Προς το περιεχόμενο

Τρύπησε το σωληνάκι βενζίνης - λούτσα η μηχανή

definitio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπα να κάνω μια βόλτα με το αμάξι σήμερα, με το που έβαλα μπρος βρώμαγε αρκετά έντονα, αλλά είχα σταθμεύσει κοντά σε σταθμό αστικών λεωφορείων - που συχνά έχουν τη μηχανή στο ρελαντί για πολλή ώρα - και λέω μάλλον από εκεί είναι, αφού δεν έβλεπα καπνό από την εξάτμιση...

...οδηγώντας η έντονη μυρωδιά καυσίμου/ ρύπων επέμενε, αλλά ήμουν πίσω από μια νταλίκα σε ανηφόρα, λέω μπορεί να με πνίγει στο καυσαέριο κι έκλεισα τον κλιματισμό/εισαγωγή αέρα απ 'έξω, στρίβει η νταλίκα, πάλι η μυρωδιά, οπότε σκέφθηκα ότι είτε παρουσιάστηκε κάποια τρύπα στην εξάτμιση (πολύ δύσκολο γιατί είχε ελεγχθεί στο σύνολό της και μπει νέο σπιράλ το καλοκαίρι) είτε που κλέψανε τον καταλύτη, ποιός ξέρει...

Σταματάω, λέω ας ανοίξω και το καπό να ρίξω μια ματιά...τί να δω...το σωληνάκι της βενζίνης στο σημείο πάνω από την εισαγωγή, εκεί που κάνει μια μικρή χαλαρή γωνία, κατουράει βενζίνη με δύναμη από 6-7 σημεία...οπότε οδική, και συνεργείο...

Το παρακάτω είναι με τη μηχανή κλειστή κι απλώς στάζει η βενζίνη που έχει ανέβει με πίεση στον σωληνα...καμία σχέση με το πολυ-συντριβάνι με ανοιχτή μηχανή...αλλά δεν κάθισα να το βιντεοσκοπήσω, μη γίνει κανένα ατύχημα

Το σωληνάκι αυτό δεν είναι 1 χρόνος που το είχα αλλάξει...το προηγούμενο, δεν είχε πάθει καμία συγκρίσιμη φθορά, αλλά φαινόταν πολυκαιρισμένο και στην ακροσύνδεση σαν να είχε "υγρασία", οπότε προληπτικά είχαμε πει να το αλλάξουμε...

...το πάω λοιπόν στο συνεργείο πάλι και μου λέει ο μηχανικός
- "ναι, το εργοστασιακό είναι πρεσαριστό, πρέπει να αλλάξει όλη η σωλήνωση μέχρι πίσω, μαζί με το μεταλλικό κομμάτι...δεν ξέρω αν θα βρούμε μεταχειρισμένο ή καινούριο...
...γι αυτό βάζουμε αυτό το "πάνινο", το οποίο δεν κρατάει πάρα πολύ (!!) ...αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι βάλουμε πα΄λι το ίδιο να κάνεις τη δουλειά σου κι από Δευτέρα που επιστρέφει το αφεντικό (άδεια) να ψάξουμε για άλλη λύση, μεταχειρισμένο ή καινούριο"...

Τί λε ρε...βάζετε σωληνάκι που δεν κρατάει ούτε χρόνο και ξαφνικά ανοίγει σαν βρύση; Δεν έλαβα ποτέ εγώ τέτοια πληροφόρηση...

Με τα πολλά πήγα και το πήρα, είδα έβαλαν ένα διαφορετικό που λέεει "Multi-Fuel" της Gates...

- "αυτο είναι καλύτερο" (λέει ο πατέρας του ιδιοκτήτη που τον αναπλήρωνε λόγω αδείας) "αυτό αντέχει περισσότερη πίεση" (!!)...
..οκ...κρίμα που δεν το χρησιμοποίησαν τη πρώτη φορά...

spacer.png

Ρώτησα στο συνεργείο αν μπορούν να καθαρίσουν αυτοί κάπως τη μηχανή, λέει να το πάω σε ειδικό συνεργείο καθαρισμού, που βάζουν χημικά και αφαιρούν τη βρωμιά κτλ...

Με το μπάνιο βενζίνης που έκανε φοβάμαι μην γίνει κανά ατύχημα αν δεν καθαριστεί...αλλά αν στεγνώσει δεν ξέρω και τί βαθμός κινδύνου υπάρχει...

...ρώτησα σε ένα συνεργείο βιολογικού καθαρισμού εδώ Θεσσαλονίκη, που είναι κάπως ακριβό, αλλά ξέρω ότι είναι καλοί και ψείρες και μου είπαν σίγουρα 70€ θα στοιχίσει, κι αν χρειαστεί κάτι άλλο, όταν το δει ο υπάλληλος, θα χρεωθεί εξτρά...πάντως λέει δεν μπορεί να το πλύνει από κάτω, γιατί δεν έχει ράμπα...

Έκλεισα ραντεβού για Δευτέρα...αλλά όσο νά'ναι τα 70€ τσιβιδίζουν κάπως...αλλά πάνω απ' όλα η ασφάλεια...(λέμε τώρα, γιατί έκανα 40 λεπτά να βρω παρκάρισμα με τη μηχανή φρεσκολουσμένη στη βενζίνη)

ωστόσο σε παλιό αμάξι, με φαγωμένα/φθαρμένα πλαστικά/συνδέσμους κτλ...φοβάμαι και το πλύσιμο κινητήρα...μην πάω για μαλλί και φύγω κουρεμένος / φορτωμένος και με άλλες βλάβες...

Επεξ/σία από definitio
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι αν σκεφθείς ότι έχασα παραπάνω από 2/5 του ρεζερβουάρ σε εύφλεκτο καύσιμο πάνω σε καυτή μηχανή...πάλι καλά...

Ίσως με έσωσε ότι οδηγούσα σε ανηφόρα (ανέβηκα Πανόραμα, πήγαινα προς Χορτιάτη) και δεν έτρεξε στη μηχανή όση βενζίνη θα μπορούσε

Αφου δεν έγινες φλαμπέ........

Σωληνάκια βενζίνης που χαλάνε στον χρόνο δεν έχω ξανακούσει.Ή το σωληνάκι που σου έβαλε δεν ήταν για βενζίνη ή η βενζίνη που βάζεις έχει διαλύτες και το τρώει.

Ποντάρω στο πρώτο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πιο πιθανό δεν σου έβαλε σωληνάκι βενζίνης αλλά ότι βρήκε πρόχειρο όπως είπε και ο Ukforthemoment . Αυτό πρέπει να είναι για βενζίνη αλλα σιγουρέψου.

Ασε από μαστόρους να μας φυλάει ο Θεός. Η πλειοψηφία είναι ότι νάναι αλλά ο δικός σου και επικίνδυνος να καείς. Κακώς εμπιστεύθηκες τον ίδιο. Όσο για το πλύσιμο η βενζίνη εξατμίστηκε δεν υπάρχει φόβος , περιττό είναι αλλά αν το κάνεις σε πλυντήριο που κάνει αυτή τη δουλειά μη σου κάνουν και άλλη ζημιά.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρώτησα κι ένα μηχανικό από Αθήνα που εμπιστεύομαι και μου είπε ότι έχει πέσει κατακόρυφα η ποιότητά τους στην αγορά...γι αυτό να το ελέγχω συχνά, λέει....αλλά και 1 χρόνο;

Για το πλύσιμο της μηχανής τί λέτε; Επιβεβλημένο / όχι; Κατι να προσέξω ή να ζητήσω πχ καθαρισμός μόνο με αφρό / πινέλο, όχι με υγρό/ατμό κτλ...δεν έχω ιδέα, εικασίες κάνω..

Επεξ/σία από definitio

4 λεπτά πριν, definitio είπε

Ρώτησα κι ένα μηχανικό από Αθήνα που εμπιστεύομαι και μου είπε ότι έχει πέσει κατακόρυφα η ποιότητά τους στην αγορά...γι αυτό να το ελέγχω συχνά, λέει....αλλά και 1 χρόνο;

Για το πλύσιμο της μηχανής τί λέτε; Επιβεβλημένο / όχι; Κατι να προσέξω ή να ζητήσω πχ καθαρισμός μόνο με αφρό / πινέλο, όχι με υγρό/ατμό κτλ...δεν έχω ιδέα, εικασίες κάνω..

Πλάκωσε το με λάστιχο μόνο σου να φύγει η μυρωδιά  αφού δεν θες να ξοδευτείς.

• Like 1

32 minutes ago, Ukforthemoment said:

Αφου δεν έγινες φλαμπέ........

Σωληνάκια βενζίνης που χαλάνε στον χρόνο δεν έχω ξανακούσει.Ή το σωληνάκι που σου έβαλε δεν ήταν για βενζίνη ή η βενζίνη που βάζεις έχει διαλύτες και το τρώει.

Ποντάρω στο πρώτο.

Τους τελευταίους 5-6 μήνες έχω χρησιμοποιήσει κι αντίστοιχο αριθμό προσθέτων βενζίνης (Liqui Moly Valve Clean), δεν ξέρω αν θα μπορουσε να προκαλέσει/συμβάλει σε κάτι τέτοιο.

5 λεπτά πριν, definitio είπε

Απάντησα συμπληρωματικά όχι δεν το θεωρώ απαραίτητο

• Like 1

3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Πλάκωσε το με λάστιχο μόνο σου να φύγει η μυρωδιά  αφού δεν θες να ξοδευτείς.

3 minutes ago, papoys1 said:

Απάντησα συμπληρωματικά όχι δεν το θεωρώ απαραίτητο

Λάστιχο πού, εδώ παρκάρω 20 λεπτά περπάτημα από το σπίτι, γυρίζω κανά 30-40λεπτο κάθε φορά μέχρι που βαριέμαι και παώ στου διαόλου τη μάνα όπου βρίσκω θέση στάθμευσης...μόνο αν πήγαινα σε σταθμό πλυσίματος self-service...αλλά δεν έχει έλεγχο πίεσης στο ακροφύσιο

Αρκεί λες να εξατμιστεί και μετά θα είναι ΟΚ;

Δεν θέλω να δώσω 70€ μόνο για νιώσω καλύτερα (τα κάνω μιλφέιγ και γαλακτομπούρεκα), αλλά αν υπήρχε κίνδυνος, σαφώς.

3 λεπτά πριν, definitio είπε

Λάστιχο πού, εδώ παρκάρω 20 λεπτά περπάτημα από το σπίτι, γυρίζω κανά 30-40λεπτο κάθε φορά μέχρι που βαριέμαι και παώ στου διαόλου τη μάνα όπου βρίσκω θέση στάθμευσης...μόνο αν πήγαινα σε σταθμό πλυσίματος self-service...αλλά δεν έχει έλεγχο πίεσης στο ακροφύσιο

Αρκεί λες να εξατμιστεί και μετά θα είναι ΟΚ;

Δεν θέλω να δώσω 70€ μόνο για νιώσω καλύτερα (τα κάνω μιλφέιγ και γαλακτομπούρεκα), αλλά αν υπήρχε κίνδυνος, σαφώς.

Οχι ρε φίλε φόβος υπήρχε τη στιγμή που ετρεχε τώρα στέγνωσε τι φόβος να υπάρχει άσε που εκεί τριγύρω βλέπω αρκετες φίσες.🤣 Αστο μην κάνεις ζημιά με το νερό και τρέχεις

Βρες αέρα πουθενά φύσα το να φύγουν οι σκόνες και είσαι εντάξει.

• Like 1

1 minute ago, papoys1 said:

Οχι ρε φίλε φόβος υπήρχε τη στιγμή που ετρεχε τώρα στέγνωσε τι φόβος να υπάρχει άσε που εκεί τριγύρω βλέπω αρκετες φίσες.🤣 Αστο μην κάνεις ζημιά με το νερό και τρέχεις

Αν είχα χώρο δικό μου και τρόπο να διαχειριστώ απορρίματα υγρών, θα σκεφτόμουν να το πλακώσω σε WD40 ή brake cleaner και να χαλάσω καμια 100αριά πανάκια μικροινών...

Ακριβώς, τις πρίζες/κοννέκτορες βλέπω κι εγώ, με φαγωμένα ελάσματα και φοβάμαι τον καθαρισμό του κινητήρα...θα έπρεπε να γίνει πολύ προσεκτικά, περισσότερο με πινέλο (λέω τώρα) όχι hydro-blast κι ό,τι πάρει ο χάρος...

...είναι κι Alfa Μοιραία η κούκλα, ευπαθής στα ηλεκτρολογικά...(με πείραξε που όταν είχα σταματήσει είδα 2-3 οδηγούς να με κοιτάνε συγκαταβατικά βλέποντας Alfa στην ανηφόρα και με ανοιχτό καπό...)

Από το συνεργείο καθαρσμού λένε θα φάνε 4-5 ώρες για πλύνουν τον χώρο της μηχανής...περισσότερη περιέργεια έχω μ΄αυτά που μου είπαν...

1 minute ago, Ukforthemoment said:

Eίσαι ο μακρύ ποδάρι;Τελικά είναι πολύ μικρό το ιντερνετ!!!λολ

Spoiler

Για την ερώτηση στον Motortechs89 λες; Ναι
& vgiozo > definitio (δεν άρεσε η επερώτηση μιας διαχειριστικής ενέργειες στις προσφορές, για την εγκυρότητα τιμής/προσφοράς (αναφορικά με κόστος μεταφορικών), κι έχασα το προφίλ μου...πολλή αυστηρότητα όπου δεν έχει κανένα νόημα

• Like 1

εχεις δει που στην αθηνα μερα παρα μερα παιρνει φωτια και απο ενα αυτοκινητο? ε απο κατι τετοιες περιπτωσεις ειναι. 

ο μαστορας ειναι απαραδεκτος. σου εβαλε αρχικα ακαταλληλο ανταλλακτικο. τα σωληνακια αυτα δεν λεω οτι ειναι αιωνια αλλα κρατανε. εγω εδωσα το ford focus 21 ετων και ποτε μα ποτε δεν χρειαστηκε να αλλαξω σωληνακια. βεβαια το ειχα σε κλειστο γκαραζ που μπορει να παιζει ρολο και αυτο. 

παντως αυτο που εβαλες τωρα στο τελος φαινεται να ειναι απο το σωστο υλικο. καλα θα κανεις να μην ξαναπατησεις σε αυτον τον μαστορα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...