comfuzio Δημοσ. πριν από 16 ώρες Share Δημοσ. πριν από 16 ώρες Καλησπέρα σε όλους! Πρόσφατα πήρα το SRT 550SX https://qjmotor.gr/model/srt-550sx/ το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με το 550S https://qjmotor.gr/model/srt-550-s/ με την μόνη διαφορά τις ακτινωτές ζάντες και την ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση που έχει το SX σε σχέση με το S. Βέβαια η αιτία που πήγα στο SX ήταν ότι δεν υπήρχε το S διαθέσιμο αλλιώς θα το προτιμούσα καθώς είναι 400€ φθηνότερο από το SX και για μένα αυτές οι 2 διαφορές δεν αιτιολογούν 400€ διαφορά στην τιμή. Το έχω λοιπόν από 23/10 και μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος με την αγορά αυτή, προερχόμενος από scooter, και τι scooter; Piaggio MP3 Yourban 2017 300cc το οποίο και το είχα για 7 χρόνια και είχα κάνει 36.000χλμ. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στα 2, το μόνο που μπορώ να πω ότι είναι ότι προσαρμόστηκα σχεδόν άμεσα σε αυτό, βέβαια σε αυτό βοήθησε ότι πήρα δίπλωμα μηχανής Α λίγες μέρες πριν την αγορά οπότε είχα πρόσφατα την οδηγική εμπειρία με ταχύτητες. Για τα χρήματα αυτά νομίζω είναι ότι πιο VFM παίζει. Τώρα για την μακροβιότητα της δεν μπορώ να απαντήσω μιας που είναι πρόσφατο μοντέλο, το S αν δεν κάνω λάθος βγήκε την άνοιξη και το SX που πήρα αρχές Σεπτέμβρη. Ως τώρα που είμαι στα 200χλμ δεν έχω να πω κάτι αρνητικό. Παραθέτω 2 βίντεο παρουσίασης από Έλληνα, τον Anton26. Να πω ότι το χρώμα της μηχανής στο video εμένα δεν μου άρεσε καθόλου και όταν μου πρότεινε την μηχανή φίλος μου και είδα το βίντεο έλεγα ότι δεν έχω δει ασχημότερη μηχανή ποτέ στην ζωή μου και δεν το είχα ψάξει καν για το αν παίζει σε άλλα χρώματα! Μου πήρε καιρό να κοιτάξω ότι παίζει σε μαύρη, την οποία και τελικά αγόρασα. Αλλά περί ορέξεως! Και μιας που δεν την είδα ποτέ από κοντά σε αυτό το χρώμα, ίσως να χάνει σε ποιότητα από το video και από κοντά να δείχνει πιο ωραία. Να κρατάτε στο μυαλό σας ότι εγώ που γράφω δεν έχω μεγάλη εμπειρία με μηχανές και όπως είπα προέρχομαι από τρίκυκλο scooter που δεν ήθελε καν δίπλωμα μηχανής εξού ότι το έβγαλα πριν λίγες βδομάδες, οπότε οι εμπειρίες σας μπορεί να διαφέρουν από λίγο ως και πάρα πολύ με τις δικές μου. Να πω ότι η μηχανή είναι πολύ άνετη ΑΛΛΑ όταν περάσω το μισάωρο οδήγησης σαν να "μαλακώνει" η σέλα ή να υποχωρεί το υλικό και τότε ακουμπάω στο από κάτω της και είναι σκληρή πολύ η επιφάνεια αυτή και με κουράζει, σε πιο μικρές αποστάσεις δεν βλέπω ως τώρα να έχω πρόβλημα. Ακόμα κάνω "στρώσιμο" και δεν την πιέζω και φυσικά δεν την έχω τρέξει για να δω τελικές κτλ. Μπορώ να πω ότι σε βόλτα στην Πεντέλη ότι είχε πολύ καλά κρατήματα και πολύ καλό φρένο ενώ δεν καταλάβαινε τίποτα από ανηφόρες. Τώρα Κινέζος-ξεκινέζος, εγώ την βλέπω ως μια πολύ καλή μηχανή και ότι οι κινέζοι με QJ Motor, CF Moto, Zontes, Voge και άλλες, έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Μακάρι οι Ιάπωνες και οι Ιταλοί να κατεβάσουν λίγο τιμές για να μπορούμε και εμείς οι plebs να τις κοιτάμε σαν επιλογές. Από όσο ξέρω η Benelli ανήκει στην QJ Motor και πολλά προηγούμενα μοντέλα της QJ αντέγραφαν σχέδια της Benelli, το 550S/SX από ότι κατάλαβα είναι καθαρό σχέδιο της ίδιας της QJ Motor. Τώρα ο σκοπός του νήματος δεν είναι να προμοτάρω την μηχανή, ο καθένας μας ξέρει το πορτοφόλι του και τις ανάγκες του, αλλά για όσους έχουμε κάποιο QJ Motor ή για όσους θέλουν να πάρουν στο μέλλον, να ανταλλάσουμε απόψεις, εμπειρίες αλλά και συμβουλές για αξεσουάρ κτλ! Εμένα η πρώτη μου συμβουλή είναι να κατεβάσετε το Carbit Ride από το store του κινητού σας, με πιεσμένο για μερικά δευτερόλεπτα το κουμπί του μενού, ανοίγει το wifi pairing mode και δείχνει ένα QR code για να το διαβάσει το Carbit Ride και έτσι να μας φέρει χάρτες στην οθόνη της μηχανής. Το αρνητικό είναι ότι οκ έγινε το pairing, θέλω να κλείσω την οθόνη του κινητού μου...τότε κλείνει και η οθόνη της μηχανής και ζητάει να ανοίξει η οθόνη του κινητού. Μεγάλο φάουλ και από όσο ξέρω το ίδιο κάνει και η CF Moto. Με κάποια βάση για κινητό το πρόβλημα λύνεται καθώς η μηχανή δίνει USB C αλλά και Α για φόρτιση του κινητού αλλά όπως και να έχει, το βλέπω αρνητικά να πρέπει να έχω ενεργό και ξεκλείδωτο το κινητό μου για όσο οδηγώ. 2o αρνητικό, εγώ περίμενα ότι μετά το πρώτο pairing, ότι κάθε φορά που θα βάζω μπρος την μηχανή και θα ανοίγω το app ότι θα παίζει. Αμ δε! Θέλει κάθε φορά που ανοίγει η μηχανή, πάτημα του μενού για μερικά δευτερόλεπτα και πάλι σαν να το πάμε για pairing ξανά και τότε παίζει. Από first party app υπάρχει μια στο Store αλλά είναι full στα κινέζικα και δεν ξέρω τι κάνει. Η απορία μου τώρα με αυτό το μοντέλο είναι: Έχει μια οθόνη 7" για την οποία έμαθα από την ομάδα της QJ Motor στο facebook ότι τρέχει κάποιο android, έχει συνδεσιμότητα με bluetooth με το κινητό για συγχρονισμό επαφών και να δείχνει στην οθόνη εισερχόμενες κλήσεις αλλά και wifi για τους χάρτες, δεν έχει όμως να συνδεθεί το ίδιο ως client σε κάποιο access point / hotspot για έλεγχο αναβαθμίσεων. Ξέρει κανείς από που μπορούμε να κατεβάσουμε ενημερώσεις; Που κοιτάμε γενικά αν υπάρχουν ενημερώσεις; Και αν υπάρχουν ενημερώσεις, πως τις περνάμε; Το πιο πιθανό είναι να γίνονται στην αντιπροσωπεία και όχι ΟΤΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Share Δημοσ. πριν από 11 ώρες Επειδή ερχεσε από σκουτερακι φυσικά σου φαινετε διαστημοπλοιο ο κινεζος. Σε κάνα χρόνο που θα μάθεις απο μηχανές μιλάμε τότε. Καλοταξιδο και απροβληματιστο το qj 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. πριν από 10 ώρες Μέλος Share Δημοσ. πριν από 10 ώρες 11 minutes ago, mp123 said: Επειδή ερχεσε από σκουτερακι φυσικά σου φαινετε διαστημοπλοιο ο κινεζος. Σε κάνα χρόνο που θα μάθεις απο μηχανές μιλάμε τότε. Καλοταξιδο και απροβληματιστο το qj Καλά ναι, απλά τώρα με αυτά είναι ότι είναι πολύ καινούρια στην αγορά γενικότερα οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα αντέξουν στον χρόνο. Αλλά είναι ωραία αίσθηση, βέβαια είχα καλομάθει με το ΜΡ3 που σταμάταγα εκεί που ήθελα, κλείδωνα αναρτήσεις, έδενα χειρόφρενο και τέλος. Είχα χώρο κάτω από την σέλα κτλ, τώρα με αυτό εδώ ή γενικά με κανονική μηχανή είναι άλλη εμπειρία σε κάθε φάση! Για αρχή πρέπει να θυμηθώ πως κάνουμε λάδωμα σε αλυσίδα! Τελευταία φορά που το έκανα αυτό ήταν σε ποδήλατο και ήμουν κάτω από 20 χρονών. Με είχε κακομάθει το ΜΡ3! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Share Δημοσ. πριν από 10 ώρες Όλα θα τα βρεις μην τρελενεσε. Άλλη αίσθηση η μηχανή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα