sattack Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Θέλω να στήσω ένα καινούργιο PC. (Θα ανοίξω ξεχωριστό θέμα για AM5 mobo-cpu-ram.) Εδώ θέλω να ρωτήσω για PSU - υδρόψυξη - case με 1η και βασικότερη προδιαγραφή να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα. Η 2η προδιαγραφή, θα ήθελα το κουτί να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερους δίσκους, επειδή έχω μαζέψει πολλούς. Δεν παίζω παιχνίδια, υπολογίζω να βάλω μέσα ένα μεσαίας κατηγορίας πακέτο AM5 cpu-mobo-ram, έχω μια gpu 1060 προς το παρόν (ίσως στο μέλλον να αγόραζα κάποια πιο δυνατή). Δεν θέλω led φωτάκια rgb κλπ. Η αγορά μάλλον θα γίνει από amazon (ή ίσως και από αλλού?) Δεν υπάρχει συγκεκριμένο budget. Δεν χρειάζεται να κόψω από το ένα εξάρτημα για να πάρω καλύτερο από το άλλο. Από την άλλη πάλι, δεν χρειάζεται να πληρώσω και το ακριβότερο που υπάρχει, αν δεν το χρειάζομαι. Ένα παράδειγμα για να εξηγήσω τη λογική μου είναι, ας πούμε για PSU, θεωρητικά μπορεί να μου έφτανε και 550W. Όμως ας πουμε το λιγότερο 650W και μετά αν για 10-20-30E μπορώ να πάω στα 750W και αντίστοιχα και στα 850W, γιατί όχι? Αν πάλι για να παω στα 1000W είναι μια μικρή διαφορά, επίσης γιατί όχι. Αν όμως είναι μεγάλη διαφορά, ας μείνω και στα 850W. Παρόμοια λογική και στα υπόλοιπα εξαρτήματα. Όμως απαραίτητα το πιο αθορυβο που γίνεται. (Και εντάξει, να είναι και θεωρητικά αξιόπιστο). Το ίδιο και για την ψύξη. Είχα πάντα υδρόψυξη μέχρι τώρα, και η λογική ήταν για να έχω όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο. Οπότε ξεκινάω πάλι από το όσο δυνατόν λιγότερο θόρυβο και μετά πάω στο σχετικό value for money, του στυλ όσο ανεβαίνουμε σε δυνατότητα ψύξης με μικρό κόστος γιατί όχι (ίσως έτσι βοηθάει να μπαίνουν οι ανεμιστήρες και σε όσο δυνατόν χαμηλότερη ταχύτητα), αλλά αν είναι μεγάλη διαφορά κόστους για ελάχιστη παραπάνω απόδοση, δεν χρειάζεται. Τώρα, αν μου πείτε ότι υπάρχει μια αερόψυξη που είναι πιο αθόρυβη και από υδρόψυξη, οκ! Στο κουτί και τους ανεμιστήρες επίσης τα ίδια. Αρχικά, όσο πιο αθόρυβα γίνεται. Παράθυρο ή να φαίνεται μέσα, οκ ίσως να μου άρεσε, αλλά δεν ειναι deal breaker αν έχει ή δεν έχει. Ομως δεν μου αρέσουν led rgb κλπ. Xρωμα θα προτιμούσα όλα μαύρα. Θα μπει κάτω από το γραφείο, χώρος υπάρχει. Θα ήθελα να χωράει όσο πιο πολλούς δίσκους 3.5" γίνεται, επίσης σε λογικά πλαίσια (Αν πχ ένα νορμάλ κουτί μπορεί να χωράει 8-10, δεν χρειάζεται να ξεφύγω πολύ σε μέγεθος και κόστος για να παω σε 12-14) Δεν ξέρω τι παίζει με ροδάκια. Έχουν από κάτω ροδάκια για να μπορώ να το μετακινώ λίγο πέρα δώθε στο πάτωμα αν χρειαστεί? Έχουν υποδοχές από κάτω για να προσθέσω εγώ? Δεν έχουν τίποτα και ίσως θα ήταν βολικό να έβρισκα κάτι σαν βάση με ροδακια για να το τοποθετήσω εκεί επάνω? Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου από sattack
dsi44 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου πρωτα απο ολα πρεπει να βρεις ενα τροφοδοτικο που να ειναι παθητικης ψυξης,οσο για τους ανεμιστηρες στο κουτι απλα δεν τους ενεργοποιεις ειδικα τωρα το χειμωνα. Για ψυξη επεξεργαστη οποιαδηποτε τοπ ψυκτρα με τον καταλληλο ανεμιστηρα δε θα ακουγεται. 1
Chris2756 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Koυτι Bequiet dark base 700. Xωραει 17 ssd η 10 ssd και 7 hdd. Βαλε και 2-3 nvme της μητρικης. Ειληκρινα δεν μπορω να σκεφτω νορμαλ ανθρωπο με τοσους δισκους στο PC του. Ευρυχωρο, ανετο cable managment, εχει 2 silent wing 140αρια ανεμιστηρακια, αν δεν φτανουν προσθετεις αλλα 2. Εχει πλαινο τζαμι φιμε και λαμπακια, αλλα τα απενεργοποιεις. Τροφοδοτικο 650w φτανει νομιζω, αλλα ενα 750αρι θα καλυψει καποια ποιο δυνατη καρτα η περισσοτερους δισκους. Και η Corsair και η Bequiet εχουν καποια καλα μοντελα. Εγω για ναχω το κεφαλι μου υσηχο θα εβαζα ενα seasonic gold 750w 2
sattack Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε Koυτι Bequiet dark base 700. Xωραει 17 ssd η 10 ssd και 7 hdd. Βαλε και 2-3 nvme της μητρικης. Ειληκρινα δεν μπορω να σκεφτω νορμαλ ανθρωπο με τοσους δισκους στο PC του. Ευρυχωρο, ανετο cable managment, εχει 2 silent wing 140αρια ανεμιστηρακια, αν δεν φτανουν προσθετεις αλλα 2. Εχει πλαινο τζαμι φιμε και λαμπακια, αλλα τα απενεργοποιεις. Τροφοδοτικο 650w φτανει νομιζω, αλλα ενα 750αρι θα καλυψει καποια ποιο δυνατη καρτα η περισσοτερους δισκους. Και η Corsair και η Bequiet εχουν καποια καλα μοντελα. Εγω για ναχω το κεφαλι μου υσηχο θα εβαζα ενα seasonic gold 750w Ευχαριστώ για την πρόταση. Συμβαίνει μετά από τόσα πολλά χρόνια να έχω μαζέψει πολλούς δίσκους 3ΤΒ και 2ΤΒ. Θα μπορούσα να αγοράσω μερικούς 12-16TB, αλλά φοβάμαι ότι αν σκάσει 1 δίσκος θα έχω πολύ περισσότερο ρίσκο data loss από τώρα. Στα κουτιά της BeQuiet με προβληματίζει που και πως μπαίνουν οι δίσκοι. Θα ήθελα να μπαίνουν εγκαρσια και tool-less. Έτσι μπαίνουν στο κουτί 15ετιας που έχω τώρα, με αυτά τα δύο μωβ πλαστικά που κουμπώνουν χωρίς βίδες, και γλιστράνε και κουμπώνουν εκεί. Κοιτάω τις φώτο και το manual του Bequiet. Που μπαινουν οι δίσκοι? Bλέπω μία τεράστια σιδερένια θήκη για κάθε δίσκο και ένα σωρό βίδες! Μα είναι δυνατόν να έχουν φτιάξει ένα τόσο καλό κουτί και η λύση τους για τους δισκους να είναι τόσο πολύπλοκη και δυσλειτουργικη, χειρότερη από ότι κουτί 15ετιας? Επίσης βλέπω δύσκολη την τοποθέτηση υδρόψυξης με 140mm ανεμιστήρες (δηλαδή μεγέθη 280 και 420). Μόνο μπροστά λέει μπαίνουν τέτοια radiators. Σκεφτομουν να παρω την Arctic Liquid Freezer ΙΙΙ 280 ή 420. Δεν ξερω πόσο δύσκολο θα είναι. Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου από sattack
atheatos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Σε κουτί δες και αυτό : https://www.silverstonetek.com/en/product/info/computer-chassis/seta_a2/ 1
Λύση Sheogorath Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Λύση Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Για αθόρυβο σύστημα θα πας σε αερόψυξη, μεγάλη, με 140άρι ανεμιστήρα. Η αντλία όσο να είναι ακούγιεται. Έχω αρκετές ΑΙΟ και 3 custom, αθόρυβες δεν είναι όσο μια καλή αερόψυξη. Αν και λογικά, οι HDDs θα ακούγονται πάνω απο όλα. 3
sattack Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 3 ώρες πριν, atheatos είπε Σε κουτί δες και αυτό : https://www.silverstonetek.com/en/product/info/computer-chassis/seta_a2/ Σε ευχαριστώ! Αυτό το κουτί μοιάζει να είναι ακριβώς ότι θα ήθελα! Όμως δεν βρίσκω να το πουλάνε πουθενά! Μάλλον μόλις κυκλοφόρησε?
atheatos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 25 λεπτά πριν, sattack είπε Σε ευχαριστώ! Αυτό το κουτί μοιάζει να είναι ακριβώς ότι θα ήθελα! Όμως δεν βρίσκω να το πουλάνε πουθενά! Μάλλον μόλις κυκλοφόρησε? Ναι δυστυχώς. Και ελπιζω να μην ειναι ακριβό όταν βγει ,γιατί κατι αντιστοιχο που έβγαζε παλιά κάνει 200 ευρώ στο Amazon : https://amzn.eu/d/3f1n3Cq Αλλά εντάξει έχει case για τους σκληρούς με ψύξη και sata power καλωδια. https://www.silverstonetek.com/upload/sstedm/tj04-e/EN-TJ04-E-EDM.pdf 1
sattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, atheatos είπε Ναι δυστυχώς. Και ελπιζω να μην ειναι ακριβό όταν βγει ,γιατί κατι αντιστοιχο που έβγαζε παλιά κάνει 200 ευρώ στο Amazon : https://amzn.eu/d/3f1n3Cq Αλλά εντάξει έχει case για τους σκληρούς με ψύξη και sata power καλωδια. βρισκω το SETA A1 που του μοιάζει εμφανισιακά και κάνει 118Ε. Οπότε ίσως το Α2 έρθει σε κάποια κοντινή τιμή. Πάντως θα το περιμένω σίγουρα γιατί μοιάζει να έχει τα πάντα όλα! μέχρι και 3 διαφορετικές θέσεις για w/c AIO έως και 420, vga έως και 438mm μήκος, cpu cooler έως και 190mm ύψος, πρόσβαση σε μητρικές που έχουν στην πίσω πλευρά connectors, όλα τα fans 140mm, τόσες πολλές και εύκολες θέσεις για HDD! Μου αρέσει πολύ όταν φτιάχνουν έτσι πολύ μελετημένα εργονομικά προιόντα! (μου αρέσει και το όνομα Silverstone 😁 ) Ευχαριστώ! Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από sattack 1
Chris2756 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 13 ώρες πριν, sattack είπε Στα κουτιά της BeQuiet με προβληματίζει που και πως μπαίνουν οι δίσκοι. Σε αυτο που εχω, 3 ssd μπαινουν πισω απο την μητρικη (στον χωρο που περνουν τα καλωδια). Στον χωρο μεταξυ μπροστινης σιτας και μητρικης και απο επανω μεχρι κατω μπαινουν βασεις οι οποιες περνουν εναν hdd η 2 ssd. Oι δισκοι μπαινουν και ασφαλιζουν συρταρωτα. Το κουτι ερχεται με τρεις τετοιες βασεις, Αγοραζεις εξτρα αν χρειαστεις περισσοτερες. Εγω βεβαια τις εχω αφαιρεσει ολες, δεν τις χρειαζομαι. Ανεμιστηρες 3 (140) στο πανω μερος, 3 μπροστα 1 κατω (μπροστα απο το το τροφοδοτικο) κι 1 πισω. Ψυγειο υδροψυξης ανετα χωρα στο πανω μερος και μπροστα. Αν εχεις καποια γκουμουτσα αεροψυξη, οπως εγω, δυσκολευει λιγο η τοποθετηση, ανεμιστηρων, ευτυχως εχει αφαιρουμενο σασι, τους βιδωνεις, εξω και βαζεις το σασι συρταρωτα στην θεση του. Ευτυχως για εμας υπαρχουν 10δες βολικα καλα κουτια στην αγορα, σε διαφορες τιμες. Το θεμα ειναι να σου αρεσει και εμφανισιακα 2 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Σε αυτο που εχω, 3 ssd μπαινουν πισω απο την μητρικη (στον χωρο που περνουν τα καλωδια). Στον χωρο μεταξυ μπροστινης σιτας και μητρικης και απο επανω μεχρι κατω μπαινουν βασεις οι οποιες περνουν εναν hdd η 2 ssd. Oι δισκοι μπαινουν και ασφαλιζουν συρταρωτα. Το κουτι ερχεται με τρεις τετοιες βασεις, Αγοραζεις εξτρα αν χρειαστεις περισσοτερες. Εγω βεβαια τις εχω αφαιρεσει ολες, δεν τις χρειαζομαι. Ανεμιστηρες 3 (140) στο πανω μερος, 3 μπροστα 1 κατω (μπροστα απο το το τροφοδοτικο) κι 1 πισω. Ψυγειο υδροψυξης ανετα χωρα στο πανω μερος και μπροστα. Αν εχεις καποια γκουμουτσα αεροψυξη, οπως εγω, δυσκολευει λιγο η τοποθετηση, ανεμιστηρων, ευτυχως εχει αφαιρουμενο σασι, τους βιδωνεις, εξω και βαζεις το σασι συρταρωτα στην θεση του. Ευτυχως για εμας υπαρχουν 10δες βολικα καλα κουτια στην αγορα, σε διαφορες τιμες. Το θεμα ειναι να σου αρεσει και εμφανισιακα 1
sattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Ψυκτρα εχεις κάποια Noctua? Τι ανεμιστηρες εχεις βαλει? Είναι αθόρυβοι? Το πρόβλημα και με το Bequiet και με το Silverstone είναι αν θέλει κάποιος να βάλει w/c ΑΙΟ επάνω, μήπως δεν χωράει επειδή θα βρίσκει στα εξαρτήματα της μητρικής.
Chris2756 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 3 ώρες πριν, Chris2756 είπε 2 ώρες πριν, sattack είπε Ψυκτρα εχεις κάποια Noctua? Τι ανεμιστηρες εχεις βαλει? Είναι αθόρυβοι? Το πρόβλημα και με το Bequiet και με το Silverstone είναι αν θέλει κάποιος να βάλει w/c ΑΙΟ επάνω, μήπως δεν χωράει επειδή θα βρίσκει στα εξαρτήματα της μητρικής. Noctua NH-D15S, με εξτρα δευτερο ανεμιστηρα. Η D15S αφηνει μεγαλυτερο περιθοριο για τις μνημες. Ανεμιστηρες δυο silent wing, που ειχε το κουτι συν τεσερεις noctua NF-A14. Mε cpu i7 14700kf που σηκωνει υψηλοτερες θερμοκρασιες. Με τον AMD, 2 θα ειναι αρκετοι, νομιζω. Με αυτην την ψυκτρα σηγουρα θα βρισκει, ομως δεν θα υπαρχει αν μπει υδροψυξξη. Για σηγουρια 100% μετραμε το περιθοριο του κουτιου και το παχος του ψυγειου, πριν την παραγγελια. Ενα μειλ στην εταιρεια του κουτιου κι ενα στην εταιρεια της υδροψυξης και μαθαινεις ακριβως τις διαστασεις. Σηγουρα απαντουν, σχεδον αμεσως 1
billyg599 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 19 hours ago, Sheogorath said: Αν και λογικά, οι HDDs θα ακούγονται πάνω απο όλα. Αυτό ήθελα να πω και εγώ. Επειδή έχω παιδευτεί και γω πολύ να κάνω αθόρυβο το σύστημα όλα μειώνονται με τις πολυ καλές συμβουλές των παιδιών εδώ. Οι 3,5 όμως έιναι το πιο θορυβώδες εξάρτημα. Ακόμα και αν τους κάνεις spin down μπορεί να ανοιγουν κτλ. Εγώ π.χ. τους έβαλα σε nas και ησύχασα. 1
sattack Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Εντάξει, θα ξεκινήσω με τους δισκους επάνω και αν δω ότι έφτιαξα όλα τα υπόλοιπα και με ενοχλούν οι δίσκοι, θα δω τότε τι θα κάνω. Για αθόρυβο τροφοδοτικό εχει κάποιος προσωπική άποψη? Είχα δει ένα βιντεακι από ενα bequiet 13 1000W που έκανε έναν ενοχλητικό θόρυβο ενώ υποτίθεται αυτά τα πουλάνε για αθόρυβα, και φοβάμαι μην την πατήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα