Jiakometi Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Μετρηση με καλωδιο. Με wifi , και αν μιλαμε για τα 5ghz (wifi6) το ποσο γρηγορα χανεται το σημα , δεν περιγραφεται. Αν έχει κανείς τον σωστό εξοπλισμό όλα γίνονται Με WiFi (WiFi 6) πιάνω 505 σε 500 γραμμή στο tablet. Την τερματίζω δηλαδή Ίσως σε μαγαλυτερη γραμμή να μην επαρκούσε πάντως μέχρι εκεί ότι δείχνει το desktop με Ethernet δείχνει και το tablet με WiFi.
jkoukos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, Jiakometi είπε Με WiFi (WiFi 6) πιάνω 505 σε 500 γραμμή στο tablet. Την τερματίζω δηλαδή Στα 5 μέτρα και με ενδιάμεσο τοίχο όπως στην περίπτωση του φίλου, δεν υπάρχει απώλεια; Εκτός κι αν αναφέρεσαι σε mesh δίκτυο, κάτι που δεν έχει ο φίλος. Επίσης είναι θέμα και των συσκευών να υποστηρίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες.
mphxths Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 9 hours ago, Jiakometi said: Αν έχει κανείς τον σωστό εξοπλισμό όλα γίνονται Με WiFi (WiFi 6) πιάνω 505 σε 500 γραμμή στο tablet. Την τερματίζω δηλαδή Ίσως σε μαγαλυτερη γραμμή να μην επαρκούσε πάντως μέχρι εκεί ότι δείχνει το desktop με Ethernet δείχνει και το tablet με WiFi. Ακουμπησα το κινητο μου ΠΑΝΩ στο ρουτερ , το speedtest δεν τερματισε την γραμμη (500αρα). Το θεμα δεν ειναι αν μπορεις ή οχι να δεις την φουλ ταχυτητα της γραμμης μεσω ασυρματης δικτυωσης. Το θεμα ειναι οτι η μονη αξιοπιστη μεθοδος ειναι μεσω καλωδιου και μεσω αυτου μπορεις να κλαφτεις στον παροχο αν η ταχυτητα δεν ειναι η αναμενομενη. Μεσω ασυρματου , υπεισερχονται πολλοι παραγοντες και για αυτο δεν θεωρειται αξιοπιστη δοκιμη...
Jiakometi Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 9 ώρες πριν, jkoukos είπε Στα 5 μέτρα και με ενδιάμεσο τοίχο όπως στην περίπτωση του φίλου, δεν υπάρχει απώλεια; Εκτός κι αν αναφέρεσαι σε mesh δίκτυο, κάτι που δεν έχει ο φίλος. Επίσης είναι θέμα και των συσκευών να υποστηρίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες. Ναι αναφέρομαι σε Mesh, αλλά και πριν μπει το AP, και γίνει mesh, μόνο μετο router την ίδια ταχύτητα έπιανε. Επίσης και στην δίκη μου περίπτωση μεσολαβεί ένας τοίχος. Η μέτρηση έγινε σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτό που είναι του router. Βέβαια και οι δυο συσκευές (router και tablet) υποστηρίζουν WiFi 6, γι αυτό ανέφερα ότι απαιτείται ο κατάλληλος εξοπλισμός. 5 ώρες πριν, mphxths είπε Ακουμπησα το κινητο μου ΠΑΝΩ στο ρουτερ , το speedtest δεν τερματισε την γραμμη (500αρα). Το θεμα δεν ειναι αν μπορεις ή οχι να δεις την φουλ ταχυτητα της γραμμης μεσω ασυρματης δικτυωσης. Το θεμα ειναι οτι η μονη αξιοπιστη μεθοδος ειναι μεσω καλωδιου και μεσω αυτου μπορεις να κλαφτεις στον παροχο αν η ταχυτητα δεν ειναι η αναμενομενη. Μεσω ασυρματου , υπεισερχονται πολλοι παραγοντες και για αυτο δεν θεωρειται αξιοπιστη δοκιμη... Δεν διαφωνώ στο η αξιόπιστη μέθοδος είναι με ethernet. Απλά είπα ότι στην περίπτωση μου τα αποτελέσματα στο Speediest ειναι τα ιδια, ειτε μεσω ethernet, ειτε μέσω WiFi. Και επίσης ανεφερα ότι προφανως αυτο συμβαινει μέχρι και την 500 γραμμη. Στο 1 Gbps γραμμη το WiFi προφανως δεν θα απεδειδε το ίδιο λόγω προφανους bottleneck στον διαυλο, σε full duplex επικοινωνια.
feelihipo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Στις 7/1/2025 στις 5:09 ΜΜ, giorgosvet είπε Καλησπέρα. Μόλις έγινε εγκατάσταση οπτικής από nova στα 300 mbps με το Huawei ρούτερ Σε ασύρματη μέτρηση ταχύτητας πιάνω περίπου 50 mbps μόνο! Είναι λογικό αυτό; Να πω ότι η εγκατάσταση μέχρι εξω από τη πόρτα μέσα στην οικοδομή είναι της cosmote. Ποσό καιρο έκαναν από την αίτηση;
giorgosvet Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Στις 8/1/2025 στις 8:38 ΜΜ, feelihipo είπε Ποσό καιρο έκαναν από την αίτηση; Περίπου 15-20 μέρες αλλά έπεσα και μεσα στις γιορτες. Εν τω μεταξύ έχω συνδέσει το tv box με power line με καλώδιο (από τη καλωδίωση του σπιτιού)από το ρουτερ μέχρι τη πρίζα του box και μετα πάλι με καλώδιο στο box και πιάνω κοντα στα 60 mbps. Ισως τη πάτησα και δεν επρεπε να το βάλω εκει που είχα το παλιό ρουτερ. Μίλησα με το συνεργείο και μου έιπαν οτι μπορεί να μεταφερθεί η οπτική όπου θέλω με κόστος 50-60 ευρώ😒. Ενα mesh θα ήταν καλύτερα; Στις ρυθμίσεις του ρουτερ πώς θα μπώ? Είναι το Ηuawei wifi 6. Γενικά παρατήρησα οτι χανει πολύ η ταχύτητα οταν υπάρχουν εμπόδια ενω στο ρουτερ δίπλα τερματίζει.
feelihipo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, giorgosvet είπε Περίπου 15-20 μέρες αλλά έπεσα και μεσα στις γιορτες. Εν τω μεταξύ έχω συνδέσει το tv box με power line με καλώδιο (από τη καλωδίωση του σπιτιού)από το ρουτερ μέχρι τη πρίζα του box και μετα πάλι με καλώδιο στο box και πιάνω κοντα στα 60 mbps. Ισως τη πάτησα και δεν επρεπε να το βάλω εκει που είχα το παλιό ρουτερ. Μίλησα με το συνεργείο και μου έιπαν οτι μπορεί να μεταφερθεί η οπτική όπου θέλω με κόστος 50-60 ευρώ😒. Ενα mesh θα ήταν καλύτερα; Στις ρυθμίσεις του ρουτερ πώς θα μπώ? Είναι το Ηuawei wifi 6. Γενικά παρατήρησα οτι χανει πολύ η ταχύτητα οταν υπάρχουν εμπόδια ενω στο ρουτερ δίπλα τερματίζει. Αρκετά περίεργο, εδώ και 1 μήνα και 2 εβδομάδες δεν έχουν στείλει καν ρουτερ, ποσο μαλλον να έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου On 11/01/2025 at 11:03, giorgosvet said: Ενα mesh θα ήταν καλύτερα; Στις ρυθμίσεις του ρουτερ πώς θα μπώ? Είναι το Ηuawei wifi 6. Ή καλύτερο powerline, που δεν θα είναι φτηνό όμως και μελλοντικά θα βγει πάλι άχρηστο σε περίπτωση που ανέβει ταχύτητα. Και με το Mesh πάντως το ιδανικό είναι να συνδέεται σαν access point με καλώδιο από το κεντρικό router ώστε να μην χάνεται μέρος του bandwidth του WiFi για την επικοινωνία ανάμεσά τους. Λογικά με τα στοιχεία που γράφει στο κάτω μέρος του Huawei.
nasos2465 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Άκουσον άκουσον τρεις μήνες δίκτυο καινούργιο καμπίνες, οπτικές ίνες τα πάντα όλα στην περιοχή. Του κουτιού όλα. Και έχουμε από την Πέμπτη πρωί που έχουμε μείνει χωρίς τηλέφωνο-ίντερνετ γενικά μείναμε χωρίς σύνδεση. Μετά από χίλια τηλέφωνα ήρθε ο τεχνικός Παρασκευή κατά της 10 το πρωί. Για να συμπεράνει ότι η ζημιά είναι εκτός σπιτιού και ότι αυτός δεν είναι αρμόδιος αλλά είναι το δευτεροβάθμιο συνεργείο. Το οποίο μάλλον δεν θα έρθει σήμερα γιατί δεν προλαβαίνουν και πάει για καλή Δευτέρα. Τον ρωτάω μα καλά τι έχουν πάθει καινούργια πράγματα??? Και η απάντηση ήταν ότι κάποιο Splitter στην καμπίνα τα έφτυσε. Και καταλήγουμε ότι για ένα Splitter το οποίο κάλλιστα θα μπορούσαν να δίνουν το δικαίωμα να το αλλάξει ο τεχνικός που ήρθε, πρέπει να μείνουμε εν έτη 2025 πέντε μέρες χωρίς τηλέφωνο. Για να μην πω ότι εάν ασχολούνταν σοβαρά με την βλάβη θα έπρεπε να ξέρουν πριν καν έρθει ο τεχνικός ότι χρειαζόταν δευτεροβάθμιο συνεργείο διότι δεν είμαστε μόνο εμείς αλλά δύο κτίρια εκτός. Σύνολο 10 συνδρομητές άρα είναι εξωτερικά η βλάβη και θα έπρεπε να έρθει κατευθείαν δευτεροβάθμιο συνεργείο. Δεν είμαστε 50 χρόνια πίσω(μάλλον είμαστε) Τώρα το ίντερνετ είναι ζωτικής σημασίας όπως το ρεύμα που εάν πάρεις την Κυριακή απόγευμα τον ΔΕΔΔΗΕ ότι δεν έχεις ρεύμα στέλνουν συνεργείο για αποκατάσταση. Γαμω τις εταιρείες που έχουμε μπλέξει στην Ελλάδα.
lefwar Δημοσ. Τρίτη στις 11:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:54 μμ Να πω και εγώ την εμπειρία μου για τη μετάβαση απο 100άρα χαλκού nova σε 1000άρα nova. 1η μέρα speedtest στον σταθερό υπολογιστή με καλώδιο cat6 = 600 Μου ειπαν να περιμενω 2-3 μερες και μετα να κανω εκ νεου ελεγχο. 3η μερα δοκιμη σε 5G κινητο 900-920 μαξ - σε αντιθεση με το ethernet που επαιζε στα 750. 12 ημέρες αργότερα το 5G παιζει στα ιδια. Δοκιμή με 3 διαφορετικά καλώδια ethernet (cat6 x2) και αυτο που δινει η nova , σε 2 διαφορετικα συστηματα σταθερο και λαπτοπ, σε διαφορετικες θυρες του HG8145X6-10 , μετά από επαναφορά ή και επανεκκίνηση του ρουτερ και κλειστο το wifi η μεγιστη ταχυτητα που καταφερα να δω ειναι 840-850. Η απάντηση μετά απο 3 διαφορετικους τεχνικους της nova οπου ο καθενας μου ελεγε τα δικα του παραλογα πραγματα τυπου "αλλαξε κωδικο στο wifi ασχετα που το εχεις κλειστο" ήταν ότι δε μπορει να το δηλωσει αδυναμια για να κανω υποβαθμιση γραμμης σε 500αρα γιατι αυτος τραβαει Screenshot αναμεσα σε 2 στιγμες στο ρουτερ (αν το θυμαμαι σωστα για το πως μου το ανεφερε) και τη μια στιγμη δειχνει μεν 850 αλλα την αλλη 970. Και του λεω δηλαδη εσυ βλεπεις απο εκει τη γραμμη οτι ειναι σε αποδεκτα ορια (ανω του ελαχιστου 967) με 970 και ειναι ολα ενταξει αλλα αν ερθει τεχνικος εδω να τεσταρει με δικο του εξοπλισμο τη γραμμη κ βγαζει 850 φταιει κατι το οποιο δεν αλλαζει και δε μπορει να γινει τιποτα. Να σημειωσω οτι το εμπορικο τμημα μου λεει πως αν δεν δηλωθει αδυναμια απο το τεχνικο τμήμα δεν υπαρχει επιλογη υποβαθμισης χωρις ποινη. Ιδεες? Και συγγνώμη για το κατεβατό !
cornix Δημοσ. Τετάρτη στις 12:08 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:08 πμ 9 λεπτά πριν, lefwar είπε Να πω και εγώ την εμπειρία μου για τη μετάβαση απο 100άρα χαλκού nova σε 1000άρα nova. 1η μέρα speedtest στον σταθερό υπολογιστή με καλώδιο cat6 = 600 Μου ειπαν να περιμενω 2-3 μερες και μετα να κανω εκ νεου ελεγχο. 3η μερα δοκιμη σε 5G κινητο 900-920 μαξ - σε αντιθεση με το ethernet που επαιζε στα 750. 12 ημέρες αργότερα το 5G παιζει στα ιδια. Δοκιμή με 3 διαφορετικά καλώδια ethernet (cat6 x2) και αυτο που δινει η nova , σε 2 διαφορετικα συστηματα σταθερο και λαπτοπ, σε διαφορετικες θυρες του HG8145X6-10 , μετά από επαναφορά ή και επανεκκίνηση του ρουτερ και κλειστο το wifi η μεγιστη ταχυτητα που καταφερα να δω ειναι 840-850. Η απάντηση μετά απο 3 διαφορετικους τεχνικους της nova οπου ο καθενας μου ελεγε τα δικα του παραλογα πραγματα τυπου "αλλαξε κωδικο στο wifi ασχετα που το εχεις κλειστο" ήταν ότι δε μπορει να το δηλωσει αδυναμια για να κανω υποβαθμιση γραμμης σε 500αρα γιατι αυτος τραβαει Screenshot αναμεσα σε 2 στιγμες στο ρουτερ (αν το θυμαμαι σωστα για το πως μου το ανεφερε) και τη μια στιγμη δειχνει μεν 850 αλλα την αλλη 970. Και του λεω δηλαδη εσυ βλεπεις απο εκει τη γραμμη οτι ειναι σε αποδεκτα ορια (ανω του ελαχιστου 967) με 970 και ειναι ολα ενταξει αλλα αν ερθει τεχνικος εδω να τεσταρει με δικο του εξοπλισμο τη γραμμη κ βγαζει 850 φταιει κατι το οποιο δεν αλλαζει και δε μπορει να γινει τιποτα. Να σημειωσω οτι το εμπορικο τμημα μου λεει πως αν δεν δηλωθει αδυναμια απο το τεχνικο τμήμα δεν υπαρχει επιλογη υποβαθμισης χωρις ποινη. Ιδεες? Και συγγνώμη για το κατεβατό ! Μήπως ώρες αιχμής είναι φορτωμένο ή η οπτική που είναι συνδεδεμένη; Εάν είναι GPON, έχουμε 2.4Gbps μέγιστη ταχύτητα (περίπου 2.2Gbps σε speedtest λόγω overhead) για περίπου 32 σπίτια. Δοκίμασε να δεις αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί, όταν τότε δεν υπάρχει μεγάλος φόρτος. Επιπλέον, στο Wi-Fi 6 που συνδέεσαι στα 5GHz, έλεγξε αν υπάρχει κάποιο άλλο Wi-Fi που είναι πάνω στην ίδια συχνότητα του καναλιού σου και η ισχύς του είναι καλή. Μπορείς να το δεις με το WiFiman.
nasos2465 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:09 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 12:09 πμ Εσύ γιατί θες να κάνεις υποβάθμιση? Επειδή παίζει χαμηλά το ethernet? Εγώ μόνο WiFi δουλεύω και πιάνει 950 ως 970 download και 530 upload. Παίζει ρόλο η συσκευή αλλά και ο server που κανείς το test πχ στις Nova τον server παίρνω 750😄. Ενώ της cosmote 950 ως 970 και να φανταστείς είναι σύνδεση Nova,😄.
lefwar Δημοσ. Τετάρτη στις 12:15 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:15 πμ 4 λεπτά πριν, cornix είπε Μήπως ώρες αιχμής είναι φορτωμένο ή η οπτική που είναι συνδεδεμένη; Εάν είναι GPON, έχουμε 2.4Gbps μέγιστη ταχύτητα (περίπου 2.2Gbps σε speedtest λόγω overhead) για περίπου 32 σπίτια. Δοκίμασε να δεις αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί, όταν τότε δεν υπάρχει μεγάλος φόρτος. Επιπλέον, στο Wi-Fi 6 που συνδέεσαι στα 5GHz, έλεγξε αν υπάρχει κάποιο άλλο Wi-Fi που είναι πάνω στην ίδια συχνότητα του καναλιού σου και η ισχύς του είναι καλή. Μπορείς να το δεις με το WiFiman. Στο wifi που συνδεονται μονο τα κινητα δεν εχω κανενα θεμα με το 900+. Στο ethernet εχω δοκιμασει και ξημερωματα χωρις να δω διαφορα παντως. 4 λεπτά πριν, nasos2465 είπε Εσύ γιατί θες να κάνεις υποβάθμιση? Επειδή παίζει χαμηλά το ethernet? Εγώ μόνο WiFi δουλεύω και πιάνει 950 ως 970 download και 530 upload. Παίζει ρόλο η συσκευή αλλά και ο server που κανείς το test πχ στις Nova τον server παίρνω 750😄. Ενώ της cosmote 950 ως 970 και να φανταστείς είναι σύνδεση Nova,😄. Κοιταξε μου εδιναν την 300αρα στην ιδια τιμη με την 100αρα που ειχα. Ειπα να την ανεβασω για τη 2ετια του συμβολαιου και να παω σε υποβαθμιση μετα. Δεν εχω τρελες απαιτησεις οποτε και με 300 και με 500 καλυπτομαι πληρως νομιζω. Αλλα αμα ειναι να πληρωνω 1000 με ελαχιστη 967 και να εχω 840... γιατι?
nasos2465 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:23 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 12:23 πμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, lefwar είπε Στο wifi που συνδεονται μονο τα κινητα δεν εχω κανενα θεμα με το 900+. Στο ethernet εχω δοκιμασει και ξημερωματα χωρις να δω διαφορα παντως. Κοιταξε μου εδιναν την 300αρα στην ιδια τιμη με την 100αρα που ειχα. Ειπα να την ανεβασω για τη 2ετια του συμβολαιου και να παω σε υποβαθμιση μετα. Δεν εχω τρελες απαιτησεις οποτε και με 300 και με 500 καλυπτομαι πληρως νομιζω. Αλλα αμα ειναι να πληρωνω 1000 με ελαχιστη 967 και να εχω 840... γιατι? Κοίτα όσων αφορά το WiFi είσαι εντάξει διότι η "χιλιάρα" κάπου στα 930 πιάνουν όλοι και θεωρείται οκ. Άρα η γραμμή δίνει αυτήν την ταχύτητα και ενδεχομένως και παραπάνω. Αυτό με το ethernet είναι περίεργο 🤔 Είσαι οκ με τις συσκευής από θέμα απαιτήσεων... Κάρτα δικτύου? Ping ποσό έχεις? Και για ποια περιοχή μιλάμε? Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:24 πμ από nasos2465
lefwar Δημοσ. Τετάρτη στις 12:34 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:34 πμ 6 λεπτά πριν, nasos2465 είπε Κοίτα όσων αφορά το WiFi είσαι εντάξει διότι η "χιλιάρα" κάπου στα 930 πιάνουν όλοι και θεωρείται οκ. Άρα η γραμμή δίνει αυτήν την ταχύτητα και ενδεχομένως και παραπάνω. Αυτό με το ethernet είναι περίεργο 🤔 Είσαι οκ με τις συσκευής από θέμα απαιτήσεων... Κάρτα δικτύου? Ping ποσό έχεις? Και για ποια περιοχή μιλάμε? Ο σταθερός υπολογιστης είναι με gigabyte z170 , i5 6600, 16gb ram κλπ κλπ και το λάπτοπ το δανείστηκα από έναν φίλο είναι δυνατό διετίας οπότε αμφιβάλλω ότι φταίει και αυτό. ping αν εννοείς ms χωρίς να είμαι σιγουρος θυμάμαι κάπου 15-17. Βρίσκομαι Καβάλα. Σε αντίστοιχες γραμμές εδώ σε 300 και 500 πάνε τρένο φουλ. 1000αρα δε ξέρω άλλον να έχει για να γνωρίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα