Προς το περιεχόμενο

Περί οπτικής ίνας.... Nova 1Gbps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 minutes ago, nasos2465 said:

Το βλέπω με το speed test της Ookla 

Mεταξυ speedtest και fast.com βλεπω διαφορα στην ταχυτητα και μαλλον εχει να κανει με το πως την υπολογιζουν κατα την διαρκεια του τεστ (θα βαλω σκρινσοτς παρακατω). Στο ping δεν βλεπω ιδιαιτερες διαφορες παρα μονο αν βαλω nova server στο speedtest.

15 minutes ago, nasos2465 said:

Αυτό είναι το σωστό. Αυτό που σου πουλάει να πάρεις όχι ότι νά ναι όπως συμβαίνει με μένα. Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

Mην ξεχναμε τα αυτονοητα ομως που δεν εχει να κανει με τους παροχους αλλα με το πως δουλευει η οπτικη ινα. Αν σε ενα οικοδομικο τετραγωνο βαλουν ολοι 1000αρα συνδεση , και πεσουν ολοι με τα μουτρα να κατεβαζουν , επειδη η ινα μοιραζεται , θα πιταρει η δουλεια. Υποθεσεις κανω οτι μπορει κατι τετοιο να συμβαινει στην περιπτωση σου , αν δεν υπαρχει οντως προβλημα.

Εβαλα καλωδιο λοιπον να δω τι πιανω. Υπενθυμιζω nova οπτικη 200/20 πανω σε δικτυο cosmote.

Spoiler

spacer.png

spacer.png

Aκομα και οταν διαλεξα nova server στο speedtest της ookla , η διαφορα στο download latency δεν ειχε μεγαλη διαφορα ( 30 vs 38). Δεν ξερω αν αλλες εταιριες στα δικα τους δικτυα ή πανω σε αλλα δικτυα δινουν καλυτερα pings και αν ειναι δεδομενα και πρεπει να τα απαιτησει καποιος. Και δεν ξερω αν εχει και πρακτικο νοημα.

Οσο για την διακυμανση της ταχυτητας , στο nova app αναφερει ως ελαχιστες τις 192.8/19.3. Θα μου πεις εσενα πεφτει πολυ πιο κατω απο τις μεγιστες σου ... πρεπει να δεις αν καπου σε καποιο app/συμβολαιο αναγραφονται οι αποδεκτες διακυμανσεις.

Επεξ/σία από mphxths
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Έχω 200αρα νόβα, επειδή έχει το δίκτυο στην περιοχή που μένω. Με μετρήσεις δεν ασχολούμαι αυτό που έχω να πω είναι ότι μερικές φορές βλέπω βίντεο και κολλάει δηλαδή απαράδεκτο για οπτική θεωρώ. 

Οπότε νομίζω όλα μία ιδέα είναι εννοώ σε σχέση με τον χαλκό. Δεν ξέρω μην γίνουν και χειρότερα τα πράγματα στο μέλλον γιατί βλέπω πχ στην πολυκατοικία μου έχουν βάλει οι περισσότεροι και γενικά στην γειτονιά πολλοί. Οπότε άμα βάλουν όλοι κλαφτα μετά παίζει κάποιος με χαλκό να είναι καλύτερο μετά 

• Super Moderators
6 minutes ago, Alexrose said:

είναι ότι μερικές φορές βλέπω βίντεο

Εννοείς ΥΤ? Αυτό είναι θέμα του YT και των CDN (δλδ servers που τα κάνουν cache εντός Ελλάδας).

Πετυχαίνω πχ video ενός μη γνωστού καναλιού που ανέβηκε πριν 1 λεπτό κι η πρώτη θέαση είναι ένα μαύρο χάλι, σε 1Gbps Cosmote. Αφού ολοκληρωθεί μετά βασάνων σε μένα, οι φίλοι/γνωστοί μου στους οποίους το linkαρα μετά το είδαν χωρίς πρόβλημα, όπως κι εγώ στη 2η θέαση έτσι για το γμτ.

Κατά τα άλλα μετρήσεις για την ταχύτητα αποκλειστικά με καλώδιο, μιας και το WiFi έχει λιγότερη αξιοπιστία. Πχ σε μένα το latency με server του Speedtest είναι +4ms σε σχέση με καλώδιο, ενώ το Access Point (160 ευρώ, όχι φτηνιάρικο παρόχου) ειναι στα 2 μέτρα.

Επίσης για το 1Gbps πρέπει να έχουν αντίστοιχο upload κι οι άλλοι για να στείλουν. Πχ αν επιλέξεις single connection στο Speedtest.net οι servers της Cosmote δεν τερματίζουν την γραμμή, πάνε μέχρι 700 πάνω κάτω. Θέλει multiple για να γεμίσει το 1Gbps (κι άνω).

4 ώρες πριν, Thresh είπε

Εννοείς ΥΤ? Αυτό είναι θέμα του YT και των CDN (δλδ servers που τα κάνουν cache εντός Ελλάδας).

Πετυχαίνω πχ video ενός μη γνωστού καναλιού που ανέβηκε πριν 1 λεπτό κι η πρώτη θέαση είναι ένα μαύρο χάλι, σε 1Gbps Cosmote. Αφού ολοκληρωθεί μετά βασάνων σε μένα, οι φίλοι/γνωστοί μου στους οποίους το linkαρα μετά το είδαν χωρίς πρόβλημα, όπως κι εγώ στη 2η θέαση έτσι για το γμτ.

Κατά τα άλλα μετρήσεις για την ταχύτητα αποκλειστικά με καλώδιο, μιας και το WiFi έχει λιγότερη αξιοπιστία. Πχ σε μένα το latency με server του Speedtest είναι +4ms σε σχέση με καλώδιο, ενώ το Access Point (160 ευρώ, όχι φτηνιάρικο παρόχου) ειναι στα 2 μέτρα.

Επίσης για το 1Gbps πρέπει να έχουν αντίστοιχο upload κι οι άλλοι για να στείλουν. Πχ αν επιλέξεις single connection στο Speedtest.net οι servers της Cosmote δεν τερματίζουν την γραμμή, πάνε μέχρι 700 πάνω κάτω. Θέλει multiple για να γεμίσει το 1Gbps (κι άνω).

Όχι you tube αλλά kodi 

7 ώρες πριν, Alexrose είπε

Έχω 200αρα νόβα, επειδή έχει το δίκτυο στην περιοχή που μένω. Με μετρήσεις δεν ασχολούμαι αυτό που έχω να πω είναι ότι μερικές φορές βλέπω βίντεο και κολλάει δηλαδή απαράδεκτο για οπτική θεωρώ. 

Οπότε νομίζω όλα μία ιδέα είναι εννοώ σε σχέση με τον χαλκό. Δεν ξέρω μην γίνουν και χειρότερα τα πράγματα στο μέλλον γιατί βλέπω πχ στην πολυκατοικία μου έχουν βάλει οι περισσότεροι και γενικά στην γειτονιά πολλοί. Οπότε άμα βάλουν όλοι κλαφτα μετά παίζει κάποιος με χαλκό να είναι καλύτερο μετά 

Ειναι δουλειές του ποδαριού. Παίρνουν επιδότηση για το έργο και το "πλακώνουν" δεν τους νοιάζει. Ότι να ναι και όπως να ναι. Ναι δεις τι μαλακίες έχουμε να ακούμε από χρήστες τώρα που θα αυξηθούν σε όλοι την Ελλάδα λόγου του οράματος " οπτική ίνα σε όλα τα νοικοκυριά.

16 minutes ago, nasos2465 said:

Ναι δεις τι μαλακίες έχουμε να ακούμε από χρήστες τώρα που θα αυξηθούν σε όλοι την Ελλάδα λόγου του οράματος " οπτική ίνα σε όλα τα νοικοκυριά.

Oπως εχει ειπωθει ηδη , τα προβληματα στις ινες ειναι λιγοτερα και του στυλ ... δουλευει ή δεν δουλευει. Εγω με τον χαλκο , πληρωνα 100 , εβλεπα 80. Αποσταση απο καμπινα ? Παρεμβολες καπου ? Εσωτερικη καλωδιωση ?(οχι). Ποτε δεν εμαθα. Οταν εγινε η συγχωνευση με την wind , ειδα να συγχρονιζει για πρωτη φορα στα 100 , για καποιον αγνωστο λογο , ενω δεν ειχε αλλαξει τιποτα εντος σπιτιου και προφανως η καμπινα δεν περπατησε και ηρθε πιο κοντα μου. Ειναι το ψυχολογικο βασικα... να παιρνεις αυτο που πληρωνεις. Και αυτο συμβαινει στανταρ με την ινα. 

Και το τι θα ακουμε απο τους χρηστες , βαζω στοιχημα δεν θα ειναι λογω προβληματων της ινας ή των εγκαταστασεων (οχι πως δεν θα λειψουν και τετοια γεγονοτα) , αλλα προβληματα απο αμαθεια των χρηστων , οπως και η παγιωση οικιακου hardware που δεν ειναι ετοιμο για τετοιες ταχυτητες. Αν εγω αυριο αποκτησω 1000αρα συνδεση , δεν θα την δω ποτε στις συσκευες μου. Ουτε 2.5αρι switch εχω , ουτε 2.5αρες καρτες στα μηχανηματα μου , ουτε wifi που να την σηκωνει. Και ειναι λογικο μιας και εδω και χρονια παιζαμε με ταχυτητες πολυ πιο χαμηλες απο αυτες που μπορουμε να δουμε με τις ινες ...

Επεξ/σία από mphxths

• Super Moderators
34 minutes ago, nasos2465 said:

. Παίρνουν επιδότηση για το έργο και το "πλακώνουν" δεν τους νοιάζει.

Επιδότηση δεν υπάρχει για αστικές περιοχές, μόνο για μη εμπορικά συμφέρουσες, πχ  το RURAL (VDSL) και το UFBB (FTTH) από την ΕΕ.

16 λεπτά πριν, mphxths είπε

Oπως εχει ειπωθει ηδη , τα προβληματα στις ινες ειναι λιγοτερα και του στυλ ... δουλευει ή δεν δουλευει. Εγω με τον χαλκο , πληρωνα 100 , εβλεπα 80. Αποσταση απο καμπινα ? Παρεμβολες καπου ? Εσωτερικη καλωδιωση ?(οχι). Ποτε δεν εμαθα. Οταν εγινε η συγχωνευση με την wind , ειδα να συγχρονιζει για πρωτη φορα στα 100 , για καποιον αγνωστο λογο , ενω δεν ειχε αλλαξει τιποτα εντος σπιτιου και προφανως η καμπινα δεν περπατησε και ηρθε πιο κοντα μου. Ειναι το ψυχολογικο βασικα... να παιρνεις αυτο που πληρωνεις. Και αυτο συμβαινει στανταρ με την ινα. 

Και το τι θα ακουμε απο τους χρηστες , βαζω στοιχημα δεν θα ειναι λογω προβληματων της ινας ή των εγκαταστασεων (οχι πως δεν θα λειψουν και τετοια γεγονοτα) , αλλα προβληματα απο αμαθεια των χρηστων , οπως και η παγιωση οικιακου hardware που δεν ειναι ετοιμο για τετοιες ταχυτητες. Αν εγω αυριο αποκτησω 1000αρα συνδεση , δεν θα την δω ποτε στις συσκευες μου. Ουτε 2.5αρι switch εχω , ουτε 2.5αρες καρτες στα μηχανηματα μου , ουτε wifi που να την σηκωνει. Και ειναι λογικο μιας και εδω και χρονια παιζαμε με ταχυτητες πολυ πιο χαμηλες απο αυτες που μπορουμε να δουμε με τις ινες ...

Φίλε εγώ με το κινητό Samsung (s23 ultra)έχω δει ακόμη και πολύ πάνω από 1000 (αν θυμάμαι καλά κοντά στα 1200). Το κακό είναι ότι δεν είναι σταθερό και μετά από μισή ώρα αν κάνω μέτρηση μπορεί να δείξει το ίδιο αλλά μπορεί και όχι. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και ναι είναι και ψυχολογικό το θέμα γιατί να μην πάρω αυτό που πληρώνω παράλογο είναι? Έχω σόι στην Ιταλία 1000αρα με 19€ και έκανα 100τεστ επειδή έσπαγα πλάκα δεν προλάβαινα να δω τον δείκτη ποτέ έφτανε στο χίλια χωρίς την παραμικρή υπερβολή και ήταν ακριβώς το τεστ ίδιο λες και έβλεπα το πρώτο σε επανάληψη. Και όταν άρχιζαν να σκάβουν στην γειτονιά φαντάζουν το ίδιο αλλά πουυυ....

10 λεπτά πριν, Thresh είπε

Επιδότηση δεν υπάρχει για αστικές περιοχές, μόνο για μη εμπορικά συμφέρουσες, πχ  το RURAL (VDSL) και το UFBB (FTTH) από την ΕΕ.

Εμάς όταν έσκαβαν εδώ στην γειτονιά μας και γενικότερα σε όλη την περιοχή είπαν ότι το όλο έργο είναι επιδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση.

• Super Moderators
5 minutes ago, nasos2465 said:

Εμάς όταν έσκαβαν εδώ στην γειτονιά μας και γενικότερα σε όλη την περιοχή είπαν ότι το όλο έργο είναι επιδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση.

Ράδιο αρβύλα.

Κι αν εννοούσαν το ταμείο ανάκαμψης, αυτά είναι δάνεια.

4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ράδιο αρβύλα.

Κι αν εννοούσαν το ταμείο ανάκαμψης, αυτά είναι δάνεια.

Τι να σου ο εργολάβος το έλεγε... Άμα μας είπε μαλακίες... Μαλακίες λέω και γω🤷

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...