Προς το περιεχόμενο

Η Αυστραλία θεσπίζει όριο ηλικίας 16 ετών για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν προκειται ποτε να τηρηθει κατι τετοιο. Ισως η μονη λυση θα ηταν να ζητανε ταυτοτητα και selfie που θα μπει στο προφιλ του λογαριασμου και οταν υπαρξει ταυτιση και ειναι πανω απο 16 να περναει το verification. Αλλιως δεν υπαρχει λυση απο το κρατος να σταματησει μικρα παιδια να εχουν social λογαριασμους. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τί κάνουν οι άλλες χώρες δεν αγγίζει την Ελλάδα, άλλωστε ορθές ή λανθασμένες κινήσεις αργούν να εφαρμοστούν στις αφρικανικές χώρες.

• Like 2

Η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, μέσω της επικεφαλής ασφαλείας Antigone Davis, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογική ετοιμότητα για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία επαλήθευσης ηλικίας απαιτεί την κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων και βιομετρικών στοιχείων.

Σωστα, ας γινει λοιπον απο τα 18 να μην υπαρχουν τετοια θεματα meta

Οχι μόνο σοσιαλ αλλά και μακριά από τα κινητά και γενικότερα από το διαδύκτιο …βέβαια όλα γίνονται από την αμέλεια των γονέων και από την βαρεμάρα τους να ασχοληθούν με τα παιδιά 

Μια χαρά θα τηρηθεί, εφόσον αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα σε εταιρείες (μεγάλα) και σε γονείς (μικρότερα), όπως και με την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι εταιρείες των σοσιαλ αντιδρούν γιατί ξέρουν ότι αν πάψει το peer pressure θα σταματήσουν να έχουν κοινό σε μικρές ηλικίες...αν κανείς στην τάξη δεν έχει ινστα, εγώ γιατί να βρω τρόπους να ξεγελάσω το σύστημα και να βάλω;

Τέλος για τα προσωπικά δεδομένα... εδώ γελάνε. Αφού όλοι γι αυτό θέλουν σοσιαλ, για να επιδείξουν τα "προσωπικά τους δεδομένα", στην ταυτοποίηση μας έπιασε ο καημός της ιδιωτικότητας;

Εγώ προσωπικά είχα πεί μιά πολύ απλή λύση:

H αγορά συσκευής που έχει σύνδεση στο ίντερνετ να μπορεί να γίνει μόνο από ενήλικα. Κατά την αγορά, ο ενήλικας δηλώνει αν το προϊόν είναι για χρήση από ενήλικα ή από εξαρτώμενο. Στη 2η περίπτωση, η συσκευή μπαίνει σε mode "χρήση από ανήλικο" και αυτομάτως περιορίζεται η πρόσβαση σε οτιδήποτε δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση ο ανήλικος.

Τα παραπάνω εννοείται με υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων, και στην περίπτωση που δηλώσεις ότι η συσκευή είναι για χρήση από ενήλικα, αλλά την χρησιμοποιεί ανήλικος, να πέφτει τσουχτερό πρόστιμο.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 6

Ο νόμος βγήκε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (μόνο κοινωνικής δεν είναι). Ας τα ονομάσουν μέσα αντικοινωνικής δικτύωσης και όλα θα είναι μέλι γάλα. Και όταν βγει νόμος αντικοινωνικής τότε βρίσκουμε καινούριο όνομα. 

Είμαι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, σε ηλικίες δημοτικού. Ασχολούμαι με τη τεγχνολογία από τότε που για να τρέξει το Prince of Persia,  έπρεπε να φορτώσω 2.345 δισκέτες στη σειρά και να γνωρίζω εντολές (DIR command anyone? ).

Όταν συνέβη ότι συνέβη με τη τηλεκπαίδευση λόγω κορονοιού κι όταν "εκβιάστηκαν" όλοι σε αγορές φορητών υπολογιστών, tablet και ευρυζωνικών συνδέσεων, διαπίστωσα πως η ισχυρή πλειοψηφία των γονιών (τουλάχιστον στον δικό μου μικρόκοσμο) είναι παντελώς άσχετοι με όλα αυτά και κατ' επέκταση, με την ασφαλή κι ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ακόμη χειρότερο, ότι χρειάστηκε μόλις ένα παιδί στο οποίο έδωσαν tablet με λευκή επιταγή, για ν' ανακαλύψουν όλα εφαρμογές, παιχνίδια και κοινωνικά δίκτυα - ακόμη "τσακώνομαι" με τον μεγάλο στο γιατί δεν αποκτά (ακόμη) Snapchat. 

Παρότι όσο με αφορά, υπάρχει έλεγχος στο ποιες εφαρμογές/ παιχνίδια, ποιες ώρες, για πόσο διάστημα, ποιες ιστοσελίδες κλπ, αυτός ο έλεγχος ξεκινά και σταματά στο δικό μου σπίτι. Παιδιά που εξαιτίας αδιάφορων γονέων, έρχονται στο σχολείο με το κινητό στη τσέπη (επαναλαμβάνω, δημοτικό) και ουδείς ξέρει τι έχουν φορτωμένο, δε μπορώ να το ελέγξω. 

Η κατάσταση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ξεφύγει. Κάποτε έμπαινες στο Twitter ΠΧ για πραγματική δικτύωση, να γράψεις ή διαβάσεις την έξυπνη ατάκα λίγων χαρακτήρων, να κα***ντήσεις κι ότι προκύψει. Σήμερα, τέτοια επιθετικότητα, τοξικότητα, τόσους δολοφόνους χαρακτήρων, τόσο εύκολη πρόσβαση σε βίντεο εξαιρετικής ποιότητας εικόνας και ήχου με θανάτους ανθρώπων, δεν περίμενα πως θα δω. Πως να επιτρέψω στο παιδί μου να μπει σε αυτό με τη δική μου συγκατάθεση; Χωρίς έστω να το έχω προετοιμάσει πρώτα; (..όχι, δε ξέρω πως).

• Like 10
  • Thanks 4

1 minute ago, Hellenicsun said:

Είμαι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, σε ηλικίες δημοτικού................

Πόσο σωστά τα έγραψες. Και εγώ μονογονιός με μία κόρη 1ης δημοτικού. 

Όσο καλό έλεγχο και να κάνεις στο σπίτι, από τη στιγμή που το παιδί σου θα βρεθεί σε παρέα που υπάρχει συσκευή χωρίς γονικό έλεγχο, το παιδί σου θα δεί τα πάντα: Βία, σκοτωμούς, πορνό και οτιδήποτε άλλο ακατάλληλο περιεχόμενο (ανήλικα να δείχνουν τα προσόντα τους στα social κλπ κλπ κλπ).

Τα social είναι μάστιγα και χρειάζονται πολύ αυστηρά μέτρα για να περιορίσουμε το φαινόμενο.

• Like 3
  • Thanks 2

9 hours ago, Arkin said:

Δεν προκειται ποτε να τηρηθει κατι τετοιο. Ισως η μονη λυση θα ηταν να ζητανε ταυτοτητα και selfie που θα μπει στο προφιλ του λογαριασμου και οταν υπαρξει ταυτιση και ειναι πανω απο 16 να περναει το verification. Αλλιως δεν υπαρχει λυση απο το κρατος να σταματησει μικρα παιδια να εχουν social λογαριασμους. 

32cd0214-1d7e-414d-8a19-932d9838507b_text.gif

Το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος που θα γίνεται η πιστοποίηση αλλά το κατά πόσον οι κηδεμόνες έχουν την ωριμότητα για να κάνουν τη σωστή επιλογή. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι υπάρχει κυβερνητική πολιτική και αν οι περισσότεροι συνταχθούν πίσω από αυτή θα είναι ευκολότερη η εφαρμογή. Το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας με την απαγόρευση στα σχολεία, όπου το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά αλλά οι γονείς.

• Like 2

too little too late!

Όταν ήδη από την γενιά των millennials όλοι είχαν πρόσβαση κ μεγάλωσαν με το διαδίκτυο, το να βάλεις αποκλειστικό φραγμό στους νέους (παιδιά) είναι άτοπο κ απλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα! Δηλαδή για έναν "ενήλικα" δεν είναι επιβλαβές ...αλλά γι' ένα νεαρό άτομο είναι; Υποκρισία!

Με πιο απλά λόγια, το πρόβλημα είναι τα σκουπίδια* που υπάρχουν στο διαδίκτυο κ όχι η ηλικία! *Σκουπίδια: Ψευδής ειδήσεις (άμεση ή έμμεση προπαγάνδα), Ρητορική μίσους, Μη ασφαλής προτάσεις - επικίνδυνες συμβουλές (χωρίς έλεγχο), κα (ειδικά τώρα με την ανάπτυξη ΑΙ θα δούνε πολλά τα ματάκια μας!

Πρόταση, πιο περιορισμένος χρόνος στο διαδίκτυο για μικρότερες ηλικίες, με ανακατεύθυνση (του χρόνου) σε δημιουργικές - αθλητικές - εκπαιδευτικές - κοινωνικές (real life) ασχολίες.

Επεξ/σία από Grecu
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...