Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρολογικά κουτιά

fendercastle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, fendercastle είπε

Η δουλειά των κουτιων δεν είναι και για να σε προειδοποιουν σε ποιο ύψος βρίσκεται η οριζόντια γραμμή ώστε εάν πας να τρυπήσεις να μην πέσεις επανω της ?

ΟΧΙ.μην επιμενεις τα κουτιά διακλάδωσης είναι για να γίνει εκεί μέσα η διακλάδωση.μονο τα πολύ παλιά σπίτια έχουν εμφανή κουτιά....σιγά μην μας πεις ότι τα σπίτια του 1950 τηρουσαν προδιαγραφές ασφαλείας που δεν τηρούν τα καινούρια 😵

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, csontheline είπε

Είσαι σίγουρος ότι δεν στα έφερε από το πάτωμα;
Αν στα έφερε από πάνω, πήγαινε σε μία πρίζα και χτύπα ελαφρά τον τοίχο πάνω από την πρίζα και ανέβαινε. Κάποια στιγμή θα πετύχεις το κυτίο.

Ναι θα μου στείλει κάποια στιγμή κ κάποιες φωτός που έτυχε να έχει τραβήξει. 

Κάπως έτσι θα το κάνω αν χρειαστεί στο μέλλον κάποια επισκευή σε κουτάκι ή αν πρέπει να τρυπησει τοιχος .

1 ώρα πριν, georgiouu είπε

ΟΧΙ.μην επιμενεις τα κουτιά διακλάδωσης είναι για να γίνει εκεί μέσα η διακλάδωση.μονο τα πολύ παλιά σπίτια έχουν εμφανή κουτιά....σιγά μην μας πεις ότι τα σπίτια του 1950 τηρουσαν προδιαγραφές ασφαλείας που δεν τηρούν τα καινούρια 😵

Βρε δε λέω οι προδιαγραφές ασφαλείας θα είναι καλυτερες σήμερα αλλά δεν βελτίωσαν  το τροπο ως προς τον εντοπισμό του κουτιού εστω ένα διακριτικό  κ για περίπτωση βλάβης αλλά και για τις τρύπες. 

Έτσι κι έκατσε βλάβη τώρα θα πρέπει να ανοίξουμε δουλειές 

1 hour ago, fendercastle said:

Βρε δε λέω οι προδιαγραφές ασφαλείας θα είναι καλυτερες σήμερα αλλά δεν βελτίωσαν  το τροπο ως προς τον εντοπισμό του κουτιού εστω ένα διακριτικό  κ για περίπτωση βλάβης αλλά και για τις τρύπες. 

Έτσι κι έκατσε βλάβη τώρα θα πρέπει να ανοίξουμε δουλειές 

Μην κρίνεις από σένα. Πολλοί εκεί έξω (και κυρίως πολλές) είναι στην φάση (με ψιλή, τσιριχτή, σπαστική φωνή) "αυτό γιατί φαίνεται έτσι εκεί, όλο το σπίτι γεμάτο τέτοια είναι, δεν μου αρέσουν, δεν με ενδιαφέρουν".

Οπότε, ο εργολάβος πήγε βάσει αυτού. Αν οι πολλοί, χαζοί, κι λίγοι, μαζί. 

• Like 1

14 ώρες πριν, fendercastle είπε

Η δουλειά των κουτιων δεν είναι και για να σε προειδοποιουν σε ποιο ύψος βρίσκεται η οριζόντια γραμμή ώστε εάν πας να τρυπήσεις να μην πέσεις επανω της ?

Εγώ, όταν έφτιαξα το σπίτι μου πριν 24 χρόνια, ο ηλεκτρολόγος μου έδωσε σχέδιο με αποστάσεις και ύψη στα οποία φαίνονται που βρίσκονται όλα τα κουτιά διακλαδώσεως. 

• Confused 1

10 minutes ago, tasvar said:

Εγώ, όταν έφτιαξα το σπίτι μου πριν 24 χρόνια, ο ηλεκτρολόγος μου έδωσε σχέδιο με αποστάσεις και ύψη στα οποία φαίνονται που βρίσκονται όλα τα κουτιά διακλαδώσεως. 

Και σήμερα γίνεται αυτό. Ότι πληρώνεις, παίρνεις. 

• Like 1

5 ώρες πριν, tasvar είπε

Το τηλεφωνο του μπορω να το έχω ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν είναι μερακλής ο εγολάβος ή ο μπογιατζής, όταν σοβατίζουν & βάφουν τα ηλεκτρολογικά κουτιά τότε κάνουν και ένα μικρό σημαδάκι (πόντα) ώστε το έμπειρο μάτι να πιάνει αμέσως που είναι το κουτί. Σε έναν τοίχο δυο ή περισσότερα κουτιά είναι πάντα στο ίδιο ύψος και τα κανάλια είναι μόνο οριζόντια ή κάθετα. Οπότε είναι σχετικά απλό να αναγνωρίσεις που είναι οι καλωδιώσεις. Βεβαια και ο ανιχνευτής καλωδίων τα εντοπίζει εύκολα. 

Καμιά φορά όμως γίνονται και υπερβολές. Στην ανακαίνιση που έκανα πρόσφατα, ο δικός μου ηλεκτρολόγος το παραέκανε λίγο με τα κουτιά. Δείτε εδω ... ούτε ένα ουτε δυο ... αλλά 10 ηλεκτρολογικά κουτιά εχω εδω !!!!

IMG_20220224_154857_1.jpg

Επεξ/σία από costas_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...