nepomuk Δημοσ. Δευτέρα στις 10:06 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:06 πμ Εχουν αγριεψει πολυ τα πραγματα. 2 λεπτά πριν, Grecu είπε too little too late! Όταν ήδη από την γενιά των millennials όλοι είχαν πρόσβαση κ μεγάλωσαν με το διαδίκτυο, το να βάλεις αποκλειστικό φραγμό στους νέους (παιδιά) είναι άτοπο κ απλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα! Δηλαδή για έναν "ενήλικα" δεν είναι επιβλαβές ...αλλά γι' ένα νεαρό άτομο είναι; Υποκρισία! Αντιμετωπιση σαν να ειναι αλκοολ και καπνισμα , επιβλαβεις συνηθειες απαγορευμενες για ανηλικους . Στις ΗΠΑ το αλκοολ απαγορευεται στους κατω 21 , αν οχι γενικευμενα σε παρα πολλες πολιτειες . Κατι αντιστοιχο βλεπουμε και εδω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eemix Δημοσ. Δευτέρα στις 10:17 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:17 πμ Αν υπάρχει/υπάρξει όντως θέληση και από κυβερνώντες σε βάθος 2 χρόνων μπορεί να γίνει. Θα υπάρξει πχ ο νέος μοναδικός αριθμός του πολίτη που λένε. Μπορεί το μέσο δικτύωσης σε νέους αλλά και ήδη υφιστάμενους users να ζητάει αυτόν να καταχωρηθεί για να συνεχίσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. Δευτέρα στις 10:34 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:34 πμ 9 λεπτά πριν, eemix είπε Αν υπάρχει/υπάρξει όντως θέληση και από κυβερνώντες σε βάθος 2 χρόνων μπορεί να γίνει. Θα υπάρξει πχ ο νέος μοναδικός αριθμός του πολίτη που λένε. Μπορεί το μέσο δικτύωσης σε νέους αλλά και ήδη υφιστάμενους users να ζητάει αυτόν να καταχωρηθεί για να συνεχίσει. Είχα ένα λογαριασμό στο facebook για πάνω απο 10 χρόνια. Κάποιος εξυπνάκιας - όπως φαίνεται - μου χάκαρε τον λογαριασμό και μου ζητούσε το facebook να του στείλω φωτογραφία με τη ταυτότητά μου για να ενεργοποιηθεί και πάλι ο λογαριασμός. Προτίμησα να φτιάξω νέο λογαριασμό. Όσο και αν είναι εις γνώση μου ότι μοιράζομαι προσωπικά δεδομένα με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να δώσω στοιχεία που αφορούν όχι το ψευδώνυμό μου, αλλά εμένα τον ίδιο. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και με τα παιδιά μου. Σιγά μη δώσω τον μοναδικό αριθμό πολίτη σε μια ιδιωτική εταιρεία. Αν αναλάβει το κράτος να κάνει τη διασταύρωση στοιχείων, κανένα πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:07 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 11:07 πμ 55 minutes ago, Grecu said: Πρόταση, πιο περιορισμένος χρόνος στο διαδίκτυο για μικρότερες ηλικίες, με ανακατεύθυνση (του χρόνου) σε δημιουργικές - αθλητικές - εκπαιδευτικές - κοινωνικές (real life) ασχολίες. Δεν προσφέρει κάτι ο περιορισμένος χρόνος στο διαδίκτυο. 5 λεπτά να μείνει το παιδί σου με κάποιο "έξυπνο" παιδάκι με ξεκλείδωτη συσκευή, και μιά χαρά γίνεται η ζημιά. Εκ πείρας, που έχω ένα παιδί που πάει ολοήμερο, σχολάει στις 4 το απόγευμα και κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου εχει δραστηριότητες (BJJ, κολύμβηση, τένις, στίβο, ζωγραφική). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. Δευτέρα στις 12:06 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 12:06 μμ Οπως οι στοιχηματικες εταιριες εχουν οριο τα 21 ετη και εχουν τροπο να το διασταυρωσουν ετσι μπορουν και τα facebook κτλ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kata_tixi Δημοσ. Δευτέρα στις 12:20 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 12:20 μμ 13 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Και τα τσιγάρα απαγορεύονται σε ανήλικους και έχω δει παιδιά του δημοτικού να καπνίζουν. Στα ηλεκτρονικά αγαθά αν επιβάλλουν κάτι που έχει σχέση με ηλεκτρονικές υπηρεσίες τραπεζών τότε το πρόβλημά των social θα είναι το 90% των user τους που είναι μεσήλικες και δεν έχουν ιδέα από αυτά. Πιο πολλές θείες και θείοι πλέον μπαίνουν πλέον, και δεν μιλάω μόνο για το FB με τα κλασσικά post "καλυμαίρα φύλες και φύλει μου" με 250 likes και απαντήσεις από κάτω, μιλάω και για όλα τα social, ακόμα και το τικτοκ έχει καταντήσει ΚΑΠΗ. Και φυσικά οι ίδιοι οι γονείς δίνουν στα παιδιά να παίζουν με το κινητό ή το tablet πριν καν μάθουν να μιλάνε. το οτι τα τσιγαρα φτανουν σε ανηλικους φταιει οτι τα περιπτερα τα πουλανε σε ανηλικους χωρις να ζητανε ταυτοτητα. το οτι γονεις δινουν στα παιδια ταμπλετ και κινητα για να παιζουν ειναι ασχετο με τα σοσιαλ. το μετρο δεν απαγορευει την χρηση κινητου ή ταμπλετ αλλα την χρηση των social. επισης το 90% των χρηστων δεν ειναι θειες και θειοι αλλα πια ειναι και θειες και θειοι που παλια δεν ηταν επισης αν εισαι ενηλικας τυπου 30,30+ πιο πιθανο ο αλγοριθμος να σου βγαλει θειο και θεια παρα 15 χρονων (που στα βγαζει και αυτα). ειναι λοιπον αλλοι οι κινδυνοι απο την χρηση ταμπλετ και κινητων γενικοτερα και αλλοι οι κινδυνοι απο την χρηση των σοσιαλ μην τα μπερδευουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, uniquegr είπε Σιγά μη δώσω τον μοναδικό αριθμό πολίτη σε μια ιδιωτική εταιρεία. Αν αναλάβει το κράτος να κάνει τη διασταύρωση στοιχείων, κανένα πρόβλημα. Δηλ εμπιστευεσαι περισσοτερο τον Δημοσιο υπαλληλο , οτι δεν διακινει βασεις δεδομενων πολιτων εναντι ικανου ανταλλαγματος , απ τον Ιδιωτικο τομεα . Ειναι μια αποψη και πιο πολυ πολιτικη θεση - προτιμηση. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:00 μμ από nepomuk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgiosmag Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ (επεξεργασμένο) Παν μέτρον άριστον. Η παιδεία είναι η καλύτερη και σιγουρότερη λύση. Όταν από ένα παιδί του κόβεις το οτιδήποτε θα βρει τρόπο να το κάνει στο τετραπλάσιο (λέγε με ΠΕΙΣΜΑ). Δεν είναι λύσεις αυτές. Γελοιότητες και οπισθοδρομικότητα είναι. Και ΑΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πως το χειροκροτούν κάτι τέτοιο οι περισσότεροι γονείς. Και μάλιστα εδώ μέσα που υποτίθεται ότι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις τεχνολογίας και του όρου κοιτάζω μπροστά! Διαβάζω απογοητευμένος τα σχόλια που έχουν κυρίως να κάνουν με την επαλήθευση.. Δεν καταλαβαίνεται ρε παιδιά ότι είναι ΠΟΛΥ εύκολο να το ξεπεράσεις / ξεγελάσεις το σύστημα? Και τότε να το κάνει και όχι μόνο να το κάνει αλλά να το κάνει και κρυφά? Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ζει το παιδί σου μέσα στο ψέμα? Μια φορά ψέματα μια ζωή ψεύτης... ΠΡΟΣΟΧΗ οι γονείς η συμβουλή μου. Να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στους γονείς και να τους πιέσουν να ΕΛΕΓΧΟΥΝ οι ίδιοι τα παιδιά τους και εννοείται όχι με στρατιωτικές μεθόδους , τσαμπουκά όχι αυτό θα κάνεις και άλλα τέτοια ανώμαλα. Να λες όχι στο παιδί σου αλλά να του ΕΞΗΓΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. Από εκεί και πέρα αν δεν έχει όρεξη ο γονιός να ασχοληθεί με το παιδί του για τους Χ λόγους αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά όταν βάζεις περιορισμούς σε ένα παιδί το μόνο που θα ακολουθήσει θα είναι μπελάς κατρακύλα και ίσως και καταστροφή. 7 ώρες πριν, pant13 είπε Το απαγορευμένο ειναι ποιο γλυκό.. Άλλη προσέγγιση θέλουν αυτα τα θέματα. ότι έγραψα ολόκληρο κατεβατό το είπες σε μισή γραμμή. ΜΠΡΑΒΟ ρε φίλε. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:01 μμ από georgiosmag 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 μμ 13 λεπτά πριν, nepomuk είπε Δηλ εμπιστευεσαι περισσοτερο τον Δημοσιο υπαλληλο , οτι δεν διακινει βασεις δεδομενων πολιτων εναντι ικανου ανταλλαγματος , απ τον Ιδιωτικο τομεα . Ειναι μια αποψη και πιο πολυ πολιτικη θεση - προτιμηση. Κοίτα, μιλάμε για έναν ιδιωτικό τομέα που είναι γνωστό ότι εμπορεύεται τα στοιχεία μας, ενώ απέτυχε παταγωδώς να κάνει μια σωστή επιβεβαίωση στοιχείων με το two factor authentication που είχα ενεργοποιημένο και ζητά απο εμένα ( που τα έχω κάνει όλα σωστά ), να του στείλω και αντίγραφο της αστυνομικής μου ταυτότητας επειδή κάποιος αποφάσισε να χακάρει τον λογαριασμό μου. Αν με όλες τις δικλείδες ασφαλείας ενεργοποιημένες, κάποιος κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του λογαριασμού μου ( πρόλαβα και είδα κάτι κείμενα στα αραβικά που είχαν ποσταριστεί απο το προφίλ μου ), δεν νομίζω ότι είναι κάτι για το οποίο η Meta θα πρέπει να υπερηφανεύεται, ούτε τη καθιστά αξιόπιστο λήπτη των προσωπικών μου δεδομένων. Και σε τελική ανάλυση, δεν μιλάμε για κάτι το απαραίτητο όπως το web banking μου για παράδειγμα. Μιλάμε για ένα λογαριασμό στο facebook μέσω του οποίου κάνω τη πλάκα μου. No no no! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. Δευτέρα στις 03:15 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 03:15 μμ 1 ώρα πριν, georgiosmag είπε Να λες όχι στο παιδί σου αλλά να του ΕΞΗΓΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. Έχεις παιδιά ή τα έχεις δει μόνο στα ντοκυμαντέρ; 1 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:24 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 03:24 μμ 1 hour ago, georgiosmag said: Παν μέτρον άριστον. Η παιδεία είναι η καλύτερη και σιγουρότερη λύση. Όταν από ένα παιδί του κόβεις το οτιδήποτε θα βρει τρόπο να το κάνει στο τετραπλάσιο (λέγε με ΠΕΙΣΜΑ). Δεν είναι λύσεις αυτές. Γελοιότητες και οπισθοδρομικότητα είναι. Και ΑΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πως το χειροκροτούν κάτι τέτοιο οι περισσότεροι γονείς. Και μάλιστα εδώ μέσα που υποτίθεται ότι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις τεχνολογίας και του όρου κοιτάζω μπροστά! Συμφωνώ και επαυξάνω. Μάλιστα να το πάρουμε ακόμα ένα βήμα παραπέρα: Ελευθερία χρήσης καπνικών προϊόντων και ατμοποιητών για όλες τις ηλικίες και ολική αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών και λοιπών ψυχοτρόπων ουσιών. Επίσης δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε φαρμακευτικού σκευάσματος από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι παιδεία για όλους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Exosia Δημοσ. Δευτέρα στις 05:46 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 05:46 μμ Νομίζω ότι από τη στιγμή που έχει γίνει δύσκολη η δημιουργία ψεύτικου λογαριασμού σε όσες υπηρεσίες το επιδιώκουν, π.χ. να απαιτείται αριθμός προσωπικού τηλεφώνου, μάλλον δεν θα είναι τόσο δύσκολο να περιοριστεί* η πρόσβαση με βάση την ηλικία, τουλάχιστον σε κράτη με έλεγχο. Και φυσικά να υπάρχει θέληση/καθοδήγηση από γονέα. Από την άλλη, καμιά εταιρία δε θέλει να χάσει πληθυσμό από το ζωολογικό κήπο παρακολούθησης/αρμέγματος, οπότε όσο τους παίρνει θα το τρενάρουν. *Περιοριστεί έγραψα, όχι απαγορευτεί - μη πέσετε να με φάτε 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotoalexandros Δημοσ. Δευτέρα στις 06:25 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 06:25 μμ Με τα μέσα κοινωνικής διαπόμπευσης το αντίθετο έπρεπε να συμβεί: να επιτραπεί στα παιδιά και να απαγορευτεί στους "μεγάλους". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkmatinee Δημοσ. Δευτέρα στις 09:22 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:22 μμ 2 hours ago, Fotoalexandros said: Με τα μέσα κοινωνικής διαπόμπευσης το αντίθετο έπρεπε να συμβεί: να επιτραπεί στα παιδιά και να απαγορευτεί στους "μεγάλους". Το επόμενο βήμα. Για να πάρεις τη πρώτη σύνταξη, θα πρέπει να παραδίνεις και τους κωδικούς στο Facebook 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freegr Δημοσ. Τρίτη στις 01:06 πμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 01:06 πμ ΗΔΗ το εφαρμόζουν πολλές χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα που πλέον αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα η κατάχρηση του μέσου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα