έχεις οφειλές αν δεν χρωστάς τότε πραγματικά δεν μπορεί να σε διώξει ακόμα και αν έχει λήξει το συμβόλαιο.

Καλή συμβουλή. Γίνεται και να μην πληρώσει και καθόλου, δεν μπορεί να τον διώξει. Έτσι θα γλιτώσει και χρήματα για τη μετακόμιση.

Τα σκέφτεστε πολύ αυτά ή θεωρείτε πως έχετε μόνο δικαιώματα. Φυσικά και έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να διώξει κάποιον όταν λήξει το συμβόλαιο που έχουν από κοινού.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, george1807 είπε

Καλή συμβουλή. Γίνεται και να μην πληρώσει και καθόλου, δεν μπορεί να τον διώξει. Έτσι θα γλιτώσει και χρήματα για τη μετακόμιση.

Επειδή υπάρχει και ένα ενοικιοστάσιο δες λιγο τι ισχύει ( ακομα και αν έχει λήξει το συμβόλαιο ). Έχεις σαν ενοικιαστής ( απο τη στιγμή που εισαι ΟΚ σε όλες σου τις οφειλές ) δικαίωμα να παραμείνεις τουλάχιστον ένα 6μηνο μέχρι να βρεις σπιτι που να πληροί τις προϋποθέσεις διαβίωσής σου.

Πριν πετάξεις την ειρωνία μπορείς να πάρεις και απο αλλού πληροφορίες π.χ τον σύλλογο ενοικιαστών ( γράφει πολλά ωραία εκεί ). 

Μέχρι και εξώδικο μπορείς να στείλεις και μέχρι να εκδικαστεί μένεις στο σπίτι που εισαι .

Δημοσ.

Γενικά θέλω να αποφύγω εμπλοκές. Δεν χρωστάω τπτ και ήμουν πάντα στην ώρα μου. Και πραγματικά δεν θα με πείραζε να φύγω γρήγορα. Απλά είμαι με ένα παιδί 30 ημερών ένα 2 χρόνων και παράλληλα με δικό μου άνθρωπο α βαθμού που τον πηγαίνω για χημειοθεραπειες καθε 20μερες. Οπότε δουλειά παιδιά αρρώστιες όλα μαζί μου καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη τη μετακόμιση για αυτό θέλω να κερδίσω όσο χρόνο μπορώ καθώς και να ασχοληθώ λιγότερο όσο γίνεται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Apokios είπε

Επειδή υπάρχει και ένα ενοικιοστάσιο δες λιγο τι ισχύει ( ακομα και αν έχει λήξει το συμβόλαιο ). Έχεις σαν ενοικιαστής ( απο τη στιγμή που εισαι ΟΚ σε όλες σου τις οφειλές ) δικαίωμα να παραμείνεις τουλάχιστον ένα 6μηνο μέχρι να βρεις σπιτι που να πληροί τις προϋποθέσεις διαβίωσής σου.

Πριν πετάξεις την ειρωνία μπορείς να πάρεις και απο αλλού πληροφορίες π.χ τον σύλλογο ενοικιαστών ( γράφει πολλά ωραία εκεί ). 

Μέχρι και εξώδικο μπορείς να στείλεις και μέχρι να εκδικαστεί μένεις στο σπίτι που εισαι .

Θα έλεγα μάλλον εσύ να φροντίσεις να ενημερωθείς καλύτερα και να μην πετάς συμβουλές που μπορεί μεν να τις λες καλοπροαιρετα, αλλά να βλάψουν ακόμα περισσότερο τον ts. 

Ισχύει όντως ότι ο ενοικιαστης μπορεί να μείνει για διάστημα κάποιων μηνών, ενώ προβλέπονται και ρυθμίσεις για άτομα με θέματα υγείας. Αναγκαία προϋπόθεση να έχει ενημερωθεί εγγράφως ο ιδιοκτήτης εντός προκαθορισμενου χρόνου και όχι τελευταία στιγμή. Και σε αυτό με αστερίσκους, διότι μπορεί και ο ιδιοκτήτης να δηλώσει εγγράφως ότι το αρνείται η άργησες να τον ενημερώσεις. 

Δεν ξέρεις σε τι χρονικό στάδιο του συμβολαίου ενοικίασης είναι ο ts κι αν έχει λήξει ήδη η διάρκεια η μπορεί να λήξει σε 1 μήνα πχ. 

Σε κάθε περίπτωση, μην δίνουμε φρουδες ελπίδες στον ts, μπορεί να καταφέρει να κερδίσει μια μικρή παράταση, μπορεί όμως να αρνηθεί ο ιδιοκτήτης ή να μην εμπίπτει στις προϋποθέσεις και μετά αν αφήσει πίσω την μετακόμιση να πρέπει να την κάνει σε ακόμα πιο σύντομο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα πίεση, ίσως λιγότερο ψάξιμο και παραπανω κόστος, λάθη κτλ. 

Στο μεταξύ αν θελήσει εγγραφή όχληση με εξώδικο, θα δώσει κατ ελάχιστον ένα 200αρι. Δεν τον ρώτησες άμα τα έχει κι αν έχει όρεξη να ασχολείται με δικηγόρους. 

Για όλα τα υπόλοιπα έχουν καλυφθεί. Για κούτες σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ. Για εύθραυστα, ειδικές κούτες κτλ σε συγκεκριμένα μαγαζιά επί πληρωμή. Πακετάρισμα αμπαλαρισμα κάνουν και τα συνεργεία με παραπάνω κόστος. Καλή τύχη στην μετακόμιση. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Θα έλεγα μάλλον εσύ να φροντίσεις να ενημερωθείς καλύτερα και να μην πετάς συμβουλές που μπορεί μεν να τις λες καλοπροαιρετα, αλλά να βλάψουν ακόμα περισσότερο τον ts

Ισχύει όντως ότι ο ενοικιαστης μπορεί να μείνει για διάστημα κάποιων μηνών, ενώ προβλέπονται και ρυθμίσεις για άτομα με θέματα υγείας. Αναγκαία προϋπόθεση να έχει ενημερωθεί εγγράφως ο ιδιοκτήτης εντός προκαθορισμενου χρόνου και όχι τελευταία στιγμή. Και σε αυτό με αστερίσκους, διότι μπορεί και ο ιδιοκτήτης να δηλώσει εγγράφως ότι το αρνείται η άργησες να τον ενημερώσεις. 

Δεν ξέρεις σε τι χρονικό στάδιο του συμβολαίου ενοικίασης είναι ο ts κι αν έχει λήξει ήδη η διάρκεια η μπορεί να λήξει σε 1 μήνα πχ. 

Σε κάθε περίπτωση, μην δίνουμε φρουδες ελπίδες στον ts, μπορεί να καταφέρει να κερδίσει μια μικρή παράταση, μπορεί όμως να αρνηθεί ο ιδιοκτήτης ή να μην εμπίπτει στις προϋποθέσεις και μετά αν αφήσει πίσω την μετακόμιση να πρέπει να την κάνει σε ακόμα πιο σύντομο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα πίεση, ίσως λιγότερο ψάξιμο και παραπανω κόστος, λάθη κτλ. 

Στο μεταξύ αν θελήσει εγγραφή όχληση με εξώδικο, θα δώσει κατ ελάχιστον ένα 200αρι. Δεν τον ρώτησες άμα τα έχει κι αν έχει όρεξη να ασχολείται με δικηγόρους. 

Για όλα τα υπόλοιπα έχουν καλυφθεί. Για κούτες σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ. Για εύθραυστα, ειδικές κούτες κτλ σε συγκεκριμένα μαγαζιά επί πληρωμή. Πακετάρισμα αμπαλαρισμα κάνουν και τα συνεργεία με παραπάνω κόστος. Καλή τύχη στην μετακόμιση. 

Ας ξεκινήσω ρωτώντας κάτι... ποιος ειναι ο ts που θα βλάψω ; 😅

Στα σοβαρά τώρα; Από πότε το να αναφέρεις σε κάποιον τις επιλογές του μπορεί να τον βλάψει ; Γιατί δεν έκανα τιποτα περισσότερο απο το να ενημερώσω οτι υπάρχει και αυτή η επιλογή. Και η ενημέρωση ήρθε πρωτού ο φίλος αναφέρει πόσο κάποιες καταστάσεις κάνουν ακόμα πιο δύσκολη αυτή τη μετακόμιση.

Αφού λοιπόν συμφωνούμε στο οτι σαν επιλογή ( οτι δεν ειναι απαραίτητο να αποχωρήσει ) υπάρχει που βρίσκεις κάτι μεμπτό ;

Ούτε καν παροτρυνηση δεν υπήρχε στην πρότασή μου παρά μόνο η υπαρκτή επιλογή.

Επίσης ναι αλήθεια ειναι οτι δεν ξέρω σε τι χρονικό διάστημα είναι ο φίλος, όμως φαντάζομαι ούτε εσυ σωστά ; Εννοώ οτι παίζει να υπάρχει η επιλογή να ενημερώσει ακολουθώντας τη διαδικασία που χρειάζεται.

Επισης(#2) αν χρειαστεί να γίνει όχληση με εξώδικο πάει να πει οτι α) τον καλύπτει η διαδικασία β) οτι δεν έχει συμφωνήσει προφορικά ο ιδιοκτήτης . 

Ίσως το εξώδικο του δώσει τη δυνατότητα να βρει κάτι άλλο καλύτερο σε ιδια ή καλύτερη τιμή .. ίσως και οχι ! Αλλά όλα ειναι θέμα να ξέρουμε τι επιλογές έχουμε και ζυγίζοντάς τις να παίρνουμε αποφάσεις.

Φαντάζομαι να κατάλαβες οτι δεν παρότρυνα αλλά έδωσα επιλογή

Πες μου και εσυ λοιπόν τώρα ποιος ειναι ο ts για να μην μεινω με την απορία 😛

Δημοσ.
4 hours ago, Apokios said:

Κατι τετοιοι νοικιαζετε για αυτο το γυρνανε οι περισσοτεροι σε airbnb και κλαιγεστε μετα οτι δεν βρισκετε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gbras είπε

Κατι τετοιοι νοικιαζετε για αυτο το γυρνανε οι περισσοτεροι σε airbnb και κλαιγεστε μετα οτι δεν βρισκετε.

Ε για φτάνουμε σε σημειο να παίρνουμε συμβουλές απο Σύλλογο Ενοικιαστών, κάτι περίεργους ιδιοκτήτες βρίσκουμε ;)

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, gbras είπε

Ότι πιο άστοχο έχω διαβάσει. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...