kostasgr78 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Γειά χαρά στην παρέα. Καθώς βλέπω ανοδική τάση πωλήσεων του Mazda 2 Hybrid στην Ελλάδα, ανοίγω το παρόν θέμα για να συζητήσουμε τις διαφορές αυτών των 2 μοντέλων, όχι σε επίπεδο τεχνολογίας αφού το Mazda 2 είναι κλώνος του Yaris με αλλαγμένα σήματα, αλλά κυρίως σε επίπεδο υποστήριξης στην Ελλάδα και άλλων λεπτομερειών. Βλέπω, για παράδειγμα, πολλές αρνητικές αναφορές κατόχων Yaris (και γενικότερα Toyota) για την ελληνική αντιπροσωπεία, με πρακτικές που θυμίζουν «κάθισα στο θρόνο και σάς έχω όλους γραμμένους, αφού πουλάω σαν ζεστό ψωμί τα μοντέλα μου». Πιο πολύ θέλω να ακούσω τυχόν εμπειρίες, πώς είναι η υποστήριξη της Mazda στην Ελλάδα στη νέα της εποχή και αν αξίζει κάποιος να επιλέξει το Mazda 2 για να μην πέσει στις πρακτικές της ελληνικής αντιπροσωπείας της Toyota. Επίσης, θα ήθελα να ακούσω λεπτομέρειες για το «περιτύλιγμα» του αυτοκινήτου. Π.χ. για την Toyota υπάρχουν αναφορές για ξεφλούδισμα του χρώματος ακόμα και στον πρώτο χρόνο και το γεγονός ότι δεν το καλύπτουν από την εγγύηση ως πρόβλημα. Η Mazda έχει ανάλογα περιστατικά και προβλημάτων και παρόμοιας αντιμετώπισης; Επίσης, στο infotainment, πώς συγκρίνεται σε σχέση με της Toyota; Το υπόλοιπο αυτοκίνητο, υποθέτω, είναι ακριβώς το ίδιο. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από kostasgr78
kostasgr78 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Αναφέρομαι φυσικά και στις αρνητικές εμπειρίες κατόχων Toyota που έχουν αναφερθεί εκτενώς και στο παρακάτω θέμα. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τί εμπειρίες υπάρχουν με τη Mazda στην Ελλάδα, επί της τελευταίας ελληνικής αντιπροσωπείας (αν θυμάμαι σωστά, για κάποια χρόνια δεν είχε εκπροσώπηση).
Barbattilas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Η Toyota γενικά την έχει δει εδώ και πολλά χρόνια ως η premium εταιρεία του μικρομεσαίου που επειδή προσκυνάει στην αξιοπιστία και την οικονομία (λόγω των full hybrid) που προσφέρει, μπορεί να τους πιάνει τον λώκο. Η Mazda σχεδιαστικά είναι από τις αγαπημένες μου εταιρείες. Για τον νέο αντιπρόσωπο δεν έχω εμπειρία αλλά οι αυξημένες πωλήσεις μπορεί να σημαίνουν καλύτερη τιμή, καλύτερο εξοπλισμό ή ταχύτερη παράδοση. Η σωστή και τίμια υποστήριξη φάινεται από τον 3ο και 5ο χρόνο κατοχή και πάνω.
kostasgr78 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Πήρα τηλέφωνο για το Mazda 2 Hybrid. Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, έχει και αυτό το διάστημα προωθητική 1000 ευρώ έκπτωση. Στη 2η έκδοση Centre-Line (για να αφήσει κανείς την 1η έκδοση με τα χερούλια πίσω, τις ατσάλινες και το τιμόνι πολυουρεθάνης) με μεταλλικό χρώμα, βγαίνει 22.300 κλειδί στο χέρι, δηλαδή περίπου 1200 κάτω από την Active Plus έκδοση του Yaris Hybrid, που είναι η έκδοση που αφήνεις τα 3 παραπάνω χαρακτηριστικά εκτός. Επίσης, μού είπαν 6 χρόνια εγγύηση και 6 χρόνια οδική. 2 1
kostasgr78 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Μπήκα να συγκρίνω λίγο τις αναφορές σε εγγυήσεις στους ιστότοπους των 2 ελληνικών αντιπροσωπειών. Για την Toyota τα συμπεράσματα τα έχω γράψει εδώ. Για τη Mazda είναι εδώ. https://www.mazda.gr/katoxoi-mazda/ipiresies/warranties Παρατηρώ ότι η Mazda δεν αναφέρει 6 έτη μόνο στα μηχανικά. Κάνει γενική αναφορά σε κατασκευαστικά ελαττώματα. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε επιμέρους όρους σε γραπτό αναλυτικό κείμενο.
kostasgr78 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου Μίλησα με εμπορικό αντιπρόσωπο Mazda για την 6ετή εγγύηση, και επειδή ο πωλητής δεν ήταν 100% σίγουρος για την 6ετή και τους όρους της, έκανε ερώτηση στους υπεύθυνους του συνεργείου από την εμπειρία τους να μού μεταφέρει τί συμβαίνει. Έχουμε και λέμε, για τη Mazda. Πλήρης εγγύηση για τα πάντα: 3 έτη. Μετά τα 3 έτη, το τί συμβαίνει, ούτε περιγράφεται σε ειδικούς όρους που δίνονται εξαρχής ούτε μπορεί να απαντηθεί τη στιγμή που περνάς το εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Μού είπε ότι επικοινωνούνε με τα κεντρικά της Mazda, και ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση (που δεν είναι σαφή και διάφανα τα κριτήρια), άλλες φορές μπορεί να εγκριθεί να επισκευαστεί κάτι εντός εγγύησης και άλλες φορές όχι. Δεν μάς τα λένε καλά οι Ιάπωνες. Μάς βγαίνει 2η σαν την Toyota εδώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα