Προς το περιεχόμενο

en8eta sta periodika ... telika koroideyoune to kosmo?

predator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

to 8ema mpike sti katigoria kinimatografos mias kai edw sizitagate gia ti timi tou sinema kai tin akribeia tou me to DVD pou dinei dwro.an to krinoune oi mods pws einai se la8os simeio as to metaferoune! euxaristw.

sto 8ema mas twra:

anarwtiemai to e3hs:

giati ta periodika de bgainoune se 2 ekdoseis opws oi kyriakatikes efhmerides as poume?

mia me DVD/CD otidipote dwro (gialia hliou,trapoula,profylaktika klp) kai mia SKETH TO TIMIMENO TO PERIODIKO?

epeidi eimai kai foithths ta 8,5 eyrw pou kanei as poume to sinema einai APLISIASTA gia mena!me 8,5 eyrw tin bgazw sthn anagkh 3-4 meres , 8a ta dwsw gia na dw ena DVD pou me 1,5 eyrw to noikiazw apo to video club kai to riparw sto skliro mou? to sinema ws periodiko ligo me endiaferei kai oti exei na mou dwsei ta diabazw kai sto internet.

ena allo paradeigma einai as poume to PC MAGAZINE.dinei 2 CD gemata me m@lak#es (demos,patches,freeware,klp ---> 3 xronia pou to diabaza de xrisimopoihsa POTE en8eto cd tous!) pou mporeis na katebaseis tzampe (kai se full versions) apo to internet kai mou to poulane 6,5 eyrw!hmartwn!an analogistoume poso kanoune ta 2 blank cd-r xontrikis pou ta agorazoune oi etairies den dikaiologoune tin au3hsh twn 3 eyrw sto periodiko (apo to max 3,5 pou kanei ena sketo periodiko). edw to bhma dinei ka8e kiriaki DVD kai VCD kai kanei 3 eyrw!

allh mia ptyxh pou 8elw na sizitisoume einai h poiothta twn DVDs kai genika twn "proiontwn" (as poume ta kyalia sto focus) pou dinoune ta periodika!dikaiologoune tin au3hmenh timi? (1 eyrw kanei to DVD sto bhma ths kyriakhs 5 sto sinema, 3 eyrw ta kyalia sto focus)

Δημοσ.

Πολύ εύστοχες οι απόψεις σου φίλε predator. Αυτό όμως που λες δε γίνεται γιατί απλά οι εταιρείες που εκδίδουν τα περιοδικά στηρίζονται στην αφέλεια του αναγνωστικού κοινού (κοινώς μας πιάνουν κοροίδα). Και εγώ από τότε που το σινεμά πήγε στα οκτώμιση ευρώ σταμάτησα να το παίρνω όπως σταμάτησα να παίρνω το ram το pc master και άλλα περιοδικά με "δώρα". Γιατί ας πούμε το free προσφέρει τόσα και όμως έχει 2.90 Θα μου πείτε έχει τόσες διαφημίσεις. Νομίζω ότι οι διαφημίσεις στου είναι σε αντιστοιχία με το ύφος του περιοδικού, γιατί αν πιάσουμε και τα γυναικεία περιοδικά εκεί θα δούμε ότι γίνεται της... από διαφημίσεις. Όπως και να έχει το πράγμα οι εταιρείες που εκδίδουν τα περιοδικά μάλλον βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά (τα dvd) και θα μας τα προσφέρουν και ας μην τα θέλουμε... Αντί να κάνουν καμιά συλλογική προσπάθεια με τις κινηματογραφικές εταιρείες μπας και δούμε καμιά αξιόλογη διανομή ταινίας κάθονται και βγάζουν ταινίες με πολύ κακή ποιότητα εικόνας και χωρίς κανένα έξτρα ώστε να δικαιολογήσουν την υψηλή τιμή τους.

Υπάρχουν πολλά κενά στο ελληνικό τοπίο "που είναι το pulp fiction, το wedding singer, το pleasantville, to javkie brown, το 12 πίθηκοι, και άλλες ταινίες κύριοι".

Αλλά ρε predator νομίζεις ότι αν πουλάνε το περιοδικό χωρίς το dvd θα παίρνει πολύς κόσμος εκτός από εσένα, εμένα, kai τον paredwse... Ο κόσμος είναι τυφλός και νομίζει ότι είναι στ' αλήθεια δώρο το dvd που παίρνει ή νομίζεις ότι η αξία του περιοδικού θα πέσει κάτο από τα εξίμησι ευρώ.

Παράδειγμα: Το αγγλικό περιοδικό cube o παπασωτηρίου το πουλάει 6,50 ευρώ και το πρακτορείο του αθηναικού τύπο 9,30 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσ.

h plaka einai oti ontws grafoune polla periodika th lexh DWRO panw enw an htan swsta 8a eprepe na grafane th lexh PROSFORA h kati paromoio.

eimai sigouros omws pws an eixane 2 ekdoseis ayth xwris "prosfora" 8a poulouse poly perissotero.endiaferon isws 8a eixe an mporousame na ma8oume pws kineitai to Focus pou kikloforei kai me "prosfora" alla kai xwris.

oso gia to 8ema diafhmiseis: de nomizw pws bazoune ta "dwra" gia na meiwsoune to kostos tou periodikou.kai den exw dei kanena periodiko pou na min apoteleitai toulaxiston apo 25% diafimiseis stis sinolikes tou selides asxetws an eixe i oxi "dwro".

sigoura basizontai stin afeleia tou kosmou pou nomizei oti pirane mazi me to sinema ORIGINAL DVD opws to poulaei to Metropolis as poume , enw bebaia sti pragmatikotita pairnoune mia kopia pou de sigkrinetai kan me tin antigrafh me dvd-shrink tou ay8entikou!:P

alla kai pali nomizw pws h timi twn 8,5 (kai bale...merika kanoune kai anw twn 10) einai apo8aryntikoi gia to eyrh agorastiko koino!kai akribws ayto mou kanei entypwsh: den exoune pesei dramatika oi pwlhseis twn periodikwn apo tote pou ay3hsane toso tin timi tous?

oso gia to an 8a epairna to periodiko xwris dvd...exw spiti mou OLA ta Pc Magazine pou exoune kikloforisei mexri pou balane to 2o cd "dwro" kai pige i timi tou sta 6,5 eyrw.einai apo ta koryfaia kai egkyra periodika sto xwro kai 8a plirwna mexri kai 4 eyrw gia to sketo periodiko eyxaristws.alla oxi kai 6,5 gia na to parw me 2 frisbies dwro!ta prwta cd ta espaga gia na dw pws spaei ena cd kai meta epaiza frisbie sti paralia me ta alla ... ma na einai toso axrista?tipota pou na mou xreiazetai (exw adsl blepete) ... sigh!

Δημοσ.

Μακάρι τα dvd/cd των περιοδικών να ήταν ουσιώδη... έτσι σταμάτησα το ραμ... παρόλο που δεν έχω dsl ακόμα (4 months and still waiting μπράβο πΟΤΕ), ότι πρόγραμμα το θέλω το κατεβάζω γιατί απλά βαριέμαι να το ψάχνω στα cd δώρα των περιοδικών

Δημοσ.

Όσον αφορά την διαφορά τιμής μεταξύ Παπασωτηρίου και πρακτορείου, αυτό συμβαίνει για 2 λόγους :

1. Τα μεταφορικά είναι διαφορετικά. Ο Παπασωτηρίου τα φέρνει μόνος του με καθυστέρηση σε σχέση με το πρακτορείο (στα μεταφορικά η ταχύτητα έχει μεγαλύτερη σημασία από το βάρος)

2. Το πρακτορείο φέρνει πολύ περισσότερα κομμάτια και εφοδιάζει τα άπειρα σημεία πώλησης (π.χ. ακόμα και στο Άργος των 30.000 κατοίκων μπορείς να βρεις τα πάντα) ΑΛΛΑ ότι δεν πουληθεί μένει. Δυστυχώς δεν έχει την δυνατότητα να τα κάνει επιστροφή και αυτό ανεβάζει το τελικό κόστος.

Δημοσ.
to sinema einai APLISIASTA gia mena!me 8' date='5 eyrw ...ena DVD pou me 1,5 eyrw to noikiazw apo to video club

.....to sinema ws periodiko ligo me endiaferei kai oti exei na mou dwsei ta diabazw kai sto internet.

ena allo paradeigma einai as poume to PC MAGAZINE.dinei 2 CD gemata me m@lak#es (demos,patches,freeware,klp ---> 3 xronia pou to diabaza de xrisimopoihsa POTE en8eto cd tous!) pou mporeis na katebaseis tzampe (kai se full versions) apo to internet kai mou to poulane 6,5 eyrw![/quote']

Το παραδειγμα του ΣΙΝΕΜΑ δεν το κατάλαβα (γιατι δηλαδη διαμαρτηρεσαι ). Αφου το δισκακι το βρισκεις στο Κλαμπ και η υλη του περιοδικου δεν σε ενδιαφέρει, γιατι το αγοραζεις (ή γιατι σε πειραζει που ειναι ακριβό αφου ΔΕΝ το αγοραζεις) ????

Οσο για τα περιεχομενα των cd pcmag+RAM, προφανώς ειναι για αυτους που δεν έχουν σύνδεση ή δεν έχουν το χρόνο να περιπλανιουνται στις ατελείωτες λίστες των Tucows - και αυτοί ειναι απείρως περισσότεροι απο αυτούς που έχουν ΚΑΙ γρηγορη σύνδεση, ΚΑΙ ατελείωτo χρόνο για σερφ και downloading. Ο χρόνος ειναι χρήμα.

και μην ξεχνας οτι κάποιος κάθισε να τα μαζέψει, να γραψει μια συντομη περιγραφή και να τα συμπεριλαβει στο cd.

Καμία σχέση με τα dvd ταινειών που απλά πληρώνεις τα πνευματικά δικαιώματα και δεν αποτελούν ουτε 5 λεπτά δουλειά απο το περιοδικό.

Τζαμπέ δεν ειναι τίποτα. Το κατεβασμα απο το ιντερνετ ειναι προσωπικός σου χρονος.

Σημ. κι εγω απο αυτα τα cd, ελαχιστα βλέπω, γιατι δεν εχω χρόνο. Αλλα το RAM το αγοράζω για την υλη. και το PCMAG για να περάσει η ώρα, απλα, αντι να διαβάσω κατι χειρότερο.

αν περιμενα τα περιοδικα να εχουν ΜΟΝΟ οτι μου αρέσει ΕΜΕΝΑ, δεν θα τα αγοραζε κανεις αλλος απο εμενα.

σταμάτησα να παίρνω το ram το pc master και άλλα περιοδικά με "δώρα". Γιατί ας πούμε το free προσφέρει τόσα και όμως έχει 2.90 Θα μου πείτε έχει τόσες διαφημίσεις.

Καλα και το RAM εχει πολλη διαφήμηση, αλλα ειναι αμαρτία να το συγκρίνουμε με το Free.

Δυο φορες εχω παρει το free και μου γέμισε (να βρω ενα ψιλο-θέμα και να το διαβασω) γυρω στα 10 λεπτά. μετα πηγε στο τζάκι. Επιπεδο ΛΟΙΠΟΝ και ΜΑΝΙΝΑ με επικάλυψη σάλτσας Χαι-Τεκ. και ΠΟΛΛΑ ειναι τα 2,90.

Με τα 2,90 ξέρεις τι πληρώνεις?

Την διαφημηστική του εκστρατεία μάλλον που ειναι τεράστια απο τοτε που βγήκε. Ισως και τα δωρα του, γιατι δεν νομιζω οι "συντακτες" του να πληρωνονται για αυτα που γράφει. Μαλλον εμπλουτιζουν το βιογραφικό τους.

Επι του θέματος, κι εγώ βρισκω τα περιοδικά ακριβά, αλλα ακριβό βρίσκω σχεδόν οτιδήποτε ειναι προς πώληση στην ελληνική επικράτεια (εκτος , προς το παρον απο τον νερο βρύσης).

Δεν σταματησα να παίρνω τα αγαπημένα μου (RAM, μια εφημερίδα την Κυριακή, 5-6 βιβλιαράκια των 10-30 ευρω στις διακοπές),

Αλλα κόβω τις "φτηνές" και αχρηστες συνηθειες (πχ. αθλητικές εφημερίδες, καθημερινές εφημερίδες, περιοδικά TV ).

Δημοσ.

Gia na milisw ws gnwrizwn:

To Sinema timologeitai apo to tmhma marketing tou Ekdotikou Oikou tou Mpompola.Gia tis polles diafhmhseis kai to "akrivo" antitimo den euthinontai oi idioi. Otan to syzhtousame me ta paidia moulege o arxisyntakths "Ti na kanw re Mhtso?Exw 150 selides kai oi 75 einai diafhmhseis.Egw oute tis mises den ithela gia na exw xwro gia tin ylh alla den apofasizw". To idio isxyei kai gia to DVD oso kai gia tin poiothta tou.P.x. to idio atomo otan tou eipa "Ma kala,perasmeno mhna eixame to Man who wasn't there kai twra to Safe Sex" kai mou apanthse "Emena to The man... htan h agaphmenh mou persy kai to SS to vriskw aparadekto.Ti na kanw omws,prepei na proselkyoume olh thn gama".Twra to GIATI kanei 8.5 eurw-sorry dudes,egw to pernw tsampa :D -kai giati den kykloforei se diplh ekdosh me/xwris DVD einai profanws giati to tmhma marketing exei dei oti to symferei kai oti ta lefta apo autous pou telika dinoun 8,5 kai gia to DVD einai perisotera apo auta pou den dinontai epeidh exei DVD ktl. Auto einai to meionekthma otan eisai kommati enos megalou organismou,ola anagontai sta fraga

Δημοσ.

Πάντως ειδικά το Σινεμά χωρίς το dvd είναι τελειωμένο.Το περιοδικό απλούστατα δεν έχει ύλη.Το διαβάζεις μεμιάς.Αν βέβαια έκανε 4 ευρώ χωρίς το dvd ίσως άξιζε τα λεφτά του.Αλλιώς ουσιαστικά αγοράζεις το περιοδικό που συνοδεύει το dvd!

Δημοσ.

a, kala. exo steilei ametrita grammata sto sinema gi auto to logo. opos leei kai o predator, opos exo pei kai ego se allo post, ta 8,5 euro gia mas tous foitites einai poli akribi timi. otan eixa milisei me ton andreadaki gi auto to thema, mou eixe pei en oligeis ta eksis : kai kala na kaneis sindromi sto periodiko kai na to pairneis kathe mina xoris to dvd, mono to periodiko. den ekatsa na ipologiso an simferei i timi tis sindromis, den thimamai kai poso itan, alla mou fanike kali idea. alla meta skeftika, oti an ena mina bgalei ena dvd poy thelo na exo ti kano, ksanapairno stin ousia to idio teuxos?

einai terastio thema, auto ton perodikon, kai distixos den mporoun na ginoun kai polla. eidika me ta ksena periodika, to thema einai xalia. einai polla ksena periodika pou tha thela na diabazo, alla otan blepo sto praktoreio kati 10, 11 euro leo ti sk@ta, golden edition einai??? oso anafora to sinema tora, ego pisteuo oti einai kai thema monopoliou. ap ti stigmi pou den iparxei antagonismos, kanoun oti theloun. :shock:

Δημοσ.

Και εγώ συμφωνώ ότι τα περιοδικά είναι πολύ ακριβά, εντάξει, στα περίπτερα λογικό είναι να κάνουν κάμποσα λεφτά, αλλά από την άλλη στους συνδρομητές δίνουν @.@ έκπτωση, στην Αμερική, δίνουν τουλάχιστων 50% έκπτωση επι της τιμής περιπτέρου για περιοδικά, καθώς δεν έχουν σοβαρά έξοδα διάθεσης, δεν πληρώνουν τον περίπτερο και χίλιους μεσάζωντες και έχουν σίγουρους-"κλειδωμένους" αγοραστές, αυτά κάνουν πολλά λεφτα...

Από την άλλη δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον Predator ότι, "αφού μπορώ να το ΚΛΕΨΩ δωρεάν σχεδόν, γιατί να μου το χρεώσουν?".

Δημοσ.
Από την άλλη δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον Predator ότι, "αφού μπορώ να το ΚΛΕΨΩ δωρεάν σχεδόν, γιατί να μου το χρεώσουν?".

Επειδή δεν θέλει το dvd δεν σημαίνει ότι θα το κάνει copy. Να προσέχεις τι λές και θα σε παρακαλούσα να κάνεις edit το ποστ σου. Εξάλλου το Σινεμά έχει δώσει πολλές ταινίες που δεν υπάρχουν επίσημα στην ελληνική αγορά...

Δημοσ.

Egw pantws pernw to Empire pou einai 3 fores se ylh oso to Sinema,exei gamato styl-oi Aggloi einai APISTEUTA eirwnikoi kai vgazoun megalh kafrila,exallou exoun ta pio koufa arthra-kai kanei mono 3,30 lires,peripou 1600 draxmes,diladh 5,kati psila eurw

Δημοσ.
Από την άλλη δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον Predator ότι' date=' "αφού μπορώ να το ΚΛΕΨΩ δωρεάν σχεδόν, γιατί να μου το χρεώσουν?".[/quote']

Επειδή δεν θέλει το dvd δεν σημαίνει ότι θα το κάνει copy. Να προσέχεις τι λές και θα σε παρακαλούσα να κάνεις edit το ποστ σου. Εξάλλου το Σινεμά έχει δώσει πολλές ταινίες που δεν υπάρχουν επίσημα στην ελληνική αγορά...

Καλα πλακα κανεις? Ο ιδιος ο Predator το ειπε οτι προτιμαιε να το κανει rip!

γιναμε ολοι moderators...

Δημοσ.
Να προσέχεις τι λές και θα σε παρακαλούσα να κάνεις edit το ποστ σου.

Να προσέχεις τί διαβάζεις και θα σε παρακαλούσα να μην λες στον άλλον τί να κάνει με 311 posts και απλό member status... Αν κάποιος mod διαπιστώσει πρόβλημα, θα το διορθώσει κατάλληλα, αν θες, μπορείς να κάνεις report ένα post... :D :D :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...