Chris_BMW Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 4 ώρες πριν, SeaLion είπε Όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι πολύ πιο σημαντική η αύξηση της RAM για πιο αποδοτικό multitasking Αδερφέ χρησιμοποιούμε i phone σαν οικογένεια (εγώ και η γυναίκα μου ) από εποχή 4s.. Πέρσι της πήρα το 14pro max αναβάθμιση από 12 pro που είχε πρωτύτερα. Οταν άρχισε να το χρησιμοποιεί την ρώτησα η οθόνη πως σου φαίνεται ; Μου λέει είναι πολύ μεγάλη δεν με βολεύει 🤣 της λέω αυτό το τηλέφωνο έχει 120hz οθόνη και είναι πιο ομαλή και η κύλιση και γενικά . Μου λέει εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά! Ξέρεις όμως για πιο λόγο με ρώτησε κάτι όσον αφορά το τηλέφωνο ;;; ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΟΘΟΝΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ e radio !!! Αυτό είναι πρόβλημα για το 99% των χρηστών και όχι τα 120Hz που όπως είπες και εσύ χαμπάρι δεν θα το πάρουν οι περισσότεροι . Υ.Γ το γράφω γιατί σίγουρα θα πεταχτεί κάποιος έξυπνος δεν έχω ενεργοποιημένο το «παύση σε background» 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, SeaLion είπε Ωραία και μπράβο που το καταλαβαίνεις εσύ αυτό, αλλά γιατί δεν καταλαβαίνεις πως για την πλειοψηφία ΔΕΝ είναι προφανές, πρέπει να τους πιάσεις από το χεράκι και να τους εξηγήσεις τι παίζει και ποια είναι η διαφορά αν δεν ξέρουν από specs οθονών. Ειδικά όταν μιλάμε για μικρές οθόνες. Δεν είναι το ίδιο σε μια οθόνη υπολογιστή που θα δουλεύεις όλη μέρα και στο κινητό που θα το πιάσεις για λιγότερη ώρα - εκτός αν δουλεύεις στο κινητό, πάσο. Σαν selling point ΔΕΝ είναι όσο σημαντικό νομίζετε και σίγουρα η Apple θα το έχει λάβει υπόψη αυτό και το καθυστερεί όσο την παίρνει για τα κινητά που θα της φέρουν μικρότερο κέρδος, δεν είναι rocket science. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι πολύ πιο σημαντική η αύξηση της RAM για πιο αποδοτικό multitasking από το πιο smooth scrolling, που στα iPhones είναι smooth από το 2008. Α καλά πάμε.....Σαν selling point δεν είναι σημαντικό κλαίω......Όχι οτι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και έχει βουίξει το internet.....Ακόμα και τα πολύ ουδέτερα και αντικειμενικά site πλέον δεν μπορούν να γράφουν ανοησίες προς υπεράσπιση της apple... 17 ώρες πριν, Tlykog είπε Όχι ρε συ. Μια χαρά καταλαβαίνω πως δουλεύει. Δεν είπα ότι πέφτει κατά τη διάρκεια της κίνησης. Στο iphone δεν ξέρω ακριβώς πότε και πως χρησιμοποιείται ακριβώς, μιας και η Apple δεν έχει δώσει λεπτομέρειες. Απλά το έχει σετάρει και δουλεύει. Ξέρω ότι στο android κάποιες εφαρμογές δεν το εκμεταλλεύονται/χρησιμοποιούν σωστά και τρέχουν στα 60Hz ακόμα και σήμερα. Άρα σε αυτές δε θα δεις καμία διαφορά ή ακόμα και παιχνίδια. Κάνω λάθος; Επιπλέον σε εφαρμογές όπως πχ Netflix τα άνω των 60 είναι απλή σπατάλη ενέργειας, μιας και το βασικό περιεχόμενο τρέχει στα 24-30fps. Δεν ξέρω το android τί κάνει εκεί... Δες εδώ: Αν η διαφορά για εσένα είναι η μέρα με τη νύχτα, τότε χαλάλι η επιπλέον κατανάλωση. Για εμένα πραγματικά είναι ασήμαντη στην πράξη. Να σημειώσω ότι είδα το βίντεο σε οθόνη 180Hz. Μιας και βλέπω πως είσαι ο μόνος που μπορεί κανείς να κάνει κουβέντα απο το σχεδόν ghetto. Αρχικά τα 120hz ήταν δυνατό selling point για να ξεχωρίζει απλές απο pro συσκευές. Ram - cpu σε Apple θα δείς διαφορά μόνο σε benchmark.Aλλά μέχρι πρότινος είχε και το ίδιο cpu... Οπότε τα hz της οθόνης , ο έξτρα φακός μαζί με το μεγάλο μέγεθος/μπαταρία ''κουβαλούσαν'' ή δικαιολογούσαν να δώσεις άλλα 400-500€. Ναι σε εφαρμογές που το περιεχόμενο είναι λίγα fps όπως σωστά έγραψες netflix θα το ρίξει καθώς δεν είναι σύνηθες ταινία να είναι ακόμα και 60fps. Εγώ μιλάω όμως για το πιο απλό πράγμα το να κάνεις navigate menu , άνοιξε κλείσε εφαρμογές.Ε τα 60 μου κάθονται άσχημα.Μπορεί αν κάτσω πάλι 1 μήνα να δουλεύω 60ρι κινητό να αρχίσει να συνηθίζει το μάτι.Αυτή τη στιγμή όμως μου είναι δυσάρεστο. Δεν νομίζω για να γλιτώσεις 5-10% και αν , να έχεις κλειδώσει τα Hz. Η επιλογή είναι Settings -Accessibility - Motion - Limit Frame Rate. Αν δεν το έχεις κάνει κάνε το μόνο και μόνο για να μου πείς πως σου φάνηκε....... Είναι απογοητευτικό να προσπαθούν τόσα άτομα να βγάλουν το άσπρο μαύρο.Αν ήταν κάτι που έκανε η Samsung θα είχε βουίξει ο κόσμος.Δεν θα τολμούσε άλλη εταιρία να βγάλει συσκευή 900€ με 60hz. Δεν δέχομαι το είναι smooth το UI της apple.Χρησημποιώ τα τελευταία 12 χρόνια.Ναι smooth αλλά μην το παρατραβάμε..Έχω ζηλέψει πολλές android συσκευές απλά τώρα έχω συνηθήσει δύσκολα θα αλλάξω. Αν και ακόμα και εδώ δεν φαίνεται καλά και πάλι μιλάμε για κάτι εμφανές. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από Chocobo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 8 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Chocobo είπε Α καλά πάμε.....Σαν selling point δεν είναι σημαντικό κλαίω......Όχι οτι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και έχει βουίξει το internet.....Ακόμα και τα πολύ ουδέτερα και αντικειμενικά site πλέον δεν μπορούν να γράφουν ανοησίες προς υπεράσπιση της apple... Μιας και βλέπω πως είσαι ο μόνος που μπορεί κανείς να κάνει κουβέντα απο το σχεδόν ghetto. Αρχικά τα 120hz ήταν δυνατό selling point για να ξεχωρίζει απλές απο pro συσκευές. Ram - cpu σε Apple θα δείς διαφορά μόνο σε benchmark.Aλλά μέχρι πρότινος είχε και το ίδιο cpu... Οπότε τα hz της οθόνης , ο έξτρα φακός μαζί με το μεγάλο μέγεθος/μπαταρία ''κουβαλούσαν'' ή δικαιολογούσαν να δώσεις άλλα 400-500€. Ναι σε εφαρμογές που το περιεχόμενο είναι λίγα fps όπως σωστά έγραψες netflix θα το ρίξει καθώς δεν είναι σύνηθες ταινία να είναι ακόμα και 60fps. Εγώ μιλάω όμως για το πιο απλό πράγμα το να κάνεις navigate menu , άνοιξε κλείσε εφαρμογές.Ε τα 60 μου κάθονται άσχημα.Μπορεί αν κάτσω πάλι 1 μήνα να δουλεύω 60ρι κινητό να αρχίσει να συνηθίζει το μάτι.Αυτή τη στιγμή όμως μου είναι δυσάρεστο. Δεν νομίζω για να γλιτώσεις 5-10% και αν , να έχεις κλειδώσει τα Hz. Η επιλογή είναι Settings -Accessibility - Motion - Limit Frame Rate. Αν δεν το έχεις κάνει κάνε το μόνο και μόνο για να μου πείς πως σου φάνηκε....... Είναι απογοητευτικό να προσπαθούν τόσα άτομα να βγάλουν το άσπρο μαύρο.Αν ήταν κάτι που έκανε η Samsung θα είχε βουίξει ο κόσμος.Δεν θα τολμούσε άλλη εταιρία να βγάλει συσκευή 900€ με 60hz. Δεν δέχομαι το είναι smooth το UI της apple.Χρησημποιώ τα τελευταία 12 χρόνια.Ναι smooth αλλά μην το παρατραβάμε..Έχω ζηλέψει πολλές android συσκευές απλά τώρα έχω συνηθήσει δύσκολα θα αλλάξω. Αν και ακόμα και εδώ δεν φαίνεται καλά και πάλι μιλάμε για κάτι εμφανές. Μην τρελαίνεσαι. Όλα τα παιδιά εδώ είναι καλά (και εσύ φυσικά). Το ότι διαφωνούμε δε σημαίνει ότι το κάνουμε με δόλο. Πολλές φορές έχω κουβεντιάσει και μαζί σου και με άλλους. Ακόμα και αν διαφωνήσω έντονα με κάποιον αν γράψει πχ σε άλλο θέμα κάτι σωστό θα του κάνω like χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν το παίρνω προσωπικά και δε με πειράζει να έχω άδικο. Στο θέμα: προφανώς, όπως έχω ξαναγράψει, δεν είναι το ίδιο τα 60 με τα 120Hz. Το λειτουργικό είναι απίστευτα smooth και τα 60Hz μοιάζουν πολύ όμορφα. Πολύ πιο όμορφα από όσα android έχω δει στα 60Hz. Στο ipad pro Μ1, που χρησιμοποιούσα για χρόνια, τα 60 με τα 120Hz είχαν διαφορά αισθητή στην μπαταρία. Όχι μόνο 5-10%. Ήταν πρακτικά, με τη δική μου χρήση, περίπου 1-1,5 ώρα παραπάνω SOT. Το οποίο είχε μεγαλύτερη σημασία για εμένα. Ποτέ δεν έδωσα τόση σημασία στην ανανέωση της οθόνης. Απλά άνοιγα τη συσκυευή, έκανα τη δουλειά μου και τέλος. Ίσως γι αυτό δεν είχα πρόβλημα. Εννοείται ότι όπου μου δίνεται η δυνατότητα, χωρίς να χάνω κάτι, προτιμώ τα 120Ηz και πάνω. Αυτό συνήθως σε συσκευές που είναι στην πρίζα. Στις φορητές, που δουλεύω με μπαταρία, προτιμώ αυτονομία πάνω από το ρυθμό ανανέωσης. Δες το και λίγο αντίστροφα. Στο S22 η Samsung τόλμησε να βάλει 120Hz, ολοι διαμαρτύρονταν για την κακή μπαταρία. Λογικό. Φορητη συσκευή είναι. Δίκιο είχαν. Στο Ultra είχε περισσότερο νόημα, λόγω μεγάλης μπαταρίας. Για να μη σε κουράζω: θα συμφωνήσω ότι τα 120 με τα 60 έχουν διαφορά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Το αν η οθόνη είναι ξεκούραστη ή όχι είναι κάτι διαφορετικό από την ανανέωση, αυτό βάλτο λίγο σαν παράμετρο στη συζήτηση. Η κίνηση είναι θέμα συνήθεια, όπως πολύ σωστά έγραψες. Το ότι το κινητό στοιχίζει τόσα χρήματα σημαίνει ότι θα μπορούσε να το έχει σαν επιλογή, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν το έχει off by default λίγοι θα το αναζητήσουν και δεν ξέρω και πόσο πρακτικό νόημα έχει σε συσκευές που δεν έχουν μεγάλες μπαταρίες. Η δική μου γνώμη είναι σε φορητές συσκευές μία βασικότατη παράμετρος είναι η αυτονομία και οτιδήποτε (πέρα από τις λειτουργίες που χρειάζομαι) μειώνει τη διάσκειά της είναι σπατάλη. Καλύτερα να είχαν 1-60Hz adaptive. Εξαιρετικά χρήσιμο θα ήταν και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνουν. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από Tlykog 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. Σάββατο στις 11:33 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:33 πμ Στις 8/11/2024 στις 10:16 ΠΜ, Tlykog είπε Μην τρελαίνεσαι. Όλα τα παιδιά εδώ είναι καλά (και εσύ φυσικά). Το ότι διαφωνούμε δε σημαίνει ότι το κάνουμε με δόλο. Πολλές φορές έχω κουβεντιάσει και μαζί σου και με άλλους. Ακόμα και αν διαφωνήσω έντονα με κάποιον αν γράψει πχ σε άλλο θέμα κάτι σωστό θα του κάνω like χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν το παίρνω προσωπικά και δε με πειράζει να έχω άδικο. Στο θέμα: προφανώς, όπως έχω ξαναγράψει, δεν είναι το ίδιο τα 60 με τα 120Hz. Το λειτουργικό είναι απίστευτα smooth και τα 60Hz μοιάζουν πολύ όμορφα. Πολύ πιο όμορφα από όσα android έχω δει στα 60Hz. Στο ipad pro Μ1, που χρησιμοποιούσα για χρόνια, τα 60 με τα 120Hz είχαν διαφορά αισθητή στην μπαταρία. Όχι μόνο 5-10%. Ήταν πρακτικά, με τη δική μου χρήση, περίπου 1-1,5 ώρα παραπάνω SOT. Το οποίο είχε μεγαλύτερη σημασία για εμένα. Ποτέ δεν έδωσα τόση σημασία στην ανανέωση της οθόνης. Απλά άνοιγα τη συσκυευή, έκανα τη δουλειά μου και τέλος. Ίσως γι αυτό δεν είχα πρόβλημα. Εννοείται ότι όπου μου δίνεται η δυνατότητα, χωρίς να χάνω κάτι, προτιμώ τα 120Ηz και πάνω. Αυτό συνήθως σε συσκευές που είναι στην πρίζα. Στις φορητές, που δουλεύω με μπαταρία, προτιμώ αυτονομία πάνω από το ρυθμό ανανέωσης. Δες το και λίγο αντίστροφα. Στο S22 η Samsung τόλμησε να βάλει 120Hz, ολοι διαμαρτύρονταν για την κακή μπαταρία. Λογικό. Φορητη συσκευή είναι. Δίκιο είχαν. Στο Ultra είχε περισσότερο νόημα, λόγω μεγάλης μπαταρίας. Για να μη σε κουράζω: θα συμφωνήσω ότι τα 120 με τα 60 έχουν διαφορά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Το αν η οθόνη είναι ξεκούραστη ή όχι είναι κάτι διαφορετικό από την ανανέωση, αυτό βάλτο λίγο σαν παράμετρο στη συζήτηση. Η κίνηση είναι θέμα συνήθεια, όπως πολύ σωστά έγραψες. Το ότι το κινητό στοιχίζει τόσα χρήματα σημαίνει ότι θα μπορούσε να το έχει σαν επιλογή, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν το έχει off by default λίγοι θα το αναζητήσουν και δεν ξέρω και πόσο πρακτικό νόημα έχει σε συσκευές που δεν έχουν μεγάλες μπαταρίες. Η δική μου γνώμη είναι σε φορητές συσκευές μία βασικότατη παράμετρος είναι η αυτονομία και οτιδήποτε (πέρα από τις λειτουργίες που χρειάζομαι) μειώνει τη διάσκειά της είναι σπατάλη. Καλύτερα να είχαν 1-60Hz adaptive. Εξαιρετικά χρήσιμο θα ήταν και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνουν. Εννοείται πως δεν το παίρνω προσωπικά και ίσα ίσα που και με τον @Chris_BMW αλλά και τον @AtiX νομίζω έχουμε συμφωνήσει 100 φορές και απλά διαφωνούμε 1 , ίσως πιο παθιασμένα στη διαφωνία αλλά τι να κάνουμε , είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας. Όσον αφορα το λειτουργικό ναι η apple έχει κάνει καλή δουλειά με το animation και κρύβει σε ενα βαθμό τα 60.Σε ένα βαθμό βέβαια.Αν θυμάσαι και σε άλλα θέματα το έχω γράψει πολλές φορές πως το επόμενο μου iphone θα είνα μόνο όταν βγάλει και απλά μοντέλα με 120hz, δεν αποφάσισα τώρα απλά να έρθω σε κόντρα με τα σχόλια άλλων.Αυτό που γράφω το στηρίζω καιρό τώρα.Εγώ έχω μείνει με 13pro max διότι ιδεολογικά πλέον αρνούμαι να δώσω πάνω απο 1κ οπότε περιμένω την απλή σειρά να δώσει τουλάχιστον 120hz. Όσον αφορά το ipad m1 δεν ήξερα πως έχει τόσο μεγάλη διαφορά μπαταρίας καθώς εγώ έχω απλό ipad.Στο κινητό πάντως όταν τέσταρα το limit frame rate δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά αυτονομίας.Όπως κάθε βράδυ το κινητό μπαίνει στην πρίζα και μερικές σπάνιες φορές και κατά τη διάρκεια της ημέρας μια μικρή φόρτιση.Δέχομαι όμως αυτό που γράφεις για το ipad καθώς δεν γνωρίζω απο πρώτο χέρι. Όπως εικόνα δεν έχω για S22 , δεν έχω android για προσωπική χρήση πάνω απο δεκαετία.Το λίγο που έχω δει απο συναδέλφους φίλους κλπ , μερικά είναι υπέροχα , όπως το s24 ultra που πήρε φίλος πρόσφατα και το δούλεψα λίγο.Προσωπικά πάντως θα επέλεγα την καλύτερη εμπειρία οθόνης απο μπαταρία. Τέλος , δεν ξέρω γιατί ή αν υπάρχουν adaptive 60hz panels.Στα κινητά/tablet βλέπω χρήση , σε οτιδήποτε είναι σε πρίζα όχι προφανώς. Γενικά θεωρώ πως πλέον στη πλειοψηφία όλοι φορτίζουμε μια φορά το βράδυ.Ακόμα και με 50% να πας για ύπνο θα το βάλεις για φόρτιση.Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να βγάλουν πάνελ με αυτή τη λειτουργία ακόμα και αν κέρδιζαν 15% αυτονομία.Το θέμα της αυτονομίας γενικά φαίνεται να έχει μπει σε 2η μοίρα με την περισσότερη προσοχή να έχει στραφεί στο fast charging. Απο τη στιγμή που όλοι(η πλειοψηφία έστω)θέλουν μεγαλύτερες συσκευές και λεπτότερες , ελαφρύτερες είναι δύσκολο να δώσεις και αυτονομία ταυτόχρονα.Οπότε δίνεις γρήγορη φόρτιση και καθάρισες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeaLion Δημοσ. Δευτέρα στις 03:02 πμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 03:02 πμ Στις 8/11/2024 στις 8:27 ΠΜ, Chocobo είπε Όχι οτι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και έχει βουίξει το internet..... Για τα 120Hz? Εντάξει φίλε, έγινε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. Δευτέρα στις 01:43 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 01:43 μμ 10 ώρες πριν, SeaLion είπε Για τα 120Hz? Εντάξει φίλε, έγινε... Αρνητής πραγματικότητας ο SeaLion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. Τετάρτη στις 10:58 πμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 10:58 πμ Στις 11/11/2024 στις 1:43 ΜΜ, Chocobo είπε Αρνητής πραγματικότητας ο SeaLion Πάντως η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή το smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις είναι το απλό iphone 15… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. Τετάρτη στις 01:10 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 01:10 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mtifosi είπε Πάντως η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή το smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις είναι το απλό iphone 15… Το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα εκτός αν εννοείς πως ο κόσμος το προτιμά επειδή έχει 60hz.....Ή αν εννοείς πως δεν αξίζει αρκετά για να δώσουν επιπλέον χρήματα. Πάμε να τα δούμε ένα ένα. Για να έχει 120hz κοστίζει 300-500€ παραπάνω , δεν επηρεάζει κάπου ας πούμε την επιλογή ? Ο μέσος χρήστης θέλει το φτηνότερο Iphone...δεν έχει σημασία αν είναι μια πατάτα , αρκεί που θα είναι iphone. Πόσοι γονείς απο σας έχουν ακούσει παιδί παράδειγμα να ζητά κάτι άλλο πέραν iphone ? Πρίν 2 βδομάδες φίλος αναγκάστηκε να πάρει iphone 13 απλό στην κόρη επειδή ήθελε ντε και καλά iphone χωρίς να την ενδιαφέρει τίποτα άλλο ή το ποιο μοντέλο είναι. Όσοι έχουν χρήμα και δεν ενδιαφέρονται να γλιτώσουν 300-500 πάνε εννοείται χωρίς σκέψη σε pro max. Οπότε το παράδειγμα σου είναι πεντελώς άσχετο καθώς πρέπει να κοιτάμε δημογραφικά ποιος επιλέγει τι και όχι αθροιστικά. Εννοείται πως το φτηνότερο θα πουλήσει περισσότερο γιατί απευθύνεται σε μεγαλύτερη μάζα. Το να θεωρούμε πως πουλάει περισσότερο επειδή του λείπουν features είναι ανοησία. Επίσης εδώ βλέπω να διαφωνούν με τον ισχυρισμό σου https://www.macrumors.com/2024/05/02/cirp-iphone-15-vs-14-sales-q1/ όπως και εδώ https://www.techradar.com/phones/iphone/iphone-15-sales-figures-show-the-pro-models-have-become-the-default Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:33 μμ από Chocobo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. Τετάρτη στις 03:31 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 03:31 μμ 2 ώρες πριν, Chocobo είπε Το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα εκτός αν εννοείς πως ο κόσμος το προτιμά επειδή έχει 60hz.....Ή αν εννοείς πως δεν αξίζει αρκετά για να δώσουν επιπλέον χρήματα. Πάμε να τα δούμε ένα ένα. Για να έχει 120hz κοστίζει 300-500€ παραπάνω , δεν επηρεάζει κάπου ας πούμε την επιλογή ? Ο μέσος χρήστης θέλει το φτηνότερο Iphone...δεν έχει σημασία αν είναι μια πατάτα , αρκεί που θα είναι iphone. Πόσοι γονείς απο σας έχουν ακούσει παιδί παράδειγμα να ζητά κάτι άλλο πέραν iphone ? Πρίν 2 βδομάδες φίλος αναγκάστηκε να πάρει iphone 13 απλό στην κόρη επειδή ήθελε ντε και καλά iphone χωρίς να την ενδιαφέρει τίποτα άλλο ή το ποιο μοντέλο είναι. Όσοι έχουν χρήμα και δεν ενδιαφέρονται να γλιτώσουν 300-500 πάνε εννοείται χωρίς σκέψη σε pro max. Οπότε το παράδειγμα σου είναι πεντελώς άσχετο καθώς πρέπει να κοιτάμε δημογραφικά ποιος επιλέγει τι και όχι αθροιστικά. Εννοείται πως το φτηνότερο θα πουλήσει περισσότερο γιατί απευθύνεται σε μεγαλύτερη μάζα. Το να θεωρούμε πως πουλάει περισσότερο επειδή του λείπουν features είναι ανοησία. Επίσης εδώ βλέπω να διαφωνούν με τον ισχυρισμό σου https://www.macrumors.com/2024/05/02/cirp-iphone-15-vs-14-sales-q1/ όπως και εδώ https://www.techradar.com/phones/iphone/iphone-15-sales-figures-show-the-pro-models-have-become-the-default Αυτά που λες ειναι η απόδειξη πως τα 120hz δεν είναι selling point γιατί εκτός των άλλων το iphone 15 μόνο φθηνό δεν το λες . Ακόμα και τώρα το 16 πουλάει καλύτερα από τα pro επομένως selling point στα iphone είναι η τιμή και όχι τα 120hz. Και δεν λέω πως δεν είναι καλοδεχούμενα να τα έχεις απλα αυτή είναι η πραγματικότητα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. Τετάρτη στις 06:06 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 06:06 μμ 2 ώρες πριν, mtifosi είπε Αυτά που λες ειναι η απόδειξη πως τα 120hz δεν είναι selling point γιατί εκτός των άλλων το iphone 15 μόνο φθηνό δεν το λες . Ακόμα και τώρα το 16 πουλάει καλύτερα από τα pro επομένως selling point στα iphone είναι η τιμή και όχι τα 120hz. Και δεν λέω πως δεν είναι καλοδεχούμενα να τα έχεις απλα αυτή είναι η πραγματικότητα . Αν είχες κάνει τον κόπο να δείς τα link ή έστω να διαβάσεις δεν θα χρειαζόταν καν να απαντήσεις. O ένας εκ τον δυο συνδέσμων δείχνει πως οι πωλήσεις pro-pro max έναντι απλού και plus στην 15 σειρά είναι 50-50 άρα καταρρίπτει τα λεγόμενα σου. Για την 16 σειρά που κυκλοφόρησε πριν ούτε καλά 2 μήνες δεν υπάρχουν νούμερα και ακόμα δεν βλέπω το link που σου ζήτησα , παρά μόνο δικά σου συμπεράσματα.Ακόμα και , λέμε εαν υπάρχει κάπου καποια έρευνα μιλάμε για λιγότερο απο 2 μήνες οπότε είναι αστείο. 2 άρθρα που βρήκα λένε για εξάντληση αποθεμάτων pro max. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mtifosi Δημοσ. Τετάρτη στις 06:49 μμ Share Δημοσ. Τετάρτη στις 06:49 μμ 38 λεπτά πριν, Chocobo είπε Αν είχες κάνει τον κόπο να δείς τα link ή έστω να διαβάσεις δεν θα χρειαζόταν καν να απαντήσεις. O ένας εκ τον δυο συνδέσμων δείχνει πως οι πωλήσεις pro-pro max έναντι απλού και plus στην 15 σειρά είναι 50-50 άρα καταρρίπτει τα λεγόμενα σου. Για την 16 σειρά που κυκλοφόρησε πριν ούτε καλά 2 μήνες δεν υπάρχουν νούμερα και ακόμα δεν βλέπω το link που σου ζήτησα , παρά μόνο δικά σου συμπεράσματα.Ακόμα και , λέμε εαν υπάρχει κάπου καποια έρευνα μιλάμε για λιγότερο απο 2 μήνες οπότε είναι αστείο. 2 άρθρα που βρήκα λένε για εξάντληση αποθεμάτων pro max. Μια χαρα το ειδα οτι ειναι 50-50, αν ηταν selling point θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον 70-30. Και μην μου πεις πως το 15-plus ειναι φθηνο.... https://www.gsmarena.com/iphone_15_is_the_bestselling_smartphone_in_q3_2024_worldwide-news-65240.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. πριν από 22 ώρες Share Δημοσ. πριν από 22 ώρες Το διαβάσαμε και αυτό, selling point τα 120hz και όχι ο καλύτερος επεξεργαστής, η καλύτερη κάμερα σε φωτογραφίες και βίντεο (ProRAW, Telephoto, Spatial κλπ), τα pro χαρακτηριστικά σε software, η μεγαλύτερη μπαταρία, ακόμα και η titanium κατασκευή… σε λίγο θα ξεχάσουμε και τα βασικά εδώ μέσα… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα