Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Ο πατερας μου τρακαρε το Σαββατο. Επεσε ενας απο πισω του, και ο πατερας μου με τη σειρα του επεσε στο μπροστα. μικρες οι ταχυτητες αλλα ζημια εγινε μεγαλη. Ο υπαιτιος αποδεχεται τη ζημια και την ευθυνη.

Το προβλημα ειναι πως ο μπροστα εφυγε. Και ο πατερας μου και ο αλλος σαστισαν και δεν πηραν καν πινακιδα.
Παρολο που ο υπαιτιος ειπε πως θα δηλωσει οτι εφταιγε και πως υπηρχε και 3ο αμαξι, η ασφαλιστικη του ενημερωσε τη δικια μας πως αποδεχεται τη ζημια μονο για το πισω χτυπημα. 
Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση? προφανως και το περιμενα γιατι οι ασφαλιστικες ειναι τατσι μιτσι κοτσι, για να μην πληρωνουν. 
Αφου εχω νομικη προστασια μπορω να πιεσω τη δικια μου ασφαλιστικη να κανονισει με την αλλη να πληρωσει αφου ο πελατης τους αποδεχεται την υπαρξη καραμπόλας? ή δεν εχω τυχη? 
Οποιαδηποτε συμβουλη ευθπροσεκτη. Δυστυχως το σημειο δεν εχει και καμερες που θα μπορουσα να ζητησω υλικο...

ευχαριστω

Δημοσ.

Ο μπροστα ειναι ο μονος που δεν εφταιγε,με τον πισω θα ειχατε προβλημα.Θα κανει δηλωση ο πισω και θα καλυψει τις ζημιες στο 1 αμαξι.

• Like 1
Δημοσ.

το πρωτο αμαξι εφυγε. ισως να μην ειχαν ασφαλεια ή οτιδηποτε. 
Εμεις ειμαστε το μεσαιο αμαξι και θελω να δω πως θα γινει ο πισω να καλυψει και τη ζημια που παθαμε στο μπροστα μερος του αμαξιου μας. ..

Δημοσ.

Πρέπει να αποδείξεις ότι είχες την ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα που ορίζει ο νόμος-κοκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομικά ο μπροστινός δεν πλυρωνει κανέναν και τον πληρώνει ο μεσαίος και τον μεσαίο πλερώνει ο πίσω.... και ο τελευταίος απο την τσέπη του όλα, ακριβος στο ιδιο ατύχημα πέτυχα εγώ πριν απο 4 χρόνια ήμουν στην μεση τον μπροστινό πρακτικα τον αγγιξα (μηδέν ζημία βασικά μια γρατζουνιά ελάχιστη) και πίσω δικό μου ήθελε αλλαγή προφυλακτήρα και ποδιά, βγηκε ενας απο παρκινγ και ο μπροστινος κοκκαλοσε για να μην τον χτύπησε, σταμάτησα και εγώ και από πίσω πετούσε αετο και μας έκανε καλοκαιρινους........ ε μάντεψε...... ο απο πίσω τα πλυρωσε ολα και ας εφταιγε ο τυπας που ξεπαρκαρε

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 2
Δημοσ.

ομως τωρα που εξαφανιστηκε ο μπροστα, ουιαστικα η ασφαλιστικη του πισω λεει οτι δεν υπηρχε μπροστα ενω ο πελατης της παραδεχεται οτι υπηρχε...

Δημοσ.
2 hours ago, burnin said:

ομως τωρα που εξαφανιστηκε ο μπροστα, ουιαστικα η ασφαλιστικη του πισω λεει οτι δεν υπηρχε μπροστα ενω ο πελατης της παραδεχεται οτι υπηρχε...

Για σας τι αλλάζει? Πρακτικά τπτ μόνο κάποιο κόλπο μην κάνει ασφαλιστική είναι το θέμα και όλοι θα πάρετε από της 3 το μακρύτερο

Ο μπροστινος γιατί έφυγε ζημιά δεν είχε καμία? Αν δεν είχε κακός τον μπλεξατε κιόλας... Και τον εαυτό σας προφανος

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Για σας τι αλλάζει? Πρακτικά τπτ μόνο κάποιο κόλπο μην κάνει ασφαλιστική είναι το θέμα και όλοι θα πάρετε από της 3 το μακρύτερο

Ο μπροστινος γιατί έφυγε ζημιά δεν είχε καμία? Αν δεν είχε κακός τον μπλεξατε κιόλας... Και τον εαυτό σας προφανος

Μα άμα δεν υπάρχει μπροστινός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη ζημιά που έπαθε μπροστά. Για όποιον δεν ήταν μπροστά στο συμβάν, τράκο ανάμεσα σε δύο οχήματα προκαλεί ζημιά στην μία πλευρά του κάθε οχήματος. Και προφανώς η ασφαλιστική θα προσπαθήσει να πληρώσει μόνο αυτή. Θα θεωρήσει ότι το όχημα κυκλοφορούσε με τη μούρη "κρέας" κι έψαχνε να εμπλακεί σε κάτι για να δικαιολογήσει πλήρη επισκευή (σε άλλα νήματα έχουν δοθεί τέτοιες συμβουλές σε άτομα που έχουν ζημιά και προσπαθούν να την φορτώσουν σε άλλο συμβάν)

Ο μπροστά έφυγε γιατί προφανώς είχε περισσότερα να χάσει (αμάξι κλεμμένο, οδηγός χωρίς δίπλωμα, καταζητούμενος, ντοπαρισμένος/μεθυσμένος, με "περίεργα" πράγματα μέσα στο αμάξι  ή ότι άλλο)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Black Demis είπε

Νομικά ο μπροστινός δεν πλυρωνει κανέναν και τον πληρώνει ο μεσαίος και τον μεσαίο πλερώνει ο πίσω.... και ο τελευταίος απο την τσέπη του όλα, ακριβος στο ιδιο ατύχημα πέτυχα εγώ πριν απο 4 χρόνια ήμουν στην μεση τον μπροστινό πρακτικα τον αγγιξα (μηδέν ζημία βασικά μια γρατζουνιά ελάχιστη) και πίσω δικό μου ήθελε αλλαγή προφυλακτήρα και ποδιά, βγηκε ενας απο παρκινγ και ο μπροστινος κοκκαλοσε για να μην τον χτύπησε, σταμάτησα και εγώ και από πίσω πετούσε αετο και μας έκανε καλοκαιρινους........ ε μάντεψε...... ο απο πίσω τα πλυρωσε ολα και ας εφταιγε ο τυπας που ξεπαρκαρε

Οχι παντα.

Καποτε ειχα τρακαρει ετσι. Η μπροστινη μου σταματησε χωρις λογο πανω σε στροφη λιγο μετα στα λιμανακια, για να κανει επιτοπου (!) Εγω ημουν πισω της , και φρεναρα οριακα, και πεσαν αλλοι 2 πανω μου. 

Τελικα πληρωσε 50% ο τελευταιος και 50% η πρωτη.

Δημοσ.
2 hours ago, Ntinaras said:

Οχι παντα.

Καποτε ειχα τρακαρει ετσι. Η μπροστινη μου σταματησε χωρις λογο πανω σε στροφη λιγο μετα στα λιμανακια, για να κανει επιτοπου (!) Εγω ημουν πισω της , και φρεναρα οριακα, και πεσαν αλλοι 2 πανω μου. 

Ε ναι γιατί ήσασταν τόσα άτομα που είπατε ότι η τυπισσα σταμάτησε να κάνει παράνομη αναστροφή και δεν ξέρω αν το παραδέχτηκε και η ίδια κιόλας.

Αυτο η εξαίρεση είναι, όχι ο κανόνας. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Ε ναι γιατί ήσασταν τόσα άτομα που είπατε ότι η τυπισσα σταμάτησε να κάνει παράνομη αναστροφή και δεν ξέρω αν το παραδέχτηκε και η ίδια κιόλας.

Αυτο η εξαίρεση είναι, όχι ο κανόνας. 

Το παραδεχτηκε, φανταζομαι γι αυτο.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, Ntinaras said:

Οχι παντα.

Αν έχεις καμιά dash cam Ναι παίζει αυτο άνετα (για αυτό εδώ και χρόνια έχω dashcam)

4 hours ago, haris_216 said:

Μα άμα δεν υπάρχει μπροστινός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη ζημιά που έπαθε μπροστά. Για όποιον δεν ήταν μπροστά στο συμβάν, τράκο ανάμεσα σε δύο οχήματα προκαλεί ζημιά στην μία πλευρά του κάθε οχήματος. Και προφανώς η ασφαλιστική θα προσπαθήσει να πληρώσει μόνο αυτή. Θα θεωρήσει ότι το όχημα κυκλοφορούσε με τη μούρη "κρέας" κι έψαχνε να εμπλακεί σε κάτι για να δικαιολογήσει πλήρη επισκευή (σε άλλα νήματα έχουν δοθεί τέτοιες συμβουλές σε άτομα που έχουν ζημιά και προσπαθούν να την φορτώσουν σε άλλο συμβάν)

Ο μπροστά έφυγε γιατί προφανώς είχε περισσότερα να χάσει (αμάξι κλεμμένο, οδηγός χωρίς δίπλωμα, καταζητούμενος, ντοπαρισμένος/μεθυσμένος, με "περίεργα" πράγματα μέσα στο αμάξι  ή ότι άλλο)

Για αυτό ρώτησα γιατί έφυγε ο μπροστά, καθος θεώρησα ότι δεν έπαθε κάτι ή έστω κάτι που να αξίζει ασχολία, προφανος δυλωνουν όλοι ότι υπήρχε όχημα με τάδε πηνακιδες και έφυγε μετά το ατύχημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αστυνομια φωναξατε για να δηλωσεται οτι το ταδε αυτοκινητο εγκατελειψε το χωρο του ατυχήματος ενω εμπλεκεται???Προφανως πρεπει να βαλετε δικηγορο.

Στις 7/11/2024 στις 6:00 ΜΜ, burnin είπε

Το προβλημα ειναι πως ο μπροστα εφυγε. Και ο πατερας μου και ο αλλος σαστισαν και δεν πηραν καν πινακιδα.

Α καλα  τωρα ειδα οτι δεν πήρατε πινακιδα..........

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

μιλησα με τον ανθρωπο που μας χτυπησε. μου ειπε πως ειπε ρητα στην ασφαλιστρια οτι εφταιγε και μας χτυπησε και μετα πεσαμε στον μπροστα. φανταζομαι πως η ασφαλιστρια και η ασφαλιστικη τα ειπαν οπως του βολευαν. ξαναμιλήσα μαζι του, θα παρει απευθειας την ασφαλιστικη του να τα ξαναπει. αν δεν καλυψουν πληρως τη ζημια θα ενεργοποιηθει η νομικη προστασια που εχω και θα τους κυνηγησει η ασφαλιστικη μου. πιστευω πως θα λυθει το θεμα. σας ευχαριστω

• Like 3
Δημοσ.
Στις 7/11/2024 στις 6:00 ΜΜ, burnin είπε

Καλησπερα.

Ο πατερας μου τρακαρε το Σαββατο. Επεσε ενας απο πισω του, και ο πατερας μου με τη σειρα του επεσε στο μπροστα. μικρες οι ταχυτητες αλλα ζημια εγινε μεγαλη. Ο υπαιτιος αποδεχεται τη ζημια και την ευθυνη.

Παρολο που ο υπαιτιος ειπε πως θα δηλωσει οτι εφταιγε και πως υπηρχε και 3ο αμαξι, η ασφαλιστικη του ενημερωσε τη δικια μας πως αποδεχεται τη ζημια μονο για το πισω χτυπημα. 
Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση? προφανως και το περιμενα γιατι οι ασφαλιστικες ειναι τατσι μιτσι κοτσι, για να μην πληρωνουν. 
Αφου εχω νομικη προστασια μπορω να πιεσω τη δικια μου ασφαλιστικη να κανονισει με την αλλη να πληρωσει αφου ο πελατης τους αποδεχεται την υπαρξη καραμπόλας? ή δεν εχω τυχη? 
Οποιαδηποτε συμβουλη ευθπροσεκτη. Δυστυχως το σημειο δεν εχει και καμερες που θα μπορουσα να ζητησω υλικο...

ευχαριστω

Είχα ακριβώς ίδια περίπτωση πριν 5-6 χρόνια. Σε Λεωφόρο και ενώ είχα κρατήσει απόσταση από το προπορευόμενο και είχαμε σχεδόν σταματήσει σε κόκκινο είδα από το καθρέπτη να έρχεται πίσω μου με υπερβολική ταχύτητα Ι.Χ. Κατάλαβα ότι δεν είχε πρόθεση να σταματήσει,σκεπτόμενος ότι αν κρατήσω φρένο υπήρχε πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού των επιβαινόντων στο όχημά μου τους οποίους δεν είχα χρόνο να τους προειδοποιήσω να προφυλαχτούν και έτσι άφησα επίτηδες το φρένο , πράγματι έπεσε πάνω μου τελείως αφρενάριστος με μεγάλη ταχύτητα ενώ είχα απόσταση με μετακίνησε προς τα μπροστά και προξένησα μικρή ζημιά και στο μπροστινό μου οχημα. Ετσι η ασφάλεια του πίσω αυτοκινήτου δέχθηκε πλήρη υπαιτιότητα του πίσω αυτοκινήτου. Με το μπροστινό μου επικοινώνησα τηλεφωνικά μου το επιβεβαίωσε και αυτός ότι δέχθηκε η ασφάλεια και τη δική του ζημιά αλλά επειδή ήταν πολύ μικρή το αυτοκίνητο παλιό το σκεφτόταν για επισκευή. Τελικά δεν ξέρω αν το έφτιαξε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...