Προς το περιεχόμενο

Εικόνα αλλά όχι ήχος !

orpheas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. 

Λοιπόν, έχω μια τηλεόραση LG oled c2 ,

Όλα καλά, με τα του ίντερνετ, αλλά και τα ελληνικά κανάλια. Μόλις συνδέω έναν αποκωδικοποιητή μέσω hdmi στην τηλεόραση ( για την ακρίβεια τον ariva 52e ) , ( μέσω δορυφόρου βλέπω ελεύθερα γερμανικά κανάλια κυρίως ), η εικόνα είναι μια χαρά αλλά δεν έχει καθόλου ήχο. Τι μπορεί να ευθύνεται ?

Ευχαριστώ πολύ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 minutes ago, orpheas2 said:

Το τσεκαρα !! Δεν ήταν. Επίσης δοκίμασα και τις υπόλοιπες θύρες hdmi της τηλεόρασης. 

ρυθμίσεις ήχου τηλεόρασης για την hdmi που βρίσκεται ο αποκωδικοποιητής και παίζεις με bitstream-pcm επιλογή ή auto.

Δυστυχώς ούτε αυτό είχε επιτυχία ! 

Σκέφτομαι μήπως απλά είναι παλαιάς γενιάς ο αποκωδικοποιητής και δεν είναι συμβατός με την oled ? 

Αλλά γιατί να εμφανίζεται η εικόνα μονάχα και όχι ο ήχος ?

6 ώρες πριν, orpheas2 είπε

Αλλά γιατί να εμφανίζεται η εικόνα μονάχα και όχι ο ήχος ?

Υπάρχει η περίπτωση ο αποκωδικοποιητής σου να μην μεταφέρει ήχο μέσω του HDMI ή να φταίει το καλώδιο που χρησιμοποιείς, από την στιγμή που έχεις κάνει σωστά τις ρυθμίσεις. Στην πρώτη περίπτωση βρίσκεις κάποια αναλογική ή οπτική έξοδο ήχου (εάν υπάρχει) στον αποκωδικοποιητή σου και την συνδέεις στην ανάλογη είσοδο ήχου της τηλεόρασης σου. Στην δεύτερη περίπτωση αλλάζεις καλώδιο HDMI και εάν δεν ισχύει τίποτα από τα δύο τότε σαν τελική λύση χρησιμοποιείς scart εάν υποστηρίζεται φυσικά από τον αποκωδικοποιητή σου και από την τηλεόραση σου.

Εάν θέλεις μπορείς να μας πεις ποιο μοντέλο/μάρκα αποκωδικοποιητή έχεις ώστε να σε κατατοπίσουμε καλύτερα. 

Επεξ/σία από Ne0n

Δες στις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή αν μπορείς να ρυθμίσεις την έξοδο του ήχου..Αν βγάζει από hdmi πιθανόν να φταίει το καλώδιο σου, στην τηλεόραση  συνδέσε το hdmi στο  arc.

Ευχαριστώ θερμά παιδιά όλους για τις απαντήσεις. 

Το καλώδιο δε φταίει σίγουρα, διότι δοκίμασα να το συνδέσω σε λάπτοπ με την τηλεόραση μου και δούλευε κανονικά ήχος και εικόνα. 

Επαναφορά έγινε στον αποκωδικοποιητή και δυστυχώς άλλον δεν έχω. Είναι το μοντέλο FERGUSON ARIVA 52E HD 330-199.

Το θέμα είναι πως ο ίδιος αποκωδικοποιητής στην προηγούμενη τηλεόραση που ήταν πιο παλαιάς γενιάς ( hdmi μεν, αλλά όχι Σμαρτ ) , δούλευε κανονικά και ήχος και εικόνα. Άρα είναι ο συνδιασμός του αποκωδικοποιητή με την LG ! 

1 ώρα πριν, orpheas2 είπε

Ευχαριστώ θερμά παιδιά όλους για τις απαντήσεις. 

Το καλώδιο δε φταίει σίγουρα, διότι δοκίμασα να το συνδέσω σε λάπτοπ με την τηλεόραση μου και δούλευε κανονικά ήχος και εικόνα. 

Επαναφορά έγινε στον αποκωδικοποιητή και δυστυχώς άλλον δεν έχω. Είναι το μοντέλο FERGUSON ARIVA 52E HD 330-199.

Το θέμα είναι πως ο ίδιος αποκωδικοποιητής στην προηγούμενη τηλεόραση που ήταν πιο παλαιάς γενιάς ( hdmi μεν, αλλά όχι Σμαρτ ) , δούλευε κανονικά και ήχος και εικόνα. Άρα είναι ο συνδιασμός του αποκωδικοποιητή με την LG ! 

Το καλώδιο δε φταίει. Η θύρα του αποκωδικοποιητή όμως; Το σωστό είναι να το αποκλείσεις κι αυτό με κάποιον τρόπο. 

Επεξ/σία από tzavardin

Δεν έχω δυστυχώς ! Θα τσεκαρω και τη θύρα του αποκωδικοποιητή. Δυστυχώς δεν βρίσκομαι εγώ στο σπιτι, αλλά οι γονείς μου, άρα γίνεται φυσιολογικά και πιο δυσκολος ο όλος έλεγχος. Θα μιλήσω το βράδυ μαζί τους να τους πω τις λύσεις σας .

12 ώρες πριν, orpheas2 είπε

Δεν έχω δυστυχώς ! Θα τσεκαρω και τη θύρα του αποκωδικοποιητή. Δυστυχώς δεν βρίσκομαι εγώ στο σπιτι, αλλά οι γονείς μου, άρα γίνεται φυσιολογικά και πιο δυσκολος ο όλος έλεγχος. Θα μιλήσω το βράδυ μαζί τους να τους πω τις λύσεις σας .

Καλού κακού ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις της TV σου εδώ : LG TV - Connecting a HDMI Device | LG USA Support 

Και εάν μπορείς να βρεις άλλο καλώδιο HDMI να δοκιμάσεις, εάν είναι και 4K ακόμα καλύτερα.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...