atypicalcoder Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, panther_512 είπε Υπάρχουν πολλά εργονομικά προϊόντα. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Εργονομικό γραφείο με ρύθμιση ύψους. Ποντίκι με μπίλια ελεγχόμενη από τα δάχτυλα για να μην καταπονεις τον καρπό. Καθίσματα με στήριξη μέσης, ρύθμιση υψους, και ρυθμιζόμενη υποστήριξη βραχίονα. Οθόνη με ρύθμιση ύψους και κλίσης, ώστε όταν κοιτάς ευθεία να βλέπεις το πάνω μέρος της οθόνης (και όχι το κέντρο όπως πολλοί νομίζουν) Πολύ βασικός ο εξοπλισμός αυτός, ο οποίος είναι τρομερά σημαντικός, σε συνδυασμό πάντα με τακτά διαλείμματα και ελαφριά άσκηση. Οθόνη με ρύθμιση ύψους και κλίσης? σαν να λέμε το αμάξι που στρίβουν οι ρόδες του είναι εργονομικό. Όσο για το ρυθμιζόμενο γραφείο το βρίσκω πρακτικό αλλά δεν είναι εργονομία αυτό, και ένα γραφείο είναι απλά ένα γραφείο. Δεν έχει εργονομία αυτό το πράγμα. Και να μην ήταν ρυθμιζόμενο, μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος στην μη εργονομική καρέκλα σου. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από atypicalcoder
panther_512 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, atypicalcoder said: Οθόνη με ρύθμιση ύψους και κλίσης? σαν να λέμε το αμάξι που στρίβουν οι ρόδες του είναι εργονομικό. Όσο για το ρυθμιζόμενο γραφείο το βρίσκω πρακτικό αλλά δεν είναι εργονομία αυτό, και ένα γραφείο είναι απλά ένα γραφείο. Δεν έχει εργονομία αυτό το πράγμα. Και να μην ήταν ρυθμιζόμενο, μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος στην μη εργονομική καρέκλα σου. Φίλε μου, πες απλά ότι δεν ξέρεις και πάμε παρακάτω. Που το γραφειο με ρύθμιση ύψους δεν θεωρείται εργονομικό. Ότι ναναι. Ή ότι η ρύθμιση ύψους κλήσης είναι στάνταρ σε όλα τα μόνιτορ. Όχι φίλε μου δεν είναι στάνταρ. Ξέρεις πόσοι εργαζόμενοι έχουν πρόβλημα λόγο μή εργονομικου εξοπλισμού? Διδάσκω εργονομία σε εργαζόμενους για μια δεκαετία τώρα. Διάβασε λίγο να μάθεις κάποια πράγματα. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από panther_512 3 2
atypicalcoder Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, panther_512 είπε Φίλε μου, πες απλά ότι δεν ξέρεις και πάμε παρακάτω. Που το γραφειο με ρύθμιση ύψους δεν θεωρείται εργονομικό. Ότι ναναι. Ή ότι η ρύθμιση ύψους κλήσης είναι στάνταρ σε όλα τα μόνιτορ. Όχι φίλε μου δεν είναι στάνταρ. Ξέρεις πόσοι εργαζόμενοι έχουν πρόβλημα λόγο μή εργονομικου εξοπλισμού? Διδάσκω εργονομία σε εργαζόμενους για μια δεκαετία τώρα. Διάβασε λίγο να μάθεις κάποια πράγματα. Αν δεν είναι οθόνη 20ετίας πχ θέλω πολύ να μου δείξεις μια από το skroutz που δεν προσφέρει ρύθμιση ύψους και κλίσης. Όσο για τα γραφεία ας πούμε ότι συμφωνώ γιατί για μενα τι έχει ρύθμιση ύψους το γραφείο τι η καρέκλα το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Και πάλι συμφωνώ για τα ρυθμιζόμενα γραφεία γιατί μπορεί μερικές καρέκλες να μην έχουν αρκετά καλό ύψος. Ορίστε και μια βασική/φθηνή οθόνη με ρύθμιση ύψους και κλίσης: Dell-P2422H Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από atypicalcoder
panther_512 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 minute ago, atypicalcoder said: Αν δεν είναι οθόνη 20ετίας πχ θέλω πολύ να μου δείξεις μια από το skroutz που δεν προσφέρει ρύθμιση ύψους και κλίσης. Lg-27ul500 Παρακάτω Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από panther_512
skritikos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Για αυτό κάποιοι βάζουμε μικρό διάδρομο περπατήματος στο standing desk. Ακόμη καε ένα απλό αλλά καλό υδραυλικό stepper κάνει θαύματα. Βέβαια σαν το τρέξιμο/περπάτημα έξω δεν έχει. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από skritikos
geo4sar Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Την απορια για τον διαδρομο περπατηματος σε standing desk την εχω εδω και καιρο. Αραγε κανει κατι? Μπορεις να συγκεντρωθεις? Να γραψεις? Το σκεφτομαι να αγορασω καποια στιγμη. Το εχει καποιος σε καθημερινη βαση να μας πει την γνωμη του? Για την ορθοστασια και το καθισμα πιστευω δεν χρειαζοταν ερευνα.
mariosnik_ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Νομίζω, δεν χρειαζόταν καμία μελέτη και έρευνα για να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Το περπάτημα η άσκηση και η γυμναστική είναι πράγματα αναντικαταστατα, δεν τα υποκαθιστά κανένα όρθιο γραφείο αλλά trends της εποχής. Είναι επίσης αυτονόητο ότι η μόνιμη ορθοστασία σε τέτοιου τύπου γραφεία θα επιφέρει αλλα προβλήματα τα οποία είναι ήδη γνωστά από ανθρώπους και εργαζόμενους που εργάζονται πολλές ώρες όρθιοι η στεκομενοι σε ένα σημείο. 1
panther_512 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 28 minutes ago, geo4sar said: Την απορια για τον διαδρομο περπατηματος σε standing desk την εχω εδω και καιρο. Αραγε κανει κατι? Μπορεις να συγκεντρωθεις? Να γραψεις? Το σκεφτομαι να αγορασω καποια στιγμη. Το εχει καποιος σε καθημερινη βαση να μας πει την γνωμη του? Για την ορθοστασια και το καθισμα πιστευω δεν χρειαζοταν ερευνα. O διάδρομος σε standing desk είναι καλύτερο από το να είσαι απλά όρθιος και ακίνητος, αλλά δεν αναιρεί την ανάγκη διαλείμματος και ξεκούρασης σε κάθισμα. 1
mariosnik_ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Οσο καλη και αν ειναι η καρεκλα, χρειαζεται περπατημα καθε μιση με μια λιγο. Γι αυτο και πλεον ολοι μετα τα 40 εχουμε μυοσκελετικα, κηλες κλπ. Η γυμναστικη βοηθαει αλλα δεν αναπληρωνει την ζημια απο το 8ωρο+ καθισιο. Προβλήματα έχουμε όχι μόνο από το καθισιο αλλά και από την έντονη σωματική άσκηση. Έχει χαθεί το μέτρο, όταν βρεθεί τότε τα παραπάνω θα μειωθουν.
skritikos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Δεν δουλεύουμε 10 ώρες όρθιοι κάθε μέρα. Υπάρχουν μέρες που μπορεί να βγουν και ολόκληρες καθιστές, πχ αν είμαι άρρωστος. Αλλιώς ανά 2 ώρες συνήθως αλλάζω, με χειροκίνητο γραφείο μάλιστα, 1 λεπτό δουλειά όλο κι όλο. Με ηλεκτρικό είναι ακόμη πιο γρήγορο. Εγώ από πάντα στεκόμουν και περπατούσα γύρω από το (καθιστό) γραφείο όταν μιλούσα, ακόμη και στην προ Covid εποχή. Ο διάδρομος είναι κάτι παρόμοιο. Και να σκεφτείς μπορείς και να γράψεις κανονικά (touch typing για μένα). Είναι κάπως σαν να περπατάς με κάποιον δίπλα σου και να έχεις μια σοβαρή συζήτηση. Η βάδιση γίνεται λίγο πολύ αυτόματα. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από skritikos 1
Lefteris Sorogos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Αυτη την φωτο την εχω παντα μπροστα στην desktop !
2cpu Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 3 ώρες πριν, panther_512 είπε Φίλε μου, πες απλά ότι δεν ξέρεις και πάμε παρακάτω. Που το γραφειο με ρύθμιση ύψους δεν θεωρείται εργονομικό. Ότι ναναι. Ή ότι η ρύθμιση ύψους κλήσης είναι στάνταρ σε όλα τα μόνιτορ. Όχι φίλε μου δεν είναι στάνταρ. Ξέρεις πόσοι εργαζόμενοι έχουν πρόβλημα λόγο μή εργονομικου εξοπλισμού? Διδάσκω εργονομία σε εργαζόμενους για μια δεκαετία τώρα. Διάβασε λίγο να μάθεις κάποια πράγματα. 3
billbig2 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Το να είσαι σερί 8 ώρες καθισιό ή σερί 8 ώρες όρθιος, είναι πακέτο. Και για το σώμα και για τη διάθεση πολλές φορές. Η λογική των ηλεκτρικών γραφείων για μένα είναι πως κάθε Χ χρόνο που είσαι καθιστός, σηκώνεισαι σε όρθιο για λίγη ώρα για να ξεπιαστεί το σώμα κλπ. Προφανώς πρέπει να κάνεις μικρά διαλείμματα για να κουνηθείς/τεντωθείς λίγο αλλά και να ασκείσαι όσο μπορείς εκτός δουλειάς. Αλλά ναι, για μένα η λογική είναι πως τα ηλεκτρικά γραφεία σου δίνουν κίνητρο/λόγο/whatever να σηκωθείς πιο συχνά από την καρέκλα. Όχι όμως να την καταργήσεις. 1
tasanton Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Πρόσφατα έκανα εκτενή έρευνα και έφτασα στο τσακ για παραγγελία standing desk. Είχα μπει στο τριπάκι, προδιαγραφές, το ένα έτσι το άλλο αλλιώς, τιμές, μοντέλα, κοκ. Και μετά σκέφτηκα το προφανές: αυτό που μου χρειάζεται είναι περισσότερη κίνηση ΕΚΤΟΣ εργασίας, όχι να βρεθώ σε μια παρόμοια κατάσταση, όρθιος αντί για καθιστός. Η έρευνα απλά το επιβεβαίωσε. Το hint είναι να σηκώνεσαι συχνά και να κάνεις διαλείμματα, να κάνεις γυμναστική. κλπ. 2
gregory22 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 6 ώρες πριν, The_Judas είπε Οσο καλη και αν ειναι η καρεκλα, χρειαζεται περπατημα καθε μιση με μια λιγο. Γι αυτο και πλεον ολοι μετα τα 40 εχουμε μυοσκελετικα, κηλες κλπ. Η γυμναστικη βοηθαει αλλα δεν αναπληρωνει την ζημια απο το 8ωρο+ καθισιο. Αριανάρα, εγώ προτιμώ κάθισμα καλό όμως, όχι της πλάκας με ρυθμιζόμενα μέλη μέχρι για τους αγκώνες κι έπειτα περπάτημα κάθε 50 λεπτά με διατάσεις. Σε περίπτωση που είσαι όρθιος, το αίμα δεν κυκλοφοράει καλά μετά απο 30 λεπτά ειδικά στις ηλικίες μας 40+. Θα έχεις θέματα στα πόδια, μέση, μετατάρσιο στις πατούσες και γενικώς μεγάλη φθορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα