broxopios Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Καλημέρα. Θέλω να γράφω κείμενα πχ σε word, αλλά θέλω να υπάρχουν γραμμές. Σαν να γράφω σε τετράδιο. Γίνεται κάτι τέτοιο στο Microsoft Word ή χρειάζεται κάποιο ειδικό πρόγραμμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChrisGT7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Καλησπέρα. Στο Word αν κάνεις εισαγωγή έναν πίνακα 1x1 (μια γραμή, μια στήλη) και καλύψει ολόκληρη τη σελίδα, πιστεύω έχεις μια σελίδα τετραδίου. Τροποποιείς φυσικά το χρώμα και το πάχος των γραμμών με αυτό που προτιμάς και θεωρώ πως είναι μια χαρά. Αν θέλεις, μπορώ να ανεβάσω ένα υπόδειγμα με την πρώτη ευκαιρία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Φαντάζομαι ότι θέλεις να επιτύχεις ένα αποτέλεσμα σαν αυτό της εικόνας. Αν ναι, πες μου να σου πω πως μπορείς να το φτιάξεις. Το δημιούργησα εξ ολοκλήρου στο Word 2021 (όχι με χρήση Πίνακα). Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά δίνει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. (Εμφάνισα την αρίθμηση των γραμμών αριστερά απλώς για να φαίνονται πόσες είναι οι γραμμές κειμένου - και αντίστοιχα οι οριζόντιες γραμμές.) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
broxopios Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, ChrisGT7 είπε Καλησπέρα. Στο Word αν κάνεις εισαγωγή έναν πίνακα 1x1 (μια γραμή, μια στήλη) και καλύψει ολόκληρη τη σελίδα, πιστεύω έχεις μια σελίδα τετραδίου. Τροποποιείς φυσικά το χρώμα και το πάχος των γραμμών με αυτό που προτιμάς και θεωρώ πως είναι μια χαρά. Αν θέλεις, μπορώ να ανεβάσω ένα υπόδειγμα με την πρώτη ευκαιρία. Το δοκίμασα με πίνακα αλλά έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει σε κάθε τέλος της γραμμής, να κατεβαίνεις χειροκίνητα και εν τέλει δεν μπορείς να το μορφοποιήσεις σωστά. Όπως για παράδειγμα να το κάνεις πλήρη στοίχιση για να φαίνεται πιο όμορφο. 2 ώρες πριν, accipio είπε Φαντάζομαι ότι θέλεις να επιτύχεις ένα αποτέλεσμα σαν αυτό της εικόνας. Αν ναι, πες μου να σου πω πως μπορείς να το φτιάξεις. Το δημιούργησα εξ ολοκλήρου στο Word 2021 (όχι με χρήση Πίνακα). Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά δίνει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. (Εμφάνισα την αρίθμηση των γραμμών αριστερά απλώς για να φαίνονται πόσες είναι οι γραμμές κειμένου - και αντίστοιχα οι οριζόντιες γραμμές.) Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω. Αν δεν σου είναι κόπος ναι πες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Δες το μικρό βίντεο που έφτιαξα. Στο 1:30, η αναπαραγωγή των γραμμών γίνεται (έχοντας επιλέξει τη γραμμή) με Control+D. Από το 4:00 και μετά, προσπαθώ να κάνω διορθώσεις ώστε να συμπίπτουν οι οριζόντιες γραμμές με τις γραμμές κειμένου (δεν το καταφέρνω με απόλυτη ακρίβεια). Αυτό που επίσης θα μπορούσα (και ξέχασα) να κάνω είναι να αλλάξω ελαφρά το ύψος των (ομαδοποιημένων) γραμμών, π.χ. από 20,31 σε 20,40 εκ., ώστε να ευθυγραμμιστούν πλήρως με τις γραμμές κειμένου. Βίντεο: https://mega.nz/file/zAACHDKJ#aUdL9b9Gpo7073cHhz01VoNsQ8Mk4bc4L7Dd6BDXN_o Υπάρχει κι άλλος τρόπος, ίσως πιο εύκολος. Προϋποθέτει ότι πρώτα θα φτιάξεις τις γραμμές και θα τις αποθηκεύσεις ως ξεχωριστό αρχείο εικόνας υψηλής ποιότητας, το οποίο ύστερα θα εισαγάγεις στο Word ως background (υπόβαθρο). Αυτό θα πρέπει να το κάνεις σε κάθε σελίδα. Έφτιαξα δειγματικά ένα τέτοιο αρχείο png (το έκανα png για να έχει την απαραίτητη διαφάνεια) 45 γραμμών, με το Inkscape. Μπορείς να το εισαγάγεις στο Word, επιλέγοντας να τοποθετηθεί πίσω από το κείμενο και να μην μετακινείται μαζί με το κείμενο. Αν δεις ότι δεν ταιριάζουν οι οριζόντιες γραμμές με τις γραμμές κειμένου, τροποποιείς ελαφρά το διάστιχο των παραγράφων (ή/και το ύψος του png) μέχρι να ταιριάξουν. Αν αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του κειμένου (όπως το μέγεθος της γραμματοσειράς), το αρχείο πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή με διαφορετικό διάστιχο και αριθμό γραμμών. Π.χ. για γραμματοσειρά Calibri μεγέθους 14 οι οριζόντιες γραμμές θα είναι λιγότερες. Αντίστοιχα, αν διατηρηθεί το μέγεθος 12 αλλά αυξηθεί το διάστιχο, και πάλι οι οριζόντιες γραμμές θα είναι λιγότερες. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από accipio 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα