Προς το περιεχόμενο

Το νέο Mac Mini M4 της Apple έρχεται με αποσπώμενο SSD, αλλά...

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σας βαζουμε unified memory δεν σας αρέσει.....σας βαζουμε αποσπόμενο ssd δεν σας αρέσει, σας δίνουμε το καλύτερο τσιπ της αγοράς δεν σας αρέσει, σας το κανουμε το μικρότερο που υπάρχει δεν σας αρέσει, σας το πουλάμε 599 δολάρια δεν σας αρέσει, σας δίνουμε το καλύτερο unix based λειτουργικό δεν σας αρέσει.....ε κάτσετε με τα σαπια N100 , N95 και ανοίγετε παράθυρα......να φευγει η βρώμα!

• Like 2
  • Haha 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Χρειάζεται ……

‘Πως να φορμάρεις σε FAT / XFAT

Αυτό τώρα είναι απάντηση; 

Ευτυχώς, όταν ξεκινάνε οι προσωπικές αναφορές, "τελείωνουν" τα επιχειρήματα... 

Φιλε μου ξερω να φορμαρω το στικακι μου σε οτι φορματ θες...

Αλλά εγώ είμαι το θέμα, που μπορεί να μην ξέρω?

Γιατί πρέπει ως χρήστης, ακόμα και να ξέρω και πόσο μάλλον αν δεν ξέρω, να πρέπει να κάνω όλη αυτή την παπαρία, την στιγμή που θέλω απλά να το χρησιμοποιήσω; Και BTW έχει μέσα data! Πρέπει να έχω ένα PC να κάνω 1. copy, 2.format, 3. copy back, READ ON MAC!

WHYYYYYYY?

Επείδη η σνομπ-εταιρία που μου πούλησε ένα λαπτοπ των $2000 αποφάσισε να μου μπλοκάρει το αυτονόητο;

Το Linux BTW υποστηρίζει NTFS από το 2007! Το MacOS έχει κατακλέψει το Linux, αλλά ΕΠΙΤΗΔΕΣ δεν έβαλε NTFS για να κλειδώσει το κοινό της!

• Like 2
  • Thanks 2

7 λεπτά πριν, apikoulas είπε

Γιατί πρέπει ως χρήστης, ακόμα και να ξέρω και πόσο μάλλον αν δεν ξέρω, να πρέπει να κάνω όλη αυτή την παπαρία, την στιγμή που θέλω απλά να το χρησιμοποιήσω; Και BTW έχει μέσα data! Πρέπει να έχω ένα PC να κάνω 1. copy, 2.format, 3. copy back, READ ON MAC!

WHYYYYYYY?

Επείδη η σνομπ-εταιρία που μου πούλησε ένα λαπτοπ των $2000 αποφάσισε να μου μπλοκάρει το αυτονόητο;

Το Linux BTW υποστηρίζει NTFS από το 2007! Το MacOS έχει κατακλέψει το Linux, αλλά ΕΠΙΤΗΔΕΣ δεν έβαλε NTFS για να κλειδώσει το κοινό της!

Γιατί η Φεράρι μου δεν υποστηρίζει αμόλυβδη βενζίνη 90 οκτανίων γιατί γιατί;

Γιατί η apple να υποστηρίξει proprietary file system με υψηλό overhead και κενά ασφαλείας φτιαγμένο κατά βάση για να λειτουργεί το installation των windows;

Εσύ γιατί έκανες format εξαρχής το φλασάκι σε NTFS; Δεν ήρθε με NTFS από την μαμά του.

• Like 6
  • Confused 2
  • Sad 1
  • Haha 3

6 minutes ago, apikoulas said:

WHYYYYYYY?

Αν θυμάμαι καλά, ο iMac που είχα απ' το 2010, μια χαρά διάβαζε NTFS χωρίς extra πρόγραμμα.

Δεν παίζει να μην διάβαζε το Macbook του 2015, κάτι άλλο έφταιγε. 

Τώρα που το έψαξα, το MAC OS X 10.3 Panther (2003) ήταν το πρώτο που υποστήριξε NTFS read.

Μακάρι να διάβαζαν και τα Windows HFS και APFS. 

• Like 4

Αυτό το πράγμα που επιμένουμε για πράγματα όπως πχ ένα φορματ σε στικάκι με ξεπερνάει…

τι να πεις όμως, όπως κάποιοι πληρώνουν άγνωστους για προσωπικές φωτογραφίες που και καλά πήρανε από τον χακαρισμένο λογαριασμό τους, άλλο τόσο θα πληρώνανε 30 για να διαβάσουν windows στικάκια…

τεχνολογικό φόρουμ κατά τα άλλα…

• Like 8
  • Thanks 1

36 λεπτά πριν, apikoulas είπε

Τι σας παραξενεύει; H Apple κόλαγε τα τσιπακια της ακόμα και όταν δεν ήταν μόδα ή/και τεχνικό θέμα ή θέμα βελτίωσης μπαταρίας (πχ LPDDR).

Εδώ πριν λίγα χρόνια το MacOS δε διάβαζε FAT & NTFS stickακια, και έπρεπε να αγοράσεις προγραμμα 30 φράγκα για να διαβάσεις ένα αρχείο απο το PC. 

ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, πελάτη; 

Εν έτη 2015 μιλάμε για macOS El Capitan (10.11). Από παλιότερες εκδόσεις ήδη διάβαζε και έγραφε FAT και ExFAT (καλύπτοντας ο,τι παίζει σε στικάκια & κάρτες), ενώ μπορούσε να διαβάζει NTFS. Για το FAT32 δεν είμαι 100% σίγουρος αν και το βλέπω σε παράμετρο του diskutil…

Το κενό της πλήρης υποστήριξης του NTFS μπορούσε να καλυφθεί από το open source, OSXFuse ή third parties όπως την Paragon NTFS (30€) ή αυτό της Tuxera (12€).

Η Apple δεν χρέωνε και δεν εκβίαζε κανέναν εδώ για να ακριβολογούμε και να είμαστε δίκαιοι.

Όλοι έχουν τα native file systems τους που καλύπτουν τις ανάγκες του λειτουργικού τους και τα universal FAT/ExFAT για απλές μεταφορές αρχείων και τέλος.

Το να υποστηρίξουν ο ένας τα native fs του άλλου είναι εξαιρετικά πολύπλοκο λόγο του τρόπου που δουλεύει το καθένα και κουμπώνει στο λειτουργικό.

• Like 7

3 ώρες πριν, jack_ryan είπε

έχω το προηγούμενο μοντέλο και φυσάει...ερώτηση προς την σχεδιαστική ομάδα της apple... πέραν του ssd για ποιο λόγο το κουμπί ενεργοποίησης στο  m4 είναι από κάτω και για να τον ανάψω να πρέπει να σηκώνω τον υπολογιστή ;

Το κοιτάς ανάποδα και λάθος . Εσύ φταις δλσ. 

• Haha 4

3 ώρες πριν, polaki είπε

για να μη μπορείς να βάλεις κάποιο dock για να κάνεις εύκολα και όμορφα extend τα ports. Ειχα βάλει εγώ ένα της Satechi που παίρνει και nvme δίσκο αν και ακόμα δεν έχει χρειαστεί να βάλω δίσκο μέσα.

https://i-system.gr/en/satechi-stand-hub-for-mac-ministudio-wnvme-ssd-encl.html

πλάκα πλάκα τέτοιο θέλω να πάρω και εγώ για τον m2..  

30 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Το κοιτάς ανάποδα και λάθος . Εσύ φταις δλσ. 

το κουμπί απο κάτω , φερει τον "συμβολισμό" οτι δεν χρειάζεται να το σβήνεις αλλα να το βαζεις σε sleep mode γιατι έχει μηδενική κατανάλωση. Ειναι σύνηθες η Apple να προσπαθεί να κατευθύνει το κοινό πρός την μεριά που θέλει να υποστηρίξει ειτε μιλάμε για ενα κουμπί, είτε μιλάμε για καταργση του touch id στο iphone , ειτε μιλάμε για καταργηση του headphone jack. Για εμένα όλα δεκτα γιατι πιστευω οτι οι υπολογιστές της apple ειναι απίστευτο value for money αν κανεις τις σωστές επιλογές και το m4 MINI ειναι ο υπολογιστής που θα αντικαταστήσει το Μ1 μου ακόμη πεταει αλλα σοβαρό πρόβλημα ειναι η έστω υπαρξη μιας USB type A θυρας. Εμενα δεν με απασχολεί γιατι εχω cable management και dock (που κανει 30 ευρώ) και δεν θα φαίνεται τιποτα, αλλα το γαμώτο ειναι γιατι θα πρέπει να καταρησω εγω την καμερα μου για να πουλήσει η apple μονιτορς με ενσωματωμενη καμερα.....αυτα ειναι που με τρελαίνουν με αυτη την εταιρία. 

• Like 1

• Super Moderators

Μάλλον σας «αναστάτωσε» αρκετά μερικούς αυτό το μικρό κουτάκι που βάζει κάτω αρκετά από τα τεράστια κακόγουστα κουτιά με λαμπιόνια, παράθυρα και πόρτες που πάτε και φτιάχνετε, αν κρίνω από τα σχόλια… 😛 

• Like 8
  • Haha 3

15 ώρες πριν, fylatos είπε

Γιατί η Φεράρι μου δεν υποστηρίζει αμόλυβδη βενζίνη 90 οκτανίων γιατί γιατί;

Γιατί η apple να υποστηρίξει proprietary file system με υψηλό overhead και κενά ασφαλείας φτιαγμένο κατά βάση για να λειτουργεί το installation των windows;

Εσύ γιατί έκανες format εξαρχής το φλασάκι σε NTFS; Δεν ήρθε με NTFS από την μαμά του.

Οτάν δεν ξέρεις να χάνεις, πετάς την μπλάλα στην κερκίδα και λες "νίκησα"!

Δικαιολογιές, δήθεν τεχνικοί λόγοι. Ενα στικακι ηθελα να διαβάσω, όχι να στήσω στο στικακι το MacOS.

Πάνε χρόνια και δε θυμαμαι καν τι ειχα, NTFS, FAT, xFAT, FAT32, μιας και όλα "απλά παίζουν" στα windows, στο linux, android και σε όλα τα devices των 50 ευρώ που έχω.

Αυτό που θυμάμαι είναι να βρίζω την Apple που βαζει εμποδία για να φτιάξει ένα εκβιαστικό μονοπώλειο μέσα σε μια ανταγωνιστίκη αγορά και να ταλαίωπωρει όσους δεν προσκυνανε.

Επεξ/σία από apikoulas
  • Like 1
  • Thanks 3
  • Confused 1

25 λεπτά πριν, apikoulas είπε

Οτάν δεν ξέρεις να χάνεις, πετάς την μπλάλα στην κερκίδα και λες "νίκησα"!

Δικαιολογιές, δήθεν τεχνικοί λόγοι. Ενα στικακι ηθελα να διαβάσω, όχι να στήσω στο στικακι το MacOS.

Πάνε χρόνια και δε θυμαμαι καν τι ειχα, NTFS, FAT, xFAT, FAT32, μιας και όλα "απλά παίζουν" στα windows, στο linux, android και σε όλα τα devices των 50 ευρώ που έχω.

Αυτό που θυμάμαι είναι να βρίζω την Apple που βαζει εμποδία για να φτιάξει ένα εκβιαστικό μωνοπώλειο μέσα σε μια ανταγωνιστίκη αγορά και να ταλαίωπωρει όσους δεν προσκυνανε.

Δεν είναι δήθεν αλλά οκ έχεις δίκιο...

• Like 2
  • Confused 1

8 ώρες πριν, kundi είπε

μετα το iphone4 to ipad ειναι το καλυτερο προιον που εφτιαξε ποτε η apple και σε τιμη χωμα , για εμενα πολλα ειναι και τα 256gb , στο κατω κατω αγοραζεις εναν εξωτερικο δισκο , 

Ναι.  Η καλύτερα ακόμη αγοράζεις και ένα PC να κάνεις τη δουλειά σου.  Το ιδανικό είναι να μην ασχοληθείς καθόλου και να πάρεις απευθείας PC η να φτιάξεις μόνος σου ένα.  Αλλά είναι μια άλλη ιστορία αυτή.  

• Like 1

3 ώρες πριν, billdanos είπε

Μάλλον σας «αναστάτωσε» αρκετά μερικούς αυτό το μικρό κουτάκι που βάζει κάτω αρκετά από τα τεράστια κακόγουστα κουτιά με λαμπιόνια, παράθυρα και πόρτες που πάτε και φτιάχνετε, αν κρίνω από τα σχόλια… 😛 

Το "κακόγουστο" pc το φτιάχνεις όπως θέλεις σε ότι μέγεθος θες,με λαμπιόνια η χωρίς, και οτι ram,cpu,gpu και δίσκους θες , αυτή είναι η μαγεία του pc, δικαίωμα του οποιουδήποτε να μην του αρέσει οπως είναι δικαίωμά μου να μήν θέλω να μπώ σε ένα κλειστό οικοσύστημα με μονοπώλιο σε software και hardware.

