Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

https://www.bestprice.gr/item/2159919913/apple-iphone-16-128gb.html

795 λιανικη και αν αγοραζεις με τιμολογιο οπως εγω λογαριασετα να δεις ποσο βγαινει...

Κάτι δεν μου αρέσει στις τιμές των τριών φθηνότερων καταστημάτων… παίζει να είναι και παραπληροφόρηση και να βγάζουν τιμές στο best χωρίς ΦΠΑ…

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κάτι δεν μου αρέσει στις τιμές των τριών φθηνότερων καταστημάτων… παίζει να είναι και παραπληροφόρηση και να βγάζουν τιμές στο best χωρίς ΦΠΑ…

Στο Bestprice, όσον αφορά κινητά και tablets, έχω δει τρεις βασικές κατηγορίες καταστημάτων:

α) Αυτά που το δίνουν σε χαμηλή τιμή, αλλά δεν υποστηρίζουν έκδοση τιμολογίου, γιατί πιθανον να μην είναι νόμιμα αγορασμένα και από το ίδιο το κατάστημα με τιμολόγιο...

β) Αυτά που μόλις πεις ότι θέλεις τιμολόγιο σου αλλάζουν την τιμή προς τα πάνω ή γράφουν ότι η τιμή λιανικής είναι αυτή σε προσφορά και μόλις πεις ότι θέλεις τιμολόγιο σου γράφουν μία τιμή, όπου η αφαίρεση του ΦΠΑ σου βγάζει υψηλότερη τιμή ακόμα και από αυτή της λιανικής. Αυτό γίνεται γιατί κάνουν ότι και αυτά στην περίπτωση α), αλλά έχουν και κάποια νόμιμα κομμάτια, όπου τα δίνουν στην κανονική τιμή.

γ) Αυτά που σου λένε ότι αν θέλεις τιμολόγιο θα περιμένεις 15 ημέρες ελάχιστο και θα περάσεις μέσω μια γραφειοκρατικής δοκιμασίας, χωρίς λόγο, που θα σε κρατήσει απασχολημένο το διάστημα αυτό. Αυτοί είναι ότι και η περίπτωση β), αλλά δεν έχουν stock και θα στο παραγγέιλουν ΑΝ το βρουν σε λογική τιμή ή απλά θέλουν να περιορίζουν την μαζική πώληση με τιμολόγιο, οπότες απλά καθυστερούν τις διαδικασίες για να έχουν χαμηλές αποκλήσεις... Εσύ βέβαια θα το προπληρώσεις από την πρώτη μέρα παραγγελίας.

Αν υπάρχει κάποιο κατάστημα φυσιολογικό, δε μου έχει τύχει. Πιθανόν γιατί αυτά έχουν και τιμές παρόμοιες με του skroutz.gr, οπότε δε με ενδιέφερε. