nasos2465 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, yocol είπε Τι σημαίνει αυτό παρακαλώ? ONT? Μια χαρά είναι το router Huawei με WiFi6 κουμπώνει και η οπτική ίνα κατευθείαν πάνω. Εγώ με το Samsung galaxy S3 ultra με WiFi πιάνω 970mbps download και 530mbps Upload. Εχω δει μερικές φορές και 1100mbps. Όλα αυτά με WiFi. Εμένα την χιλιάρα την πήρα με 28,5€ είχε 6 μήνες δώρο. 1
feelihipo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 30/12/2024 στις 4:01 ΜΜ, nasos2465 είπε Μια χαρά είναι το router Huawei με WiFi6 κουμπώνει και η οπτική ίνα κατευθείαν πάνω. Εγώ με το Samsung galaxy S3 ultra με WiFi πιάνω 970mbps download και 530mbps Upload. Εχω δει μερικές φορές και 1100mbps. Όλα αυτά με WiFi. Εμένα την χιλιάρα την πήρα με 28,5€ είχε 6 μήνες δώρο. Το ρουτερ ακριβώς ποιο είναι; Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από feelihipo
nasos2465 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, feelihipo είπε Το ρουτερ ακριβώς ποιο είναι; 1
mphxths Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Αυτα τα huawei εχουν 2.5αρα lan ? Εμενα στην 500αρα μου εδωσαν το HG8145X16-10 και δεν εχει. Απο ο,τι εψαξα τωρα , ουτε το EG8145X6-10 εχει.
mphxths Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 44 minutes ago, yocol said: Αυτα τα ΟΝΤ που λετε, ειναι ολα τα ιδια? Ολες οι εταιριες τα ιδια βαζουν? και απο εκει φευγει καλωδιο ethernet σε δικο μου ρουτερ (fritzbox)? Ειτε θα σου δωσουν ρουτερ που εμπεριεχει το ont ειτε θα σου δωσουν ont + router. Το να συνδεσεις μετα το ont δικο σου ρουτερ ειναι κατι που δεν ειναι εφικτο παντα.
vagmouk Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Πάντως είναι απαράδεκτο στη 1000άρα να μη δίνουν εξοπλισμό που να μπορεί να την αξιοποιήσει στο έπακρο.Δεν έχω τρελές απαιτήσεις , αλλά θα έπρεπε να έστελναν router με τουλάχιστο μια 2,5Gb θύρα η έστω καλύτερο wifi πχ 6e.Και για να συνεχίσω την κουβέντα που είχατε πριν περί καλωδίων , φοβόμουν ότι η δική μου ethernet καλωδίωση δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τη 1000άρα ταχύτητα. Εχω cat 5e καλώδια που 13 χρόνια πριν που μπήκαν ήταν ίσως overkill , αλλά πλέον δεν...Παρόλα αυτά τερματίζουν την ταχύτητα στα 930-940 που λογικά είναι και το μέγιστο αν λάβω υπόψη και τις απώλειες.Παραπλήσιες ταχύτητες έχω και μέσω wifi με δύο κινέζικα Xiaomi router και ένα Fritz 1200ax που τα έχω σαν ενσύρματα repeaters.Πάλι καλά , αλλά θα έπρεπε εκεί στη Nova να δίνουν κάτι παραπάνω απο εξοπλισμό.....
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου On 01/01/2025 at 12:49, mphxths said: Αυτα τα huawei εχουν 2.5αρα lan ? Εμενα στην 500αρα μου εδωσαν το HG8145X16-10 και δεν εχει. Απο ο,τι εψαξα τωρα , ουτε το EG8145X6-10 εχει. μπορει στην 1000αρα να εχεις ενα μικρο bottleneck. να κατεβαζεις ενα κλικ πιο αργα απο οτι θα μπορουσες αν επαιζε 2,5g On 01/01/2025 at 15:45, mphxths said: Ειτε θα σου δωσουν ρουτερ που εμπεριεχει το ont ειτε θα σου δωσουν ont + router. Το να συνδεσεις μετα το ont δικο σου ρουτερ ειναι κατι που δεν ειναι εφικτο παντα. το καλο με τα fritz ειναι οτι τα υποστηριζει και η cosmote και η vodafone. αν βαλει fritz απο πισω. 1 hour ago, vagmouk said: Πάντως είναι απαράδεκτο στη 1000άρα να μη δίνουν εξοπλισμό που να μπορεί να την αξιοποιήσει στο έπακρο.Δεν έχω τρελές απαιτήσεις , αλλά θα έπρεπε να έστελναν router με τουλάχιστο μια 2,5Gb θύρα η έστω καλύτερο wifi πχ 6e.Και για να συνεχίσω την κουβέντα που είχατε πριν περί καλωδίων , φοβόμουν ότι η δική μου ethernet καλωδίωση δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τη 1000άρα ταχύτητα. Εχω cat 5e καλώδια που 13 χρόνια πριν που μπήκαν ήταν ίσως overkill , αλλά πλέον δεν...Παρόλα αυτά τερματίζουν την ταχύτητα στα 930-940 που λογικά είναι και το μέγιστο αν λάβω υπόψη και τις απώλειες.Παραπλήσιες ταχύτητες έχω και μέσω wifi με δύο κινέζικα Xiaomi router και ένα Fritz 1200ax που τα έχω σαν ενσύρματα repeaters.Πάλι καλά , αλλά θα έπρεπε εκεί στη Nova να δίνουν κάτι παραπάνω απο εξοπλισμό..... to 5e σηκωνει χωρις κανενα προβλημα gigabit.οποτε δεν θα σε κοψει καπου εκτος αν το εχει φτιαξει καποιος λαθος. δεν βλεπεις πολλα router 6e και ακομα λιγοτερα wifi 7. και το fritz το 7690 που ειναι wifi 7 δεν παιζει στα 6ghz.αλλα μονο 2,4 και 5.το 5690 pro θα ειναι triple band και θα υποστηριζει και τα 6ghz οπως και 2.5 lan. παντως αν οπως λες δεν εχεις τρελλες απαιτησεις τοτε αυτο το λιγο που θα χασεις λιγο σε νοιαζει.
spirosR7 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Καλημέρα χρόνια πολλά! Έχω νόβα 500 ftth θέλω να αναβαθμίσω σε 1gbps μου δίνουν προσφορά 30 κάτι ευρώ τον μήνα. Θα μυ δώσουν το νέο ρούτερ wifi 6 η όχι; Μπορώ να το απαιτήσω εγώ μετά την αναβάθμιση η όχι;
nasos2465 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 44 λεπτά πριν, spirosR7 είπε Καλημέρα χρόνια πολλά! Έχω νόβα 500 ftth θέλω να αναβαθμίσω σε 1gbps μου δίνουν προσφορά 30 κάτι ευρώ τον μήνα. Θα μυ δώσουν το νέο ρούτερ wifi 6 η όχι; Μπορώ να το απαιτήσω εγώ μετά την αναβάθμιση η όχι; Λογικά θα σου δώσουν καινούργιο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 20 hours ago, vagmouk said: Πάντως είναι απαράδεκτο στη 1000άρα να μη δίνουν εξοπλισμό που να μπορεί να την αξιοποιήσει στο έπακρο. Όταν με το καλό δώσουν οι πάροχοι 10Gbps, το ξέρεις ότι η "χασούρα" θα είναι σχεδον 2Gbps? 😛 Από το πιλοτικό της Cosmote. Στην 50αρα που τεστάρει η Cosmote η αντίστοιχη "χασούρα είναι περίπου 8-9Gbps... Μια χαρά έιναι τα 60Mbps που χάνουμε στην 1Gbps. 2 1
giorgosvet Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Καλησπέρα. Μόλις έγινε εγκατάσταση οπτικής από nova στα 300 mbps με το Huawei ρούτερ Σε ασύρματη μέτρηση ταχύτητας πιάνω περίπου 50 mbps μόνο! Είναι λογικό αυτό; Να πω ότι η εγκατάσταση μέχρι εξω από τη πόρτα μέσα στην οικοδομή είναι της cosmote.
spirosR7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, giorgosvet είπε Καλησπέρα. Μόλις έγινε εγκατάσταση οπτικής από nova στα 300 mbps με το Huawei ρούτερ Σε ασύρματη μέτρηση ταχύτητας πιάνω περίπου 50 mbps μόνο! Είναι λογικό αυτό; Να πω ότι η εγκατάσταση μέχρι εξω από τη πόρτα μέσα στην οικοδομή είναι της cosmote. Μήπως είσαι στο 2.4g γιατί τόσο μου έδινε και εμένα αλλά είδα ότι ήμουν στη μπάντα 2.4 (χώρισα τις μπάντες). Σε 5g βγάζει πολύ καλή ταχύτητα το wifi μου.
nasos2465 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giorgosvet είπε Καλησπέρα. Μόλις έγινε εγκατάσταση οπτικής από nova στα 300 mbps με το Huawei ρούτερ Σε ασύρματη μέτρηση ταχύτητας πιάνω περίπου 50 mbps μόνο! Είναι λογικό αυτό; Να πω ότι η εγκατάσταση μέχρι εξω από τη πόρτα μέσα στην οικοδομή είναι της cosmote. Να μπεις μέσα στις ρυθμίσεις του WiFi και να δώσεις διαφορετικά ονόματα για να ξέρεις σε ποιο συνδέεται ώστε να γίνεται σύνδεση στο γρήγορο. Και η μέτρηση να γίνει χωρίς εμπόδια.Μέχρι τα 5 μέτρα δεν έχω δει διαφορά. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου από nasos2465
giorgosvet Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Ευχαριστώ.θα το κοιτάξω. Δίπλα στο ρούτερ πιανω 290 με τοιχο ενδιαμεσα και απόσταση 4 -5 μέτρα παει στα 120.🤔
mphxths Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 4 hours ago, giorgosvet said: Ευχαριστώ.θα το κοιτάξω. Δίπλα στο ρούτερ πιανω 290 με τοιχο ενδιαμεσα και απόσταση 4 -5 μέτρα παει στα 120.🤔 Μετρηση με καλωδιο. Με wifi , και αν μιλαμε για τα 5ghz (wifi6) το ποσο γρηγορα χανεται το σημα , δεν περιγραφεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα