Προς το περιεχόμενο

Επιλογή upper midrange

greekboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Ψάχνω την καλύτερη επιλογή για σχετικά απλή χρήση(καθόλου παιχνίδια) από γυναίκα με έμφαση

-κάμερα για point & shoot,  selfies, ultra wide, βίντεο. Δίνω 1% πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί κάποια έξτρα ρύθμιση κάποτε.
-κατανάλωση social media περιεχόμενου
-εμφάνιση (οκ, υποκειμενικό)
-τουλάχιστον 256gb
-καλή συνδεσιμότητα bluetooth (αρκετές ώρες με TWS ακουστικά)
-μπαταρία. Δεν ψάχνω την τέλεια, να βγάζει τη μέρα. Ταχύτητα φόρτισης να είναι απλά καλή για τα σημερινά δεδομένα.
-future proof (security updates)

Έχω ψιλοκαταλήξει στα Honor 200, Pixel 8a (256gb), Samsung A55, Xiaomi 14T, Galaxy S24/S24FE (μόνο αν αξίζει τοοοοσο πολύ τα έξτρα χρήματα και να θυσιάσω 128gb). Αγορά αποκλειστικά από αλυσίδα ή eshop.gr ή καλάθι σκρουτζ για τιμολόγιο χωρις ταλαιπωρία. Για το budget είμαι σχετικά ανοιχτός όπως βλέπετε και από τις επιλογές αλλά δεν θέλω να πάω και σε επίπεδα ναυαρχίδας(650-700ε+).

Θα αντικατασταθεί ένα Galaxy A52s το οποίο έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω και είναι ο κύριως λόγος που το Α55 μπαίνει στην λίστα για ομαλή μετάβαση.

Μοντέλα που σκέφτηκα αλλά απέρριψα κυρίως λόγω updates είναι τα Motorola Edge 50 pro (είδα και κάποια συγκριτικά κάμερας που το Honor είναι καλύτερο), Oppo Renno 12 pro και τέλος το Nord 4 καθώς η τελευταία δική μου εμπειρία με το 2Τ μετά από 3-4 oneplus ήταν πολύ κακή.

Τι θα διαλέγατε;

Επεξ/σία από greekboy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Honor 200 pro ή Realme GT6. Σε λίγο καιρό βγαίνει και το GT7. Άμα το δούμε αποκλειστικά από μεριά κάμερας το Pixel είναι το καλύτερο είτε 8a, είτε 8 και εννοείται ότι όσο ανεβαίνουμε κατηγορία βελτιώνεται κ άλλο.

Επεξ/σία από afentiko

Ολα τα κινητά που αναφέρθηκαν έχουν updates συστηματικά .

Για καλή κάμερα  σε καλύτερη τιμή από τα παραπάνω , και με updates ,έρχεται σύντομα και το Realme 13 pro plus

Ή iphone ή Samsung  s24/s24FE ή περιμένετε το s25. 

Θα της πεις να δώσει τόσα λεφτά σε άλλη μάρκα, οι φίλες της θα τπ κοιτάνε υποτιμητικά και αυτή μετά θα σε στραβοκοιτάει. 

Α55 θα είναι πάνω κάτω σαν αυτό που είχε. Ας πάει στη σειρά S να νοιωσει ότι αναβαθμιστηκε. Αρκεί να μην της κακοφανεί που σε 2 μήνες βγαίνει το S25, οπότε να περιμένει.  Αλλιώς iphone. Μην κάνεις το λάθος και την βάλεις να πάρει άλλη μάρκα, οι γυναίκες βλέπουν αλλιώς τις μάρκες. 

Για τα 128GB, άνοιξε το κινητό της στο storage και δες πόσο έχει κατελλειμενο τώρα. Ρώτα την και αν θελει να κρατάει αποθηκευμένα πολλά βίντεο. 4Κ? Ή 1080p? Έτσι θα καταλάβεις αν τα 128Κ θα της αρκούν ή όχι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

1 ώρα πριν, sattack είπε

Ή iphone ή Samsung  s24/s24FE ή περιμένετε το s25. 

Θα της πεις να δώσει τόσα λεφτά σε άλλη μάρκα, οι φίλες της θα τπ κοιτάνε υποτιμητικά και αυτή μετά θα σε στραβοκοιτάει. 

Α55 θα είναι πάνω κάτω σαν αυτό που είχε. Ας πάει στη σειρά S να νοιωσει ότι αναβαθμιστηκε. Αρκεί να μην της κακοφανεί που σε 2 μήνες βγαίνει το S25, οπότε να περιμένει.  Αλλιώς iphone. Μην κάνεις το λάθος και την βάλεις να πάρει άλλη μάρκα, οι γυναίκες βλέπουν αλλιώς τις μάρκες. 

Για τα 128GB, άνοιξε το κινητό της στο storage και δες πόσο έχει κατελλειμενο τώρα. Ρώτα την και αν θελει να κρατάει αποθηκευμένα πολλά βίντεο. 4Κ? Ή 1080p? Έτσι θα καταλάβεις αν τα 128Κ θα της αρκούν ή όχι. 

Iphone δεν θέλει ούτε αυτή, έχει συνηθίσει android.

Για το Α55 είναι και το αρνητικό του και το θετικό ότι μοιάζει τόσο με το Α52s, στην ουσία πάμε σε αναβάθμιση εκεί που μας ενδιαφέρει, κάμερα, μπαταρία και updates και κατα τα άλλα μένουν πάνω κάτω τα ίδια.

Να πω την αλήθεια μου αρέσει πάρα πολύ το Honor 200, και το πασάρω σαν Huawei στην ουσία(για το brand). Σκεφτόμουν ότι λογικά έχει καλύτερες κάμερες από το Α55, και έχει πολύ όμορφη εμφάνιση αν πάμε στο πράσινο ή λευκό. Με προβληματίζει εδώ η υποστήριξη, μην το ξεχάσει η εταιρεία όταν βγεί το επόμενο; έχουμε καλομάθει με τα σταθερά μηνιαία updates της samsung ακόμα και σε παλαιότερα μοντέλα, έστω και αν είναι τελείως minor/security updates.

Το S24FE δεν με πείθει η διαφορά τιμής, την αξίζει όντως πιστεύετε? Σίγουρα θα ήταν μια δυνατή αναβάθμιση από το Α52s.

Τα υπόλοιπα (pixel, xiaomi,realme) είναι λίγο outsider λόγω brand, τα έβαλα σε περίπτωση που χάνω εγώ κάτι και αξίζει κάποιο φουλ με τα κριτήρια που ψάχνω

18 λεπτά πριν, milos_ είπε

oneplus 12?

Την έχω βγάλει τελείως εκτός την Oneplus, όπως είπα έχουν περάσει από τα χέρια μου 3-4 μοντέλα και ενώ ήμουν μεγάλος φαν απογοητεύτηκα τόσο από το Nord 2T που έχει μπει blacklist

Επεξ/σία από greekboy

4 ώρες πριν, greekboy είπε

Την έχω βγάλει τελείως εκτός την Oneplus, όπως είπα έχουν περάσει από τα χέρια μου 3-4 μοντέλα και ενώ ήμουν μεγάλος φαν απογοητεύτηκα τόσο από το Nord 2T που έχει μπει blacklist

Νομίζω ότι πρέπει να το ξανά σκεφτείς.

Δεν λέω, έκανε "κοιλιά" η OnePlus σε αρκετά μοντέλα,αλλά έχει επανέλθει στην παλιά καλή εποχή.

Εμένα το μόνο που με χαλάει είναι η απουσία 3,5 Jack.

Η κυρτή οθόνη δεν με απασχολεί.

Θέμα συνήθειας είναι όλα.

Το Honor 200 το είχα λίγο στα χέρια μου πρόσφατα και μου φάνηκε πολύ ωραίο. Ειδικά η κάμερα σε φωτογραφίες που την δοκίμασα ήταν πολύ καλή για τέτοια κατηγορία τιμής. Το πράσινο χρώμα θα αρέσει στην ενδιαφερόμενη. Γενικά ειναι μια αρκετά ολοκληρωμένη συσκευή.

Το honor 200 pro ένα κλικ πιο πάνω σε όλα.

Σε Xiaomi δεν θα τα πήγαινα λογο λογισμικου γιατί κατά τα άλλα είναι καλή συσκευή με  αρκετά καλά χαρακτηριστικά.

Δες και realme GT 6T η το GT 6 εάν είναι να φτάσεις μέχρι και 700€.

Η Oneplus έχει στρώσει αρκετα. Το 12R είναι ωραίο εάν δεν σε πειράζει η κυρτή οθόνη.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον κοιτάς για κάμερα που να βγάζει φωτογραφίες τζάμι χωρίς πολλές ρυθμίσεις, πας σε κάποιο από τα Samsung, Pixel η Honor καθώς, είναι μια πολύ δυνατή πρόταση θα έλεγα συγκριτικά με τις υπόλοιπες επιλογές. Δεν ξέρω βέβαια αν πωλούνται τα Honor σε μεγάλες αλυσίδες, σε eShop σίγουρα υπάρχει. 

Μιας και θίγεις θέμα εμφάνισης, καλή περίπτωση θαρρώ ότι είναι και το Realme 12 Pro/12 Pro Plus, έχει κάποιες απίστευτες αποχρώσεις και με faux leather στην πλάτη, πιστεύω είναι κάτι το οποίο εφόσον προορίζεται για δώρο σε άνθρωπο του ωραίου φύλου, θα εκτιμηθεί (ειδικά το μπεζ πιστεύω ότι θα το λατρέψει). Αν δεν είναι απωθητικό το αρκετά μεγάλο camera panel, πιστεύω ειναι μια καλή επιλογή. 

Με το ίδιο κριτήριο, αν βάλουμε το θέμα εμφάνισης στο παιχνίδι, θαρρώ ότι αξίζει να δείτε και το Motorola Edge 50 Neo η κάποιο άλλο από τα Motorola που έχουν αποχρώσεις σε συνεργασία με την Pantone (εταιρεία που πουλάει βαφές μαλλιών αν δεν απατωμαι) και έχει αρκετά ενδιαφέροντα χρώματα. 

Redmi Note 13 Pro Plus που αναφέρθηκε πιο πριν, δεν θα το πρότεινα καθώς, δηλώνω απογοητευμένος από προσωπική εμπειρία που είχα με το εν λόγω, δεν περίμενα συσκευή των 500€ να έχει σκαλώματα και bugs, περίμενα κάτι πιο προσεγμένο σε αυτό τον τομέα....

Επεξ/σία από tsimisdel
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...