• Like 7
  • Thanks 1

9 ώρες πριν, kundi είπε

μετα το iphone4 to ipad ειναι το καλυτερο προιον που εφτιαξε ποτε η apple και σε τιμη χωμα , για εμενα πολλα ειναι και τα 256gb , στο κατω κατω αγοραζεις εναν εξωτερικο δισκο , 

κάτσε τι σχέση έχει αυτό που λεσ το iPad και το iPhone ? 

9 ώρες πριν, Lefteris Sorogos είπε

Ειναι δυνατον να αφησει η Apple , να βαλεις εναν γαματο δισκο 1 ΤΒ με 90$ ενω μπορει να σου παρει για το ιδιο 400+

καλά αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα με τα Mac 

9 ώρες πριν, kalmik είπε

Με αυτή τη σχεδίαση η Apple "λύνει" το πρόβλημα με τη διάρκεια ζωής του SSD (δηλ. όταν αν πέθαινε το SSD αχρηστευόταν ολόκληρο το MacMini). Eπειδή όμως το controller μένει στο mainboard (LogicBoard κατά Apple) ο χρήστης είναι δέσμιος σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω χαμηλού health του ssd να αγοράσει μόνον το "γνήσιο" στην τιμή που θέλει ο κατασκευαστής (θα είχε ενδιαφέρον αν μαθαίναμε τιμούλα για κάθε χωρητικότητα....)

δηλαδή αυτή η σχεδίαση είναι μια βελτίωση τησ αντοχής του ssd ?

8 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Η ταχύτητα μεταγωγής αυτού του dock είναι σχετικά μικρή όμως.  (10 Gbps). 
‘Η καλύτερη λύση είναι εξωτερική θήκη Thunderbolt 4 (40Gbps) και με έναν Nvme Gen 4 δίσκο  έχεις ταχύτητες σχεδόν ισάξιες με τον εσωτερικό δίσκο. 
Και αν σου πάθει κάτι ο δίσκος απλά τον αλλάζεις με το αντίστοιχο μικρό κόστος. 

Εννοείται τον κάνεις boot drive και δεν χρησιμοποιείς τον εσωτερικό. 

να σε ρωτήσω φίλε θέλω να αγοράσω το ίδιο αλλά με προβληματίζει το πωσ θα δουλεύει ο δισκοσ που θα έχει μέσα , θα πρέπει να το κάνω eject πριν τερματίσω τη λειτουργία του Mac  η θα το κάνει από μόνος του ? ευχαριστώ 

1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Το "κακόγουστο" pc το φτιάχνεις όπως θέλεις σε ότι μέγεθος θες,με λαμπιόνια η χωρίς, και οτι ram,cpu,gpu και δίσκους θες , αυτή είναι η μαγεία του pc, δικαίωμα του οποιουδήποτε να μην του αρέσει οπως είναι δικαίωμά μου να μήν θέλω να μπώ σε ένα κλειστό οικοσύστημα με μονοπώλιο σε software και hardware.

καλά σε μέγεθος σαν του μακ μίνι δεν το φτιάχνεις αλλά ναι γούστα είναι αυτά , εσύ προτιμάς αλλά και η μαγεία του οικοσυστήματος που είναι πιο σταθερό και γλιτώνεις τα αρνητικά που έρχονται με τη χρήση windows για κάποιους αξίζει 

1 ώρα πριν, georgiosmag είπε

Ναι.  Η καλύτερα ακόμη αγοράζεις και ένα PC να κάνεις τη δουλειά σου.  Το ιδανικό είναι να μην ασχοληθείς καθόλου και να πάρεις απευθείας PC η να φτιάξεις μόνος σου ένα.  Αλλά είναι μια άλλη ιστορία αυτή.  

το παρουσιάζεις λεσ και είναι πιο εύκολο να βρεισ τα parts το κουτί το κατάλληλο τροφοδοτικό να εγκαταστήσεις drivers και λογισμικο απο το να παρεισ ενα Mac mini που απλά είναι έτοιμο για χρήση 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...