fidk1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Έκλεισα τα 20 μου και δεν έχω δουλέψει πότε. Έχω παρει Ι5 απο στρατό και δεν έχω μεταφορικό μέσο. Δεν είμαι δυστηχώς σε σχολή. Που να αρχίσω?
Petros Electron Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, fidk1 είπε Έκλεισα τα 20 μου και δεν έχω δουλέψει πότε. Έχω παρει Ι5 απο στρατό και δεν έχω μεταφορικό μέσο. Δεν είμαι δυστηχώς σε σχολή. Που να αρχίσω? Ξεκινά απο το να μάθεις μια τεχνη, να πας κάπου βοηθός σε κατι τεχνικό που σου αρέσει. Γιατι οπως λεει το ρητο "Μάθε τεχνη και αστην να, και αν πεινάσεις πιαστην να" Εγω στα 20μου ειχα τελειώσει την σχολη του ηλεκτρονικού (ΤΕΛ, 2βαθμια) και δούλευα σε ενα εργαστήριο επισκευών, για χαμαλο δουλείες στην αρχή και με τα χρόνια έγινα εγω ο μάστορας και μετά εξεληχθηκα και σήμερα ειμαι ενας "τρελός επιστήμων". Το οτι δεν εχεις σπουδάσει κατι δεν λεει κατι, εγω εχω πλέον βοηθούς απο ΤΕΙ και εγω εχω κατώτερο πτυχίο απο αυτους, αλλα ποιο πολλές γνώσεις. Στα τεχνικά παιζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία, η οποία αποκτάται με τα χρονια .. Κυνηγά το τωρα που εισαι μικρός, γιατι μετα θα ειναι δύσκολο... Πχ εχω φίλο μου, συνομήλικο που δεν το έψαξε και σήμερα ειναι με ενα μηχανάκι και μοιράζει καφέδες, ντελιβερι για 4 ευρώ την ωρα μαύρα.. Εχει και κατι σχολες απο τον ΟΑΕΔ τεχνικες ψαχτο.. πχ βοηθός υδραυλικού να πας και με τα χρόνια να μαθεις την δουλειά θα "χεστείς" στο τάλιρο μετα.
fidk1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Ξεκινά απο το να μάθεις μια τεχνη, να πας κάπου βοηθός σε κατι τεχνικό που σου αρέσει. Γιατι οπως λεει το ρητο "Μάθε τεχνη και αστην να, και αν πεινάσεις πιαστην να" Εγω στα 20μου ειχα τελειώσει την σχολη του ηλεκτρονικού (ΤΕΛ, 2βαθμια) και δούλευα σε ενα εργαστήριο επισκευών, για χαμαλο δουλείες στην αρχή και με τα χρόνια έγινα εγω ο μάστορας και μετά εξεληχθηκα και σήμερα ειμαι ενας "τρελός επιστήμων". Το οτι δεν εχεις σπουδάσει κατι δεν λεει κατι, εγω εχω πλέον βοηθούς απο ΤΕΙ και εγω εχω κατώτερο πτυχίο απο αυτους, αλλα ποιο πολλές γνώσεις. Στα τεχνικά παιζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία, η οποία αποκτάται με τα χρονια .. Κυνηγά το τωρα που εισαι μικρός, γιατι μετα θα ειναι δύσκολο... Πχ εχω φίλο μου, συνομήλικο που δεν το έψαξε και σήμερα ειναι με ενα μηχανάκι και μοιράζει καφέδες, ντελιβερι για 4 ευρώ την ωρα μαύρα.. Εχει και κατι σχολες απο τον ΟΑΕΔ τεχνικες ψαχτο.. πχ βοηθός υδραυλικού να πας και με τα χρόνια να μαθεις την δουλειά θα "χεστείς" στο τάλιρο μετα. Το έλεγξα δυστηχώς τελείωσαν οι ημερομηνίες εγγραφής σε αυτές τις σχολές. Περιμένω 1 χρόνο τώρα?
Petros Electron Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, fidk1 είπε Το έλεγξα δυστηχώς τελείωσαν οι ημερομηνίες εγγραφής σε αυτές τις σχολές. Περιμένω 1 χρόνο τώρα? Οχι βεβαια, βρες καπου να πας έστω προσωρινά για να βγάζεις το χαρτζιλίκι σου. Αφου δεν εχεις μεταφορικό, πήγαινε να μοιράζεις φυλλαδια. Η δουλεια δεν ειναι ντροπη.. Και παράλληλα ψαξου.. Πχ εγω οταν δούλευα πριν σαν τεχνικός συστημάτων ασφάλειας, ο θείος της (πρώην)γυναικάς μου είχε έναν γιο στην ηλικία σου, και μου ειπε παρτον στην δουλειά να κανει κατι, εστω να κουβαλάει για να μην τον βλέπω ολη μερα και κάθετε στο σπιτι.. Τον πηρα, τον έμαθα και 5-10 πράγματα και το παιδι πηγε σε μια σχολη μετα και σημερα εργάζεται σε μια εταιρία (τεχνικη) και παίρνει πολυ καλες απολαβές. Φυσικά και εγω του εδινα χρήματα οταν τον ειχα κοντα μου. Μείνε μακριά απο εκμεταλλευτες που κοιτάνε να την βγάλουν τσάμπα.. Ο εργασιακός δρόμος δεν ειναι εύκολος.. Αν επιμείνεις ομως σε κατι και εχεις θέληση θα πετύχεις. Ανοιχτό μυαλό θελει και να αρπάζεις τις ευκαιρίες απο τα μαλλιά
fidk1 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Οχι βεβαια, βρες καπου να πας έστω προσωρινά για να βγάζεις το χαρτζιλίκι σου. Αφου δεν εχεις μεταφορικό, πήγαινε να μοιράζεις φυλλαδια. Η δουλεια δεν ειναι ντροπη.. Και παράλληλα ψαξου.. Πχ εγω οταν δούλευα πριν σαν τεχνικός συστημάτων ασφάλειας, ο θείος της (πρώην)γυναικάς μου είχε έναν γιο στην ηλικία σου, και μου ειπε παρτον στην δουλειά να κανει κατι, εστω να κουβαλάει για να μην τον βλέπω ολη μερα και κάθετε στο σπιτι.. Τον πηρα, τον έμαθα και 5-10 πράγματα και το παιδι πηγε σε μια σχολη μετα και σημερα εργάζεται σε μια εταιρία (τεχνικη) και παίρνει πολυ καλες απολαβές. Φυσικά και εγω του εδινα χρήματα οταν τον ειχα κοντα μου. Μείνε μακριά απο εκμεταλλευτες που κοιτάνε να την βγάλουν τσάμπα.. Ο εργασιακός δρόμος δεν ειναι εύκολος.. Αν επιμείνεις ομως σε κατι και εχεις θέληση θα πετύχεις. Ανοιχτό μυαλό θελει και να αρπάζεις τις ευκαιρίες απο τα μαλλιά Μου σπαει τα νεύρα που η κάθε εργασία ακόμα και η μερική απασχόληση ζητάει εμπειρία. Κοίταξα τις αγγελίες στο διαδύκτιο για διάφορες εργασίες που ζητάνε απολυτήριο λυκείου και γράφουν αυτά: "Βοηθός σερβιτόρου" - "Εμπειρία στο Service εστιατορίου" "Αποθηκάριος" - " Επιθυμητή εμπειρία σε παρόμοια θέση εργασίας και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις" "Βοηθός οικοδόμής" - "Εμπειρία στον κλάδο οικοδομής"
Petros Electron Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εχεις απόλυτο δικιο. Πως μπορεί να εχει κάποιος νεος εμπειρία οταν τωρα ξεκινάει τα πρωτα του βήματα?. Πχ οταν εγω έψαχνα για δουλεια μου ελεγαν.. α) Οταν ήμουν νεος.. "δεν εχετε εμπειρία ή αρκετή εμπειρία για την θέση που θελουμε" β) Οταν μεγάλωσα .. Εχετε πολυ εμπειρία για την θεση που θέλουμε και ηλικιακά ειστε και ποιο μεγαλος απο την ηλικια που ψαχνουμε και δεν νομίζουμε οτι οι αποδοχές που δίνουμε για αυτη την θεση θα σας καλύπτουν.. γ) Σε πολλες συνεντεύξεις.. "Βλέπουμε στο βιογραφικό σας οτι εχετε αλλάξει πολλες δουλείες σε μικρα χρονικά διαστήματα.. Γιατι αυτο?" Γενικά δεν μπορείς να τους "πιάσεις" πουθενα.. Άλλος θελει νεο που να εχει εμπειρία (δεν γίνεται αυτό!) Αλλος θελει κάποιον με μεγαλη εμπειρία αλλα να μην ειναι μεγάλος σε ηλικία πχ να ειναι κατω των 32χρ, λες και ο 40ρης ειναι γέρος.. και αλλος σκαλώνει γιατι εχει αλλαξει πολλες δουλείες.. λες και πρέπει να του κανεις συμφωνητικό οτι θα δουλεύεις για πάντα για αυτόν.. Θα δεις πολλά κουλά στην ζωη σου, αλλά.. Μην πτοείσαι όμως συνέχισε να το ψάχνεις κάπου θα βρεις και κάποιον που δεν θα θελει ατομο που να ΜΗΝ εχει εμπειρία και θα κανεις ενα ξεκίνημα Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2024 από Petros Electron 2 1
aligato1000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 On 06/11/2024 at 22:43, Petros Electron said: Εχεις απόλυτο δικιο. Πως μπορεί να εχει κάποιος νεος εμπειρία οταν τωρα ξεκινάει τα πρωτα του βήματα?. Πχ οταν εγω έψαχνα για δουλεια μου ελεγαν.. α) Οταν ήμουν νεος.. "δεν εχετε εμπειρία ή αρκετή εμπειρία για την θέση που θελουμε" β) Οταν μεγάλωσα .. Εχετε πολυ εμπειρία για την θεση που θέλουμε και ηλικιακά ειστε και ποιο μεγαλος απο την ηλικια που ψαχνουμε και δεν νομίζουμε οτι οι αποδοχές που δίνουμε για αυτη την θεση θα σας καλύπτουν.. γ) Σε πολλες συνεντεύξεις.. "Βλέπουμε στο βιογραφικό σας οτι εχετε αλλάξει πολλες δουλείες σε μικρα χρονικά διαστήματα.. Γιατι αυτο?" Γενικά δεν μπορείς να τους "πιάσεις" πουθενα.. Άλλος θελει νεο που να εχει εμπειρία (δεν γίνεται αυτό!) Αλλος θελει κάποιον με μεγαλη εμπειρία αλλα να μην ειναι μεγάλος σε ηλικία πχ να ειναι κατω των 32χρ, λες και ο 40ρης ειναι γέρος.. και αλλος σκαλώνει γιατι εχει αλλαξει πολλες δουλείες.. λες και πρέπει να του κανεις συμφωνητικό οτι θα δουλεύεις για πάντα για αυτόν.. Θα δεις πολλά κουλά στην ζωη σου, αλλά.. Μην πτοείσαι όμως συνέχισε να το ψάχνεις κάπου θα βρεις και κάποιον που δεν θα θελει ατομο που να ΜΗΝ εχει εμπειρία και θα κανεις ενα ξεκίνημα Ξέχασες και το" α δεν μπορω να σου βαλω ένσημα ειναι ακριβα!!! " "Τι ένσημα ουτε λόγος"...τωρα που ειναι 10500 ολοι θελουν με ένσημα...
Petros Electron Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, aligato1000 είπε Ξέχασες και το" α δεν μπορω να σου βαλω ένσημα ειναι ακριβα!!! " "Τι ένσημα ουτε λόγος"...τωρα που ειναι 10500 ολοι θελουν με ένσημα... Μπα.. βαζουνε γιατι φοβούνται τον ελεγχο και μετα το πρόστιμο.. Αλλα βάζουν τα μισα.. Σε παίρνουν με 4ωρο ή 6ωρο και βαρας 8ωρα και 10ωρα και παίρνεις τα μισα ένσημα.. Και αν εισαι τυχερός και τις υπερορίες..
Mhlogiatros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) "Βοηθός οικοδόμής" - "Εμπειρία στον κλάδο οικοδομής" καλα κανει . Προφανως ερχονται στραβαδια που θα σκοτωθουν τη πρωτη μερα και φανταζομαι ειναι απο τα λιγα που ασφαλιζουν . Εμμ πως πηρες Ι5 εγω με προβλημα καρδιας και δεν ειχαν θεμα ικανοτατος Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από Mhlogiatros
aligato1000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Σε αυτους δεν πας απο την αρχη...γιατι και μετα μια ζωη θα σε κοροϊδεύει...αυτα παλια τωρα με ψηφιακες ωρες εργανη συστημα Δίας και καταγγελιες...ο φοβος φυλάει τα ηρεμα και ανημερα....και καταγγελια να του κανεις το ποσταρεις στο google maps καi fb τον μαθαίνουν και αναγκάζεται στο τελος να δώσει αυτα που πρέπει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα