Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι για αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερους χώρους αποσκευών (με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα) το οποίο θα εκτελεί χρέη VAN πέρα απο βασικό αυτοκίνητο δηλαδή. Ο λόγος είναι οτι van θα παρω μια και καλή sprinter η αναλογου μεγεθους όταν χρειαστεί στο μέλλον όπως υπολογίζω και επειδή δεν μπορώ να έχω και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μου καί ενα μικρό van τυπου doblo αλλα και ενα μεγάλο τυπου sprinter προς το παρόν τουλάχιστον, σκέφτομαι να έχω ενα μεγάλο σχετικά αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να πάει στις μικρές δουλειές που χρειάζονται 4 ηχεία παράδειγμα και μερικά φώτα. 

Προς το παρόν με opel vectra b οι μικρές δουλειές βγαίνουν αλλα είναι τελείως οριακά και επειδή είναι sedan προφανως και δεν κάνει για αυτή τη δουλεία γιατι και τα καθίσματα να ρίξω χάνει πολύ ύψος λόγο ... sedan.

Κοιτάω λοιπόν κάτι σε opel astra sports tourer το οποίο νομίζω έχει και τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του ή dacia duster (4x4 έκδοση) εαν πάω σε SUV. 

Η αλήθεια είναι οτι προτιμώ το duster (αν και αρκετα ακριβότερο σε euro 6) όμως θα ρίχνει/τραβάει και ευκολότερα το φουσκωτό που εχω προγραμματίσει στο μέλλον και επειδή πηγαίνω και για ψάρεμα δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απο ενα 4x4, όσοι ψαρεύουν ξέρουν! Επειδή η δουλειά όμως έρχεται πρώτα, εαν η διαφορά σε χώρους είναι μεγάλη θα κάνω την θυσία και θα πάω σε caravan.

Έχετε να προτείνετε να κοιτάξω κάτι ακόμα με μεγάλους χώρους που μπορεί να μου ξεφεύγει?

Budget αναλόγως γιατι ακόμα ούτε εγώ ξέρω. Για euro 5 (βενζίνη μόνο) εαν βρώ κατι που ειναι σχετικα φθηνό θα το προτιμήσω αλλιώς θα βάλω κατι παραπάνω να παω σε euro 6 πετρέλαιο. Να σημειώσω πως η κατανάλωση δεν με ενδιαφέρει και τόσο γιατι δεν θα γράφει πολλά χιλιόμετρα γενικά, αυτό που με ενδιαφέρει είναι εαν είναι euro 5 να μην είναι πάνω απο 1.800 κυβικά για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, djnoizeteck είπε

Έχετε να προτείνετε να κοιτάξω κάτι ακόμα με μεγάλους χώρους που μπορεί να μου ξεφεύγει?

Ford Tourneo? 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ford Tourneo? 

Δεν θα ήθελα τέτοιου στύλ tourneo picasso κτλπ, θα προτιμούσα caravan γιατι μπορεί να χάνουν σε ύψος φορτώματος αλλα κερδίζουν σε μήκος που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο καθώς τα πράγματα δεν μπαίνουν το ένα επάνω στο άλλο σαν στίβα.

1 ώρα πριν, ghostaki είπε

Ωραίος, το είχα ξεχάσει αυτό και το παρατηρώ αρκετά συχνά σε taxi είναι η αλήθεια (το caravan) και απο οτι βλεπω τώρα "Στα χαρτιά" έχει παραπάνω χωρητικότητα απο το astra! 

Δημοσ.

Ανάλογα τα χρήματα και το χρόνο που έχεις να διαθέσεις, δες μήπως σε ενδιαφέρει και εισαγωγή από Γερμανία π.χ. 

Σίγουρα θα βρεις μεγαλύτερη ποικιλία σε station wagon, μιας και στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο δημοφιλή. Και μη σου πω να δεις και για το Superb που είναι ακόμα μεγαλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, ghostaki είπε

Ανάλογα τα χρήματα και το χρόνο που έχεις να διαθέσεις, δες μήπως σε ενδιαφέρει και εισαγωγή από Γερμανία π.χ. 

Σίγουρα θα βρεις μεγαλύτερη ποικιλία σε station wagon, μιας και στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο δημοφιλή. Και μη σου πω να δεις και για το Superb που είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Δεν θέλω να μπλέξω με εισαγωγής όχι!  

Τώρα είδα και το kodiaq 4x4 που δεν το ηξερα καν σαν μοντέλο και εχει τρελη χωρητικοτητα με τα καθισματα πισω διπλωμένα, 2.100 λίτρα (το astra και το duster εχουν περίπου 1.600) φαίνεται καλή περίπτωση αλλα ξεφεύγει σε τιμή, απο 17κ ξεκινάνε τα μεταχειρισμένα ... Γενικά περι τα 20κ έχει αμαξάρες

Εγώ μέχρι 10κ θα έδινα για euro 6, ίσως λίιιιγα παραπάνω μόνο εαν πρόκειται για duster 4x4 

Είδα και το fiat tipo wagon που το δίνει 1.850 λίτρα με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, δεν φαίνεται καθόλου κακό είναι η αλήθεια και παίζει στα ίδια λεφτά με το astra wagon, με περίπου 8κ έχει αρκετά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα προτείνω κάτι τελείως αντισυμβατικό. Fiat Stilo Multiwagon. Τιμή μέχρι 2000 ευρώ. Δεν θα κανεις πολλα χιλιομετρα ουτως η αλλως,οποτε το να βαλεις τα λεφτα σου σε κατι που δεν θα χρησιμοποιεις πολυ, δεν εχει νοημα(τουλαχιστον για εμενα,ο καθενας το βλεπει διαφορετικα). Με αυτο ουτε που θα σε νοιαζει αμα γρατζουνιστει,αμα σε ακουμπησουν,τι θα το φορτωνεις κτλπ.

Επεξ/σία από Byron_91
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Byron_91 είπε

Θα προτείνω κάτι τελείως αντισυμβατικό. Fiat Stilo Multiwagon. Τιμή μέχρι 2000 ευρώ. Δεν θα κανεις πολλα χιλιομετρα ουτως η αλλως,οποτε το να βαλεις τα λεφτα σου σε κατι που δεν θα χρησιμοποιεις πολυ, δεν εχει νοημα(τουλαχιστον για εμενα,ο καθενας το βλεπει διαφορετικα). Με αυτο ουτε που θα σε νοιαζει αμα γρατζουνιστει,αμα σε ακουμπησουν,τι θα το φορτωνεις κτλπ.

Κοίταξε κάποια στιγμή θα άλλαζα και το vectra έτσι κι αλλιώς οπότε κάτι τόσο παλιό δεν θα κοιτούσα. 

Το tipo μου άρεσε πολύ και διαβάζω τώρα οτι στην κατηγορία του έχει την μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλα αυτά που δίνουν με τα 8κ είναι με τα 95hp και αυτή η μαούνα 1.500 κιλών δεν θα κουνιέται... 12κ ξεκινάνε τα 1.600άρια με 120hp (που πάλι δεν θα κουνιέται αλλα οκ 😂) ξεφεύγει λίγο και αυτό εκτός αν κανω συμβιβασμό με το 95hp μοτέρ

Επεξ/σία από djnoizeteck
Δημοσ.

caravan! ποσα χρονια εχω να ακουσω αυτην την λεξη! station wagon τα λεμε στην ευρωπη. απο εκει και περα καθε εταιρεια τα ονομαζει και διαφορετικα αλλα ο γενικος ορος ειναι station wagon. η vw τα λεει variant, η opel sports tourer κλπ. γεγονος ειναι οτι σε αυτην την κατηγορια δεν υπαρχουν πολλα στην ελλαδα. και εγω που ειμαι λατρης τους εφερα απο γερμανια. στην ελλαδα θα βρεις fiat η skoda σε προσιτο αυτοκινητο σε αυτην την κατηγορια. 

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, tutuyo είπε

station wagon διαβαζω, θα ανοιξεις γραφειο κηδειων?

εσυ τι λες? ειναι για γραφειο κηδειων αυτο? μαλλον εχεις μεινει 80 χρονια πισω...

Volkswagen-Golf-VIII-Variant.jpg

Δημοσ.
2 hours ago, xsterg said:

εσυ τι λες? ειναι για γραφειο κηδειων αυτο? μαλλον εχεις μεινει 80 χρονια πισω...

Volkswagen-Golf-VIII-Variant.jpg

Φοβερό!

Άνετα 2 κασες!

• Haha 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, djnoizeteck είπε

Δεν θα ήθελα τέτοιου στύλ tourneo picasso κτλπ, θα προτιμούσα caravan γιατι μπορεί να χάνουν σε ύψος φορτώματος αλλα κερδίζουν σε μήκος που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο καθώς τα πράγματα δεν μπαίνουν το ένα επάνω στο άλλο σαν στίβα.

Κοίτα και το Renault Megane, έχει 580 λίτρα χώρο αποσκευών και φτάνει στα 1600 με ριγμένα τα καθίσματα. Παίζει σε καλές τιμές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tutuyo είπε

Φοβερό!

Άνετα 2 κασες!

🤣🤣 Δεν μπορώ, κλαίω! 

Κοίτα η αλήθεια είναι οτι είμαι 100% μαζί σου σε αυτό το θέμα, δεν μου αρέσουν καθόλου κι εμένα αλλα ...  η δουλειά βλέπεις. 

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Κοίτα και το Renault Megane, έχει 580 λίτρα χώρο αποσκευών και φτάνει στα 1600 με ριγμένα τα καθίσματα. Παίζει σε καλές τιμές. 

Το έχω δεί και αυτό αλλα μου αρέσει το astra περισσότερο σε αυτά τα χρήματα και έχει και 100 κιλά μεγαλύτερη δυνατότητα έλξης (1.500kg) 

Βασικά το fiat tipo μου αρέσει περισσότερο αλλα για να το παρεις με μοτερ της προκοπης φτάνει στα λεφτά του duster... Πρέπει να αποφασίσω εαν αξίζει να θυσιάσω 350 λίτρα χώρο που θα κέρδιζα με το tipo για να κάνω και το χόμπι μου ταυτόχρονα αλλα δεν την λες και μικρή την διαφορά, είναι παραπάνω απο μισό πορτ μπαγκαζ ενος μεγάλου αυτοκινήτου τώρα που το σκέφτομαι...

Επεξ/σία από djnoizeteck
  • Like 1
Δημοσ.

εαν η καθημερινοτητα θελει μεγαλους χωρους τοτε θα διαλεξεις αυτο με το μεγαλυτερο πορτμπαγκαζ. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...