Προς το περιεχόμενο

Είσοδος -έξοδος Πυλωτής

teokarafou1992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας ,θέλω τα φώτα σας για μια απορία ,έχουμε πυλωτη με αριθμό άδειας ,αλλά όλο μας κλείνουν και δεν μπορούμε να βγούμε ,έχω δει σε κάποιες πυλωτές κάνουν διαγράμμιση κίτρινη ,ρώτησα κάποιον στον δήμο και μου ανέφερε γίνεται να την κάνεις και εσύ με κάποια χαρακτηριστικά,απόσταση από πεζοδρόμιο και το στυλ που πρέπει να έχει ,έχει κάποιος μια άποψη για το θέμα ή το έχει κάνει ο ίδιος ?

Οριστε και μια φωτογραφία 

IMG_4196.jpeg

• Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχετε βάλει σήματα No parking και αριθμό αδείας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι πιλοτή και μπαινοβγαίνουν αυτοκίνητα και παρ' όλ' αυτά συνεχίζουν και παρκάρουν. Νομίζεις ότι μια κίτρινη διαγράμμιση θα τους αποτρέψει?

Δοκίμασε την διαγράμμιση και αν συνεχιστεί το κακό, σκεφτείτε την επιλογή μπαρών στάθμευσης

• Like 3

18 λεπτά πριν, teokarafou1992 είπε

Καλησπέρα σας ,θέλω τα φώτα σας για μια απορία ,έχουμε πυλωτη με αριθμό άδειας ,αλλά όλο μας κλείνουν και δεν μπορούμε να βγούμε ,έχω δει σε κάποιες πυλωτές κάνουν διαγράμμιση κίτρινη ,ρώτησα κάποιον στον δήμο και μου ανέφερε γίνεται να την κάνεις και εσύ με κάποια χαρακτηριστικά,απόσταση από πεζοδρόμιο και το στυλ που πρέπει να έχει ,έχει κάποιος μια άποψη για το θέμα ή το έχει κάνει ο ίδιος ?

IMG_4196.jpeg

Χμ.

Δες λιγο τι γραφει η αδεια.

Γιατι γενικα ξερω πως ΔΕΝ γινεται να εχεις τοσες εισοδους εξοδους και να απαγορευεις σε ολη τη προσοψη του κτιριου.

Επιτρεπεται μεχρι το 50% της προσοψης ή μεχρι 6μετρα.

• Like 8
  • Thanks 1

52 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Έχετε βάλει σήματα No parking και αριθμό αδείας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι πιλοτή και μπαινοβγαίνουν αυτοκίνητα και παρ' όλ' αυτά συνεχίζουν και παρκάρουν. Νομίζεις ότι μια κίτρινη διαγράμμιση θα τους αποτρέψει?

Δοκίμασε την διαγράμμιση και αν συνεχιστεί το κακό, σκεφτείτε την επιλογή μπαρών στάθμευσης

Τι άλλο να κάνω ,δεν θέλω να γίνομαι κακός ,αλλά έχει ξεφύγει η κατάσταση ,εδώ το αφήνουν χωρίς ,τηλέφωνο 

51 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

τηλεφωνάκι αστυνομία επιτόπου δεν;

Το έκανα ,αλλά κούρασε η φάση ,μέχρι να έρθουν θα έχω φτάσει εκεί που θέλω με οασθ αχχαχα

37 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Χμ.

Γιατι γενικα ξερω πως ΔΕΝ γινεται να εχεις τοσες εισοδους εξοδους και να απαγορευεις σε ολη τη προσοψη του κτιριου.

Έτσι ακριβώς, όπως τα λέει ο φίλος.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση το "μέτωπο" της πολυκατοικίας/οικοπέδου που δεν φαίνεται να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσο αυτό που φαίνεται με τις θέσεις στάθμευσης και σε εκείνο το κομμάτι να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ είσοδος/έξοδος χώρου στάθμευσης, τότε η άδεια που αναφέρει ο ts ότι υπάρχει σίγουρα δεν αφορά τόσες πολλές εισόδους.

Πιθανότατα, αν μπει σήμα με αριθμό αδείας, να μην το ψάξει ο τυχαίος που θα περάσει/παρκάρει εκεί. Κάποιος γείτονας όμως που θα προσπαθεί καθημερινά να βρει να παρκάρει ενδεχομένως να ψάξει το θέμα της άδειας κι εκεί θα φανεί ότι δεν δικαιούται η πολυκατοικία σε "δέσμευση" τόσο μεγάλου μήκους

45 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Χμ.

Αυτό δεν το γνωρίζω 

1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Έτσι ακριβώς, όπως τα λέει ο φίλος.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση το "μέτωπο" της πολυκατοικίας/οικοπέδου που δεν φαίνεται να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσο αυτό που φαίνεται με τις θέσεις στάθμευσης και σε εκείνο το κομμάτι να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ είσοδος/έξοδος χώρου στάθμευσης, τότε η άδεια που αναφέρει ο ts ότι υπάρχει σίγουρα δεν αφορά τόσες πολλές εισόδους.

Πιθανότατα, αν μπει σήμα με αριθμό αδείας, να μην το ψάξει ο τυχαίος που θα περάσει/παρκάρει εκεί. Κάποιος γείτονας όμως που θα προσπαθεί καθημερινά να βρει να παρκάρει ενδεχομένως να ψάξει το θέμα της άδειας κι εκεί θα φανεί ότι δεν δικαιούται η πολυκατοικία σε "δέσμευση" τόσο μεγάλου μήκους

Δεν υπάρχει άλλη είσοδος ή έξοδος ,με όπισθεν βγαίνουμε ,ο καθένας ψάχνετε για φασαρία ,ισχύει αυτό που λέτε 

1 hour ago, teokarafou1992 said:

IMG_4196.jpeg

Πρέπει να έχετε Είσοδο Έξοδο της πυλωτής και όχι να καταλαμβάνετε όλη την πρόσοψη με τις εισόδους σας.

Εκεί που αφήνω το παιδί κάθε μέρα για να πάει σχολείο έχει μια αντίστοιχη πρόσοψη και με χαρά κλείνω μια από αυτές τις «εισόδους», για να κατέβω να την αφήσω 

• Sad 1

1 λεπτό πριν, JakeKaufman είπε

Πρέπει να έχετε Είσοδο Έξοδο της πυλωτής και όχι να καταλαμβάνετε όλη την πρόσοψη με τις εισόδους σας.

Εκεί που αφήνω το παιδί κάθε μέρα για να πάει σχολείο έχει μια αντίστοιχη πρόσοψη και με χαρά κλείνω μια από αυτές τις «εισόδους», για να κατέβω να την αφήσω 

Και καλά κάνετε ,εγώ μιλάω για περιπτώσεις ολόκληρη μέρα να το αφήνουν 

• Moderators

Επειδή είμαστε Ελλάδα παλιότερα έδιναν κανονικά άδεια σε τέτοιες πυλωτες και το χαρακτήριζαν εξαίρεση

• Like 1

17 λεπτά πριν, teokarafou1992 είπε

Αυτό δεν το γνωρίζω 

Δεν υπάρχει άλλη είσοδος ή έξοδος ,με όπισθεν βγαίνουμε ,ο καθένας ψάχνετε για φασαρία ,ισχύει αυτό που λέτε 

Η πραγματικότητα (άσχετα τι βολεύει εσάς πρακτικά/κατασκευαστικά) είναι ότι οι 3 θέσεις που φαίνονται να έχουν η κάθε μία δική της είσοδο/έξοδο (άσχετα αν γίνεται με όπισθεν) είναι παράνομη και θα δικαιολογούταν ΜΟΝΟ αν (όπως ανέφερα εγώ και άλλος παραπάνω) υπάρχει άλλο τόσο μήκος της πολυκατοικίας χωρίς την όποια είσοδο γκαράζ. Αν για παράδειγμα το υπόλοιπο της πολυκατοικίας που δεν φαίνεται είναι μόνο η είσοδος του κλιμακοστασίου, τότε οι είσοδοι που "δικαιούστε" νόμιμα θα ήταν αν όχι μόνο μία, το πολύ οι 2 από τις 3

Σημ. Στο επόμενο ερώτημα που βλέπω να έρχεται "και πως θα μπαίνουμε στην κάθε θέση" να απαντήσω ότι αυτό δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός από εσάς και τον κατασκευαστή. Υπάρχει δε η περίπτωση στην κάτοψη της πυλωτής που υποβλήθηκε/εγκρίθηκε οι χώροι στάθμευσης που έχετε τώρα να ήταν δηλωμένοι σαν απλή πυλωτή

4 λεπτά πριν, teokarafou1992 είπε

Με λίγο ψάξιμο πολυκατοικίες μετά το 1979 ,έπρεπε αναγκαστικά να έχουν πυλωτη 

Η πυλωτή (pilotis επί το αρχιτεκτονικότερον :)) δεν σημαίνει αυτομάτως ούτε χώρο στάθμευσης ούτε πολλαπλές εισόδους.

• Like 1

• Moderators
1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Η πραγματικότητα (άσχετα τι βολεύει εσάς πρακτικά/κατασκευαστικά) είναι ότι οι 3 θέσεις που φαίνονται να έχουν η κάθε μία δική της είσοδο/έξοδο (άσχετα αν γίνεται με όπισθεν) είναι παράνομη και θα δικαιολογούταν ΜΟΝΟ αν (όπως ανέφερα εγώ και άλλος παραπάνω) υπάρχει άλλο τόσο μήκος της πολυκατοικίας χωρίς την όποια είσοδο γκαράζ. Αν για παράδειγμα το υπόλοιπο της πολυκατοικίας που δεν φαίνεται είναι μόνο η είσοδος του κλιμακοστασίου, τότε οι είσοδοι που "δικαιούστε" νόμιμα θα ήταν αν όχι μόνο μία, το πολύ οι 2 από τις 3

Σημ. Στο επόμενο ερώτημα που βλέπω να έρχεται "και πως θα μπαίνουμε στην κάθε θέση" να απαντήσω ότι αυτό δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός από εσάς και τον κατασκευαστή. Υπάρχει δε η περίπτωση στην κάτοψη της πυλωτής που υποβλήθηκε/εγκρίθηκε οι χώροι στάθμευσης που έχετε τώρα να ήταν δηλωμένοι σαν απλή πυλωτή

Όπως έγραψα παλιότερα έδιναν άδειες ακόμα και σε οικοδομές με 100% κάλυψη από εισόδους (σαν της φωτογραφίας που κάθε θέση είναι μπροστά στο πεζοδρόμιο) και έβγαζαν κανονικά άδεια κατ εξαίρεση

Όπως και να 'χει σχετικά με την ύπαρξη της άδειας για όλες τις θέσεις και το αν είναι όντως parking, το να παρεμποδίζεται η έξοδος των οχημάτων είναι παράνομη και αυτό θέλει να εξασφαλίσει ο TS σύμφωνα με τα γραφόμενα του. 

Τώρα αν παρεμποδίζεται η είσοδος και τον ενοχλεί αυτό, εκεί μπαίνει ο παράγοντας της άδειας, της διαγράμμισης κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην φωτογραφία βλέπω ότι όλη η πρόσοψη είναι θέσεις πάρκινγκ, τρεις, και αυτό είναι παράνομο όπως είπαν και οι άλλοι. Άμα από τις 3 εσείς χρησιμοποιείτε μόνο την μία τότε δεν ξέρω μήπως δεν μπορούν να θεωρηθούν οι άλλες είσοδοι/έξοδοι και άρα να πάει προς το νόμιμο. Κατά δεύτερον από πολεοδομικής άποψης η πιλοτή απαγορεύεται να ανοιχτή όλη έτσι για λόγους στατικότητας. Αυτά είναι τυπικά τέλος πάντων καθώς εδώ που ζούμε κανείς δεν ασχολείται.

Στην ουσία του προβλήματός σου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, μετά από άδεια ίσως, είναι να βάλεις ένα κολονάκι στον δρόμο σε κάθε πλευρά της εισόδου που θα αποτρέπει την στάση εκτός αν κάποιος το βάλει ακριβώς μπροστά και μεγαλοπρεπώς στην είσοδό σου, άρα μειώνοντας κατά πολύ το πρόβλημα.

Επίσης έχω την αίσθηση πως όποιος πάει να παρκάρει μπροστά στην πολυκατοικία δεν καταλαβαίνει διαφορά ανάμεσα σε όλες αυτές τις εισόδους που βλέπει και το αφήνει τελικά όπου να'ναι. Άμα ήταν σαφές ότι μπορεί να παρκάρει στα άλλη σημεία αλλά όχι στο μεσαίο πιστεύω θα ήταν καλύτερα

Επεξ/σία από cthulhucarbide

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...