Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Θα χρειαστεί να διαμορφώσω με χωρίσματα γυψοσανίδας το χώρο του σχεδιαγράμματος ώστε να υπάρχει ένας χώρος υποδοχής/αναμονής για το κοινό καθώς και ένα κύριο γραφείο. Προφανώς ο χώρος υποδοχής πρέπει να έχει πρόσβαση σε τουαλέτα (ιδανικά και μπαλκόνι).

Γραφείο minimum 10 τμ (ιδανικά 12+ τμ.) με ελάχιστη διάσταση τα 2.80μ. Χώρος υποδοχής minimum 8 τμ και ελάχιστη διάσταση τα 2.80μ.

Το σχεδιάγραμμα δεν είναι σε κλίμακα. Οι μετρήσεις είναι σχετικά ακριβείς ως προς το μεγάλο παραλληλόγραμμο από παράθυρο σε παράθυρο καθώς και την τωρινή θέση της γυψοσανίδας.

Η είσοδος στο διαμέρισμα είναι πολύ περίεργη σε θέση. Θα είχατε καμία ιδέα;

Spoiler

image.png.c5fb36f132b6613eb49c28cd78f79676.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον πρόκειται για ιατρείο. Αν είναι έτσι,  η καλύετρη λύση θα ήταν να μεταφέρεις την πόρτα του wc προς τα δεξιά , μεταφέροντας και όλη την γυψοσανίδα προς τα δεξιά, μεγαλώνοντας τον χώρο του γραφείου. Αλλά μάλλον ο τοίχος του wc  δεν μπορεί να γκρεμιστεί (λόγω ιδιοκτήτη).

Αλλοιώς, την γυψοσανίδα μπορείς να την κάνεις γωνία, δημιουργώντας μια εσοχή στον τοίχο απέναντι από το παράθυρο του γραφείου, αυξάνοντας τα αναγκαία τετραγωνικά του γραφείου και χρησιμοποιώντας τον χώρο για ντουλάπα ή πάγκο.  

Καταγραφή.GIF

Επεξ/σία από Stemou
  • Like 1
Δημοσ.

Σωστά. Η πόρτα του WC δε μετακινείται πάντως (σταθερός τοίχος).

Οπότε η μόνη λύση που μπορώ να φανταστώ είναι να γίνει ή λοξή η γυψοσανίδα ή να κάνει γωνία.  _Γ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περνάς από το γραφείο για να μπεις στην κουζίνα; Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ποιος από τους 2 κύριους χώρους είναι ο χώρος υποδοχής και ποιος το γραφείο/ιατρείο...

Επεξ/σία από kirileman
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Περνάς από το γραφείο για να μπεις στην κουζίνα; Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ποιος από τους 2 κύριους χώρους είναι ο χώρος υποδοχής και ποιος το γραφείο/ιατρείο...

To θεμα ειναι οτι δεν ειναι χωρισμενο, περα απο την κουζίνα και την τουαλέτα. Και αναρωτιομουν αν μπορεί να χωρίσει με κάποιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργικό. Προφανώς η τουαλέτα θα πρέπει να είναι προσβάσιμη από το χώρο αναμονής!

Δημοσ.

ε δεν εχει και πολλες επιλογες, η θα κανεις  το γραφειο δεξια απο την εισοδο οσο χωρο εχει, θα κλεισεις δεξια με γυψοσανιδα και πορτα, και το υπολοιπο θα ειναι υποδοχη/αναμονη/προσβαση στο wc

η αριστερα  γραφειο με δοντι οπως στο σχεδιασαν παραπανω

interior designer δεν ειμαι αλλα  σιχαινομαι τους διαδρομους ειδικα τους στενους οποτε προσωπικα, χωρις να εχω  εικονα του  χωρου, θα  κοιταγα τη λυση γραφειο  δεξια

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alefther είπε

ε δεν εχει και πολλες επιλογες, η θα κανεις  το γραφειο δεξια απο την εισοδο οσο χωρο εχει, θα κλεισεις δεξια με γυψοσανιδα και πορτα, και το υπολοιπο θα ειναι υποδοχη/αναμονη/προσβαση στο wc

η αριστερα  γραφειο με δοντι οπως στο σχεδιασαν παραπανω

interior designer δεν ειμαι αλλα  σιχαινομαι τους διαδρομους ειδικα τους στενους οποτε προσωπικα, χωρις να εχω  εικονα του  χωρου, θα  κοιταγα τη λυση γραφειο  δεξια

Και εμένα δε μου εβγαινε οπότε ήθελα να δω μήπως έχει κανείς καμιά καλύτερη ιδέα.

Η λύση με το γραφείο δεξιά, ακριβώς στην πόρτα, δε βολεύει και ο χώρος δεν επαρκεί. Με δόντι πάλι δεν είναι ωραιο.

Δημοσ.

Αν κάνεις το γραφείο αριστερά θα μετακινήσεις την γυψοσανίδα τουλάχιστον ένα μέτρο (το πλάτος της πόρτας του μπάνιου). Στην εσοχή που θα δημιουργηθεί δες μήπως μπορεί να μπει το γραφείο του γιατρού. Όσο για την κουζίνα φαντάζομαι ότι θα είναι περισσότερο βοηθητικός χώρος με παροχή νερού για να πλένει ο γιατρός τα χέρια του, να εχει κάποιον αποστείρωτη και ως αποθήκη υλικών. Οπότε καλό είναι να επικοινωνεί απευθείας με το γραφείο για να υπάρχει έλεγχος. Επίσης το σαλόνι πρέπει να είναι άνετο αφού εκεί ο πελάτης - ασθενής περνάει αρκετή ώρα μόνος του και το άνετο περιβάλλον του φτιάχνει την διάθεση.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Stemou είπε

Αν κάνεις το γραφείο αριστερά θα μετακινήσεις την γυψοσανίδα τουλάχιστον ένα μέτρο (το πλάτος της πόρτας του μπάνιου). Στην εσοχή που θα δημιουργηθεί δες μήπως μπορεί να μπει το γραφείο του γιατρού. Όσο για την κουζίνα φαντάζομαι ότι θα είναι περισσότερο βοηθητικός χώρος με παροχή νερού για να πλένει ο γιατρός τα χέρια του, να εχει κάποιον αποστείρωτη και ως αποθήκη υλικών. Οπότε καλό είναι να επικοινωνεί απευθείας με το γραφείο για να υπάρχει έλεγχος. Επίσης το σαλόνι πρέπει να είναι άνετο αφού εκεί ο πελάτης - ασθενής περνάει αρκετή ώρα μόνος του και το άνετο περιβάλλον του φτιάχνει την διάθεση.

Ευχαριστώ. Ξέρεις γιατί δε βγαίνει;

Το παράθυρο (ΔΕ) που δεν έχει μπαλκόνι βλέπει σε άλλη πολυκατοικία που είναι στα 5-10 μετρα.

Άρα αν η αναμονή είναι δεξιά, τότε θα νιώθουν σαν τα ποντίκια. 

Αντίθετα το αριστερό παράθυρο (και το μπαλκονι) εχουν πολύ καλύτερη θέα. 

Συν ότι όπως και να τους χωρίσεις, οι χώροι δε θα είναι λειτουργικοί.

Δημοσ.
13 hours ago, satsok2 said:

To θεμα ειναι οτι δεν ειναι χωρισμενο, περα απο την κουζίνα και την τουαλέτα. Και αναρωτιομουν αν μπορεί να χωρίσει με κάποιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργικό. Προφανώς η τουαλέτα θα πρέπει να είναι προσβάσιμη από το χώρο αναμονής!

Πόσα τετραγωνικά γραφείο θες;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πόσα τετραγωνικά γραφείο θες;

10-11 είναι πολύ οριακό. 12-14 θα ήταν καλύτερα. Επιπλέον, δε θα ήθελα ένα τεράστιο χώρο αναμονής.

(10 μόνο ζητά ο νόμος.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, satsok2 said:

10-11 είναι πολύ οριακό. 12-14 θα ήταν καλύτερα. Επιπλέον, δε θα ήθελα ένα τεράστιο χώρο αναμονής.

(10 μόνο ζητά ο νόμος.)

Σου βγαίνει το γραφείο δεξιά.

Επεξ/σία από kirileman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...