Προς το περιεχόμενο

Περί οπτικής ίνας.... Nova 1Gbps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 hours ago, nasos2465 said:

Με την λογική ότι δεν αναφέρει πουθενά ping θα πρέπει να αποδεχτούμε και ένα ping επιπέδου χαλκού?

Αλλά ταχύτητα όμως που σου την πουλάει 1000αρα άντε ...940 που δίνουν πραγματικά. Και όχι στις 10  μισές να βγάζουν ότι να ναι... 500 .. 600 ... 700 είναι απαράδεκτο. Υποτίθεται ότι η οπτική ίνα πρεσβεύει ακαριαία απόκριση και σταθερές ταχύτητες και εδω δεν το βλέπουμε δυστυχώς.

παμε ενα ενα

α.ουτε στο vdsl ουτε στο ftth αναφερει καπου για ping.οτι εσυ μπορει να θες και ping 5 δεν σημαινει οτι θα γινει.

β.τι σε κανει να νομιζει οτι εχει διαφορα αν εχεις vdsl,adsl,ftth?

στην περιπτωση του adsl εχεις χαλκο μεχρι το κτιριο του οτε δηλαδη πχ 2km και μετα ειναι με ινα.αν κανεις ενα tracert το ping θα μεγαλωσει προς το εξωτερικο και οχι απο το σπιτι σου μεχρι το αστικο κεντρο που εχεις χαλκο.

στην περιπτωση του vdsl εχεις χαλκο μεχρι το kv και μετα οπτικη ινα.

στην περιπτωση της οπτικης ινας εχεις οπτικη ινα αλλα παλι θα βγεις απο εκει που βγαινουν και οι adsl και οι vdsl χρηστες.δηλαδη θα ακολουθησεις το ιδιο μονοπατι οπως ολοι.οποτε αν ενα link παει διαμεσο λαμιας ή αν ειναι πιτα δεν θα αλλαξει κατι ειτε εισαι adsl ειτε vdsl ειτε ftth.

οτι θα κερδισει στο ping μεχρι το αστικο κεντρο μεχρι ινας δεν σημαινει οτι θα φτασεις στην γερμανια πιο γρηγορα.επισης δεν πληρωνεις μισθωμενο οποτε δεν σημαινει οτι επειδη εχεις 2 ping θα το εχεις για παντα.παιζεις με ratio κτλ οπως παντου σε ολο τον κοσμο.

2 hours ago, nasos2465 said:

Θεωρείς ότι εάν επιλέξω cosmote θα έχω καλύτερα αποτελέσματα παρόλο που είναι ιδιόκτητο δίκτυο της Nova ?

ναι θα αλλαξει το ping αν η cosmote βγαινει στο εξωτερικο με λιγοτερα hops ή δεν εχει πιταρισμενο καποιο link.

1 hour ago, mphxths said:

1000 δινουν πραγματικα. Για να δεις 1000 ή και παραπανω , πρεπει το ρουτερ να εχει 2.5gb θυρα , να συνδεσεις εκει ενα καλωδιο και αυτο να καταληξει σε μια συσκευη με 2.5gb ethernet θυρα. Σε οποιοδηποτε αλλο σεναριο δεν θα δεις 1000. Σε σεναριο με ασυρματη συνδεση, εχει να κανει στα ποσα θα συνδεθει το ρουτερ με την ασυρματη καρτα ... δεν θα στηριζομουν και παρα πολυ σε τετοια φαση εκτος και αν το ρουτερ εχει υπεργαματο wifi και η wifi καρτα του κινητου/σταθερου/λαπτοπ/whatever ειναι υπεργαματη και αυτη και συνδεθει με το ρουτερ πολυυυυυ πανω απο τα 1000mbps.
Και να σημειωσουμε εδω οτι τετοιες ταχυτητες επιτυγχανονται με κατι wifi 6(E) τα οποια εχουν γελοιωδως μικρη εμβελεια. Στο ρουτερ των γονιων μου (οπτικη ινα cosmote / wifi6) , αν κλεισεις μια απλη ξυλινη πορτα και σταθεις στα 2-3 μετρα αποσταση απο το ρουτερ , το σημα του ασυρματου πεφτει τραγικα. Σε ευθεια , χωρις εμποδια , με οπτικη επαφη , στα 10 μετρα ειχα - δεν ειχα σημα.

