Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες φέρουν την Apple να εξοπλίζει τα iPhone 17 με οθόνες 120Hz

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το 12 lite δεν έχει πάρει ακόμα έκδοση 14 ούτε security Σεπτεμβρίου, μου κάνει εντύπωση που έχει πάει το 11 lite…

Xiaomi είναι αυτή...

Η αλήθεια είναι ότι πήρε. Συγκεκριμένα, η έκδοση OS1.0.9.0.UKOEUXM του HyperOS, που βασίζεται στο Android 14, περιλαμβάνει την ενημέρωση ασφαλείας του Σεπτεμβρίου 2024, από ότι είδα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, AtiX said:

Καλό βέβαια είναι πριν πούμε οτιδήποτε να δούμε αν πρώτα εμείς κάνουμε gaslighting στους άλλους…

το λέω γιατί και τα mac με 8gb θα συνεχίζουν να δουλεύουν μια χαρά όπως και τα iPhone χωρίς 120hz…

Καλό είναι να διαβάζουμε τι λέμε πριν απαντήσουμε, δεν είπα ότι δεν δουλεύουν, εδώ κόσμος ακόμα τρέχει pc με windows XP, το θέμα είναι αν καταλαβαίνουμε την διαφορά ή αν κάποιος "Χρειάζεται" πάνω από 8GB RAM.

Και επισημάνω ότι το σωστό είναι ο κάθε ένας να λέει αν του χρειάζονται παραπάνω από 8gb όχι να λέει "δεν χρειάζονται 8GB" γενικώς και αορίστως, το πόσα χρειάζεται κανείς το ξέρει ο ίδιος.

Έχω ThreadRipper με 128GB, το ότι τρέχει το mac κάποιους με 8GB δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που είπα πιο πάνω.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

7 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Xiaomi είναι αυτή...

Η αλήθεια είναι ότι πήρε. Συγκεκριμένα, η έκδοση OS1.0.9.0.UKOEUXM του HyperOS, που βασίζεται στο Android 14, περιλαμβάνει την ενημέρωση ασφαλείας του Σεπτεμβρίου 2024, από ότι είδα.

Τι να πω πριν κανένα μήνα έβγαλε ενημέρωση στο 12 lite του φίλου μου και ήταν σίγουρα security Ιουνίου, το πείραξα κιόλας γιατί εμένα είχε βγάλει την 18.0.1 εκείνες τις ημέρες…

όταν επιστρέψω θα το δω…

• Like 1

22 λεπτά πριν, AtiX είπε

Καλό βέβαια είναι πριν πούμε οτιδήποτε να δούμε αν πρώτα εμείς κάνουμε gaslighting στους άλλους…

το λέω γιατί και τα mac με 8gb θα συνεχίζουν να δουλεύουν μια χαρά όπως και τα iPhone χωρίς 120hz…

Ομολογώ ότι δεν ήξερα καν τον όρο gaslighting... Αυτό που γράφεις και μαθαίνουμε πράγματα πριν καν ερμηνεύσουμε τα γραφόμενα...:)

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Tlykog said:

Ομολογώ ότι δεν ήξερα καν τον όρο gaslighting... Αυτό που γράφεις και μαθαίνουμε πράγματα πριν καν ερμηνεύσουμε τα γραφόμενα...:)

Gaslighting είναι να λες στον άλλον "φίλε δεν χρειάζεσαι 8GB"

όπως και το να προσποιείται κανείς ότι αυτό που είπα ήταν ότι "δεν θα τρέχουν τα mac με 8 GB μνήμη"... και shitposting μπορείς να το πεις γιατί άλλο λέω και αλλού πάει την συζήτηση.

Υπάρχουν laptop με 2GB Ram που τρέχουν ακόμα. Αν έρθει κάποιος με laptop με 2GB μνήμη και προσπαθεί να με πείσει ότι δεν χρειάζονται παραπάνω από 2 είναι gaslighting

Το ίδιο και κάποιος με mac με 8GB μνήμη που προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι πάνω από 8 δεν χρειάζονται.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2

1 λεπτό πριν, Diavolos666 είπε

Καλό είναι να διαβάζουμε τι λέμε πριν απαντήσουμε, δεν είπα ότι δεν δουλεύουν, εδώ κόσμος ακόμα τρέχει pc με windows XP, το θέμα είναι αν καταλαβαίνουμε την διαφορά ή αν κάποιος "Χρειάζεται" πάνω από 8GB RAM.

Και επισημάνω ότι το σωστό είναι ο κάθε ένας να λέει αν του χρειάζονται παραπάνω από 8gb όχι να λέει "δεν χρειάζεσαι 8GB", το πόσα χρειάζεται κανείς το ξέρει ο ίδιος.

Έχω ThreadRipper με 128GB, το ότι τρέχει το mac κάποιους με 8GB δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που είπα.

Καλό είναι όταν διαβάζουμε το “θα συνεχίζουν να δουλεύουν μια χαρά” να μην το προσπερνάμε έτσι…

όχι τίποτα άλλο, αλλά το να παραποιούμε πράγματα κατ’ εξακουοιυθηση έχει καταντήσει κουραστικό…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Και επισημάνω ότι το σωστό είναι ο κάθε ένας να λέει αν του χρειάζονται παραπάνω από 8gb όχι να λέει "δεν χρειάζονται 8GB" γενικώς και αορίστως, το πόσα χρειάζεται κανείς το ξέρει ο ίδιος.

Έχω ThreadRipper με 128GB, το ότι τρέχει το mac κάποιους με 8GB δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που είπα πιο πάνω.

Αυτό είναι σωστό που γράφεις. Ο καθένας θα πρέπει να ξεχωρίζει τις δικές του ανάγκες από αυτές άλλου μέρους του καταναλωτικού κοινού.

Προφανώς και τα 8GB δεν είναι αρκετά γενικά. Δε θυμάμαι κανένα να το έγραψε αυτό, αλλά το δέχομαι χάριν επιχειρήματος. 

Το βασικότερο πρόβλημα, από ότι έχω δει είναι ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν και πότε απευθύνεσαι σε αυτούς ή γενικά. Πόσες φορές γράφω στα ποστ μου "για εμένα" ή "προσωπικά" ή "για τις δικές μου ανάγκες" και πολλοί απαντούν λες και το είπα γενικά και για όλους... Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα. Να το ξεκαθαρίσω αυτό.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

2 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

όπως και το να προσποιείται κανείς ότι αυτό που είπα ήταν ότι "δεν θα τρέχουν τα mac με 8 GB μνήμη"... και shitposting μπορείς να το πεις γιατί άλλο λέω και αλλού πάει την συζήτηση.

Υπάρχουν laptop με 2GB Ram που τρέχουν ακόμα. Αν έρθει κάποιος με laptop με 2GB μνήμη και προσπαθεί να με πείσει ότι δεν χρειάζονται παραπάνω από 2 είναι gaslighting

Ναι αλλά τα Mac με 8gb συνεχίζουν να δουλεύουν μια χαρά, αυτό δεν το λέω εγώ το λένε οι χρήστες τους… αυτό είναι που σου διαφεύγει εσκεμμένα…

Νομίζω τα πράγματα είναι απλά. 
Το κάθε επιπλέον feature είναι ευπρόσδεκτο. Δεν θα πω ότι τα 8 GB RAM είναι καλύτερα από 16GB στο Mac. Στην χειρότερη να είναι αχρείαστο. Αντίστοιχα τα 120 hz panel είναι καλύτερα από 60 Hz αν το καταλαβαίνεις. Στην χειρότερη αν θες και δεν σου κάνει διαφορά το γυρνάς 60 Hz .

Από εκεί και πέρα προφανώς και η Apple θέλει να διαφοροποιήσει τα pro μοντέλα από τα απλά και να σε βάζει στο μόνιμο +200$ για κάθε upgrade. Μέχρι το iPhone 15 είχαν διαφορά ακόμα και τα pro με τα pro max στην κάμερα. Δεν μπορείς όμως να της πεις πως και τι προϊόντα θα βγάλει.
Στο τέλος της ημέρας ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αν θες παίρνεις iPhone, αν δεν σου κάνει παίρνεις κάτι άλλο. 

• Like 1

2 minutes ago, AtiX said:

Καλό είναι όταν διαβάζουμε το “θα συνεχίζουν να δουλεύουν μια χαρά” να μην το προσπερνάμε έτσι…

όχι τίποτα άλλο, αλλά το να παραποιούμε πράγματα κατ’ εξακουοιυθηση έχει καταντήσει κουραστικό…

Δεν βγάζεις νόημα καθόλου, εγώ απαντάω στα σχόλια όλως που έχουν ριχτεί να μας πείσουν ότι τα 60Hz είναι αρκετά και κανένας δεν καταλαβαίνει την διαφορά.

Το ίδιο με τα mac που όλοι λέγανε ότι φτάνουν τα 8GB και δεν χρειάζονται παραπάνω.

Άλλα λέμε άλλα απαντάς. Δεν είπα πουθενά ότι θα σταματήσουν να δουλεύουν ή ότι δεν θα "συνεχίσουν να δουλεύουν μια χαρά".

...πιωμένος ήρθες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Αυτό είναι σωστό που γράφεις. Ο καθένας θα πρέπει να ξεχωρίζει τις δικές του ανάγκες από αυτές άλλου μέρους του καταναλωτικού κοινού.

Προφανώς και τα 8GB δεν είναι αρκετά γενικά. Δε θυμάμαι κανένα να το έγραψε αυτό, αλλά το δέχομαι χάριν επιχειρήματος. 

Το βασικότερο πρόβλημα, από ότι έχω δει είναι ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν και πότε απευθύνεσαι σε αυτούς ή γενικά. Πόσες φορές γράφω στα ποστ μου "για εμένα" ή "προσωπικά" ή "για τις δικές μου ανάγκες" και πολλοί απαντούν λες και το είπα γενικά και για όλους... Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα. Να το ξεκαθαρίσω αυτό.

Φιλε μου, υπάρχουν έλα τόσες χιλιάδες χρήστες Mac που δουλεύουν με 8gb ram… 

Δεν βγάζεις νόημα καθόλου, εγώ απαντάω στα σχόλια όλως που έχουν ριχτεί να μας πείσουν ότι τα 60Hz είναι αρκετά και κανένας δεν καταλαβαίνει την διαφορά.

Το ίδιο με τα mac που όλοι λέγανε ότι φτάνουν τα 8GB και δεν χρειάζονται παραπάνω.

Άλλα λέμε άλλα απαντάς. Δεν είπα πουθενά ότι θα σταματήσουν να δουλεύουν ή ότι δεν θα "συνεχίσουν να δουλεύουν μια χαρά".

...πιωμένος ήρθες?

Οχι άλλα πραγματικά ελάχιστοι καταλαβαίνουν την διαφορά των 120hz σε ένα iPhone…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, AtiX said:

Υπάρχουν έλα τόσες χιξιαδες χρηστες Mac που δουλεύουν με 8gb ram…

EXACTLY... και λέω ότι υπάρχουν άτομα που τρέχουν ακόμα windows XP... φαντάσου να έρχονται εδώ πέρα οι δεινόσαυροι των λειτουργικών και να προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν χρειάζεται να κάνεις αναβάθμιση από XP σε κάτι πιο καινούργιο.

...κάπως έτσι μοιάζουν οι απολογητές των specs προηγούμενης δεκαετίας γιατί αυτά τους δίνει η εταιρία από την οποία αγοράζουν ως fan boys αγνοώντας την πρόοδο της τεχνολογίας.

Το ότι κάποιος μπορεί με ΧΡ, ή με 60Hz ή με 8GB Ram είναι δικό του θέμα, μην προσπαθεί να πει στους υπόλοιπους ότι "δεν το χρειάζεσαι"... γιατί εγώ τα χρειάζομαι προσωπικά.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2

3 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Το ίδιο και κάποιος με mac με 8GB μνήμη που προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι πάνω από 8 δεν χρειάζονται.

Αν συμβεί αυτό έχεις δίκιο.

Έχω κατακρίνει και ο ίδιος την φράση τα "8GB δικά μας είναι 16Gb στα Windows". Δεν είναι σωστή, αλλά δεν είναι και τελείως λάθος, μιας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να επαληθευτεί. Σε κάθε περίπτωση είναι παραπλανητική.

Αν σου πουν ότι δε χρειάζεσαι, σήμερα, πάνω από 8Gb για δουλειά γραφείου, τότε έχουν κατά ένα μεγάλο μέρος δίκιο. Κάνω δουλειά γραφείου και παρόλο που το μηχάνημά μου είναι 16Gb δεν έχω δει πάνω από 50% χρήση RAM. Αν κάποια στιγμή πήγε και λίγο παραπάνω δεν το κατάλαβα, αλλά εξακολουθώ να θεωρώ ότι τα 8GB κάνουν για απλή χρήση. Ειδικά σε Mac, που δουλεύει καλύτερα τη διαχείριση της RAM από Windows.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Tlykog said:

Αν συμβεί αυτό έχεις δίκιο.

Έχω κατακρίνει και ο ίδιος την φράση τα "8GB δικά μας είναι 16Gb στα Windows". Δεν είναι σωστή, αλλά δεν είναι και τελείως λάθος, μιας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να επαληθευτεί. Σε κάθε περίπτωση είναι παραπλανητική.

Αν σου πουν ότι δε χρειάζεσαι, σήμερα, πάνω από 8Gb για δουλειά γραφείου, τότε έχουν κατά ένα μεγάλο μέρος δίκιο. Κάνω δουλειά γραφείου και παρόλο που το μηχάνημά μου είναι 16Gb δεν έχω δει πάνω από 50% χρήση RAM. Αν κάποια στιγμή πήγε και λίγο παραπάνω δεν το κατάλαβα, αλλά εξακολουθώ να θεωρώ ότι τα 8GB κάνουν για απλή χρήση. Ειδικά σε Mac, που δουλεύει καλύτερα τη διαχείριση της RAM από Windows.

Ωραία εγώ όμως που έβαλα 128GB δεν τα έβαλα για να τα βλέπω, αν κάποιος σερφάρει στο διαδίκτυο δεν χρειάζεται καν mac, παίρνει και mini pc με 100 ευρώ.

Αυτό που αναφέρω είναι ότι κάποιοι πήραν την περίπτωσή τους και προσπαθούν να την κάνουν industry standard.

Το ότι κάποιος κάνει δουλειά γραφείου στυλ λογιστηρίου με 8GB ραμ δεν σημαίνει κάτι για τον γενικό πληθυσμό ή γενικώς για τα specs.

Το ίδιο γίνεται και με κάποιους που εργάζονται με linux ή εξ' αποστάσεως σε ghost pc

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

EXACTLY... και λέω ότι υπάρχουν άτομα που τρέχουν ακόμα windows XP... φαντάσου να έρχονται εδώ πέρα οι δεινόσαυροι των λειτουργικών και να προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν χρειάζεται να κάνεις αναβάθμιση από XP σε κάτι πιο καινούργιο.

Το ότι κάποιος μπορεί με ΧΡ, ή με 60Hz ή με 8GB Ram είναι δικό του θέμα, μην προσπαθεί να πει στους υπόλοιπους ότι "δεν το χρειάζεσαι"... γιατί εγώ τα χρειάζομαι προσωπικά.

Γιατί βάζεις άκυρα επιχειρήματα? Γιατί αντί για ΧΡ δεν λες windows 10 που είναι και πιο αντιπροσωπευτικό? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...