Προς το περιεχόμενο

Από τις 8 Δεκεμβρίου οι πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες upload στις FTTH συνδέσεις των Cosmote, Nova και Vodafone

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
57 minutes ago, Xristaras12 said:

Δεν ξέρουμε όμως ποιος πάροχος έχει περάσει ινες στην συγκεκριμένη περιοχή;

Αν πατήσεις στις κοκκινες τελείες έχει πληροφορίες παρόχου.

31 minutes ago, nikos121 said:

Οταν παταω πανω στο κτηριο μου, μου βγαζει Δεη και ΟΤΕ αλλα προς το παρον τιποτα απο αυτα δεν ειναι ακομα διαθεσιμα  εμπορικα. Μια ακομα πληροφορια που δειχνει ειναι το "καλυψη απο" 31/12/24 και 29/11/24 αντιστοιχα. Αυτο τι ειναι;  

Αν έχει 2 τελείες το κτίριό σου μπορεί να έχεις κάλυψη απο 2 παρόχους (εστω και μελλοντικά)

Τέλη του μήνα λογικά θα βγάλει διαθεσιμοτητα ο ΟΤΕ και υποτίθεται τέλη του ετους απο ΔΕΗ, ΑΝ είναι έτοιμη να δώσει υπηρεσίες.

29 minutes ago, MDefender said:

Ηρθε και σε εμένα το μήνυμα από Cosmote.Επιτέλους 500mbps UP!

Από το διπλασιασμό του adsl έχουν να δώσουν δωρεάν αναβάθμιση στον κόσμο.

Τώρα πιστεύω ότι τα 50 ευρώ το μήνα είναι μία καλή τιμή.

Χάλια τιμή είναι. Για τα εισοδήματά μας πρέπει να πέσει κοντά στα 30 η 1000αρα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 ώρες πριν, Arkin είπε

Καλα ολα αυτα παιδια και μπραβο που επιτελους δινουν εστω 50% upload δεν πειραζει που δεν ειναι συμμετρικο αλλα χρειαζεται δουλιτσα και δεν μιλαω μονο για επαρχια που ειναι λιγος ο κοσμος. Ειμαστε πολυ χαμηλα στις ταχυτητες και καπως πρεπει να γινουν επενδυσεις. Δεν γινεται ακομα να εχουμε χαλκο στο 2024 ειμαστε. Με τοσα κερδη ας ριξουν και κατι για επενδυσεις. Σε καλο θα τους βγει μακροπροθεσμα. 

Ο κοσμος δεν εχει θεμα να πληρωσει για κατι που αξιζει. Αλλα μην μου πουλας 30 ευρω την 50αρα vdsl και 26 ευρω την 24 adsl το 2024. Καπου εχουμε ξεφυγει με το χαλκο και το αρμεγμα του απο τοτε που ξεκινησε ο ΟΤΕ στην Ελλαδα. 

8908ac53-e517-4b3c-b70f-5460b9310536_297

Το έλεγε μία ψυχή ότι θα γίνουμε Δαν(ε)ία του νότου.

Κάποιοι δεν τον πιστεύατε, τώρα θα τον πιστέψουν και τα ζώα.

Αναφορικά με τις αυξήσεις upload παραπάνω από θετικές. Θα βοηθήσουν αρκετά ιδιώτες και ιδίως εταιρείες που θέλουν να έχουν καλύτερη υποστήριξη, backup plans, cloud services, κλπ.

2 λεπτά πριν, nyne είπε

Να ξέρετε επίσης ότι πιλοτικά ο ΟΤΕ δίνει και 100/100 σε vdsl.

Μήνες τώρα σε εταιρικούς πελάτες με κάποια επιβάρυνση.

Για ιδιώτες δεν ξέρω.

• Super Moderators
5 minutes ago, nyne said:

Να ξέρετε επίσης ότι πιλοτικά ο ΟΤΕ δίνει και 100/100 σε vdsl.

Δίνει εμπορικά με το Business Premium πακέτο, το οποίο το κοστολογεί ακριβότερα από το "απλό" Business 1000/100, ΡΟΦΛ.

• Haha 3

Just now, Thresh said:

Δίνει εμπορικά με το Business Premium πακέτο, το οποίο το κοστολογεί ακριβότερα από το "απλό" Business 1000/100, ΡΟΦΛ.

Ακριβώς ,αλλά αν δεν υπάρχει υποδομή για ftth δυστυχώς είναι μονόδρομος...Μετά πας σε μισθωμένη με το αντίστοιχο τρελό κόστος...

• Super Moderators
3 minutes ago, nyne said:

Ναι για εταιρικούς μιλάω κ εγώ. Ακόμα κάνουν δοκιμές οπότε ίσως παίξει και 200/200(αν κ πιστεύω ότι είναι οριακό για τη vdsl)

Ούτε το 200/100  θα παίζει εύκολα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις μονο, το 200/200 είναι αδύνατο για το 35b.

Tbh και το 100/100 μετά από έλεγχο στο δίνουν.

Γι' αυτό κι η DT στη Γερμανία έχει πακέτα 100/40 (17a) και 200/50 (35b) στις VDSL, αυτά είναι τα πιο σίγουρα όρια.

1 minute ago, Thresh said:

Ούτε το 200/100  θα παίζει εύκολα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις μονο, το 200/200 είναι αδύνατο για το 35b.

Tbh και το 100/100 μετά από έλεγχο στο δίνουν.

Κοίτα άμα έχει εντός κτιρίου dslam η "εταιρεία" θα παίξει .Πχ η adsl 24 κλειδώνει 24/2 ...

• Super Moderators
1 minute ago, nyne said:

Κοίτα άμα έχει εντός κτιρίου dslam η "εταιρεία" θα παίξει .Πχ η adsl 24 κλειδώνει 24/2 ...

Για να έχει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι μπαίνει οπτική μέσα στο κτίριο της.

Γενικότερα αυτά τα Business Premium βγήκαν σχεδόν με το ζόρι, απλά για να υπάρχουν.

Μπαίνει αλλά ο ΟΤΕ τη δίνει μόνο για μισθωμένη...Είμαστε όμως off topic,να το επαναφέρω λέγοντας ότι επιτέλους ξεκωλαμε από το ελεεινό upload...

• Like 1

15 ώρες πριν, dhm21911 είπε

Άσε μας ρε cosmote , 6 χρόνια έχουμε κολλήσει στα 100 Mbps στο κέντρο της Αθήνας. 

τι να πουμε και εμεις που μας δινει 24 και καλα και κανεις την συνδεση για να δεις οτι δεν μπορεις να πας πανω απο 8!!!!
και το θεωρει φυσιολογικο μιας και τοσο εχει η περιοχη λεει .
Αστικος ιστος πολη κερκυρα

το μεγαλο προβλημα, και η καθυστερηση αυξησης του μεσου ορου ταχυτητας, ειναι η μικρη καλυψη, οχι η πληθυσμιακη, αλλα η χωρικη...! υπαρχουν πολλες μεγαλες πολεις της επαρχιας  που ακομα δεν εχουν καν οπτικη.  τωρα σκαβουν,  και ποτε θα ενεργοποιηθουν????

ο μεσος ορος της χωρας δεν μπορει να ανεβει αν εχεις το 20% με ταχυτητες οπτικης ινας ενω το υπολοιπο 80% παιζει με ADSL/VDSL.........!!!!  

15 ώρες πριν, Thresh είπε

Θα δώσει το ΖΤΕ που δίνει στο πιλοτικό της 10gbps.

Όχι δεν εννοώ το τελικό εξοπλισμό στον χρήστη 

Εννοώ απο πλευράς ΟΤΕ εγώ αν πες είμαι ο τυχερός και έχει 3gbps σπίτι μου, στο κέντρο του οτε αυτή η 3gbs σε τι θα κουμπώσει; 

Πχ σε SFP+ 10; άρα; άρα απο εκει δίνει σε εμένα και άλλους τρείς ; (3*3 = 9 ) το περισσευούμενο gbps Θα πάει σε πελάτη που θέλει 1gbps?

με άλλα λόγια αν είμαστε 4 σπίτια και κανένας δεν έκανε αίτηση αλλά φαίνεται και στα 4 σπίτια (πχ απο το site του οτε) ότι μπορούμε να βάλουμε 3 gbps 

Αν βάλουν οι πρώτοι 3 μετά το site στον 4ο θα αλλάξει και θα του πεί ότι μπαίνει μόνο 1gbps σπίτι του;

Ή θα μας "σπάσουν" σε τέσσερεις 2,5άρες (10gbps /4) και θα φαίνεται στα χαρτιά μόνο ότι έχουμε 3gbps;

Γιατί κάτι μου λέει το τελευταίο θα συμβεί μιας και GPON (που αν δεν κάνω λάθος ειναι το στάνταρ που χρησιμοποιεί ο οτε στις οπτικές) πάει μέχρι 2,5 down και 1,25 up. 

Αλλά μακάρι να μην είναι έτσι πάντως θα έχει πλάκα να ξαναρχίσουμε τα "έως" ακόμη και στις οπτικές :P 

Δεν υπάρχουν περισσευούμενα Gbps κλπ. Δεν είναι μισθωμένη να έχεις εγγυημένο bandwidth. Ο ΟΤΕ θα κουμπώσει πες 32 άτομα με 3Gbps συνδέσεις πάνω σε ένα port 10G down / 10G up και ό,τι πιάσει ο καθένας.

Ήδη γίνεται αυτό στο GPON. 32 (ή ακόμα και 64) άτομα μοιράζονται το 2.5 Gbps down.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1

• Super Moderators
13 minutes ago, Dr_Pepper said:

Όχι δεν εννοώ το τελικό εξοπλισμό στον χρήστη 

Εννοώ απο πλευράς ΟΤΕ εγώ αν πες είμαι ο τυχερός και έχει 3gbps σπίτι μου, στο κέντρο του οτε αυτή η 3gbs σε τι θα κουμπώσει; 

Πχ σε SFP+ 10; άρα; άρα απο εκει δίνει σε εμένα και άλλους τρείς ; (3*3 = 9 ) το περισσευούμενο gbps Θα πάει σε πελάτη που θέλει 1gbps?

με άλλα λόγια αν είμαστε 4 σπίτια και κανένας δεν έκανε αίτηση αλλά φαίνεται και στα 4 σπίτια (πχ απο το site του οτε) ότι μπορούμε να βάλουμε 3 gbps 

Αν βάλουν οι πρώτοι 3 μετά το site στον 4ο θα αλλάξει και θα του πεί ότι μπαίνει μόνο 1gbps σπίτι του;

Ή θα μας "σπάσουν" σε τέσσερεις 2,5άρες (10gbps /4) και θα φαίνεται στα χαρτιά μόνο ότι έχουμε 3gbps;

Γιατί κάτι μου λέει το τελευταίο θα συμβεί μιας και GPON (που αν δεν κάνω λάθος ειναι το στάνταρ που χρησιμοποιεί ο οτε στις οπτικές) πάει μέχρι 2,5 down και 1,25 up. 

Αλλά μακάρι να μην είναι έτσι πάντως θα έχει πλάκα να ξαναρχίσουμε τα "έως" ακόμη και στις οπτικές :P 

H 3Gbps θα παίζει σε XGS-PON OLT που υποστηρίζει 10Gbps down/10Gbps up.

Δεν υπάρχει άρνηση από πλευράς παρόχου σε περίπτωση που έχουν βάλει κι άλλοι στη γειτονιά, 

Εξάλλου οι PON (Passive) υλοποιήσεις splittάρουν την ίνα, Οπότε μπορεί πχ μια πολυκατοικία ανάλογα τα διαμερίσματα να έχει μία ίνα η οποία τρώει split σε 32 διαμερίσματα τα οποία μοιράζονται 2.5Gbps down (GPON) ή 10Gbps down (XGS-PON).

Στη περίπτωση που συνεννοηθούν και κατεβάσουν ταυτόχρονα, τη μπουκώνουν, αλλά "κατά λάθος" δεν συμβαίνει εύκολα. 

Όλο το οικιακό FTTH στον πλανήτη έτσι υλοποιείται...

Για παράδειγμα στο adslgr υπάρχει χρήστης που έχει βάλει στο γραφείο 3x 1GBps, τα οποία έχει κάνει load-balance, με αποτέλεσμα όταν κάνει πχ speedtest να μπουκώνει μόνος του τις γραμμές του μιας και αντί για 3Gbps πιάνει 2.2Gbps λόγω του περιορισμού του GPON στα 2.5Gbps.

Παρομοίως τώρα που θα πάει 3x500Mbps upload, αντί για 1.5Gbps θα πιάνει 1.1 περίπου, γιατί το GPON έχει όριο 1.25Gbps.

Σκοπεύει να τις κάνει 3x3Gbps, εκεί θα πιάνει 8.4Gbps αντί για 9, γιατί τα 10Gbps του XGS-PON εξαίτιας των overheads, δεν δίνουν πάνω από 8.4-8.5Gbps

Φαίνεται ήδη από το πιλοτικό των 10Gbps που πιάνει τόσο, "χασούρα" πάνω από 1.5Gbps.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...