**EDIT** ping test με wifi / 5GHz κοντα στο ρουτερ. Βαριεμαι να βαλω καλωδιο :) (οπτικη ινα nova - δικτυο cosmote)

**ΕDIT 2**  Σε περιπτωση που σε 1000αρα συνδεση δωσουν ont + router , πρεπει και το ont να ειναι 2.5gb για να μπορεσει να περασει μεσω ethernet ολη την ταχυτητα στο ρουτερ και αυτο με την σειρα του στις συσκευες του σπιτιου.

συμφωνω.διπλα στο router με wifi 7 δεν καταφερα να πετυχω 1000mbps γιατι η καρτα του κινητου δεν  ηταν η πιο γαματη.

Επεξ/σία από poulinos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

20 λεπτά πριν, poulinos είπε

παμε ενα ενα

α.ουτε στο vdsl ουτε στο ftth αναφερει καπου για ping.οτι εσυ μπορει να θες και ping 5 δεν σημαινει οτι θα γινει.

β.τι σε κανει να νομιζει οτι εχει διαφορα αν εχεις vdsl,adsl,ftth?

στην περιπτωση του adsl εχεις χαλκο μεχρι το κτιριο του οτε δηλαδη πχ 2km και μετα ειναι με ινα.αν κανεις ενα tracert το ping θα μεγαλωσει προς το εξωτερικο και οχι απο το σπιτι σου μεχρι το αστικο κεντρο που εχεις χαλκο.

στην περιπτωση του vdsl εχεις χαλκο μεχρι το kv και μετα οπτικη ινα.

στην περιπτωση της οπτικης ινας εχεις οπτικη ινα αλλα παλι θα βγεις απο εκει που βγαινουν και οι adsl και οι vdsl χρηστες.δηλαδη θα ακολουθησεις το ιδιο μονοπατι οπως ολοι.οποτε αν ενα link παει διαμεσο λαμιας ή αν ειναι πιτα δεν θα αλλαξει κατι ειτε εισαι adsl ειτε vdsl ειτε ftth.

οτι θα κερδισει στο ping μεχρι το αστικο κεντρο μεχρι ινας δεν σημαινει οτι θα φτασεις στην γερμανια πιο γρηγορα.επισης δεν πληρωνεις μισθωμενο οποτε δεν σημαινει οτι επειδη εχεις 2 ping θα το εχεις για παντα.παιζεις με ratio κτλ οπως παντου σε ολο τον κοσμο.

ναι θα αλλαξει το ping αν η cosmote βγαινει στο εξωτερικο με λιγοτερα hops ή δεν εχει πιταρισμενο καποιο link.

συμφωνω.διπλα στο router με wifi 7 δεν καταφερα να πετυχω 1000mbps γιατι η καρτα του κινητου δεν  ηταν η πιο γαματη.

Ας αφήσουμε το ping.

Η ταχύτητα που έχει σκαμπανεβάσματα και την μια δίνει 1100 ... Την άλλη 500.. την άλλη 600 .. την άλλη 700 και πάει λέγοντας τι έχεις να πεις? 

1 minute ago, nasos2465 said:

Ας αφήσουμε το ping.

Η ταχύτητα που έχει σκαμπανεβάσματα και την μια δίνει 1100 ... Την άλλη 500.. την άλλη 600 .. την άλλη 700 και πάει λέγοντας τι έχεις να πεις? 

a.οι μετρήσεις πρεπει να γινουν με καλωδιο ethernet.β.αν και εφοσον αποδειχτει οτι υπαρχει προβλημα πρεπει να δεις τι αναφερεται στην συμβαση σχετικα με τις ταχυτητες.εφοσον ειναι εκτος οριων τοτε μπορει να ζητησεις διακοπη χωρις να πληρωσεις τελος διακοπης.

• Like 1

12 minutes ago, nasos2465 said:

Αν υποθεσουμε οτι μιλαμε για μετρησεις με καλωδιο και οτι την ωρα των μετρησεων δεν καταναλωνει κατι αλλο bandwidth , τοτε ειτε ο παροχος εκεινη την ωρα εχει προβλημα , ειδικα αν το κανει σε στανταρ ωρες/μερες κλπ , ειτε υπαρχει πολυς κοσμος που μοιραζεται την ινα στην γειτονια και σε ωρες αιχμης πιταρει η κατασταση.

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο , εκτος και αν οντως υπαρχει προβλημα στην γραμμη ... Προσωπικα , όποτε και αν τραβηξω speedtest βλεπω παντα την μαξ ταχυτητα. Κατι περιεργες βραδυνες ωρες , τυγχαινει που και που να λαγκαρει η συνδεση , σε φαση σαν να μην εχω ιντερνετ καθολου , αλλα αυτο το εκανε στις αρχες , τωρα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο ή μπορει να μην ετυχε να το παρατηρησω πια γιατι δεν ετυχε να χρησιμοποιω την συνδεση τις ωρες που το κανει.

Σε γενικες γραμμες δεν εχω παραπονο απο τις οπτικες. Με τον χαλκο υπεφερα...

ΥΓ : Προτιμησε το fast.com για μετρησεις , το speedtest μαλακιζεται ωρες ωρες...

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

18 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αν υποθεσουμε οτι μιλαμε για μετρησεις με καλωδιο και οτι την ωρα των μετρησεων δεν καταναλωνει κατι αλλο bandwidth , τοτε ειτε ο παροχος εκεινη την ωρα εχει προβλημα , ειδικα αν το κανει σε στανταρ ωρες/μερες κλπ , ειτε υπαρχει πολυς κοσμος που μοιραζεται την ινα στην γειτονια και σε ωρες αιχμης πιταρει η κατασταση.

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο , εκτος και αν οντως υπαρχει προβλημα στην γραμμη ... Προσωπικα , όποτε και αν τραβηξω speedtest βλεπω παντα την μαξ ταχυτητα. Κατι περιεργες βραδυνες ωρες , τυγχαινει που και που να λαγκαρει η συνδεση , σε φαση σαν να μην εχω ιντερνετ καθολου , αλλα αυτο το εκανε στις αρχες , τωρα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο ή μπορει να μην ετυχε να το παρατηρησω πια γιατι δεν ετυχε να χρησιμοποιω την συνδεση τις ωρες που το κανει.

Σε γενικες γραμμες δεν εχω παραπονο απο τις οπτικες. Με τον χαλκο υπεφερα...

ΥΓ : Προτιμησε το fast.com για μετρησεις , το speedtest μαλακιζεται ωρες ωρες...

Είναι καθαρά θέμα δικό τους αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Αυτό ακριβώς θέλω και γω φίλε μου ότι περιέγραψες να κάνω μέτρηση όπως εσύ και να παίρνω πάντα την ίδια ταχύτητα. Να φανταστείς με τον χαλκό με Vodafone είχαμε 92mbps ως 95mbps τελείως σταθερές ταχύτητες 3 χρόνια τώρα. Όσων αφορά το πρόβλημα στην γραμμή που έγραψες ότι ίσως ενδεχομένως υπάρχει.... Σου λέω ότι ο τεχνικός όταν μας επισκέφτηκε μου είπε ότι η Nova θεωρεί αποδεκτό από 18dbm ως 27dbm και εμείς έχουμε 21dbm αρα είμαστε πολύ καλά και δεν ασχολούνται. Και εγώ μετά από τρεις ώρες που έφυγε έκανα μέτρηση και έπιασε μόνο 80mbps ταχύτητα και μπαίνω και βλέπω την υγεία και πάλι έδειχνε """υγιέστατη "" 21dbm. 

Και μπαίνω να κατεβάσω drivers από την Nvidia για να τσεκαρω αν όντως είναι αυτή η ταχύτητα και όντως ήταν αυτήν μόνο 80mbps.

Άστο διάλο δηλαδή.... 

Ως πρώην κάτοχος 1000/300 σύνδεσης και νυν 250/30 (υποβάθμιση λόγω κόστους), έχω να σου προτείνω το εξής : άσε τα νούμερα και ξεκίνα από τα βασικά.
Για ποιον λόγο χρειάζεσαι το μικρότερο ms; Αγοροπωλησίες στον Nasdaq κάνεις;
Όσο για την ταχύτητα, τι κατεβάζεις και δεν σε καλύπτει και η μικρότερη (κατά περιόδους ταχύτητα); Είστε 5 ανθρώποι και όλη μέρα γεμίζετε σκληρούς με 8k ταινίες ή μπαζοβγάζεις παιχνίδια από το steam;
Παρακολούθησέ το στην καθημερινότητά σου και αν δεις ότι σε αυτά που κάνεις (πχ απομακρυσμένη εργασία, live streaming, καίριο άμεσο κατέβασμα κλπ) έχεις πρόβλημα, τότε ξαναδές αν χρειάζεται κάτι διόρθωση. Αλλιώς, άδικα το ψειρίζεις. 2-3-5-10 ms περισσότερο δεν θα σου κάνει διαφορά (εφαρμογές που πρέπει να δουλεύουν σε real time (μεγάλη κουβέντα το real time) θα παίζουν μέσω QoS από τον πάροχο). Επίσης, μην περιμένεις χωρίς μισθωμένη γραμμή να έχεις το 100% του bandwidth στο 100% του χρόνου. Για παράδειγμα, είστε 10 νοματαίοι με 1000/100 έκαστος σε μία καμπίνα, με 5000/500 (ίσως και λιγότερο??) από την καμπίνα προς το κέντρο. Υπάρχει η δυνατότητα δυναμικής μεταβολής, αλλά δεν ξέρω τι παίζει όντως.

Edit : Πίσσα και πούπουλα, κούρεμα γουλί και δημόσια διαπόμπευση με ταμπέλα "Ime tediboyz, kano speedtest apo wifi" σε όποιον γκρινιάζει για το οτιδήποτε με δοκιμές από ασύρματο δίκτυο.

Επεξ/σία από csontheline

15 ώρες πριν, mphxths είπε

Τα σκαμπανεβασματα συμβαινουν και με καλωδιο ? Οσο για το ping , τοσο ειναι και με καλωδιο ? Και ping με τι ? Καποιον game server ? Google ? Και αν θεωρεις το 13 απαραδεκτο για οπτικη ινα , με ποσο ping θα ησουν ευχαριστημενος ? Μονοψηφιο ας πουμε ?

Βασικα κακως ασχολουμαστε με μετρησεις μεσω ασυρματης συνδεσης. Επρεπε εξαρχης τα οποια συμπερασματα να τα βγαλεις με καλωδιο. Οτιδηποτε αλλο , δεν ειναι εγγυημενο.

**EDIT**
Διαβαζω ...

10 – 25ms is ideal for gaming, video conferencing and streaming

25 – 50ms is good ping and should provide a smooth experience

50 – 100ms is decent but lag should be expected

100ms and above is very high ping and will make gaming online difficult

Εσυ εχεις 13 λες.. δηλ ποσο πιο κατω θες ? Και τι διαφορα θα δεις ? Αν απο 13 παει ας πουμε 8 ... πρακτικα θα το καταλαβεις ?

Το 13 που βλεπει ειναι προς το speedtest η προς τον game server?

γιατι αν ειναι προς το speedtest ειναι οντως απαραδεκτο.

5 λεπτά πριν, csontheline είπε

Ως πρώην κάτοχος 1000/300 σύνδεσης και νυν 250/30 (υποβάθμιση λόγω κόστους), έχω να σου προτείνω το εξής : άσε τα νούμερα και ξεκίνα από τα βασικά.
Για ποιον λόγο χρειάζεσαι το μικρότερο ms; Αγοροπωλησίες στον Nasdaq κάνεις;
Όσο για την ταχύτητα, τι κατεβάζεις και δεν σε καλύπτει και η μικρότερη (κατά περιόδους ταχύτητα); Είστε 5 ανθρώποι και όλη μέρα γεμίζετε σκληρούς με 8k ταινίες ή μπαζοβγάζεις παιχνίδια από το steam;
Παρακολούθησέ το στην καθημερινότητά σου και αν δεις ότι σε αυτά που κάνεις (πχ απομακρυσμένη εργασία, live streaming, καίριο άμεσο κατέβασμα κλπ) έχεις πρόβλημα, τότε ξαναδές αν χρειάζεται κάτι διόρθωση. Αλλιώς, άδικα το ψειρίζεις. 2-3-5-10 ms περισσότερο δεν θα σου κάνει διαφορά (εφαρμογές που πρέπει να δουλεύουν σε real time (μεγάλη κουβέντα το real time) θα παίζουν μέσω QoS από τον πάροχο). Επίσης, μην περιμένεις χωρίς μισθωμένη γραμμή να έχεις το 100% του bandwidth στο 100% του χρόνου. Για παράδειγμα, είστε 10 νοματαίοι με 1000/100 έκαστος σε μία καμπίνα, με 5000/500 (ίσως και λιγότερο??) από την καμπίνα προς το κέντρο. Υπάρχει η δυνατότητα δυναμικής μεταβολής, αλλά δεν ξέρω τι παίζει όντως.

Edit : Πίσσα και πούπουλα, κούρεμα γουλί και δημόσια διαπόμπευση με ταμπέλα "Ime tediboyz, kano speedtest apo wifi" σε όποιον γκρινιάζει για το οτιδήποτε με δοκιμές από ασύρματο δίκτυο.

Σου απαντάω τελείως απλά...  Σκοπός της ανάρτησης είναι να δω τι συμβαίνει με άλλους καί τί εμπειρίες έχουν σε σχέση με την οπτική ίνα . Τόσο απλά.

2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Το 13 που βλεπει ειναι προς το speedtest η προς τον game server?

γιατι αν ειναι προς το speedtest ειναι οντως απαραδεκτο.

Το βλέπω με το speed test της Ookla 

Πριν ένα 4μηνο περίπου συνδέθηκα στην nova 300/30 επειδή στην περιοχή το δίκτυο ήταν δικό της.

1) Από την ημέρα που τηλεφώνησα μίλησα με διαχειριστή σε πέντε εργάσιμες είχα συνδεθεί στο δίκτυο. 

2) Η εγκατάσταση μέσα στο σπίτι έγινε με το νέο καλώδιο που δεν θέλει καλωδδοδιάδρομο δεν φαίνεται καν είναι πραγματικά απίστευτο.

3) Δεν έχω προς το παρόν καμία αποδύνδεση όσες φορές το έχω τεστάρει η ταχύτητα είναι μεταξύ 295-300 το upload 30 πάντα.

Υ.Γ.: Για πάνω από δέκα χρόνια ήμουν σε κοσμοτέ αλλά σε άλλη περιοχή. Μετακόμισα όταν η κοσμοτέ πρόσφερε διπλασιασμό ταχύτητας εώς τότε είχα 24άρα γραμμή και στην περιοχή επειδή ήμου μακρυά από το κέντρο η ταχύτητα ήταν στα 2-4 αναγκαστικά έβαλα vdsl πενήντα. Δεν μου το έκαναν δωρεάν, και ευτυχώς διορθώθηκε η ταχύτητα και το Ping αλλά μάλλον λόγο απόστασης είχα πάλι αποσυνδέσεις και συγχρονισμούς ευτυχώ όχι πολύ συχνά. 

Είχα την ίδια φοβία να πάω σε Nova, τελικά ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Και πήγα διότι η κοσμοτέ δεν μου έκανε ανανέωση στην ίδια τιμή αλλά ήθελε περίπου 32 για την 50άρα. Τελικά έχω 300/30 με 26 ευρώ και 6 μήνες δωρεάν για 2 χρόνια συμβόλαιο.

2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Πριν ένα 4μηνο περίπου συνδέθηκα στην nova 300/30 επειδή στην περιοχή το δίκτυο ήταν δικό της.

1) Από την ημέρα που τηλεφώνησα μίλησα με διαχειριστή σε πέντε εργάσιμες είχα συνδεθεί στο δίκτυο. 

2) Η εγκατάσταση μέσα στο σπίτι έγινε με το νέο καλώδιο που δεν θέλει καλωδδοδιάδρομο δεν φαίνεται καν είναι πραγματικά απίστευτο.

3) Δεν έχω προς το παρόν καμία αποδύνδεση όσες φορές το έχω τεστάρει η ταχύτητα είναι μεταξύ 295-300 το upload 30 πάντα.

Υ.Γ.: Για πάνω από δέκα χρόνια ήμουν σε κοσμοτέ αλλά σε άλλη περιοχή. Μετακόμισα όταν η κοσμοτέ πρόσφερε διπλασιασμό ταχύτητας εώς τότε είχα 24άρα γραμμή και στην περιοχή επειδή ήμου μακρυά από το κέντρο η ταχύτητα ήταν στα 2-4 αναγκαστικά έβαλα vdsl πενήντα. Δεν μου το έκαναν δωρεάν, και ευτυχώς διορθώθηκε η ταχύτητα και το Ping αλλά μάλλον λόγο απόστασης είχα πάλι αποσυνδέσεις και συγχρονισμούς ευτυχώ όχι πολύ συχνά. 

Είχα την ίδια φοβία να πάω σε Nova, τελικά ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Και πήγα διότι η κοσμοτέ δεν μου έκανε ανανέωση στην ίδια τιμή αλλά ήθελε περίπου 32 για την 50άρα. Τελικά έχω 300/30 με 26 ευρώ και 6 μήνες δωρεάν για 2 χρόνια συμβόλαιο.

Αυτό είναι το σωστό. Αυτό που σου πουλάει να πάρεις όχι ότι νά ναι όπως συμβαίνει με μένα. Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...