zoranb Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Mετά από ένα πλύσιμο ρούχων σε πλυντήριο 3kg η κατανάλωση ήταν 0.5kWh... πολύ ή λίγο; Eσείς πόσο;
mariosnik_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Δεν έχει σημασία πόσα κιλά είναι το πλυντήριο. Αλλά πόσα κιλά είναι τα ρούχα που έβαλες, τι θερμοκρασία όρισες και πόση η διάρκεια του προγράμματος. Κάπου έχω κρατήσει κάποια στατιστικά για το δικό μου whirlpool τριετίας. Αν τα βρω αναλυτικά θα τα γράψω εδώ. Χονδρικά ήταν κάπου 0.4kwh για πρόγραμμα 1 ώρα στους 40 και 1kwh για πρόγραμμα 2.5 ωρών στους 60. Τα σύγχρονα πλυντήρια ζυγίζουν μόνα τους τα ρούχα και με βάση το βάρος καθορίζουν πόσο νερό θα βάλουν. Με βάση την ποσότητα του νερού κρίνεται και η διαρκεία που θα καίει η αντίσταση μέχρι να φτάσει την θερμοκρασία που έβαλες. Οπότε αν εγώ στο 9 κιλών πλυντήριο που έχω βάλω 3 πλυσίματα στο ίδιο πρόγραμμα με βάρος τοίχων 3 κιλά, 5 κιλά και 9 κιλα, θα έχει άλλη κατανάλωση ενέργειας. Edit: 0.2kwh για 1 ώρα πρόγραμμα μικτών στους 40 βαθμούς. 1kwh για 2 ώρες και 35 λεπτά πρόγραμμα λευκών στους 60 βαθμούς. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από mariosnik_ 2
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Όσο και να καίει θα αλλάξει κάτι? Αν είναι πολύ θα σταματήσεις το πλυντήριο και θα τα πλένεις στην σκάφη? Πλένε εσύ και άσε να καίει όσο καίει 1
zoranb Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Ε νταξ, κόψε kWh από δω κόψε από κεί, ε καλό κάνει. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 1 λεπτό πριν, zoranb είπε Ε νταξ, κόψε kWh από δω κόψε από κεί, ε καλό κάνει. Γέμιζε το με πιο πολλά ρούχα ώστε να πέσει το κόστος ανα ρούχο. 1
mariosnik_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Με την χρήση πλυντηρίου εξοικονομείς πολύ περισσότερο νερό σε σχέση με πλύσιμο στο χέρι, οπότε, κέρδος έχεις με το πλυντήριο. Εκτός αν είσαι από αυτούς που βάζει πλυντήριο μόνο για ένα ρούχο. Άμα θες εξοικονόμηση ενέργειας, βρίσκεις ένα καλό σαπούνι με απολυμαντικο και το βάζεις σε χαμηλές θερμοκρασίες όχι 50 και 60. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από mariosnik_
coolnetgr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Κάνω χρήση των 2 αυτών προγραμμάτων συνήθως και έχουν διάρκεια 1:30 περίπου. Ενεργοποιημένη η λειτουργία "φροντίδα ρούχων από ζαρώματα". Το πλυντήριο είναι 9KG αλλά δεν το γεμίζω πάνω από την μέση. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου από coolnetgr
xsterg Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου εγω τα πλυντηρια μου εδω και 30 χρονια ειναι με διπλη παροχη νερου, ζεστο-κρυο. ετσι εχω εξοικονομηση γιατι τα εχω συνδεσει με τον ηλιακο. μαλιστα σε ανακαινιση μπανιου στο πατρικο μου περασα μαζι με την παροχη του κρυου και παροχη ζεστου για να μην εχω εξτρα σωληνωσεις παροτι ειναι πολυ κοντα στον νιπτηρα και δεν φαινονταν. απορω γιατι οι εταιρειες που εχουν φαγωθει με την οικολογια και την οικονομια δεν εχουν εντοπισει αυτο το τεραστιο κενο και δεν προωθουν τουλαχιστον στις μεσογειακες χωρες πλυντηρα με διπλη παροχη. ειναι πιο ακριβα ναι, αλλα ειναι πιο οικονομικα και πιο γρηγορα αφου δεν χρειαζεται να ζεστανουν το νερο η εαν το ζεσταινουν αυτο παιρνει σιγουρα λιγοτερο χρονο.
dimviii Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 11 λεπτά πριν, xsterg είπε εγω τα πλυντηρια μου εδω και 30 χρονια ειναι με διπλη παροχη νερου, ζεστο-κρυο. ετσι εχω εξοικονομηση γιατι τα εχω συνδεσει με τον ηλιακο. μαλιστα σε ανακαινιση μπανιου στο πατρικο μου περασα μαζι με την παροχη του κρυου και παροχη ζεστου για να μην εχω εξτρα σωληνωσεις παροτι ειναι πολυ κοντα στον νιπτηρα και δεν φαινονταν. απορω γιατι οι εταιρειες που εχουν φαγωθει με την οικολογια και την οικονομια δεν εχουν εντοπισει αυτο το τεραστιο κενο και δεν προωθουν τουλαχιστον στις μεσογειακες χωρες πλυντηρα με διπλη παροχη. ειναι πιο ακριβα ναι, αλλα ειναι πιο οικονομικα και πιο γρηγορα αφου δεν χρειαζεται να ζεστανουν το νερο η εαν το ζεσταινουν αυτο παιρνει σιγουρα λιγοτερο χρονο. και οταν το νερο ειναι 70-80-90 βαθμους πως το ρυθμιζεις ?
alefther Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 52 λεπτά πριν, dimviii είπε και οταν το νερο ειναι 70-80-90 βαθμους πως το ρυθμιζεις ? το πληντυριο ρουυχων το ρυθμιζει. γιαυτο πρεπει να ειναι πληντυριο διπλης παροχης (πλεον ειναι σχετικα σπανια στην αγορα) στο πιατων στελνεις ζεστο κανονικα, δεν εχουν θεμα 2
xsterg Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, alefther είπε το πληντυριο ρουυχων το ρυθμιζει. γιαυτο πρεπει να ειναι πληντυριο διπλης παροχης (πλεον ειναι σχετικα σπανια στην αγορα) στο πιατων στελνεις ζεστο κανονικα, δεν εχουν θεμα γεια σου μαγκα alefther. ετσι ειναι οπως τα λες. μερικοι νομιζουν οτι με το που θα ανοιξει η πλυση στιγμιαια θα ερθουν 90 βαθμοι. μεχρι να κατεβει το ζεστο απο τις σωληνωσεις, μεχρι να γεμισει ο καδος οσο και να εχει μεσα στον καδο θα ειναι λιγοτερο. μετα θα κανει μιξη μονο του. τον χειμωνα δεν ειναι προβλημα. το καλοκαιρι με τις θερμοκρασιες που βαραει ο ηλιακος ειναι θεμα, αλλα και παλι κανει αυτοματα μιξη μονο του.
atypicalcoder Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 0,15ε χοντρικά για κάθε πλύσιμο. Έστω ότι βάζουμε κάθε μέρα. 30x0.15=4.5ε. Πες 6-7 γιατί μπορεί να βάζουμε και παραπάνω ή κοστοβόρα προγράμματα. Γιατί το κάνουμε θέμα για 5 ευρώ???
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 15 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε 0,15ε χοντρικά για κάθε πλύσιμο. Έστω ότι βάζουμε κάθε μέρα. 30x0.15=4.5ε. Πες 6-7 γιατί μπορεί να βάζουμε και παραπάνω ή κοστοβόρα προγράμματα. Γιατί το κάνουμε θέμα για 5 ευρώ??? Zoranb αφού!!! 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Εμένα ανα μεσαία πλύση καίει περίπου 25-30 γιεν. Όταν πληρώσω το λογαριασμό σε δολάρια Νέας Ζηλανδίας θα σας πω το νέο κόστος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα