Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Παιδιά ήθελα μια σύντομη ερώτηση σχετικά με το λειτουργικό.

Επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία με linux, έχω ένα παλιό σύστημα με 775 socket, 4GB Ram και έναν παλιό μηχανικό δίσκο. 

Θέλω να του βάλω κάτι κυρίως: Απόλυτα ασφαλές, που να παίρνει και antivirus κτλ. αν χρειάζεται και δεύτερον εύκολο στη χρήση ( να μοιάζει με Windows ) καθώς είμαι αρχάριος. 

Έχω βρει ορισμένες προτάσεις από αναζήτηση στο διαδίκτυο, ωστόσο υπάρχουν πολλές απόψεις και επιλογές και ήθελα τη γνώμη σας.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Nerazzurri είπε

Απόλυτα ασφαλές,

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

26 λεπτά πριν, Nerazzurri είπε

που να παίρνει και antivirus

Δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορείς να βάλεις av σε όποια διανομή θέλεις (νομίζω).

28 λεπτά πριν, Nerazzurri είπε

Επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία με linux, [...]

Θέλω να του βάλω κάτι

Και... αρχίζει η μάχη systemd vs not-systemd 😨

• Haha 1
Δημοσ.
9 hours ago, dosas_linux said:

Για distro επέλεξε LXQT για ελαφρύ desktop.

Το LXQT δεν ειναι distro.

10 hours ago, Nerazzurri said:

που να παίρνει και antivirus κτλ. αν χρειάζεται

Δεν χρειαζεται αν προσεχεις λιγο.

10 hours ago, Nerazzurri said:

εύκολο στη χρήση ( να μοιάζει με Windows ) καθώς είμαι αρχάριος. 

Linux mint.

Aλλαξε αν γινεται τον μηχανικο καποια στιγμη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

linux mint με xfce ..έχω βαλει σε μηχανήμα με μηχανικο δισκο ( μαμισια τρέχει windows 8.1 ) . νομίζω οτι έχει 2 GB  ram μια χαρά τα πάει ... 
να τα ακούει κάποιο τρολλάκι .. ονομάτα δεν λέμε οικογένιες δεν θίγουμε ... 

Επεξ/σία από jemadux
Δημοσ.
2 hours ago, jemadux said:

μια χαρά τα πάει ... 

Aυτο το συζηταμε ... γιατι μυριζομαι παραμυθια της χαλιμας...

• Haha 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, mphxths είπε

Aυτο το συζηταμε ... γιατι μυριζομαι παραμυθια της χαλιμας...

καθόλου ... η μανα μου τρεχει linux mint  😃

Δημοσ.
Στις 27/5/2024 στις 11:51 ΜΜ, monoxromos είπε

Γεια σας επειδή θέλω να βρω μια πολύ ελαφριά έκδοση linux και κυρίως να μου βρεί  συσκευές ήχου και δικτύου και να δέχεται και κάρτα ήχου ειτε της μητρικής είτε μιας εσωτερικής πχ sound blaster PCI express,να αναγνωρίζεται από το anydesk...

Αν εχετε την καλοσύνη προτείνετε μου μια έκδοση εύκολη.

Είμαι αρκετά χρόνια στα windows (από τα W 95) και  θα δυσκολευτώ να μπώ στι κλίμα  των linux.

Ευχαριστω πολύ.

Στις 11/11/2024 στις 12:00 ΠΜ, Nerazzurri είπε

Καλησπέρα σε όλους

Παιδιά ήθελα μια σύντομη ερώτηση σχετικά με το λειτουργικό.

Επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία με linux, έχω ένα παλιό σύστημα με 775 socket, 4GB Ram και έναν παλιό μηχανικό δίσκο. 

Θέλω να του βάλω κάτι κυρίως: Απόλυτα ασφαλές, που να παίρνει και antivirus κτλ. αν χρειάζεται και δεύτερον εύκολο στη χρήση ( να μοιάζει με Windows ) καθώς είμαι αρχάριος. 

Έχω βρει ορισμένες προτάσεις από αναζήτηση στο διαδίκτυο, ωστόσο υπάρχουν πολλές απόψεις και επιλογές και ήθελα τη γνώμη σας.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

βρες και έναν ssd στα 128 γίγα ίσα με 15 € 

βάλε και τα mint cinnamon που είναι φουλ περιβάλλον σαν τα windows και θα δεις τον υπολογιστή σου σαν να ήταν όταν τον άνοιξες πρώτη φορά 

Δημοσ.
Στις 11/11/2024 στις 12:00 ΠΜ, Nerazzurri είπε

πες πρώτα τι επεξεργαστή έχει (2πύρηνο ή quad?) , όπως και τι κάρτα γραφικών έχει . Έχει σημασία αν το θες για YT και browsing γενικά

Πχ εμένα είναι quad και έχω μια αρχαία radeon HD4XXX (ή HD5ΧΧΧ δε θυμάμαι ακριβώς) που υποστηρίζεται ακόμα και παίζει YT χρησιμοποιώντας την gpu (έχει μεγάλη διαφορά) . Με αρχαίες nvidia δεν παίζουν οι browser hd video χωρίς σπασίματα ειδικά αν είναι διπύρηνο .

Επειδή έχεις σκληρό (με 10€ παίρνεις ssd) , καλό θα ήταν η διανομή που θα βάλεις να υποστηρίζει συμπίεση δεδομένων (btrfs compressed) , πχ MX Linux (έχω βάλει τα MX Kde )

Δεν ξέρω αν στα Mint μπορείς να ορίσεις συμπίεση .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

775 socket στην καλυτερη περιπτωση - αν εισαι τυχερος- θα εχει επεξεργαστη Core 2 Duo σειρα 7xxx και πανω.

Τοτε με ενα φτηνο SSD σκληρο, Linux Mint και με πολυ υπομονη ισως αναστηθει ο πεθαμενος.

Αν ο επεξεργαστης ειναι σε πιο χαμηλη κατηγορια ειναι για τον κουβα, απλα δεν.

Ασχετο αλλα εν ετη 2024 οπου ενα desktop με επεξεργαστη i5 πρωτης γενιας κοστιζει ενα πενηνταρικο το να προσπαθεις να αναστησεις μηχανημα του 2006/2007 δεν λεει..

Επεξ/σία από gakos1112
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...