Προς το περιεχόμενο

Γερμανια και επιδομα ανεργιας απο ελλαδα

pngts1996

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 07/11/2024 at 02:28, pngts1996 said:

Καλησπέρα προκειται να μεταναστευσω για γερμανια και να εργαστω εκει. Ηθελα ομως πριν φυγω, για να εχω μια στηριξη, να κανω τα χαρτια μου για το επιδομα ανεργιας και να παιρνω το επιδομα καθως ειμαι εκει στην γερμανια για καποιο καιρο. Γνωριζεται μηπως ειναι εφικτο η αν υπαρχει καποιος που το χει κανει;

Εφόσον είσαι φορολογικός κάτοικος ελλάδας και δεν δουλεύεις στην γερμανία δικαιούσαι αν δουλεύεις στην γερμανία το δηλώνεις στην φορολογική σου δήλωση και άρα δεν είσαι άνεργος.Αν αρχίσεις να εργάζεσαι στην πορεία θα πρέπει να διακόψεις το επίδομα γιατί θα σου τα ζητήσουν πίσω

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Ειδικα αυτους που μπηκαν να το παιξουν πολυξεριδες! 

Τις ευχες μου, να κλεισει το θεμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε και ίσως ρώτησε στο τοπικό κατάστημα της ΔΥΠΑ (έστω ανώνυμα ή για κάποιον φίλο αν δεν θέλεις να καρφωθείς). Το ότι έμεινες άνεργος δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να μετακινηθείς ελεύθερα στην ΕΕ και ίσως να πάρεις και επίδομα ανεργίας από εκεί. Ψάξου γιατί υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις και δεν σημαίνει ότι είσαι παράνομος.

Πρόσφατα έκανα μια εργασία για το έντυπο PD-U1 που στην ουσία καταγράφει τα ένσημα σου σε μια χώρα και μπορείς να αιτηθείς επίδομα ανεργίας σε άλλη χώρα της ΕΕ.

ίσως σε συμφέρει να πάρεις και το επίδομα από την Γερμανία, μπορεί να είναι και μεγαλύτερο.

Επεξ/σία από m3ltd0wn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...