Προς το περιεχόμενο

Καταγγελία κατά Κωτσόβολου: Ζημιά σε ολοκαίνουργια τηλεόραση και παραβίαση καταναλωτικών δικαιωμάτων

divxmania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

32 λεπτά πριν, Raylan είπε

Μόνο που μπήκαν στην διαδικασία να απαντήσουν ότι θα κάνουν αντικατάσταση στο πάνελ (κάτω από αυτές τις συνθήκες) σε μια τηλεόραση 3.000€ (που την αγόρασα και από αλλού) θα έλεγα ευχαριστώ θεέ μου και θα έκανα και τον σταυρό μου.

Δεν κάνεις τον σταυρό σου για κάτι που είναι δικαίωμά σου.
Αλλά εδώ δεν υπάρχει κοινή λογική.
Προτάθηκε πλήρης αποκατάσταση της ζημιάς αλλά ο TS έχει παράλογες απαιτήσεις.
Όταν μάλιστα δεν μπορεί να αποδείξει αναμφισβήτητα ότι η ζημιά οφείλεται στον τεχνικό -
δηλ. το κύριο επιχείρημα για μια νομική διένεξη.
Το ότι του υποσχέθηκαν κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να το τηρήσουν αν από λάθος ξεπερνά κατάφορα το μέτρο της λογικής. Αν π.χ. του έλεγαν ότι θα του χαρίσουν αλλη μια ίδια tv θα το πίστευε και θα την απαιτούσε; 
Τι συζητάμε λοιπόν;
Έπρεπε να δεχτεί την αλλαγή του πάνελ με ότι διαδικασία αρμόζει - και τέλος. 
Τα υπόλοιπα υποδηλώνουν δόλο για την οικονομική εκμετάλλευση του συμβάντος εκ μέρους του, και ως εκ τούτου καλά κάνει το κατάστημα και δεν ενδίδει.

Μπορεί να πας σε μια δίκη π.χ. για σωματική βλάβη επειδή κάποιος ξέρω 'γω σε έσπρωξε και να ζητάς 50.000€.
Το δικαστήριο δεν θα σου τα δώσει διότι το ποσό είναι υπερβολικό ως προς τη ζημιά που έπαθες.
Θα σου επιδικάσει πολύ λιγότερα. Το ίδιο είναι κι εδώ.
Έχεις δικαιώματα αλλά όχι να κάνεις κατάχρησή τους.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 480
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 minutes ago, Rebelos2018 said:

Εγώ δεν θα περηφανευόμουν πάντως αν ήμουν η αιτία να απολυθεί ένας εργαζόμενος, για να πάρω ένα λάπτοπ 4 μέρες νωρίτερα. 

Αλλά αυτός είμαι εγώ. 

Ενας διευθυντης απολυθηκε που δεν σεβαστηκε την θεση του και το επαιξε εξουσια.
Εσυ μπορει να εβγαζεις και καποιο μερος της ενδυσης σου
Αλλα αυτος δεν ειμαι εγω.

επισης τι σοι απαντηση μπορει να περιμενει καποιος, απο εναν που πρωτα πληρωνει και μετα ρωταει να μαθει αν ειναι μαιμου αυτο που πληρωσε.

• Like 1
  • Thanks 1

Η εγκατασταση του κλιματιστικου απο Κωτσο ειναι για τα πανηγυρια. Μου ανεβασαν την πιεση και ηρθαν χωρις αυτα που εγραφε η συμβαση. Λαθος μετρα χαλκοσωληνα(καναν οικονομια στον χαλκοσωλήνα!!!) χωρις αντλια κενου ενω το εγραφε ξεκαθαρα. ασχημος τροπος. Μετα απο φασαρια, καναν καποια απο αυτα. Ετοιμος ημουν να τους διωξω. (Επαρχια εδω, Αττικη ισως ειναι λιγο καλυτερα)

Και να φανταστειτε οτι ημουν προετοιμασμενος. Φανταστείτε τι κανουν στους ασχετους! Τους διαλυουν τα κλιματιστικα στην κυριολεξια.
Οποτε μην βαζετε εγκατασταση σε τιποτα και ακομα και δωρο να ειναι χαρίστε το πισω. Φτηνοεργατες της πλακας ερχονται.

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 2

1 λεπτό πριν, tzotzo είπε

Ενας διευθυντης απολυθηκε που δεν σεβαστηκε την θεση του και το επαιξε εξουσια.
Εσυ μπορει να εβγαζεις και καποιο μερος της ενδυσης σου
Αλλα αυτος δεν ειμαι εγω.

επισης τι σοι απαντηση μπορει να περιμενει καποιος, απο εναν που πρωτα πληρωνει και μετα ρωταει να μαθει αν ειναι μαιμου αυτο που πληρωσε.

Εγώ πάντως δεν έπαιξα σημαίνοντα ρόλο στο να απολυθεί κάποιος δύσμοιρος Κινέζος. Αν έκανα μαλακία, θα το επωμιστώ ο ίδιος. 

• Like 2

19 λεπτά πριν, divxmania είπε

Τι σημασία έχει απο που την αγόρασα? Θα μπορούσα να την έχω φέρει απο την Ιαπωνία. Η υπηρεσία εγκατάστασης αγοράστηκε απο την Κωτσόβολος. Επειδή το βλέπω απο μερικους να παίζει αρκετά σαν επιχειρημα, ακριβώς επειδή δεν ηταν κάν αγορασμένη απο τον Κωτσόβολο θα έπρεπε να προσέξουν ακόμη περισσότερο σε μια τέτοια εγκατάσταση. Το αντιτιμο που πληρώνεις προβλέπει επαγγελματισμό αλλα και ευθύνη σε περίπτωση ζημίας

Ωραία κάτσε μείνε με την γρατζουνισμενη τηλεόραση, κάνε μήνυση και αγωγή και περίμενε σε κάνα δυο χρόνια αν θα δικαιωθείς. 

• Like 2
  • Thanks 1

• Moderators
1 hour ago, tzotzo said:

Προσδιόρισε μου πότε ακριβώς ΕΣΥ προσωπικά διεκδικείς το δικαίωμα σου ως καταναλωτής.
Προφανώς για ΜΙΑ γρατζουνιά δεν το διεκδικείς. Στις πόσες γρατζουνιές ξεκινάς;

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο νήμα, κάνουμε κύκλους πλέον. Είπα την γνώμη μου: το κατάστημα πρότεινε αντικατάσταση του πάνελ για να αποκαταστήσει την ζημιά που προξένησε ο συνεργάτης του, είναι αυτό που συμφέρει τον OP και δεν χωράει περισσότερη ανάλυση.

Αν ο OP αισθάνεται ριγμένος με αυτό το deal και θεωρεί ότι οφείλουν να του καταθέσουν τρία χιλιάρικα στο λογαριασμό του επειδή έτσι του είπε ένας άσχετος υπάλληλος, μπορεί να ξεκινήσει με τον ΣτΚ και αν δεν τον δικαιώσει (που δεν θα τον δικαιώσει, γιατί το κατάστημα θα υποστηρίξει ότι προτίθεται να επιδιορθώσει την ζημιά) να κινηθεί δικαστικώς.

Αν κινηθεί δικαστικώς πάντως και του αποφέρει καρπούς ας μας ενημερώσει, γιατί τότε θα χρησιμοποιήσω κι εγώ την υπηρεσία του Κώτσου για να μου βάλουν την τηλεόραση στον τοίχο και με συνοπτικές διαδικασίες θα αντικαταστήσω την δύο ετών τηλεόρασή μου χωρίς έξτρα χρέωση με τον ίδιο τρόπο.

• Like 6

2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

δυσμοιρος διευθυντης.
Συνεχισε το κανεις καλυτερο.

Προσπαθώ, αλλά δεν μπορώ. 

Το ανέβασες σε δυσθεώρητο ύψος. 

20 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Αλλά εδώ δεν υπάρχει κοινή λογική.

κοινη λογικη δεν υφισταται οταν υπάρχουν συμβολαια και όροι.

21 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Όταν μάλιστα δεν μπορεί να αποδείξει αναμφισβήτητα ότι η ζημιά οφείλεται στον τεχνικό -
δηλ. το κύριο επιχείρημα για μια νομική διένεξη.

Νομικά ειναι υποχρεωμενος ο τεχνικος να αποδειξει οτι δεν εκανε ζημια. Αναφερθηκε παραπανω

22 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Το ότι του υποσχέθηκαν κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να το τηρήσουν αν από λάθος ξεπερνά κατάφορα το μέτρο της λογικής.

Ποιος ορίζει το μέτρο της λογικής, η αξία της τηλεορασης;

27 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Αν π.χ. του έλεγαν ότι θα του χαρίσουν αλλη μια ίδια tv θα το πίστευε και θα την απαιτούσε; 

αν προεβλεπε ο νομος ή το συμβολαιο αυτο ναι. 

Δεν ζηταει κατι παραπανω απ οτι συμφωνησε ουτε κατι αλλο.

28 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Τα υπόλοιπα υποδηλώνουν δόλο για την οικονομική εκμετάλλευση του συμβάντος εκ μέρους του, και ως εκ τούτου καλά κάνει το κατάστημα και δεν ενδίδει.

για εξηγησε το λιγο αυτο. ζητησε ο ανθρωπος καπου να κρατησει την τηλεοραση;

• Like 1
  • Haha 1

Η τηλεόραση είναι 3 ημερών και μεγάλης αξίας. Αντικατάσταση με νέα και ας πάρει ο Κωτσόβολος την γρατζουνισμενη, κατόπιν να κάνει αντικατάσταση του πάνελ, και ας την πουλήσει 3000€ (αυτό δηλαδή που θέλετε να υποστεί ο op). 

• Like 1

10 minutes ago, Rebelos2018 said:

Προσπαθώ, αλλά δεν μπορώ. 

Το ανέβασες σε δυσθεώρητο ύψος. 

παμε παρακατω ρεμπελε πες ενα ον τοπικ.
δικαιουται αντικατασταση, αποζημιωση; τι; για παρε θεση

• Haha 1

16 minutes ago, Vault13 said:

Η εγκατασταση του κλιματιστικου απο Κωτσο ειναι για τα πανηγυρια. Μου ανεβασαν την πιεση και ηρθαν χωρις αυτα που εγραφε η συμβαση. Λαθος μετρα χαλκοσωληνα(καναν οικονομια στον χαλκοσωλήνα!!!) χωρις αντλια κενου ενω το εγραφε ξεκαθαρα. ασχημος τροπος. Μετα απο φασαρια, καναν καποια απο αυτα. Ετοιμος ημουν να τους διωξω. (Επαρχια εδω, Αττικη ισως ειναι λιγο καλυτερα)

Και να φανταστειτε οτι ημουν προετοιμασμενος. Φανταστείτε τι κανουν στους ασχετους! Τους διαλυουν τα κλιματιστικα στην κυριολεξια.
Οποτε μην βαζετε εγκατασταση σε τιποτα και ακομα και δωρο να ειναι χαρίστε το πισω. Φτηνοεργατες της πλακας ερχονται.

Μα ρε συ αντικειμενικά να το δεις όταν η αλυσίδα δίνει την εγκατάσταση δωρεάν σε ένα προϊόν που έχει ήδη ανταγωνιστική τιμή με χαμηλό περιθώριο κέρδους, τι περιθώριο της μένει να δώσει σαν αμοιβή στον ψυκτικό χωρίς να μπει μέσα. Ψίχουλα και αυτά με τιμολόγια κλπ στα οποία οι τεχνικοί έχουν αλλεργία.

Οι ψυκτικοί,που είναι ανάρπαστοι, πάνε ιδιωτικά και τσεπωνουν μαύρα 100αρικα και βάλε για πλάκα με τη κάθε εγκατάσταση. 

Ποιος σοβαρός ψυκτικός θα τρέχει για τον Κωτσο; Μόνο όσοι βαρανε μύγες (γιατί άραγε;) και όσοι κάνουν αρπαχτες. 

Σε καμία περίπτωση δεν τους καλοπληρωμουν όπως ανέφερε κάποιος πιο πριν. Απλά δε βγαίνουν τα νούμερα για να τους πληρώσουν καλά.

• Like 3

13 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο νήμα, κάνουμε κύκλους πλέον. Είπα την γνώμη μου: το κατάστημα πρότεινε αντικατάσταση του πάνελ για να αποκαταστήσει την ζημιά που προξένησε ο συνεργάτης του, είναι αυτό που συμφέρει τον OP και δεν χωράει περισσότερη ανάλυση.

Αν ο OP αισθάνεται ριγμένος με αυτό το deal και θεωρεί ότι οφείλουν να του καταθέσουν τρία χιλιάρικα στο λογαριασμό του επειδή έτσι του είπε ένας άσχετος υπάλληλος, μπορεί να ξεκινήσει με τον ΣτΚ και αν δεν τον δικαιώσει (που δεν θα τον δικαιώσει, γιατί το κατάστημα θα υποστηρίξει ότι προτίθεται να επιδιορθώσει την ζημιά) να κινηθεί δικαστικώς.

Αν κινηθεί δικαστικώς πάντως και του αποφέρει καρπούς ας μας ενημερώσει, γιατί τότε θα χρησιμοποιήσω κι εγώ την υπηρεσία του Κώτσου για να μου βάλουν την τηλεόραση στον τοίχο και με συνοπτικές διαδικασίες θα αντικαταστήσω την δύο ετών τηλεόρασή μου χωρίς έξτρα χρέωση με τον ίδιο τρόπο.

Λυπάμαι που στο λέω όμως εάν δικαιωθεί ο νηματοθετης τότε ο Κωτσόβολος θα βάλει επαγγελματίες για να κάνουν την εγκατάσταση, έτσι ώστε να αποφύγει ξανά την αποζημίωση, οπότε δυστυχώς δεν θα καταφέρεις να αντικαταστήσεις τις τηλεοράσεις σου. Θα κερδίσει όμως ο καταναλωτής σωστή υπηρεσία χωρίς παρατράγουδα. Μαγεία ε; Δικαιώματα του καταναλωτή λέγονται.

• Like 1

6 λεπτά πριν, tzotzo είπε

παμε παρακατω ρεμπελε πες ενα ον τοπικ.
δικαιουται αντικατασταση, αποζημιωση; τι; για παρε θεση

Τζοτζε, αυτά είναι δύσκολα για μένα, τα αφήνω σε σένα που φαίνεται ότι είσαι γνώστης. Αν και κατάλαβα, πως τουλάχιστον δύο θα πρέπει να απολυθούν. 

Οπότε  αποφάσισα να απέχω. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 1

3 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Μα ρε συ αντικειμενικά να το δεις όταν η αλυσίδα δίνει την εγκατάσταση δωρεάν σε ένα προϊόν που έχει ήδη ανταγωνιστική τιμή με χαμηλό περιθώριο κέρδους, τι περιθώριο της μένει να δώσει σαν αμοιβή στον ψυκτικό χωρίς να μπει μέσα. Ψίχουλα και αυτά με τιμολόγια κλπ στα οποία οι τεχνικοί έχουν αλλεργία.

Οι ψυκτικοί,που είναι ανάρπαστοι, πάνε ιδιωτικά και τσεπωνουν μαύρα 100αρικα και βάλε για πλάκα με τη κάθε εγκατάσταση. 

Ποιος σοβαρός ψυκτικός θα τρέχει για τον Κωτσο; Μόνο όσοι βαρανε μύγες (γιατί άραγε;) και όσοι κάνουν αρπαχτες. 

Σε καμία περίπτωση δεν τους καλοπληρωμουν όπως ανέφερε κάποιος πιο πριν. Απλά δε βγαίνουν τα νούμερα για να τους πληρώσουν καλά.

Ακριβες συσκευες με φτηνη εγκατασταση. Οτι χειροτερο. 
ενας γνωστος πηρε Τζακουζι κατι χιλιαρικα και εκανε εγκατασταση…πακιστανικη. Φαντασου τι εγινε τελικα…ακομα τρεχει.

• Haha 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...