Δημοφιλής ανάρτηση divxmania Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) TL;DR: Εμπειρία με Κωτσόβολο Αγόρασα μια ολοκαίνουργια τηλεόραση Sony Bravia XR A95L από τα Sony Centers. Αγόρασα ξεχωριστά υπηρεσία εγκατάστασης τηλεόρασης απο τον Κωτσόβολο μαζί με καινούργια βάση τοίχου. Ο τεχνικός του Κωτσόβολου, που ήρθε για εγκατάσταση, έκανε ζημιά στο πάνελ λόγω αμέλειας. Μετά από ξεκάθαρη υπόσχεση αποζημίωσης, ψευδείς δικαιολογίες και συνεχή αναμονή (Σχεδόν 2 μήνες), ο Κωτσόβολος αρνήθηκε τελικά να αποζημιώσει παρά την αρχική του δέσμευση και πρότεινε μόνο ΧΑΤΗΡΙΚΗ επισκευή κλέινοντας την υπόθεση μου χωρίς αιτιολόγηση(!!!). Επικοινώνησα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή και έκανα χρήση των δικαιωμάτων μου βάσει του GDPR για να απαιτήσω διαφάνεια στην υπόθεση. Έχω καταγράψει τις παραβιάσεις νόμων από τον Κωτσόβολο και σκοπεύω να κινηθώ νομικά για την πλήρη αποζημίωσή μου. Αναλυτικό Χρονολόγιο Εμπειρίας με Κωτσόβολο 13 Σεπτεμβρίου: Αγόρασα την 65" τηλεόρασή μου Sony Bravia XR A95L από τα Sony Centers, και οι τεχνικοί της Sony την τοποθέτησαν αρχικά σε βάση δαπέδου χωρίς κανένα πρόβλημα. 16 Σεπτεμβρίου: Ένας τεχνικός του Κωτσόβολου ήρθε μόνος του για να εγκαταστήσει τη βάση τοίχου, παρά τις οδηγίες του κατασκευαστή που συνιστούν δύο τεχνικούς για τηλεοράσεις αυτού του μεγέθους. Πριν καν ξεκινήσει, τον ρώτησα αν είναι ασφαλές να αναλάβει μόνος του την εγκατάσταση, και μου απάντησε: "κανένα πρόβλημα, θα βοηθήσετε λίγο κι εσείς." Τοποθέτησε την τηλεόραση με την οθόνη προς τα κάτω στο κρεβάτι, χωρίς να ελέγξει για σκουπιδάκια ή κινδύνους, αυξάνοντας τον κίνδυνο ζημιάς, παρα το ερώτημα μου αν θα πάθει κάτι η οθόνη έτσι. Προσπάθησε να εφαρμόσει τη βαριά βάση τοίχου πάνω στην τηλεόραση, ενώ αυτή βρισκόταν με την οθόνη προς τα κάτω, ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Το βαρύ μεταλικό μέτρο του έπεσε πάνω στην πίσω μεριά της οθόνης, προκαλώντας δυνατό θόρυβο. ( UPDATE1: Επειδή βλέπω πως αρκετοί νομίζουν πως ρίχνω την ευθύνη της ζημιάς στην μεταλική ταινία που έπεσε στο πίσω μέρος της οθόνης, απλως το ανέφερα σαν άλλο ένα στοιχείο της κακής διαχείρισης. Η ζημιά προφανώς έγινε διοτι ο τεχνικός ξάπλωσε -παρα τις ερωτήσεις μου- μια αρκετά βαριά οθόνη σε ενα κρεβάτι χωρίς καν να ελέγξει για σκουπιδάκια κτλ (Έτσι και αλλιώς είναι κακή διαχείριση να ξαπλώνεις μια τηλεόραση OLED 65" με την οθόνη προς τα κάτω) και μετέπειτα ασκώντας άκομη μεγαλύτερη πίεση δοκιμάζοντας να εφαρμόσει την βαριά βάση τοίχου πάνω στην ξαπλωμένη τηλεόραση. Η κάμερά μου, αν και δεν ήταν στο ίδιο δωμάτιο, είχε μικρή οπτική πρόσβαση και κατέγραψε όλες τις συνομιλίες, όπου τον ρωτώ επανειλημμένα αν είναι ασφαλές να βάλει την τηλεόραση με την οθόνη προς τα κάτω και αν μπορεί να τη διαχειριστεί μόνος του, καθώς και ο ήχος του μέτρου που πέφτει πανω στην οθόνη. Αμέσως μετά την αποχώρηση του τεχνικού, διαπίστωσα τη ζημιά και άνοιξα υπόθεση με τον Κωτσόβολο, αποστέλλοντας φωτογραφίες. 16 Σεπτεμβρίου - 14 Οκτωβρίου: Από την ημέρα που ανέφερα το πρόβλημα μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, επικοινωνούσα συνεχώς με τον Κωτσόβολο. Περίμενα συχνά πάνω από 40 λεπτά στην αναμονή, και κάθε φορά μιλούσα με εκπροσώπους που δεν γνώριζαν την υπόθεσή μου και επαναλάμβαναν το ίδιο: “το αρμόδιο τμήμα θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσα στην ημέρα.” Ωστόσο, καμία ενημέρωση δεν ερχόταν. 7 Οκτωβρίου: Κάνω καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή. 14 Οκτωβρίου: Ο Κωτσόβολος με καλεί για να επιβεβαιώσει ότι θα με αποζημιώσουν και ζητά την απόδειξη της τηλεόρασης για να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης. 18 Οκτωβρίου: Ο Κωτσόβολος με ενημερώνει τηλεφωνικά ότι είναι σε συζητήσεις με την τρίτη εταιρεία που έστειλε τον τεχνικό, η οποία αρνείται την ευθύνη για τη ζημιά. Τονίζω ότι η ευθύνη ανήκει στον Κωτσόβολο. 25 Οκτωβρίου: Με ενημερώνουν τηλεφωνικά ότι η επίσκεψη των τεχνικών είναι μόνο για επιβεβαίωση της ζημιάς. Ωστόσο, οι τεχνικοί που έφτασαν είπαν ότι η εντολή τους ήταν να πάρουν την τηλεόραση για επισκευή, κάτι που θεωρώ ύποπτο, παραπλανητικό και χωρίς να έχει συμφωνηθει ουτε ειναι σωστή λύση, και το απορρίπτω. 29 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου: Ο Κωτσόβολος συνεχίζει με τηλεφωνήματα, προσπαθώντας να "επαληθεύσει" ξανά τη ζημιά. 3 Νοεμβρίου: Επισκέπτομαι το τοπικό κατάστημα του Κωτσόβολου για να μιλήσω με τον διευθυντή, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι θα βοηθήσει. 5 Νοεμβρίου: Το κατάστημα με καλεί, ισχυριζόμενο ψευδώς ότι η κεντρική διοίκηση δεν μπορούσε να με εντοπίσει τηλεφωνικά. 6 Νοεμβρίου: Λαμβάνω ένα απρόσμενο email από τον Κωτσόβολο, που με ενημερώνει ότι δεν εγκρίνουν την αντικατάσταση της τηλεόρασης (Χωρίς αιτιολόγηση!!!). Αυτό ήταν εντελώς σοκαριστικό για μένα, καθώς ποτέ δεν είχα ζητήσει αντικατάσταση και εκείνοι ποτέ δεν είχαν προτείνει τέτοια λύση. Εγώ περίμενα αποζημίωση και όχι αντικατάσταση. Αντί αυτού, πρότειναν ως "ένδειξη καλής θέλησης" να παραλάβουν την τηλεόραση και να τη στείλουν στη Sony για αλλαγή του πάνελ. 6 - 7 Νοεμβρίου: Είχα πολλαπλές συνομιλίες με τον Κωτσόβολο στο Facebook, όπου επέδειξαν απόλυτα αντιεπαγγελματική στάση και αρνούνταν να συνεργαστούν. Αναγκάστηκα να επικαλεστώ νόμους και το GDPR για να λάβω ουσιαστική απάντηση από αυτούς. 7 Νοεμβρίου: Ζήτησα από τον Κωτσόβολο γραπτή επιβεβαίωση με τους λόγους για τους οποίους αρνούνται την αποζημίωση. Η απάντησή τους ήταν: "Έχουμε εντοπίσει ότι σας έχει σταλεί σχετική ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο που μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε αναφορικά με την τηλεόραση," εννοώντας την απόρριψη αντικατάστασης (που δεν ζήτησα) χωρίς αιτιολόγηση! Όταν επέμενα στους λόγους που υπαναχώρησαν στην αρχική τους δέσμευση για αποζημίωση, η απάντηση τους ήταν "Θα χρειαστεί να μας προωθήσετε σε φωτογραφία το email που έχετε λάβει για να ελεγχθεί"!!! Η τελική απάντηση τους: "Έχουμε εντοπίσει ότι σας έχει σταλεί σχετική ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο που μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε αναφορικά με την τηλεόραση. Αναφορικά με την αποζημίωση, υπήρξε λανθασμένη ενημέρωση και απολογούμαστε για αυτό." Σε αυτό το σημείο τους έστειλα το παρακάτω μύνημα: Αναφορά σε κείμενο Η ελληνική νομοθεσία, σε συνδυασμό με τις Οδηγίες Προστασίας Καταναλωτών της Ε.Ε., απαιτεί από τις επιχειρήσεις να ενεργούν με καλή πίστη, δηλαδή οι επικοινωνίες και οι υποσχέσεις τους να είναι αξιόπιστες και όχι παραπλανητικές. Όταν η Κωτσόβολος επιβεβαίωσε ότι θα με αποζημιώσει και ζήτησε την απόδειξη αγοράς, ουσιαστικά αναγνώρισε την ευθύνη της και δημιούργησε προσδοκία αποζημίωσης. Σύμφωνα με τα δικαιώματα που μου παρέχουν η ελληνική νομοθεσία και οι κανονισμοί της Ε.Ε., δεν μπορείτε να ανακαλέσετε την υπόσχεση αποζημίωσης απλώς λέγοντας ότι ήταν "λάθος". Επιπλέον, οι ενέργειες μου βάσει της υπόσχεσής σας—η αποστολή της απόδειξης και η αναμονή της αποζημίωσης αντί για περαιτέρω κλιμάκωση—δείχνουν ότι βασίστηκα στη δέσμευσή σας. Συνεπώς, το να αποσύρετε αυτή την υπόσχεση ως "λάθος" δεν είναι νομικά αποδεκτό. Αναμένω την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχετε απέναντί μου βάσει της νομοθεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήθελα να αποστείλλετε στο email μου γραπτώς την απάντηση σας και την άρνηση σας για διευθέτηση της υπόθεσης Στο οποίο η απάντηση ήταν "Ισχύει η ίδια ενημέρωση." Ωπου και απάντησα Αναφορά σε κείμενο Η απόκρισή σας "Ισχύει η ίδια ενημέρωση" δεν απαντά στο αίτημά μου για γραπτή επιβεβαίωση ή άρνηση της αποζημίωσης που μου υποσχεθήκατε. Ακόμη και αν "ισχύει η ίδια ενημέρωση," η αρχική σας απάντηση μέσω email δεν περιλάμβανε καν τους λόγους της άρνησης, κάτι που θεωρώ απαραίτητο να μου κοινοποιηθεί γραπτώς. Ευχαριστώ Δεν πήρα απάντηση ποτέ. Ζήτησα το όνομα ενός υπεύθυνου για την υπόθεσή μου και το όνομα της τρίτης εταιρείας που έστειλε τον τεχνικό. Ο Κωτσόβολος αρνήθηκε, επικαλούμενος GDPR, κάτι που δεν αποτελεί έγκυρο επιχείρημα, καθώς δεν παραβιάζεται κανένας κανονισμός προσωπικών δεδομένων σε αυτό το αίτημα. Σε απάντηση, τους έστειλα επίσημο αίτημα άσκησης δικαιώματος πρόσβασης βάσει Άρθρου 15 του GDPR. Ειδικότερα αιτήθηκα να μου παραχωρήσουν αντίγραφο όλων των εσωτερικών επικοινωνιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σημειώσεων, καθώς και άλλων εγγράφων που περιέχουν προσωπικά μου δεδομένα ή οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεσή μου. Αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε: Επικοινωνίες μεταξύ των τμημάτων της εταιρείας σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσής μου. Αναφορές ή σχόλια που περιέχουν τα προσωπικά μου δεδομένα. Έγγραφα ή σημειώσεις που σχετίζονται με την εξέλιξη ή τη λήψη αποφάσεων στην υπόθεσή μου. Ηχογραφημένες συνομιλίες. Περαιτέρω Νόμιμες Ενέργειες: Σκοπεύω να προχωρήσω νομικά, καθώς ο Κωτσόβολος έχει παραβιάσει πολλές διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο ελληνικός Νόμος 2251/1994 περί προστασίας καταναλωτή και τις οδηγίες της ΕΕ για τα δικαιώματα των καταναλωτών, και ούτε διατίθεται να συνεργαστεί. Με αυτή την εμπειρία θέλω να ενημερώσω άλλους καταναλωτές, ελπίζοντας ότι θα προστατευθούν από τέτοιες καταστάσεις και την έλλειψη υπευθυνότητας που αντιμετώπισα. UPDATE2: Επειδή το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και υπήρχαν πολλές διαφορετικές απόψεις αλλα και κατηγορίες προς εμένα, θα ξεκαθαρίσω όσο το δυνατόν περισσότερο τη θέση μου, αλλα και ίσως κάποιες λεπτομέρειες που παρέλειψα στο αρχικό πόστ. Ακούστηκε οτι η "χατηρική" λύση αλλαγής πάνελ που προσέφερε ο Κωτσόβολος ήταν καταπληκτική και θα έπρεπε να την δεχτώ με κλειστά μάτια. Η αλλαγή πάνελ μπορεί να φαίνεται επαρκής, αλλά δεν ισοδυναμεί με αποζημίωση ή αντικατάσταση για ένα ολοκαίνουργιο προϊόν που ζημιώθηκε εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων. Η επισκευή δεν διορθώνει το γεγονός ότι πλήρωσα για ένα καινούργιο, άθικτο προϊόν. Σε άλλο σημείο αναλύω εκτενώς για ποιούς λόγους και τι μπορεί να πάει στραβά σε μια αλλαγή πάνελ, ποσο μάλλον σε ενα ολοκαινουργιο προϊον. Η προσφορά αλλαγής πάνελ μπορεί να φαίνεται ικανοποιητική για κάποιους, όμως στην πραγματικότητα δεν καλύπτει επαρκώς τη ζημιά που έγινε. Το πρόβλημα δεν είναι απλώς η ζημιά στο πάνελ, αλλά η συνολική υποβάθμιση ενός ολοκαίνουργιου προϊόντος μεγάλης αξίας. Όταν επενδύει κανείς σε μια ακριβή τηλεόραση, το κάνει με την προσδοκία ότι θα την έχει σε άριστη κατάσταση, χωρίς να έχει υποστεί ζημιές από τρίτους κατά την εγκατάσταση. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκαν τα γεγονότα δεν ήταν επαγγελματικός. Χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, οι τεχνικοί που ήρθαν να "ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν τη ζημιά" —κάτι που και έκαναν— με ενημέρωσαν πως είχαν εντολές να πάρουν την τηλεόραση για επισκευή, χωρίς εγώ να το γνωρίζω εκ των προτέρων. Η πληροφόρηση ότι θέλουν να την πάνε στη SONY για αλλαγή πάνελ ήρθε αργότερα μέσω email. Από την τηλεφωνική συζήτηση είχα διαφορετική εικόνα, γι' αυτό και αρνήθηκα. Επίσης, δεν είχα καμία πληροφορία για το πού θα την πάνε ή ποιοι κανόνες διέπουν αυτήν τη διαδικασία, γι' αυτό και επέλεξα να αρνηθώ ευγενικά. Ακούστηκε οτι δεν έπρεπε να αγοράσω την τηλεόραση απο άλλο κατάστημα και την υπηρεσία εγκατάστασης απο τον Κωτσόβολο. Η επιλογή μου να αγοράσω την τηλεόραση από ένα κατάστημα και να ζητήσω εγκατάσταση από τον Κωτσόβολο είναι δικαίωμά μου. Ο Κωτσόβολος έχει ευθύνη για την υπηρεσία που παρείχε, ανεξάρτητα από το πού αγοράστηκε το προϊόν. Επιπλέον, η Sony με είχε ενημερώσει πως δεν αναλαμβάνουν εγκαταστάσεις βάσης τηλεόρασης μετά την παράδοση, παρά μόνο με την παράδοση και την επίδειξη, για να τοποθετήσουν την τηλεόραση σε ήδη εγκατεστημένη βάση. Έτσι, προτίμησα μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες με εμπειρία στις τοποθετήσεις. Να επαινέσω τους τεχνικούς της Sony για την άψογη δουλειά τους στην τοποθέτηση: Ήρθαν δύο τεχνικοί όπως απαιτείται, πρόσεξαν πολύ την τηλεόραση και, μετά το ξεπακετάρισμα, την ακούμπησαν όρθια στη συσκευασία, όχι με την οθόνη κάτω, όπως έκανε ο τεχνικός του Κωτσόβολου. Όταν ήρθε ο τεχνικός του Κωτσόβολου, η συσκευασία της τηλεόρασης ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο, άθικτη, και μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει. Η επιλογή μου να αγοράσω την τηλεόραση από ένα κατάστημα και να ζητήσω εγκατάσταση από τον Κωτσόβολο είναι απόλυτα δικαιολογημένη και συνήθης. Κανένας νόμος ή κανόνας δεν απαιτεί την αγορά προϊόντος και υπηρεσίας από το ίδιο κατάστημα. Ο Κωτσόβολος, αφού ανέλαβε την υπηρεσία, είναι υπεύθυνος για την άρτια και ασφαλή παροχή της, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο προϊόν μου. Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν την ελευθερία να επιλέγουν τις υπηρεσίες που επιθυμούν, και οι πάροχοι υπηρεσιών να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους όταν προκύπτουν ζημιές λόγω δικών τους λαθών. Ακούστηκε οτι είναι όνειρο θερινής νυκτός να επιζητώ αποζημίωση. Δεν ζήτησα ούτε απαίτησα αποζημίωση εξ αρχής, παρότι έχω αυτό το δικαίωμα βάσει νόμου. Ο ίδιος ο Κωτσόβολος το πρότεινε και στη συνέχεια υπαναχώρησε. Η πρόταση ήρθε σχεδόν ένα μήνα μετά το αρχικό μου αίτημα, όταν για όλο αυτό το διάστημα δεν έβρισκα άκρη ούτε άνθρωπο να μιλήσω. Η αποζημίωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ανέφικτη ή υπερβολική απαίτηση. Σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, όταν η ζημιά προκαλείται από παροχή υπηρεσίας του πωλητή ή του τεχνικού του, ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει είτε αντικατάσταση είτε αποζημίωση. Το να ζητώ αποζημίωση για μια καινούργια, άθικτη τηλεόραση που υπέστη ζημιά εξαιτίας του τεχνικού δεν είναι ουτοπικό, αλλά δικαίωμα που διεκδικώ στο πλαίσιο της προστασίας του καταναλωτή και της ορθής αποκατάστασης της ζημιάς. Ακούστηκε πως νομικά δεν μπορώ να αποδείξω την ζημιά και πως το βάρος πέφτει σε εμένα. Η άποψη ότι το βάρος της απόδειξης πέφτει αποκλειστικά σε εμένα δεν ευσταθεί πλήρως. Το περιστατικό καταγράφηκε και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν την κατάσταση της τηλεόρασης πριν και μετά την εγκατάσταση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή, η ευθύνη για τη φροντίδα και την ακεραιότητα του προϊόντος κατά την παροχή υπηρεσιών βαραίνει τον πάροχο, ειδικά όταν προκύπτουν ζημιές κατά τη διάρκεια της ίδιας της εγκατάστασης από τον τεχνικό. Όσον αφορά το νομικό κομμάτι, Τα δικαστήρια ή οι υπηρεσίες προστασίας καταναλωτών στην ΕΕ γενικά αποδέχονται αξιώσεις αμέλειας εάν υπάρχουν αποδείξεις για παραβίαση των συνήθων επαγγελματικών διαδικασιών. Εάν υπάρχουν καταγεγραμμένα βίντεο, φωτογραφίες ή μαρτυρίες που δείχνουν κακομεταχείριση, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να αποδείχτεί ότι ο τεχνικός δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Ακόμα και αν η ζημιά υπήρχε πριν, η κακομεταχείριση θα μπορούσε να την επιδεινώσει ή να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά, καθιστώντας τον πάροχο υπηρεσιών υπεύθυνο για μέρος ή ολόκληρη την κατάσταση που προέκυψε. Στο δίκαιο καταναλωτή, η εταιρεία συχνά θεωρείται υπεύθυνη εάν δεν πληροί τα αναμενόμενα πρότυπα επιμέλειας. Δεδομένου ότι ο τεχνικός είναι εκπρόσωπος της εταιρείας, οι ενέργειές του αποδίδονται στην εταιρεία. Αν αποδειχθεί κακομεταχείριση της τηλεόρασης, η εταιρεία μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε προκληθείσα ζημιά, ανεξάρτητα από το αν αναγνωρίζει άμεσα την ευθύνη. Παράγοντας Προϋπάρχουσας Ζημιάς: Αν και η προϋπάρχουσα ζημιά θα μπορούσε να περιπλέξει τις αξιώσεις, η κακομεταχείριση κατά την εγκατάσταση που επιδεινώνει την υπάρχουσα κατάσταση μπορεί να αποτελέσει βάσιμη αιτία για αποζημίωση. Για παράδειγμα, εάν η τηλεόραση είχε ήδη μικρές γρατζουνιές ή άλλα ζητήματα, αλλά οι ενέργειες του τεχνικού προκάλεσαν επιπλέον ζημιά, μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το πλήρες μέγεθος της νέας ή επιδεινωμένης ζημιάς. Ακούστηκε πως επειδή οι τεχνικοί της SONY είχαν ξεπακετάρει για τους σκοπούς επίδειξης και τοποθετήσει την τηλεόραση σε βάση δαπέδου, δεν έχει καμια ευθυνη ο Κωτσόβολος επειδη το προϊόν ηταν ήδη ανοιγμένο. Η διαδικασία ξεπακεταρίσματος και επίδειξης από τους τεχνικούς της Sony είναι εντελώς άσχετη με την ευθύνη του Κωτσόβολου για τη ζημιά που προκλήθηκε κατά την εγκατάσταση. Το προϊόν ήταν ολοκαίνουργιο και σε άριστη κατάσταση κατά την αρχική τοποθέτηση. Η ευθύνη για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον τεχνικό της εγκατάστασης βαρύνει τον πάροχο αυτής της υπηρεσίας. Το γεγονός ότι η τηλεόραση ήταν ανοιγμένη δεν μειώνει ούτε την αξία της ούτε την υποχρέωση του Κωτσόβολου να αναλάβει την ευθύνη για την επαγγελματική αμέλεια που οδήγησε στη φθορά του προϊόντος Ακούστηκε οτι υπάρχει δόλος απο μεριάς μου -εννοωντας οτι ο σκοπός μου είναι να κρατήσω την τηλεόραση και να "τσεπωσω" τα λεφτακια του Κωτσοβολου που δεν φταίει σε τίποτα, χρησιμοποιοντας νομικα παραθυρακια και "ασημαντες" γρατζουνιές στην τηλεόραση που "μαλλον προκάλεσα ο ίδιος επίτηδες". Οι κατηγορίες περί δόλου και εκμετάλλευσης είναι αβάσιμες και προσβλητικές ειδικά όταν υπάρχει και το αντίστοιχο αποδεικτικό υλικό. Το κατά πόσο θα το δεχτεί ενα δικαστήριο δεν νομίζω πως έχει να κάνει με το γεγονός, παραμένει απόδειξη. Επίσης αν υπήρχε δόλος θα μπορούσα κάλλιστα να δημιουργήσω τη ζημιά πριν την επίσκεψη του τεχνικού και να γυρίσω να του πώ "ωπ τι ειναι αυτο? εσυ το εκανες". Το μόνο που ζητώ είναι μια δίκαιη αποζημίωση/αντικατάσταση για την αναίτια ζημιά που προκλήθηκε στο νέο μου προϊόν, το οποίο απέκτησα με σημαντική οικονομική επένδυση. Οι γρατζουνιές και η φθορά που υπέστη η τηλεόραση δεν είναι καθόλου 'ασήμαντες' και δεν προκλήθηκαν από εμένα. Εξασκώ το δικαίωμά μου σύμφωνα με τους νόμους προστασίας καταναλωτή, διεκδικώντας την αποκατάσταση της ζημιάς χωρίς να χρειαστεί να αποδεχτώ μια λύση επισκευής που υποβαθμίζει την αξία της τηλεόρασης. Ακούστηκε οτι δεν έπρεπε να αγοράσω τηλεόραση τέτοιας αξίας, και εφόσον το έκανα σημαίνει οτι είμαι ενας πλούσιος κακομαθημένος, αξίζω ο,τι έπαθα, και δεν δικαιούμαι το παραμικρό, στην καλύτερη αντικατάσταση πάνελ λόγο αξίας της οθόνης, αλλα και οτι θέλω να εκμεταλευτώ την νομοθεσία επειδή ειμαι "ψυχάκιας και ψείρας" Η άποψη ότι η αγορά ενός ακριβού προϊόντος με καθιστά 'κακομαθημένο' ή ότι η ζημιά που υπέστην είναι κάτι που 'άξιζα' είναι άδικη και προσβλητική. Η αγορά ενός προϊόντος οποιασδήποτε αξίας είναι δικαίωμα κάθε καταναλωτή, ανεξάρτητα από το οικονομικό του προφίλ. Το να ζητώ δίκαιη αποκατάσταση της ζημιάς βασίζεται στην ίδια νομοθεσία που ισχύει για όλους, ανεξάρτητα από το προϊόν ή την αξία του. Το ζήτημα δεν είναι το κόστος, αλλά η προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Ακούστηκε οτι ψάχνω να βρω το δίκιο μου εδω μεσα και οτι ο σκοπός του post ειναι να ασκήσω πίεση στον κωτσοβολο Απαντώ σε αυτήν την κατηγορία λέγοντας ότι σκοπός μου εδώ δεν είναι να ασκήσω πίεση σε κανέναν, αλλά να παρουσιάσω την περίπτωση μου, να λάβω απόψεις και να συζητήσω το ζήτημα με άλλους καταναλωτές. Το φόρουμ προσφέρει έναν χώρο για ανταλλαγή εμπειριών και υποστήριξη σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αναζητώ δίκαιη λύση και να μοιράζομαι τα γεγονότα με τρόπο που να παρέχει διαφάνεια, χωρίς καμία πρόθεση για πίεση ή εκμετάλλευση. Ο κύριος σκοπός ωστόσο ήταν η ενημέρωση των υπόλοιπων καταναλωτών. Και κάτι ακόμη, το κομμάτι της ταλαιπωρίας μου. Για την ταλαιπωρία μου, που δεν έχει αναφερθεί αρκετά, θα ήθελα να τονίσω ότι όλη αυτή η διαδικασία έχει απαιτήσει χρόνο, ενέργεια και άγχος. Από τη στιγμή της ζημιάς, βρίσκομαι συνεχώς σε επικοινωνία, αντιμετωπίζοντας καθυστερήσεις, ασαφείς απαντήσεις και πολλές επιπλοκές. Η ταλαιπωρία μου δεν αφορά μόνο την υλική ζημιά αλλά και τη συνεχή αναστάτωση που έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά μου. Αυτά τα στοιχεία είναι εξίσου σημαντικά και θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη για την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστην. Περίμενα σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα για έστω μια απάντηση, με διαρκές "ghosting", υποσχέσεις ότι θα με καλέσουν, και το τηλεφωνικό κέντρο, μετά από 40 ολόκληρα λεπτά αναμονής, να μην έχει ιδέα τι συμβαίνει. Δεν υπήρχε συγκεκριμένο άτομο ή τηλέφωνο επικοινωνίας για να μιλήσω για το πρόβλημά μου, κάτι που συνεχίζεται ακόμη. Επιπλέον, δεδομένου ότι η αποζημίωση υποσχέθηκε αρχικά από τον Κωτσόβολο — αν και δεν ήταν ο αρχικός μου στόχος — τώρα θα τη διεκδικήσω στηριζόμενος στη νομική βάση της συμφωνίας τους, καθώς πρέπει να "πολεμήσω τη φωτιά με φωτιά." Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι σε αυτό το σημείο, και με την έλλειψη διαφάνειας, επαγγελματισμού και επικοινωνίας από την πλευρά του Κωτσόβολου, αν και δεν ήταν ο αρχικός μου σκοπός, θα θεωρούσα δικαίωση να διεκδικήσω την αποζημίωση και να κρατήσω και την τηλεόραση. Είμαι αποφασισμένος να το κυνηγήσω μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα, είναι δικαίωμα του καθενός να έχει τη δική του άποψη. Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώσω για τις εξελίξεις. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:26 μμ από divxmania 65 12 1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Give-me-a-hit Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου θελω να βαλεις μια φωτο να δουμε την ζημια.... 10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Πολύ μεγάλη ταλαιπωρία δυστυχώς και μακάρι να έχεις καλά ξεμπερδέματα με αυτό το τραγικό κατάστημα, όπως έχει φανεί με τις εμπειρίες ατελείωτων καταναλωτών. Από την στιγμή που έκανες καταγγελία στον συνήγορο και δεν ίδρωσαν ούτε έτσι, τα πράγματα είναι σκούρα. Έχω την εντύπωση πως όσοι είχαν προβεί σε αυτή την κίνηση μετά βρήκαν το δίκιο τους γρήγορα 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Πραγματικά, ο άνθρωπος λειτουργησε σαν δικηγόρος. Και ακομα δε τον έχουν αποζημιώσει. Γιατι? ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. Γιατι έτσι. Ενας οποιοσδηποτε άλλος πολιτης, ένας ηλικιωμένος, πως ακριβως θα βρει το δίκιο του; H γνωστη βέβαια ατάκα σε ολους, ειτε αφορά χαλασμένο προιόν, ειτε τρακάρισμα, ειτε ζημιά..."να μη σου τυχει". 27 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOCRATIS1000 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 13 λεπτά πριν, pontez2 είπε Πραγματικά, ο άνθρωπος λειτουργησε σαν δικηγόρος. Και ακομα δε τον έχουν αποζημιώσει. Γιατι? ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. . Γιατι έτσι. Ενας οποιοσδηποτε άλλος πολιτης, ένας ηλικιωμένος, πως ακριβως θα βρει το δίκιο του; H γνωστη βέβαια ατάκα σε ολους, ειτε αφορά χαλασμένο προιόν, ειτε τρακάρισμα, ειτε ζημιά..."να μη σου τυχει". Πιο καλη εξυπηρετηση θα εβρισκες απο μικρομαγαζα παρα απο αλυσιδες εκατομυριων Τι κανει ο κοτσος?Σου λεει αν παρει δικηγορο και παει δικαστικα ,θα τον καλεσουμε και θα του αλλαξουμε την τηλεοραση η θα του δωσουμε τα χρηματα Αν δεν παρει,δεν θα παρει τα λεφτα η την τηλεοραση του ποτε Και δεν το κανει μονο ο κοτσος αυτο,το κανουν και ασφαλιστηκες εταιριες που ετσι σου λενε δεν σε καλυπτω,με το που μπει δικηγορος μεσα εμφανιζονται με συγνωμες Γιατι?Γιατι καποια στιγμη το δικαστηριο θα γινει,και θα χρεωθουν εκτος απο τα χρηματα αυτα αλλα και τα χρηματα του δικαστηριου .. Αργησες φιλε ,πρεπει να πας σε δικηγορο να τους στειλει ενα χαρτακι να δεις μετα αν θα σε ψαχνουν στα τηλεφωνα 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keleystis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Συγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει τι ζημιά προκλήθηκε και πού. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Give-me-a-hit Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 13 λεπτά πριν, pontez2 είπε Πραγματικά, ο άνθρωπος λειτουργησε σαν δικηγόρος. Και ακομα δε τον έχουν αποζημιώσει. Γιατι? ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. Γιατι έτσι. Ενας οποιοσδηποτε άλλος πολιτης, ένας ηλικιωμένος, πως ακριβως θα βρει το δίκιο του; H γνωστη βέβαια ατάκα σε ολους, ειτε αφορά χαλασμένο προιόν, ειτε τρακάρισμα, ειτε ζημιά..."να μη σου τυχει". μην βιαζεσαι να κρινεις. αν δεν δω την ζημια με τα ματια μου δεν πιστευω τιποτα. Δηλαδη εκανε ο τεχνικος την μαλακια, εσυ μετα δεν άνοιξες τηλεοραση ενω ηταν παρον? να δειτε οτι λειτουργει και να δει την ζημια ο ιδιος? Πιστευω οτι θα μιλαμε για κατι απειροελαχιστο, και καλα κανει ο κοτσοβολος και δεν σου δινει λεφτα πισω. Παω στοιχημα οτι η πλευρα κοτσοβολου ειναι η σωστη. 2 5 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Αργησες φιλε ,πρεπει να πας σε δικηγορο να τους στειλει ενα χαρτακι να δεις μετα αν θα σε ψαχνουν στα τηλεφωνα Κανενα χαρτάκι. Δικαστήριο μέχρι να πάρει πίσω λεφτά συν δικαστικά και δικηγορικα. Διότι ως τώρα, για αυτό το χαρτάκι του δικηγόρου παίζει να το έχει πληρώσει 200 ευρώ κατ ελάχιστον. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από mariosnik_ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δημοφιλής ανάρτηση cthulhucarbide Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 13 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε Πιστευω οτι θα μιλαμε για κατι απειροελαχιστο, και καλα κανει ο κοτσοβολος και δεν σου δινει λεφτα πισω. Και μια γρατζουνιά στο πλαίσιο να είναι ή 1 καμμένο πίξελ τότε η πλευρά του μαγαζιού πρέπει να αποζημιώσει. Ακόμα και χωρίς να δούμε την ζημιά, με βάση το χρονολόγιο συμπεραίνουμε ότι και πάλι η πλευρά του Κωτσόβολου είναι 100% λάθος καθώς άμα δεν υπήρχε ζημιά θα έπρεπε να το πει ξεκάθαρα και όχι να το παίζει τρελίτσα 2 μήνες για να κουράσει τον πολίτη μέχρι να βαρεθεί. Οι σιγουριά που έχουν μερικοί με την οποία επιτίθονται σε κάποιον για να βγάλουν τα απωθημένα τους έχει καταντήσει πολύ κουραστική σε αυτό το φόρουμ 34 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Give-me-a-hit Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Οι σιγουριά που έχουν μερικοί με την οποία επιτίθονται σε κάποιον για να βγάλουν τα απωθημένα τους έχει καταντήσει πολύ κουραστική σε αυτό το φόρουμ τοτε γιατι δεν βαζει φωτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Το GDPR που κολλάει σε όλο αυτό? Έγραψες ενα κατεβατο αλλά ποια ειναι η ζημιά δεν λες. Αν το περιγράψες στον κοτσο οπως κ δω δίκιο έχουν. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από bilya 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keleystis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 29 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Και μια γρατζουνιά στο πλαίσιο να είναι ή 1 καμμένο πίξελ τότε η πλευρά του μαγαζιού πρέπει να αποζημιώσει. Ακόμα και χωρίς να δούμε την ζημιά, με βάση το χρονολόγιο συμπεραίνουμε ότι και πάλι η πλευρά του Κωτσόβολου είναι 100% λάθος καθώς άμα δεν υπήρχε ζημιά θα έπρεπε να το πει ξεκάθαρα και όχι να το παίζει τρελίτσα 2 μήνες για να κουράσει τον πολίτη μέχρι να βαρεθεί. Οι σιγουριά που έχουν μερικοί με την οποία επιτίθονται σε κάποιον για να βγάλουν τα απωθημένα τους έχει καταντήσει πολύ κουραστική σε αυτό το φόρουμ Εμείς είμαστε στην μέση. Χωρίς να έχουμε τα πλήρη δεδομένα και από τις δύο πλευρές δεν είναι σωστό να πάρουμε θέση υπέρ του πελάτη ή υπέρ του καταστήματος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsol46 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Και μια γρατζουνιά στο πλαίσιο να είναι ή 1 καμμένο πίξελ τότε η πλευρά του μαγαζιού πρέπει να αποζημιώσει. Ακόμα και χωρίς να δούμε την ζημιά, με βάση το χρονολόγιο συμπεραίνουμε ότι και πάλι η πλευρά του Κωτσόβολου είναι 100% λάθος καθώς άμα δεν υπήρχε ζημιά θα έπρεπε να το πει ξεκάθαρα και όχι να το παίζει τρελίτσα 2 μήνες για να κουράσει τον πολίτη μέχρι να βαρεθεί. Οι σιγουριά που έχουν μερικοί με την οποία επιτίθονται σε κάποιον για να βγάλουν τα απωθημένα τους έχει καταντήσει πολύ κουραστική σε αυτό το φόρουμ 1+1 κάνουν 2. Ο τεχνικός εγκατέστησε την τηλεόραση, μια χαρά ως εδώ, Ο πελάτης δεν άνοιξε την τηλεόραση να δει ότι δουλεύει και μάλιστα αφού είδε το μέτρο να πέφτει με πάταγο πάνω της?Γιατί?Ενα κλικ στο τηλεκοντρόλ ήταν! Η ζημιά είναι σπασμένο πάνελ αν κατάλαβα καλά, διότι οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (καμένο πίξελ, δεν άναβε καν, κ.τ.λ υπάρχει DOA, θα αναλάμβανε η sony και οχι το μαγαζί, οπότε μιλάμε για σπασμένο πάνελ λογικά. Το σπασμένο πάνελ δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Από την στιγμή που δεν δοκιμάστηκε η τηλεόραση με τον εγκαταστάτη παρών, ορθώς το κατάστημα δεν αναγνωρίζει οτι το σπάσιμο του πάνελ έγινε από αυτόν. Ορθώς. Σε ρωτάω, εσύ, βλέπεις τον εγκαταστάτη να μην χειρίζεται σωστά την τηλεόραση, με αποκορύφωμα ότι του πέφτει ένα εργαλείο πάνω της με θόρυβο. Θα δοκίμαζες ή οχι την τηλεόραση μόλις τελείωνε η εγκατάσταση και πριν αποχωρήσει ο εγκαταστάτης? Επίσης, ο πελάτης όπως αναφέρει ο ίδιος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πάρουν την τηλεόραση οι τεχνικοί που πήγαν στο σπίτι του για να την επιστρέψουν επισκευασμένη με αλλαγμένο πάνελ γιατί το θεώρησε ύποπτο!!Θα την έκλεβαν την χαλασμένη τηλεόραση οι τεχνικοί! Δυο είναι τα πιθανά πράγματα που έχουν συμβεί εδώ. 1)Ο πελάτης έσπασε την ίδια μέρα το πάνελ της καινούργιας του τηλεόρασης και προσπάθησε να κατηγορήσει τον εγκαταστάτη ωστε να αποζημιωθεί. Ομως η επιμονή του να μην διορθωθεί το πρόβλημα στην τηλεόραση άλλα να ζητάει ως μόνη λύση την επιστροφή χρημάτων με οδηγεί στην δεύτερη περίπτωση 2)Ψείρας πελάτης που έβαλε πατερνάκια στην τηλεόραση, δεν του άρεσε π.χ η ομοιομορφία του πάνελ, κάποια γωνία πιο φωτεινή και θέλει να το ρίξει σε ατύχημα του εγκαταστάτη, διότι για τέτοιο θέμα δεν αλλάζεται η τηλεόραση (βασικά υπάρχει συγκεκριμένη ανοχή ανομοιομορφίας που δικαιολογεί η κατασκευάστρια εταιρία), και να αγοράσει άλλη μάρκα, άλλο μέγεθος, ποιος ξέρει. 7 3 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas1gr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 31 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε τοτε γιατι δεν βαζει φωτο? Γιατί πρέπει να ανεβάσει την οποιαδήποτε φωτογραφία...; Δικαστήριο είναι εδώ μέσα; 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Give-me-a-hit Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 23 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Γιατί πρέπει να ανεβάσει την οποιαδήποτε φωτογραφία...; Δικαστήριο είναι εδώ μέσα; γιατι υπαρχουν πολλοι (ναι, πολλοι), που για μια γρατζουνιτσα τοσο δα, κανουν ολοκληρο θεμα και ζητανε λεφτα πισω και βαζουν δικηγορους και κανουν μυνησεις. 3 1 5 2 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις