vste Δημοσ. Κυριακή στις 12:44 μμ Share Δημοσ. Κυριακή στις 12:44 μμ (επεξεργασμένο) Εδώ και αρκετά χρόνια ειχα μονιμα ένα pc ανοιχτό στο σπίτι στο οποίο και έμπαινα με remote desktop είτε για να προσθέσω downloads για για να κάνω κάποια άλλα πράγματα σχετικά με τη δουλειά μου. Πρόσφατα πήρα ένα πισάκι το οποίο κατανάλωνε κάτι τις περισσότερο και μιας και δεν είχα καμιά υπηρεσία που να βγαίνει προς τα έξω (πχ web server) έψαχνα να βρω τρόπο να το έχω κλειστό και να το ανοίγω όταν μου χρειάζεται. Ένας επιπλέον λόγος ήτανε και της ασφάλειας να μην έχω ανοιχτό ένα pc που μπορεί κάποιος να μπει. Δεν κατάφερα με τίποτα να κάνω forward έξω το Wake on Lan οπότε αναγκαστικά έπαιζα με ένα μικρούλη pc ανοιχτό με το οποίο και ξύπναγα μέσω τοπικού δικτύου το μεγάλο. Αυτό βέβαια σήμερα ότι πάλι θα είχα ένα πισάκι μόνιμα ανοιχτό και με απασχολούσε και εκεί η ασφάλεια. Και τελικά μού κοψε. Αγόρασα μία tp-link πρίζα, την συνεδεσα στο google home και αλλαξα την ρυθμιση στο bios του pc με το που επιστρέφει το ρεύμα να ξεκινά. Οπότε όπου και να βρίσκομαι απλώς ανοίγω αυτή την πρίζα και το pc μετά από λίγα λεφτά ξεκινάει και μπορώ να συνδεθώ. Όταν τελειώσω το κάνω shutdown και κλείνω και την πρίζα. Για πείτε δικές σας πατέντες με θέματα που αντιμετωπίσατε μηπως βρούμε και εμείς υπόλοιποι τίποτα χρήσιμο να εφαρμόσουμε. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:46 μμ από vste Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα