this.is.elia Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 @ss42ss οκ εάν θες 5xm.2 θύρες. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μια φθηνότερη μητρική (είτε X670e ή X870e), όλες έχουν τουλάχιστον 4 υποδοχές για m.2. Εάν θες ντε και καλά 5, τσιμπάς έναν nvme controller των 15€, τον καρφώνεις σε μια pcie θύρα, σου μένουν και μπόλικα ρέστα. Επίσης προτείνω να αποφύγεις τους gen5 δίσκους. Ζεσταίνονται υπερβολικά και είναι σε εντελώς λάθος θέση στη μητρική (σάντουιτς μεταξύ της gpu και του επεξεργαστή). Με gen4 δίσκο γλιτώνεις και από το πρόβλημα με τα χαμένα pcie lanes από το πρώτο m.2 slot, σε ταχύτητα κυριολεκτικά δεν θα καταλάβεις απολύτως καμία διαφορά (παθών). Τώρα με 5 θύρες, νομίζω η φθηνότερη επιλογή πλέον (σε x870e) είναι η strix στα 570€ 💀 Επίσης, μιας και ενδιαφέρεσαι για επεκτασιμότητα, αποφεύγεις δια ροπάλου τις απλές X870 και τις (ίδιων χαρακτηριστικών) B650. Προσωπικά (μιας και δεν ενδιαφέομαι για usb4) θα χτύπαγα μια x670e (την mpg carbon από msi ή την strix x670e-e από asus). Eφόσον βέβαια δεν επανεμφανιστεί η nova - στα 420€ που έπαιξε για λίγο ήταν ταμάμ. Από x870e, μόνο η aorus elite με συγκινεί, είναι σε (σχετικά) εξαιρετική τιμή και δεν της λείπει τίποτα. Οι υπόλοιπες είναι απλά πανάκριβες και δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω εκτός από λαμπάκια και 1-2 usb παραπάνω. 2
ss42ss Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, this.is.elia είπε @ss42ss οκ εάν θες 5xm.2 θύρες. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μια φθηνότερη μητρική (είτε X670e ή X870e), όλες έχουν τουλάχιστον 4 υποδοχές για m.2. Εάν θες ντε και καλά 5, τσιμπάς έναν nvme controller των 15€, τον καρφώνεις σε μια pcie θύρα, σου μένουν και μπόλικα ρέστα. Επίσης προτείνω να αποφύγεις τους gen5 δίσκους. Ζεσταίνονται υπερβολικά και είναι σε εντελώς λάθος θέση στη μητρική (σάντουιτς μεταξύ της gpu και του επεξεργαστή). Με gen4 δίσκο γλιτώνεις και από το πρόβλημα με τα χαμένα pcie lanes από το πρώτο m.2 slot, σε ταχύτητα κυριολεκτικά δεν θα καταλάβεις απολύτως καμία διαφορά (παθών). Τώρα με 5 θύρες, νομίζω η φθηνότερη επιλογή πλέον (σε x870e) είναι η strix στα 570€ 💀 Επίσης, μιας και ενδιαφέρεσαι για επεκτασιμότητα, αποφεύγεις δια ροπάλου τις απλές X870 και τις (ίδιων χαρακτηριστικών) B650. Προσωπικά (μιας και δεν ενδιαφέομαι για usb4) θα χτύπαγα μια x670e (την mpg carbon από msi ή την strix x670e-e από asus). Eφόσον βέβαια δεν επανεμφανιστεί η nova - στα 420€ που έπαιξε για λίγο ήταν ταμάμ. Από x870e, μόνο η aorus elite με συγκινεί, είναι σε (σχετικά) εξαιρετική τιμή και δεν της λείπει τίποτα. Οι υπόλοιπες είναι απλά πανάκριβες και δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω εκτός από λαμπάκια και 1-2 usb παραπάνω. ούτως ή άλλος gen4 έχω πάρει δίσκους... θα περιμένω καμία βδομάδα ακόμα μήπως υπάρξουν αλλαγές στην διαθεσιμότητα και τις τιμές αλλιώς βλέπω να πηγαίνω σε 670ε
this.is.elia Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 @ss42ss η nova ξαναεμφανίστηκε στο skroutz σε τσιμπημένη τιμή
ss42ss Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Στις 9/12/2024 στις 8:44 ΜΜ, this.is.elia είπε @ss42ss η nova ξαναεμφανίστηκε στο skroutz σε τσιμπημένη τιμή Το ξέρω ότι είχε βγει αλλά από το συγκεκριμένο κατάστημα δεν ψωνίζω…
Chris2756 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Στις 8/12/2024 στις 9:37 ΜΜ, this.is.elia είπε Ζεσταίνονται υπερβολικά και είναι σε εντελώς λάθος θέση στη μητρική (σάντουιτς μεταξύ της gpu και του επεξεργαστή). Αυτο, που το βαζετε, ρε παιδια? πανε και σφυνονουν μια θεση δισκου στο σημειο, που λες για να εχουν, αλλες τρεις κατω απο την gpu. Πλεον με τοσο μεγαλες χωρητικοτητες, τρεις θεσεις δισκων φτανουν και περισευουν στο 95% των περιπτωσεων. Μαζοχιστες μηχανικοι, ρε παιδι μου, τι να πεις.
ss42ss Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Παρέλαβα χθες όλα τα πραγματάκια και τα έστησα σήμερα, προς το παρόν είμαι με την onboard you μέχρι να μεταφέρω τα αρχεία που χρειάζομαι…. Η μέρα με την νύχτα είναι σε θέμα ταχύτητας… από θερμοκρασίες σε idle ο επεξεργαστής είναι στους 40-45 βαθμούς, μόλις βάλω και την γραφικών θα τρέξω stress να δω πως θα παει… 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα