foris7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Καλησπέρα στην κοινότητα! Θέλω να γράψω τον πόνο μου γιατί γίνονται εξωπραγματικά πράγματα εδώ στα Ιωάννινα και έχω απορία άμα συμβαίνει και αλλού το θέμα που έχω. Είμαι σε μια περιοχή έξω απο τα Γιάννενα (Κατσικάς) και απο τότε που μπήκε καφάο VDSL (μέσα 2021) κοντά στο σπίτι μου έκανα πρόγραμμα VDSL50 με την Cosmote. Προηγουμένως να σημειώσω ήμουν με ADSL24 χαλκό με το ζόρι 10mbps και έπειτα με μια τοπική εταιρία παροχής Internet μέσω πομποδέκτη απο κεραία (Nowire) με top 20mbps. Όταν συνδέθηκα στο VDSL όλα καλύτερα, έπιανα 20-35mbps με σταθερότητα επειδή είμαι και σε κακή θέση και τρώω πολύ θόρυβο. Η ιστορία αρχίζει απο φέτος τον Μάϊο όπου άρχισαν οι πολλές αποσυνδέσεις (σποραδικές μέσα στην μέρα) μέχρι τον Ιούνιο που ήταν θέμα κάθε ώρας, όπου δηλώθηκε και βλάβη. Η πρόταση των τεχνικού τμήματος ήταν υποβάθμιση στα 24 και μετάβαση σε χαλκό όπου με διαβεβαίωσαν ότι θα κλειδώνω στα 20, πράγμα το οποίο δεν έγινε και κλειδωνω στα 2 mbps. Έπειτα αιτούμαι τέλη Ιουλίου αναβάθμιση στα 50 και πάλι για να ξαναμπώ σε καμπίνα. Από τότε η Cosmote δεν έκανε τίποτα, δίνοντάς μου μόνο κάθε εβδομάδα πακέτο δωρεάν απεριόριστων mb για να την βγάζω με hotspot στον τον υπολογιστή από το κινητό και προτείνοντάς μου το 4G Modem σαν λύση. Η δικαιολογία τους ήταν ότι η καμπίνα είναι της Vodafone και δεν έχει εγκριθεί ακόμα το αίτημά μου. Έκει κατάλαβα ότι δεν υπάρχει θύρα στο καφάο και δεν μου δίνουν VDSL. Έγω συνέχιζα να έχω internet μέσω tethering και να πληρώνω κανονικά 28 ευρώ το μήνα το συμβόλαιό μου. Οι γονείς μου που είναι σε άλλο διαμέρισμα αναγκάστηκαν να αγοράζουν πακέτα με mbs για να την βγάλουν και αυτόι με tethering γιατί με τα 2mbps ίσα ίσα έιχα γραμμή τηλεφώνου και δούλευε μια ip camera ασφαλείας που έχω. Ώσπου με κάλεσε ενας της Vodafone και μου πρότεινε συμβόλαιο VDSL50 και καρτοσυμβόλαιο στο κινητό (είχα Cosmote Κάρτα) σε πολύ καλή τιμή. Και εγώ είπα γιατί όχι μιάς και η καμπίνα που συνδέομαι είναι της Vodafone και μπορεί να έχω και πάλι wifi internet στο σπίτι μου. Όλα καλά υπογράφω συμβόλαια εξ αποστάσεως,γίνεται η αλλαγή στο κινητό,έρχεται με courier και το router και σήμερα λαμβάνω μήνυμα ότι "είμαι σε προτεραιότητα για επαύξηση απαραίτητων πόρων για την παροχή της υπηρεσίας,θα ενημερωθώ για την πορεία της και η διάρκεια της αναμονής δεν θα ξεπεράσει τους 3 μήνες". Και μυρίστηκα καπνό και κάλεσα την εξυπηρέτηση και μου λένε ότι μάλλον δηλώθηκε αδυναμία κτλ κτλ. Και εγώ απορώ πώς γίνεται να έφτασα σε αυτό το σημείο? Από το 21 έως το 24 όλα καλά (και όχι τέλεια) και ξαφνικά να με βγάζουν με αδικαιολόγητο θόρυβο απο την καμπίνα και να μου προτείνουν σαν λύση με το ζόρι 4G router. Γιατί αυτό θα μου πούνε και από την Vodafone, και εγώ δεν θέλω εν έτει 2024 να έχω 4g router στο σπίτι μου που είναι ό,τι χειρότερο από άποψη ταχύτητας και σταθερότητας, και να περιμένω να πάει βράδυ για να βγάλουν τον κόφτη και να έχω μια σοβαρή ταχύτητα.Αυτή τη στιγμή είμαι ακόμα με tethering με αγορασμένο πακέτο απεριόριστων mbs απο Vodafone (δεν δίνουν δωρεάν γιατί δεν εκκρεμεί βλάβη) και οι γονείς μου και αυτοί με tethering με αγορασμένο πακέτο απεριόριστων mbs απο Cosmote του κινητού του πατέρα μου. Γενικότερα οπτική ίνα ούτε με κιάλια στα Ιωάννινα, στην καλύτερη 100στάρα και με υποδομές 0! Τι λύσεις και τι επόμενες κινήσεις μου προτείνετε? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannisslgr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου εχεις 2 λυσεις... 1.κανεις ελεγχο σε ote,wind,vodafone για το τι ταχυτητες πιανεις με 4g,4g+,5g ...και μετα αν δεις οτι πιανεις 50+ παιρνεις ειτε ενα 4g (~150 ευρω) ειτε ενα 5g router(~270 euro),και κανεις ενα πακετο ειτε σε cosmote gigamax unlimited(~35+ ευρω) ειτε σε vodafone red unlimited(~30 ευρω) επισης αμα εχεις διαθεση να το πας παραπερα δες μπορεις να το ψαξεις και για ενα εξωτερικο 5g router(200+ euro) 2.starlink...μπες στο site του starlink και δες τι παιζει...το καλο με το σταρλινκ ειναι οτι δεν δεσμευεσαι με συμβολαιο και στην αρχη μπορει να νοικιασεις τον εξοπλισμο να δεις τι παιζει..το σταρλινκ νομιζω κοστιζει γυρω στα 45 ευρω το μηνα αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foris7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 21 λεπτά πριν, giannisslgr είπε 1.κανεις ελεγχο σε ote,wind,vodafone για το τι ταχυτητες πιανεις με 4g,4g+,5g ...και μετα αν δεις οτι πιανεις 50+ παιρνεις ειτε ενα 4g (~150 ευρω) ειτε ενα 5g router(~270 euro),και κανεις ενα πακετο ειτε σε cosmote gigamax unlimited(~35+ ευρω) ειτε σε vodafone red unlimited(~30 ευρω) επισης αμα εχεις διαθεση να το πας παραπερα δες μπορεις να το ψαξεις και για ενα εξωτερικο 5g router(200+ euro) Μετά απο μήνες σύνδεσης στο ιντερνετ μέσω hotspotμ έχω συμπεράνει ότι το σήμα είναι "με την μέρα του" και η ταχύτητα ανοίγει το βράδυ που είναι λιγότερο απασχολημένο το δίκτυο. Μπορεί να πιάσω 40 mbps και ανάλογα που στρέφεται το κινητό (όπως θα γίνεται και με το 4g/5g router). Προσφέρουν οι Cosmote,Vodafone και Nova (αυτή έχει 5g) προγράμματα και εξοπλισμό για τέτοιους είδους ιντερνετ αλλά δεν θεωρώ σαν λύση να είμαι έρμαιο του σήματος για να έχω μια σταθερή σύνδεση.. 26 λεπτά πριν, giannisslgr είπε 2.starlink...μπες στο site του starlink και δες τι παιζει...το καλο με το σταρλινκ ειναι οτι δεν δεσμευεσαι με συμβολαιο και στην αρχη μπορει να νοικιασεις τον εξοπλισμο να δεις τι παιζει..το σταρλινκ νομιζω κοστιζει γυρω στα 45 ευρω το μηνα αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος Έχω σκεφτεί την λύση του Starlink αλλά είχα ενδοιασμούς με το κόστος του εξοπλισμού και χρήσης αλλά και με τον τρόπο που θα στήσω τον πομποδέκτη (δεν ξέρω αν έχουμε κάποιον ειδικό στα Ιωάννινα). Δεν το ήξερα ότι θα μπορώ να νοικιάσω τον εξοπλισμό και τώρα μπορεί να αρχίσω να το σκέφτομαι πιο σοβαρά (αλλά θεωρώ ακόμα ακριβό το 45 ευρώ/μήνα για κάτι που δεν ξέρω τι θα προσφέρει και αν τα αξίζει). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikolasKon14 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:24 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 12:24 πμ Στις 7/11/2024 στις 6:42 ΜΜ, foris7 είπε Μετά απο μήνες σύνδεσης στο ιντερνετ μέσω hotspotμ έχω συμπεράνει ότι το σήμα είναι "με την μέρα του" και η ταχύτητα ανοίγει το βράδυ που είναι λιγότερο απασχολημένο το δίκτυο. Μπορεί να πιάσω 40 mbps και ανάλογα που στρέφεται το κινητό (όπως θα γίνεται και με το 4g/5g router). Προσφέρουν οι Cosmote,Vodafone και Nova (αυτή έχει 5g) προγράμματα και εξοπλισμό για τέτοιους είδους ιντερνετ αλλά δεν θεωρώ σαν λύση να είμαι έρμαιο του σήματος για να έχω μια σταθερή σύνδεση.. Έχω σκεφτεί την λύση του Starlink αλλά είχα ενδοιασμούς με το κόστος του εξοπλισμού και χρήσης αλλά και με τον τρόπο που θα στήσω τον πομποδέκτη (δεν ξέρω αν έχουμε κάποιον ειδικό στα Ιωάννινα). Δεν το ήξερα ότι θα μπορώ να νοικιάσω τον εξοπλισμό και τώρα μπορεί να αρχίσω να το σκέφτομαι πιο σοβαρά (αλλά θεωρώ ακόμα ακριβό το 45 ευρώ/μήνα για κάτι που δεν ξέρω τι θα προσφέρει και αν τα αξίζει). Αν το σταθερό δεν είναι απαραίτητο, κρατάτε τον αριθμό με μεταφορά σε VOIP πάροχο όπως Intertelecom και βάζετε Starlink είτε προχωράτε σε λύση 4G/5G με τη Cosmote που τη θεωρώ πιο αξιόπιστη και χωρίς κοφτές μετά τα 300GB όπως η Vodafone. Οσο για το starlink είναι δορυφορικό Ίντερνετ αλλά αν δεις τα βίντεο στο YouTube από ελληνικά κανάλια και περιπτώσεις που το συνάντησα σε μαγαζιά εστίασης όπου εξυπηρετούσαν τους πελάτες με σύνδεση Starlink, αν εμένα μόνιμα στο χωριό μου που έχει έως 24 και πιάνω 12-13 θα το έβαζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 πμ (επεξεργασμένο) Κάποια wireless ISP δεν έχετε στην πετιοχή; Εγώ στο δικό μου μέρος που δεν έχουμε σχεδόν τίποτα (αρκετές περιοχές γύρω μας έχουν και οπτική ίνα, εμείς κυριολεκτικά τίποτα), έχω μία WISP που πληρώνω 14,5 ευρώ τον μήνα για 24άρα γραμμή και πιάνω π.χ. άνετα 23mbps και στην χειρότερη 20. Στην ουσία έχουμε κεραίες στα σπίτια μας οι οποίες συνδέονται ασύρματα σε δική τους κεντρική κεραία (με οπτική επαφή) και από την κεραία τους πάει σε καλώδια στον server. Δεν είναι mobile internet σε δίκτυο κινητής, απλά αντί να μας συνδέσουν με καλώδια στον server τους και να κάνουν τόσο μεγάλη εγκατάσταση, μας έβαλαν κεραίες σύζευξης. Από εκεί που πλήρωνα 25 ευρώ για 24άρα γραμμή στα καλώδια του ΟΤΕ και έπιανα mbps στην καλύτερη προτιμώ να δίνω 14,5€ και να έχω 20~23. Μάλιστα είχε και πακέτο 15mbps στα 12,5 ευρώ αλλά για 2 ευρώ διαφορά δεν είχε νόημα να μειώσω 10mbps πιο κάτω την σύνδεση. Σχεδόν όλο το χωριό μου έχει αυτό που έχω κι εγώ από την ίδια εταιρία. Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:48 πμ από Diavolos666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foris7 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:32 μμ Μέλος Share Δημοσ. Δευτέρα στις 04:32 μμ 16 ώρες πριν, NikolasKon14 είπε Αν το σταθερό δεν είναι απαραίτητο, κρατάτε τον αριθμό με μεταφορά σε VOIP πάροχο όπως Intertelecom και βάζετε Starlink είτε προχωράτε σε λύση 4G/5G με τη Cosmote που τη θεωρώ πιο αξιόπιστη και χωρίς κοφτές μετά τα 300GB όπως η Vodafone. Ναι άμα δεν δω το επόμενο 10ημερο κάποια εξέλιξη απο τη Vodafone να με βάλει σε VDSL50, θα ρωτήσω για 5g/4g router. Το θέμα είναι ότι απο Vodafone απο το Hotspot που βάζω, βλέπω καλύτερες ταχύτητες all day απότι από Cosmote..Άρα το δίλημμα είναι καλύτερη ταχύτητα με πρόωρο κόφτη ή χειρότερη και χωρίς? 14 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Κάποια wireless ISP δεν έχετε στην πετιοχή; Εγώ στο δικό μου μέρος που δεν έχουμε σχεδόν τίποτα (αρκετές περιοχές γύρω μας έχουν και οπτική ίνα, εμείς κυριολεκτικά τίποτα), έχω μία WISP που πληρώνω 14,5 ευρώ τον μήνα για 24άρα γραμμή και πιάνω π.χ. άνετα 23mbps και στην χειρότερη 20. Όπως ανέφερα έχουμε εταιρείες όπως η Nowire και η Wicon. Το 2021 είχα για 1,5 χρόνο αλλά οι ταχύτητες κυμαίνονταν στα 10-20 mbps παρόλο που το πιατάκι κοιτούσε ακριβώς στην κεραία χωρις εμπόδια στα 7χλμ, και η τιμή γύρω στο 27ευρω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. Τρίτη στις 02:09 πμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 02:09 πμ Η επαύξηση πόρων σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη πόρτα / ζεύγος στην καμπίνα για να παίξεις πάλι σε VDSL. Όταν ο ΟΤΕ σε γύρισε σε 24άρι, η παλιά σου πόρτα / όριο, αποδεσμεύτηκε και δόθηκε προφανώς σε νέο πελάτη και όταν ξαναδοκίμασες με ΟΤΕ δεν υπήρχε πλέον διαθέσιμη θέση. Για VDSL, αναγκαστικά περιμένεις... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikolasKon14 Δημοσ. Τρίτη στις 10:42 μμ Share Δημοσ. Τρίτη στις 10:42 μμ 20 ώρες πριν, SaFiS είπε Η επαύξηση πόρων σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη πόρτα / ζεύγος στην καμπίνα για να παίξεις πάλι σε VDSL. Όταν ο ΟΤΕ σε γύρισε σε 24άρι, η παλιά σου πόρτα / όριο, αποδεσμεύτηκε και δόθηκε προφανώς σε νέο πελάτη και όταν ξαναδοκίμασες με ΟΤΕ δεν υπήρχε πλέον διαθέσιμη θέση. Για VDSL, αναγκαστικά περιμένεις... Εγώ θα κρατούσα το 24 για τηλεφωνία καθαρά και smart devices στο σπίτι αν είχε 10-12 και τα υπόλοιπα μεσω Starlink. Η καλύτερη και αξιόπιστη λύση χωρίς κοφτές και κεραίες να σέρνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα