Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, fendercastle είπε

Η δουλειά των κουτιων δεν είναι και για να σε προειδοποιουν σε ποιο ύψος βρίσκεται η οριζόντια γραμμή ώστε εάν πας να τρυπήσεις να μην πέσεις επανω της ?

ΟΧΙ.μην επιμενεις τα κουτιά διακλάδωσης είναι για να γίνει εκεί μέσα η διακλάδωση.μονο τα πολύ παλιά σπίτια έχουν εμφανή κουτιά....σιγά μην μας πεις ότι τα σπίτια του 1950 τηρουσαν προδιαγραφές ασφαλείας που δεν τηρούν τα καινούρια 😵

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, csontheline είπε

Είσαι σίγουρος ότι δεν στα έφερε από το πάτωμα;
Αν στα έφερε από πάνω, πήγαινε σε μία πρίζα και χτύπα ελαφρά τον τοίχο πάνω από την πρίζα και ανέβαινε. Κάποια στιγμή θα πετύχεις το κυτίο.

Ναι θα μου στείλει κάποια στιγμή κ κάποιες φωτός που έτυχε να έχει τραβήξει. 

Κάπως έτσι θα το κάνω αν χρειαστεί στο μέλλον κάποια επισκευή σε κουτάκι ή αν πρέπει να τρυπησει τοιχος .

1 ώρα πριν, georgiouu είπε

ΟΧΙ.μην επιμενεις τα κουτιά διακλάδωσης είναι για να γίνει εκεί μέσα η διακλάδωση.μονο τα πολύ παλιά σπίτια έχουν εμφανή κουτιά....σιγά μην μας πεις ότι τα σπίτια του 1950 τηρουσαν προδιαγραφές ασφαλείας που δεν τηρούν τα καινούρια 😵

Βρε δε λέω οι προδιαγραφές ασφαλείας θα είναι καλυτερες σήμερα αλλά δεν βελτίωσαν  το τροπο ως προς τον εντοπισμό του κουτιού εστω ένα διακριτικό  κ για περίπτωση βλάβης αλλά και για τις τρύπες. 

Έτσι κι έκατσε βλάβη τώρα θα πρέπει να ανοίξουμε δουλειές 

Δημοσ.
1 hour ago, fendercastle said:

Βρε δε λέω οι προδιαγραφές ασφαλείας θα είναι καλυτερες σήμερα αλλά δεν βελτίωσαν  το τροπο ως προς τον εντοπισμό του κουτιού εστω ένα διακριτικό  κ για περίπτωση βλάβης αλλά και για τις τρύπες. 

Έτσι κι έκατσε βλάβη τώρα θα πρέπει να ανοίξουμε δουλειές 

Μην κρίνεις από σένα. Πολλοί εκεί έξω (και κυρίως πολλές) είναι στην φάση (με ψιλή, τσιριχτή, σπαστική φωνή) "αυτό γιατί φαίνεται έτσι εκεί, όλο το σπίτι γεμάτο τέτοια είναι, δεν μου αρέσουν, δεν με ενδιαφέρουν".

Οπότε, ο εργολάβος πήγε βάσει αυτού. Αν οι πολλοί, χαζοί, κι λίγοι, μαζί. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, fendercastle είπε

Η δουλειά των κουτιων δεν είναι και για να σε προειδοποιουν σε ποιο ύψος βρίσκεται η οριζόντια γραμμή ώστε εάν πας να τρυπήσεις να μην πέσεις επανω της ?

Εγώ, όταν έφτιαξα το σπίτι μου πριν 24 χρόνια, ο ηλεκτρολόγος μου έδωσε σχέδιο με αποστάσεις και ύψη στα οποία φαίνονται που βρίσκονται όλα τα κουτιά διακλαδώσεως. 

• Confused 1
Δημοσ.
10 minutes ago, tasvar said:

Εγώ, όταν έφτιαξα το σπίτι μου πριν 24 χρόνια, ο ηλεκτρολόγος μου έδωσε σχέδιο με αποστάσεις και ύψη στα οποία φαίνονται που βρίσκονται όλα τα κουτιά διακλαδώσεως. 

Και σήμερα γίνεται αυτό. Ότι πληρώνεις, παίρνεις. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tasvar είπε

Το τηλεφωνο του μπορω να το έχω ?

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν είναι μερακλής ο εγολάβος ή ο μπογιατζής, όταν σοβατίζουν & βάφουν τα ηλεκτρολογικά κουτιά τότε κάνουν και ένα μικρό σημαδάκι (πόντα) ώστε το έμπειρο μάτι να πιάνει αμέσως που είναι το κουτί. Σε έναν τοίχο δυο ή περισσότερα κουτιά είναι πάντα στο ίδιο ύψος και τα κανάλια είναι μόνο οριζόντια ή κάθετα. Οπότε είναι σχετικά απλό να αναγνωρίσεις που είναι οι καλωδιώσεις. Βεβαια και ο ανιχνευτής καλωδίων τα εντοπίζει εύκολα. 

Καμιά φορά όμως γίνονται και υπερβολές. Στην ανακαίνιση που έκανα πρόσφατα, ο δικός μου ηλεκτρολόγος το παραέκανε λίγο με τα κουτιά. Δείτε εδω ... ούτε ένα ουτε δυο ... αλλά 10 ηλεκτρολογικά κουτιά εχω εδω !!!!

IMG_20220224_154857_1.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, costas_ είπε

Εαν είναι μερακλής ο εγολάβος ή ο μπογιατζής, όταν σοβατίζουν & βάφουν τα ηλεκτρολογικά κουτιά τότε κάνουν και ένα μικρό σημαδάκι (πόντα) ώστε το έμπειρο μάτι να πιάνει αμέσως που είναι το κουτί. Σε έναν τοίχο δυο ή περισσότερα κουτιά είναι πάντα στο ίδιο ύψος και τα κανάλια είναι μόνο οριζόντια ή κάθετα. Οπότε είναι σχετικά απλό να αναγνωρίσεις που είναι οι καλωδιώσεις. Βεβαια και ο ανιχνευτής καλωδίων τα εντοπίζει εύκολα. 

Καμιά φορά όμως γίνονται και υπερβολές. Στην ανακαίνιση που έκανα πρόσφατα, ο δικός μου ηλεκτρολόγος το παραέκανε λίγο με τα κουτιά. Δείτε εδω ... ούτε ένα ουτε δυο ... αλλά 10 ηλεκτρολογικά κουτιά εχω εδω !!!!

IMG_20220224_154857_1.jpg

Εσένα 1 πρέπει να αφησει και σε καλύπτει ότι υπάρχει γραμμή. 

Στις 7/11/2024 στις 1:23 ΜΜ, csontheline είπε

Και σήμερα γίνεται αυτό. Ότι πληρώνεις, παίρνεις. 

Το σχέδιο είναι  υποχρέωση του ηλεκτρολόγου ειδικά όταν δε φαίνεται τίποτα... απλά δεν το ζητάμε και ειναι λασκα αν είχα απευθείας επαφή και βρισκόμουν εκεί κατά την κατασκευή θα το είχα απαιτήσει αλλά έγινε δουλειά στο πόδι διότι δε μπορούσα να ασχοληθώ 

Στις 7/11/2024 στις 1:12 ΜΜ, tasvar είπε

Έτσι είναι το σωστό 

Στις 7/11/2024 στις 12:42 ΜΜ, csontheline είπε

Μην κρίνεις από σένα. Πολλοί εκεί έξω (και κυρίως πολλές) είναι στην φάση (με ψιλή, τσιριχτή, σπαστική φωνή) "αυτό γιατί φαίνεται έτσι εκεί, όλο το σπίτι γεμάτο τέτοια είναι, δεν μου αρέσουν, δεν με ενδιαφέρουν".

Οπότε, ο εργολάβος πήγε βάσει αυτού. Αν οι πολλοί, χαζοί, κι λίγοι, μαζί. 

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι όπως το λες ο σωστός μαστορας οφείλει να ρωτήσει όμως να πει το σωστό είναι αυτό... άμα θες κάτι άλλο με δική σου ευθύνη. Πχ ο μαστορας που έχω εγώ τους κράζει αυτούς που κρύβουν κουτια ακριβώς για τους 2 λόγους που προανέφερα. 

Επεξ/σία από fendercastle
Δημοσ.
Στις 6/11/2024 στις 9:49 ΜΜ, georgiouu είπε

λαθος το εχεις καταλαβει

δεν ειναι προειδοποιητικα κουτια αλλα κουτια διαμοιρασμου μεσα στα οποια πρεπει να γινει η διακλαδωση.Διακλαδωνει προς τα κατω για διακοπτη,πριζα και συνεχιζει ευθεια για την επομενη διακλαδωση

και στα περισσοτερα σπιτια που γνωριζω,εκτος απο τα πολυ παλια,ειναι σκεπασμενα μεσα τον σοβα.κακως εχεις προβληματιστει,οπως ειναι τωρα ειναι το σωστο

Βάση των κανονισμών των ΕΗΕ δεν είναι σωστό, τα «καπάκια» των κουτιών πρέπει να είναι ορατά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ss42ss είπε

Βάση των κανονισμών των ΕΗΕ δεν είναι σωστό, τα «καπάκια» των κουτιών πρέπει να είναι ορατά.

και γιατι δεν τηρειται σε κανενα κτιριο;

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, georgiouu είπε

και γιατι δεν τηρειται σε κανενα κτιριο;

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος πουθενά…

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ss42ss είπε

βάσει ποιου άρθρου στο κανονισμό;

• Like 3
Δημοσ.
Στις 6/11/2024 στις 9:49 ΜΜ, georgiouu είπε

λαθος το εχεις καταλαβει

δεν ειναι προειδοποιητικα κουτια αλλα κουτια διαμοιρασμου μεσα στα οποια πρεπει να γινει η διακλαδωση.Διακλαδωνει προς τα κατω για διακοπτη,πριζα και συνεχιζει ευθεια για την επομενη διακλαδωση

και στα περισσοτερα σπιτια που γνωριζω,εκτος απο τα πολυ παλια,ειναι σκεπασμενα μεσα τον σοβα.κακως εχεις προβληματιστει,οπως ειναι τωρα ειναι το σωστο

Για τα καπάκια των κουτιών δεν μιλάμε; Εγώ έχω την εντύπωση ότι παντού εμφανή τα θυμάμαι.

Δημοσ.
On 06/11/2024 at 22:30, fendercastle said:

Ο ξυλουργος παραλίγο να πέσει επανω σε γραμμή. 

Όχι. Η δουλειά των κουτιών είναι ΜΟΝΟ να γίνονται οι διακλαδώσεις. Δεν έχουν κανένα... «προειδοποιητικό» ρόλο. Στα περισσότερα σπίτια, πλέον τα κουτιά θάβονται εξ' ολοκληρου (για αισθητικούς λόγους). Καμιά φορά μπορεί να κάνουν ένα μικρό σημάδι πάνω στο στόκο, στο κέντρο του κουτιού, αλλά «εκτεθειμένα» κουτιά πλέον βλέπεις πολύ σπάνια. 

Ο ξυλουργός να πάει να πάρει ένα εργαλείο ανίχνευσης καλωδίων και μεταλλικών αντικειμένων, και να μάθει και που (περίπου) πέφτουν οι σωλήνες του ρεύματος, ώστε να μη βαράει με το δράπανο στην τύχη! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...