Προς το περιεχόμενο

Η Αυστραλία θεσπίζει όριο ηλικίας 16 ετών για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
On 11/11/2024 at 00:58, freegr said:

ΗΔΗ έχουν προηγηθεί αρκετές χώρες οποτε είναι θεμα χρόνου να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα 

8 hours ago, freegr said:

ΗΔΗ το εφαρμόζουν πολλές χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα που πλέον αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα η κατάχρηση του μέσου 

Αυτό ξαναπέστο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, panther_512 είπε

Συμφωνώ και επαυξάνω. 

Μάλιστα να το πάρουμε ακόμα ένα βήμα παραπέρα: Ελευθερία χρήσης καπνικών προϊόντων και ατμοποιητών για όλες τις ηλικίες και ολική αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών και λοιπών ψυχοτρόπων ουσιών.

Επίσης δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε φαρμακευτικού σκευάσματος από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι παιδεία για όλους.

Παιδεία φίλε μου. Ακριβώς αυτό.  

Αυτό ακριβώς εννοώ οι υπόλοιποι που διαβάζουν. Όταν δεν έχεις σωστή παιδεία όσα πανεπιστήμια και να βγάλει κανείς παραμένει σε χαμηλό κοινωνικό επίπεδο σκέψης και επικοινωνίας καθώς και κακής εφαρμογής όσων μαθαίνει και δυστυχώς όπως βλέπετε απουσία όρεξης να μοιραστεί σωστά τις σκέψεις του, κάτι που σίγουρα το περνά και στα παιδιά του. Προέχει η ειρωνεία, ο μη σεβασμός στον συνάνθρωπο (οποιασδήποτε ηλικίας εφόσον πρόκειται για συνομιλητή) και σίγουρα άλλα χαμηλότερης σημασίας για να τα επισημάνω. 

Τι να σου πω. Δυστυχώς δεν θα καταλάβεις όσο και να προσπαθήσω. Από μια ηλικία και μετά δεν απορροφά πληροφορίες ο εγκέφαλος μας. Μόνο άμυνα και επίθεση.

• Like 1

7 hours ago, georgiosmag said:

Παιδεία φίλε μου. Ακριβώς αυτό.  

Αυτό ακριβώς εννοώ οι υπόλοιποι που διαβάζουν. Όταν δεν έχεις σωστή παιδεία όσα πανεπιστήμια και να βγάλει κανείς παραμένει σε χαμηλό κοινωνικό επίπεδο σκέψης και επικοινωνίας καθώς και κακής εφαρμογής όσων μαθαίνει και δυστυχώς όπως βλέπετε απουσία όρεξης να μοιραστεί σωστά τις σκέψεις του, κάτι που σίγουρα το περνά και στα παιδιά του. Προέχει η ειρωνεία, ο μη σεβασμός στον συνάνθρωπο (οποιασδήποτε ηλικίας εφόσον πρόκειται για συνομιλητή) και σίγουρα άλλα χαμηλότερης σημασίας για να τα επισημάνω. 

Τι να σου πω. Δυστυχώς δεν θα καταλάβεις όσο και να προσπαθήσω. Από μια ηλικία και μετά δεν απορροφά πληροφορίες ο εγκέφαλος μας. Μόνο άμυνα και επίθεση.

Κοίταξε, δεν σε ειρωνεύτηκα, απλά έθεσα με ακραίο παράδειγμα το point μου. 

Αν ανατρέξεις σε παλαιά ποστ μου θα δεις να αναφέρω την ανάγκη παιδείας ξανά και ξανά. Οπότε ναι συμφωνώ κατά βάση μαζί σου. 

Ομως. 

Η παιδεία μόνη της για να λειτουργήσει θέλει θαύμα. Μιλάμε για ουτοπικες καταστάσεις που ούτε στις ταινίες δεν γίνεται. 

Κλασσικό παράδειγμα : Το κάπνισμα. Πόσα και πόσα μας έλεγαν στα σχολεία για τις συνέπειες του καπνίσματος. Φωτογραφίες με σαπισμενα πνευμόνια και κίτρινα δάχτυλα. Και στο διάλειμμα άναβαμε τσιγάρο και γελούσαμε. 

Η παιδεία για να λειτουργήσει θέλει χρόνια. Και δεν θα λειτουργήσει για όλους. Οπότε χρειαζόμαστε συμπληρωματικά κανόνες και νόμους τώρα, άμεσα , εδικά όταν μιλάμε για μάστιγα που κατατρώει μικρούς και μεγάλους. 

• Like 3

1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Αν ανατρέξεις σε παλαιά ποστ μου θα δεις να αναφέρω την ανάγκη παιδείας ξανά και ξανά. Οπότε ναι συμφωνώ κατά βάση μαζί σου. 

Ομως. 

Η παιδεία μόνη της για να λειτουργήσει θέλει θαύμα. Μιλάμε για ουτοπικες καταστάσεις που ούτε στις ταινίες δεν γίνεται. 

Κλασσικό παράδειγμα : Το κάπνισμα. Πόσα και πόσα μας έλεγαν στα σχολεία για τις συνέπειες του καπνίσματος. Φωτογραφίες με σαπισμενα πνευμόνια και κίτρινα δάχτυλα. Και στο διάλειμμα άναβαμε τσιγάρο και γελούσαμε. 

Η παιδεία για να λειτουργήσει θέλει χρόνια. Και δεν θα λειτουργήσει για όλους. Οπότε χρειαζόμαστε συμπληρωματικά κανόνες και νόμους τώρα, άμεσα , εδικά όταν μιλάμε για μάστιγα που κατατρώει μικρούς και μεγάλους. 

Μεγαλες αληθειες ειπες. Και επειδη πολυς κοσμος το παιζει αντισυμβατικος οτι ειναι το σωστο κανει το αντιθετο απλα για να διαφοροποιηθει και να το παιξει ιστορια. Εκτη δημοτικου παιδια καπνιζαν πισω στα πευκα επειτα στα 15 με τα μηχανακια οι μισοι ειχαν πεσει πολλες φορες αλλα εκει και επειτα με το αμαξι με οριο στα 90 να πηγαινουν 150 τα θυματα πολλα και εδω. Για το τσιγαρο θα φανουν αργοτερα οι συνεπειες οσων καπνιζαν απο τα 11 οπως και το ποτο αλλα ειπαμε αντισυμβατικοι και ιστορια τρομαρα τους μετα κλαινε. Δεν υπαρχει παιδεια εδω και χρονια. 

• Like 1

6 ώρες πριν, panther_512 είπε

Ομως. 

Δεν το κατάλαβα και παρεξήγησα.  Οκ.  Θα συμφωνήσω μαζί σου.  Αλλά θα επιμείνω στο ότι είναι πως θα μάθει το παιδί να το πω όσο πιο λαϊκά μπορώ.  Αν μάθει σωστά ενώ οκ δεν μιλάμε για 100% επιτυχία αλλά πολύ κοντά σε αυτό δίχως βουρδουλα και περιορισμούς θα κάνει το σωστό όσο και να επηρεάζεται από την εποχή και το περιβάλλον.  Αλλά όπως είπα δεν είναι καθόλου εύκολο να εφαρμοστεί. 

Από την άλλη είμαι αρνητικά κάθετος στους περιορισμούς και στην επιβολή.  Όσο περισσότερο μιλάμε στα παιδιά μας τόσο το καλύτερο.  Πλήρη ελευθερία παράλληλα με γνώση και συνεχή συζήτηση για όλα τα προβλήματα.  Δύσκολο μεν αλλά γίνεται. 

4 hours ago, georgiosmag said:

Δεν το κατάλαβα και παρεξήγησα.  Οκ.  Θα συμφωνήσω μαζί σου.  Αλλά θα επιμείνω στο ότι είναι πως θα μάθει το παιδί να το πω όσο πιο λαϊκά μπορώ.  Αν μάθει σωστά ενώ οκ δεν μιλάμε για 100% επιτυχία αλλά πολύ κοντά σε αυτό δίχως βουρδουλα και περιορισμούς θα κάνει το σωστό όσο και να επηρεάζεται από την εποχή και το περιβάλλον.  Αλλά όπως είπα δεν είναι καθόλου εύκολο να εφαρμοστεί. 

Από την άλλη είμαι αρνητικά κάθετος στους περιορισμούς και στην επιβολή.  Όσο περισσότερο μιλάμε στα παιδιά μας τόσο το καλύτερο.  Πλήρη ελευθερία παράλληλα με γνώση και συνεχή συζήτηση για όλα τα προβλήματα.  Δύσκολο μεν αλλά γίνεται. 

Με κάνεις να υποθέτω ότι δεν έχεις παιδιά.

Ο συλλογισμός σου είναι ουτοπικός. Διότι αγνοείς την ανθρώπινη φύση, τις δυναμικές του στενού κοινωνικού περίγυρου και την επιρροή τους στο άτομο, καθώς και την τάση ατόμων για παραβατικές συμπεριφορές λόγω ηλικίας, γεννετικής προδιάθεσης ή οικογενειακού περιβάλλοντος.

Να σου δείχνουν στον παιδί σου, πρώτης δημοτικού, βίντεο στα social με ανθρώπους που πήραν φωτιά και κάηκαν ζωντανοί, και εσύ να τρώς εβδομάδες να συνεφέρεις το παιδί σου. Ναί, οκ , να κάτσουμε λοιπόν να αποφασίσουμε νέο αναλυτικό πρόγραμμα στα σχολεία, να περάσει από έγκριση, να βγουν βιβλία, να εκπαιδευτούν οι δάσκαλοι. Με τους γονείς και την υπόλοιπη κοινωνία? Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα, κέντρα απεξαρτησης από τα social και εκδρομές στην εξοχή. Και θα πάνε όλοι, θα μορφωθούν όλοι, θα πιαστούμε όλοι χέρι χέρι, θα στήσουμε γραμμή, και ο κύκλος θα γίνει τόσο μεγάλος που θα αγκαλιάσει όλη τη Γή.

Στο εντωμεταξύ μέχρι να γίνουν όλα αυτά το παιδί μου θα έχει μεγαλώσει και θα προσέχει το πρώτο της εγγονάκι..

Έχουμε ξεφύγει προ πολλού από τις θεωρίες για παιδεία φίλε μου. Ναί στην παιδεία, και ναί στις άμεσες απαγορεύσεις τώρα. Οτιδήποτε έχει άμεσο κίνδυνο για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας, πρέπει να απαγορεύεται άμεσα, έως ότου ο κίνδυνος κριθεί στην πορεία απόλυτα ελεγχόμενος με άλλα μέσα.

PS: Βγάλαμε στην Κύπρο ευρωβουλευτή 24 χρονών, λόγω της δημοφιλίας του σε youtube και TikTok. Και αυτό το άτομο, με τα τόσα προβλήματα που έχει αυτός ο τόπος, και από τη θέση που κατέχει, να κάνει podcast, με χιλιάδες views, μιά νεαρή Κύπρια, η οποία προσφέρει sex show στο Onlyfans και να συζητάει για τις χιλιάδες ευρώ (σχεδόν 10.000) που βγάζει το μήνα. Και το φανατικό κοινό αυτού του 24χρονου είναι στο range 10-25. Καταλαβαίνεις για τί ζημιά μιλάμε στα μυαλά των νέων παιδιών? 

Επεξ/σία από panther_512

29 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Με κάνεις να υποθέτω ότι δεν έχεις παιδιά.

Ο συλλογισμός σου είναι ουτοπικός. Διότι αγνοείς την ανθρώπινη φύση, τις δυναμικές του στενού κοινωνικού περίγυρου και την επιρροή τους στο άτομο, καθώς και την τάση ατόμων για παραβατικές συμπεριφορές λόγω ηλικίας, γεννετικής προδιάθεσης ή οικογενειακού περιβάλλοντος.

Να σου δείχνουν στον παιδί σου, πρώτης δημοτικού, βίντεο στα social με ανθρώπους που πήραν φωτιά και κάηκαν ζωντανοί, και εσύ να τρώς εβδομάδες να συνεφέρεις το παιδί σου. Ναί, οκ , να κάτσουμε λοιπόν να αποφασίσουμε νέο αναλυτικό πρόγραμμα στα σχολεία, να περάσει από έγκριση, να βγουν βιβλία, να εκπαιδευτούν οι δάσκαλοι. Με τους γονείς και την υπόλοιπη κοινωνία? Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα, κέντρα απεξαρτησης από τα social και εκδρομές στην εξοχή. Και θα πάνε όλοι, θα μορφωθούν όλοι, θα πιαστούμε όλοι χέρι χέρι, θα στήσουμε γραμμή, και ο κύκλος θα γίνει τόσο μεγάλος που θα αγκαλιάσει όλη τη Γή.

Στο εντωμεταξύ μέχρι να γίνουν όλα αυτά το παιδί μου θα έχει μεγαλώσει και θα προσέχει το πρώτο της εγγονάκι..

Έχουμε ξεφύγει προ πολλού από τις θεωρίες για παιδεία φίλε μου. Ναί στην παιδεία, και ναί στις άμεσες απαγορεύσεις τώρα. Οτιδήποτε έχει άμεσο κίνδυνο για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μας, πρέπει να απαγορεύεται άμεσα, έως ότου ο κίνδυνος κριθεί στην πορεία απόλυτα ελεγχόμενος με άλλα μέσα.

Μπερδεύεις ανόμοια πράγματα. Ναρκωτικά με σόσιαλ. Άλλο θέλω να πω άλλα καταλαβαίνεις. 

Και ναι έχω 2 κόρες 23 και 27. Επειδή την άποψη μου την εφαρμόζω με πάθος στην προσωπική μου ζωή ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ (υπάρχουν και οι ατυχείς παράγοντες δεν λέω καθώς και ανεπανόρθωτα κληρονομικά στοιχεία) μέχρι τώρα πάει καλά. Η μεγάλη μου δοκίμασε και μπάφους με τους φίλους της. Την παρακολούθησα και την τσίμπησα όσο ήταν μικρή. Δεν της απαγόρεψα τίποτε. Αλλά με πολύωρες συζητήσεις κατάλαβε πολύ καλά πιο είναι το σωστό και έως τώρα είμαστε μια χαρά. Πλήρη ελευθερία και κανένας περιορισμός.

Η μικρότερη πιο δύσκολη με περισσότερες απαιτήσεις και χρόνο αλλά το ίδιο και αυτή πάμε μια χαρά.

Και οι 2 φέρνουν τους δεσμούς τους σπίτι δίχως κανένα περιορισμό. Τα δύσκολα έχουν περάσει και πιστεύω ότι εν έτη 2024+ με τόση ενημέρωση και τέτοιο ρεύμα ο περιορισμός και το μαστίγιο δεν περνάνε πλέον. ΤΕΛΟΣ.

16 χρονών και παπαριές... λες και όταν περάσουν τα 16 θα έχουν ενηλικιωθεί... Τότε να δεις ΞΕΣΠΑΣΜΑ... έτσι χάνονται τα παιδιά. Με ανίκανους/αδιάφορους/τεμπέληδες γονείς.

3 hours ago, georgiosmag said:

Μπερδεύεις ανόμοια πράγματα.

Καμία σχέση οι κίνδυνοι προ δεκαετίας, δεκαπενταετίας, με τους κινδύνους τώρα. Τα social έχουν φέρει τα πάνω κάτω.

Πάμε επόμενο παράδειγμα:

Εργάτης χτίστης, ανειδίκευτος, χωρίς εκπαίδευση στην ασφάλεια και υγεία. Δουλεύει σε σκαλωσιά κτιρίου υπό ανέγερση, 3ο όροφο. Η σκαλωσιά είναι κάκιστης κατάστασης με πατέντες. Εκεί που δουλεύει η σκαλωσιά δεν έχει κάγκελο για προστασία από πτώση.

Η ζωή του απειλείται άμεσα. Άρα

1. Άμεση διακοπή της εργασίας, μέχρι η σκαλωσιά να στηθεί βάσει προδιαγραφών, ώστε ο κίνδυνος πτώσης να είναι υπό έλεγχο

2. Εκπαίδευση του εργαζόμενου

3. Επιβολή προστίμου στον εργολάβο, διότι υπάρχει νομοθεσία.

Τα ίδια φίλε μου ισχύουν για οτιδήποτε εμπεριέχει ουσιώδεις κινδύνους για την ασφάλεια και υγεία του οποιουδήποτε.

1. Άμεση διακοπή της έκθεσης στον άμεσο κίνδυνο. Απαιτούνται διορθωτικά μέτρα για να πέσει η σοβαρότητα του κινδύνου σε απόλυτα χαμηλό και αποδεκτό επίπεδο.

2. Εκπαίδευση

3. Σαφές νομικό πλαίσιο

Τέλος. Τα υπόλοιπα που λές είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και σου ξαναεξηγώ: Τα ψυχολογικά ενός μικρού παιδιού που άθελά του εκτίθεται σε ακατάλληλο υλικό, επειδή δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση της χρήσης των social, ποιά εκπαίδευση και μόρφωση θα το προστατεύσει και πότε? Για ποιά παιδεία μιλάμε σε μωρό 1ης δημοτικού, όταν άλλα συνομήλικα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα πάντα? Η δικιά σου υπευθυνότητα ώς γονέα προστατεύει το παιδί σου από την ανευθυνότητα των άλλων γονέων?

Η ερώτηση εννοείται είναι ρητορική. Ο κίνδυνος είναι άμεσος και χρειάζεται άμεσα μέτρα. 

Παρακαλώ να έρθουν ίδιες απαγορεύσεις στην Ευρώπη χτές!

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1

5 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Έστω ότι εσύ ματώνοντας το στόμα σου να συζητάς και να εξηγείς, κατάφερες τα παιδιά σου να κάνουν "το σωστό" όπως αναφέρεις, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Θεωρείς ότι αυτό έχει εφαρμογή παντού;

Ότι μπορεί ο κάθε γονιός να το κάνει;

Ότι δεν υπάρχουν γονείς που αδιαφορούν, ότι δεν υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τη διάθεση να συζητήσουν ή παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν στην τελική;

Ότι μπορείς να κάνεις συζήτηση χωρίς να πεις ψέμματα ή να υπερβάλλεις γιατί πραγματεύεσαι έννοιες που ένα παιδί δεν ξέρει καν τι σημαίνουν πραγματικά ακόμα;

Και πιο απλουστευτικά, ότι είναι το ίδιο να μεγαλώνεις 2 κόρες με το να μεγαλώνεις αγόρι(α);

Εδώ έχουμε νόμους που απαγορεύουν πράγματα σε ενήλικες γιατί δε γίνεται να αφήσεις τον κόσμο ελεύθερο να πορεύεται βάσει του δικού του "σωστού", δε θα υπάρχουν απαγορεύσεις για τους ανήλικους που κυριολεκτικά ακόμα αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους και που η λέξη "εμπειρία" δεν αντιστοιχεί σε τίποτα; Ή θα αφήσουμε τους περιορισμούς στο χέρι κάθε γονιού που μπορεί να είναι ο Τάκης ο αδιάφορος, ο Μπάμπης ο κακοποιητής, η Μαρία το πρεζάκι και ο @georgiosmag που λέει, με την γνωστή αντικειμενικότητα που  διέπει κάθε γονιό, ότι τα παιδιά του τα μεγαλώνει σωστά και είναι φανταστικά παιδιά;

Όχι ρε φίλε, εδώ δε μας εμπιστευόμαστε για τον εαυτό μας, θα εμπιστευτούμε τη σοφία και την βαθιά κατανόηση των παιδιών;

Το μόνο πράγμα που διδάσκει είναι οι συνέπειες, τίποτε άλλο. Σε όλο το ζωικό βασίλειο, ανέκαθεν. Όσοι τις έζησαν και θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από αυτές, τα περιορίζουν. Εν καιρώ, έχοντας αποκομίσει τα δικά τους μαθήματα από τη ζωή, οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να καταλάβουν και την αιτία των παιδικών περιορισμών τους, χωρίς να έχει χρειαστεί να την πάθουν. Αλλά μόνο τότε.

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...