Προς το περιεχόμενο

Αθόρυβο PC: PSU - υδρόψυξη - case (για πολλούς δίσκους).

sattack
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sattack,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, atheatos είπε

Υπάρχουν fan less τροφοδοτικά αλλά κοστίζουν.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημά θορύβου σε ακριβα τροφοδοτικά είναι το electrical whining, όχι οι ανεμιστήρες.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, γι αυτό σκέφτομαι οι προσωπικές γνώμες ίσως έχουν μεγαλύτερη αξία από τα διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά. 

Εχω μια ιδεα για οσους διαθετουν πολλους μικρους δισκους. Σηγουρα θα αγορασετε εναν η περισσοτερουσ δισκους στο μελλον. Περνετε λοιπον εναν μεγαλο, αντιγραφετε εκει το περιεχομενο 2-3-4 μικρων, τους κρατατε για μπακαπ, ολοι εχουμε μπακαπ δισκους με αρχεια που χρειαζομαστε, βαζετε τον μεγαλο στο μηχανημα και ειναι πιο ανετα. Δεν ξερω κατα ποσο και απο ποιους μπορει να εφαρμοστει. Μια σκεψη εκανα με σκοπο, αντι να εχω π.χ. 10 δισκους στο PC μου, και θεμα θορυβου, θερμοκρασιας κτλ να εχω π.χ. δυο

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Chris2756 είπε

Εχω μια ιδεα για οσους διαθετουν πολλους μικρους δισκους. Σηγουρα θα αγορασετε εναν η περισσοτερουσ δισκους στο μελλον. Περνετε λοιπον εναν μεγαλο, αντιγραφετε εκει το περιεχομενο 2-3-4 μικρων, τους κρατατε για μπακαπ, ολοι εχουμε μπακαπ δισκους με αρχεια που χρειαζομαστε, βαζετε τον μεγαλο στο μηχανημα και ειναι πιο ανετα. Δεν ξερω κατα ποσο και απο ποιους μπορει να εφαρμοστει. Μια σκεψη εκανα με σκοπο, αντι να εχω π.χ. 10 δισκους στο PC μου, και θεμα θορυβου, θερμοκρασιας κτλ να εχω π.χ. δυο

Σωστή ιδέα είναι αυτή και την σκέφτηκα κι εγώ. Ειχα κοιτάξει λοιπόν,  αλλά οι μεγάλοι δίσκοι είναι οι περισσότεροι πανάκριβοι, και κάποιοι που έχουν φτηνές τιμές στα 12GB είναι ένα σωρό Seagate τους οποίους τους εχω σε πολύ άσχημη υπόληψη από θέμα αξιοπιστίας και θορύβου και μετά και ένας WD HGST Ultrastar, για τον οποίο οι κριτικές γράφουν ότι κάνει θόρυβο,  ακόμα και idle κανει συνέχεια ενα κλικ κλικ.

Κατά βάση αυτοί είναι δίσκοι που προορίζονται για NAS data centers κλπ όπου δεν τους νοιαζει ο θόρυβος. Οι περισσότερες κριτικές από αγοραστές στο amazon γράφουν ότι αν το είχαν σε PC στο δωμάτιο τους θα τους ενοχλούσε. 

Εγώ ειχα μαζέψει τόσα χρόνια δισκους 2TB Samsung (δεν παραγονται πλεον) και 3TB Toshiba οι οποίοι είναι εντελώς αθόρυβοι. Εχω μονο 1 seagate και 1 WD στο συρτάρι.  Οι Toshiba δεν είναι και τόσο φθηνοί ανά GB. 

Οπότε ενώ σαν ιδέα αρχικά φαίνεται καλή, μετά λόγω του θορυβου, αποφάσισα να μην αγοράσω νέους δισκους προς το παρόν. (Στο μελλον αν χρειαστώ, τότε ναι, μάλλον θα πληρώσω κάτι παραπάνω και θα πάρω Toshiba παλι). 

Αυτό το Silverstone κουτί που πόσταρε ο φίλος πιο πάνω φαίνεται πολύ καλό, ακόμα και για όλα τα υπόλοιπα πλην των δίσκων. 

Επεξ/σία από sattack

To silverstone, δεν το ξερω, αλλα φαινεται ευρυχωρο, περνει αρκετους hdd και ειναι ομορφο εμφανισιακα. Δεν χρειαστηκα ποτε πολλους δισκους στα pc μου, συνηθως χρησιμοποιουσα seagete και WD. Για μπακαπ εχω 2 ironwolf του ενος ΤΒ, υπεραρκετοι για τις αναγκες μου. Φιλος που εχει ενα συρταρι γεματο με hdd, με μουσικες ταινιες και αρχεια της δουλειας του, χρησιμοποιει μια εξωτερικη θηκη και ενα dockinstation, για να μην βαζει βγαζει τουςνδισκους στο PC

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Chris2756 είπε

To silverstone, δεν το ξερω, αλλα φαινεται ευρυχωρο, περνει αρκετους hdd και ειναι ομορφο εμφανισιακα. Δεν χρειαστηκα ποτε πολλους δισκους στα pc μου, συνηθως χρησιμοποιουσα seagete και WD. Για μπακαπ εχω 2 ironwolf του ενος ΤΒ, υπεραρκετοι για τις αναγκες μου. Φιλος που εχει ενα συρταρι γεματο με hdd, με μουσικες ταινιες και αρχεια της δουλειας του, χρησιμοποιει μια εξωτερικη θηκη και ενα dockinstation, για να μην βαζει βγαζει τουςνδισκους στο PC

Συμβαίνει καμμια φορά... 😆

Spoiler

20241112_120817.jpg.4709c4adc12843fae419683fa0cf6719.jpg

Επεξ/σία από sattack

Στις 9/11/2024 στις 11:17 ΜΜ, atheatos είπε

Ναι δυστυχώς. Και ελπιζω να μην ειναι ακριβό όταν βγει ,γιατί κατι αντιστοιχο που έβγαζε παλιά κάνει 200 ευρώ στο Amazon.

Έστειλα mail στη Silverstone και μου είπαν σε κανένα μήνα θα έρθει. Μάλλον θα το περιμένω.

"Many thanks for your request.

Unfortunately SETA A2 chassis is not yet available in Europe.

First delivery from factory is scheduled for arriving end of this month so I assume it will be available at our dealers beginning / middle of December."

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...