Προς το περιεχόμενο

Από τις 8 Δεκεμβρίου οι πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες upload στις FTTH συνδέσεις των Cosmote, Nova και Vodafone

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

26 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Με 0.32 πρέπει να κατέβαζα όταν είχα την 2αρα από hol. Ίσως σε εσένα παίζουν αλλά θέματα τεχνικής φύσεως. Και φαντάσου ότι η δική μου εσωτερική τηλεφωνική γραμμή  μέχρι το κουτί του ΟΤΕ έξω δεν πρέπει να έχει αλλάξει ποτέ από τότε που ήρθε το τηλέφωνο στην Αθήνα. 

όχι οκ είπαμε.. ήταν καλές εποχές τότε αλλά δεν κατέβαζες 0,32(αν εννοείς Μbps)  κατέβαζες 220 με 240+ KBps (ονομαστικά 256) ήταν καλές εποχές τότε που το "εως" είχε μια αλήθεια ναι μεν δεν κατέβαζες πάντα καρφωτά αλλά συχνά πυκνά έπιανες εκεί κοντά στην ονομαστική

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

25 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

όχι οκ είπαμε.. ήταν καλές εποχές τότε αλλά δεν κατέβαζες 0,32(αν εννοείς Μbps)  κατέβαζες 220 με 240+ KBps (ονομαστικά 256) ήταν καλές εποχές τότε που το "εως" είχε μια αλήθεια ναι μεν δεν κατέβαζες πάντα καρφωτά αλλά συχνά πυκνά έπιανες εκεί κοντά στην ονομαστική

Να σου πω την αλήθεια ίσως να ήταν όσο λες η τιμή κατεβάσματος, δεν θυμάμαι 100%, σίγουρα πάνω από 200 KB/s. Κρατούσα το φοιτητικό πακέτο από το 2006 μέχρι που έκλεισε η hol και έγινε voda, με πήραν τηλ. τοτε μου λένε καταργείται το πακέτο σας και πάνε εκεί να ψάξεις, εγώ πήγα σε cosmote βέβαια 24αρι μετά. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1

Δυστυχως, δεν ειναι του σπιτιου το θεμα, καθως το 0,45 που ανεφερα το ειχα πριν μου "αναβαθμισουν" την γραμμη απο 4αρα σε 24αρα....!!  δλδ με την 4αρα ειχα την καλυτερη ταχυτητα...!  μολις εγινε η "αναβαθμιση, ενω ελεγα ολο και κατι θα κερδισω......., αντιθετως......, εχασα το 0,05 και πηγε στο 0,40...! και μιλαω την επομενη μερα....!!!!!! Αρα... δεν ειναι θεμα σπιτιου, αλλα δικτυου.....!

18 ώρες πριν, Thresh είπε

H 3Gbps θα παίζει σε XGS-PON OLT που υποστηρίζει 10Gbps down/10Gbps up.

Δεν υπάρχει άρνηση από πλευράς παρόχου σε περίπτωση που έχουν βάλει κι άλλοι στη γειτονιά, 

Εξάλλου οι PON (Passive) υλοποιήσεις splittάρουν την ίνα, Οπότε μπορεί πχ μια πολυκατοικία ανάλογα τα διαμερίσματα να έχει μία ίνα η οποία τρώει split σε 32 διαμερίσματα τα οποία μοιράζονται 2.5Gbps down (GPON) ή 10Gbps down (XGS-PON).

Στη περίπτωση που συνεννοηθούν και κατεβάσουν ταυτόχρονα, τη μπουκώνουν, αλλά "κατά λάθος" δεν συμβαίνει εύκολα. 

Όλο το οικιακό FTTH στον πλανήτη έτσι υλοποιείται...

Για παράδειγμα στο adslgr υπάρχει χρήστης που έχει βάλει στο γραφείο 3x 1GBps, τα οποία έχει κάνει load-balance, με αποτέλεσμα όταν κάνει πχ speedtest να μπουκώνει μόνος του τις γραμμές του μιας και αντί για 3Gbps πιάνει 2.2Gbps λόγω του περιορισμού του GPON στα 2.5Gbps.

Παρομοίως τώρα που θα πάει 3x500Mbps upload, αντί για 1.5Gbps θα πιάνει 1.1 περίπου, γιατί το GPON έχει όριο 1.25Gbps.

Σκοπεύει να τις κάνει 3x3Gbps, εκεί θα πιάνει 8.4Gbps αντί για 9, γιατί τα 10Gbps του XGS-PON εξαίτιας των overheads, δεν δίνουν πάνω από 8.4-8.5Gbps

Φαίνεται ήδη από το πιλοτικό των 10Gbps που πιάνει τόσο, "χασούρα" πάνω από 1.5Gbps.

Στην Ελλαδα συνηθως εχουμε ενα σπλιτ 1/8 στην καμπινα και 1/8 παλι μεσα στο BEΡ για να δωσει σε 8 πελατες. Οποτε σε πληρη αναπτυξη θα ειναι 64 πελατες στην ινα πανω στον ιδιο OLT.
Απο αυτα που γραφεις δεν καταλαβα το εξης, ολων τα ΟΝΤ συγχρονιζουν 2,5/1,25 και με cap τους κοβουν αναλογα το εμπορικο πακετο του καθενος.
Εαν πουμε οτι και οι 64 βαλουν 1000 (οκ αδυνατον να βρεθουν 8 πολυκατοικιες με 8 διαμερισματα και να θελουν ολοι ινα) τοτε η πραγματικη ταχυτητα ΟΛΩΝ αυτων ειναι 2,5;
Δηλαδη μιλαμε για ratio 25/1;
Στο VDLS θυμαμαι για 20/1

• Super Moderators
2 hours ago, safridia said:

Εαν πουμε οτι και οι 64 βαλουν 1000 (οκ αδυνατον να βρεθουν 8 πολυκατοικιες με 8 διαμερισματα και να θελουν ολοι ινα) τοτε η πραγματικη ταχυτητα ΟΛΩΝ αυτων ειναι 2,5;
Δηλαδη μιλαμε για ratio 25/1;
Στο VDLS θυμαμαι για 20/1

Η πραγματική ταχύτητα είναι αυτό που βλέπεις την στιγμή που το ζητάς.

Όπως υποθέτω ότι ξέρεις κι εσύ, από την στιγμή που δεν πληρώνουμε μισθωμένο δεν έχουμε "καβατζωμένο" bandwidth βρέξει χιονίσει...

Να υπενθυμίσω ότι πέρα από το splitting ratio, έχουμε και contention ratio μετά. Πχ κάπου έχει πάρει το μάτι μου ότι η Cosmote είναι με 1:40 κι οι άλλοι 2 λίγο χειρότερα...

9 hours ago, link_z said:

Η πλέμπα στο 10/1

Πλέμπα στο Χολαργό που είναι από τις πρώτες περιοχές με FTTH και VDSL παλιότερα?

Αν ειναι προηγουμενος τοπος διαμονής, my bad...

24 λεπτά πριν, Thresh είπε

Η πραγματική ταχύτητα είναι αυτό που βλέπεις την στιγμή που το ζητάς.

Όπως υποθέτω ότι ξέρεις κι εσύ, από την στιγμή που δεν πληρώνουμε μισθωμένο δεν έχουμε "καβατζωμένο" bandwidth βρέξει χιονίσει...

Να υπενθυμίσω ότι πέρα από το splitting ratio, έχουμε και contention ratio μετά. Πχ κάπου έχει πάρει το μάτι μου ότι η Cosmote είναι με 1:40 κι οι άλλοι 2 λίγο χειρότερα...

Πλέμπα στο Χολαργό που είναι από τις πρώτες περιοχές με FTTH και VDSL παλιότερα?

Εννοώ ότι δεν αναβαθμίζουν το upload στις γραμμές χαμηλότερης ταχύτητας και η αναλογία down/up μένει στο 10/1.

• Super Moderators
16 minutes ago, link_z said:

Εννοώ ότι δεν αναβαθμίζουν το upload στις γραμμές χαμηλότερης ταχύτητας και η αναλογία down/up μένει στο 10/1.

Στις VDSL δυστυχώς δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και θα φέρει και προβλήματα, ασε που θέλουν να φεύγει ο κόσμος από αυτές. 

Στις FTTH προφανώς προσπαθούν να σπρώξουν προς τα πάνω σε συνδυασμό με το Giga Voucher που θα βγει επιτέλους σε 1-2 βδομάδες. 

Οι "κακές γλώσσες" λένε ότι σε κάποια φάση μελλοντικά θα εξαφανιστούν τα μικρότερα πακέτα FTTH, προφανώς όχι με τις υπάρχουσες τιμές των μεγαλύτερων.

28 λεπτά πριν, Thresh είπε

Oι "κακές γλώσσες" λένε ότι σε κάποια φάση μελλοντικά θα εξαφανιστούν τα μικρότερα πακέτα FTTH, προφανώς όχι με τις υπάρχουσες τιμές των μεγαλύτερων.

θα ζούμε εμείς οι boomers; 😀

• Super Moderators
12 minutes ago, ksessalonikios said:

θα ζούμε εμείς οι boomers; 😀

Κακά τα ψέματα, από ένα σημείο και μετά η ταχύτητα στο FTTH δεν θα παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο στην τιμολόγηση όπως παλιότερα.

Ένας πχ που επέλεγε 50 ή 100Mbps ενώ είχε τη δυνατότητα να πάει σε 300, δεν θα κάνει ξαφνικά χρήση που θα τα αξιοποιεί και θα καβατζώνει bandwidth. Surfing/Social Media, Streaming platforms, YT που  κάνει η συντριπτική πλειοψηφία είτε έχει 50/100 είτε 500/1000 τα ίδια θα είναι...

Οπότε το να τον πας "δωρεάν" σε μεγαλύτερο πακέτο έχει μηδενικό κόστος.

• Like 1

3 ώρες πριν, safridia είπε

Εαν πουμε οτι και οι 64 βαλουν 1000 (οκ αδυνατον να βρεθουν 8 πολυκατοικιες με 8 διαμερισματα και να θελουν ολοι ινα)

Με τις σημερινές τιμές στην ελλάδα σίγουρα αλλά γενικά δεν ξέρω πόσο θα ήταν αν είχαμε πχ τιμές βουλγαρίας ας πούμε (και γενικά πακέτα τριπλε play και 1 έτος συμβόλαιο κτλ κτλ )

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Όχι όλος ο Χολαργός έμενα Χολαργό όταν βάλανε την καμπίνα εγώ μέχρι το 2014 πάντως VDSL δεν είχα 

Είχα όμως (μεχρι που να κλείσει η καημένη) On telecoms 24άρα με 2mbps Up (που πάντα τους τα έπρηζα με τον συγχρονισμό :P)  και ένα τερατάκι ρουτερ intracom ελληνικό που δεν θυμάμαι το μοντέλο τώρα λολ

49 λεπτά πριν, Thresh είπε

Στις VDSL δυστυχώς δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και θα φέρει και προβλήματα, ασε που θέλουν να φεύγει ο κόσμος από αυτές

και να πάει που; 

TREpg.gif

• Super Moderators
9 minutes ago, Dr_Pepper said:

Όχι όλος ο Χολαργός έμενα Χολαργό όταν βάλανε την καμπίνα εγώ μέχρι το 2014 πάντως VDSL δεν είχα 

O δήμος της Αθήνας έριξε ένα δάκρυ. 😛

• Haha 1

57 λεπτά πριν, Thresh είπε

Στις VDSL δυστυχώς δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και θα φέρει και προβλήματα, ασε που θέλουν να φεύγει ο κόσμος από αυτές. 

Στις FTTH προφανώς προσπαθούν να σπρώξουν προς τα πάνω σε συνδυασμό με το Giga Voucher που θα βγει επιτέλους σε 1-2 βδομάδες. 

Οι "κακές γλώσσες" λένε ότι σε κάποια φάση μελλοντικά θα εξαφανιστούν τα μικρότερα πακέτα FTTH, προφανώς όχι με τις υπάρχουσες τιμές των μεγαλύτερων.

Υπάρχουν FTTH γραμμές 100/10 (αυτή έχω και εγώ) οι οποίες δεν θα αναβαθμιστούν όπως αυτές με τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Μας σπρώχνουν όλους να πάρουμε ακριβότερα πακέτα αν θέλουμε περισσότερο upload.

Τέλος πάντων αυτό θα γινόταν έτσι και αλλιώς. Μετά από μερικά χρόνια το συμμετρικό 1G θα είναι η νόρμα κατά τη γνώμη μου.

• Super Moderators
2 minutes ago, link_z said:

Υπάρχουν FTTH γραμμές 100/10 (αυτή έχω και εγώ) οι οποίες δεν θα αναβαθμιστούν όπως αυτές με τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Μας σπρώχνουν όλους να πάρουμε ακριβότερα πακέτα αν θέλουμε περισσότερο upload.

Τέλος πάντων αυτό θα γινόταν έτσι και αλλιώς. Μετά από μερικά χρόνια το συμμετρικό 1G θα είναι η νόρμα κατά τη γνώμη μου.

Η 100/10 (VDSL/FTTH) όμως δικαιούται Giga Voucher, εφόσον δεν έχεις πάρει το παλιότερο SFBB.

Προφανώς πρέπει να πέσουν αρκετά οι τιμές, αλλά κακά τα ψέματα, στα γραφήματα που έβαλε πιο πάνω ο Dr_Pepper η 100αρα βελτιώνει ελάχιστα... :(

2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Η 100/10 (VDSL/FTTH) όμως δικαιούται Giga Voucher, εφόσον δεν έχεις πάρει το παλιότερο SFBB.

Πότε ξεκίνησε αυτή η δράση φίλε μου; Αν έχεις κάποιο σύνδεσμο κοινοποίησε τον. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...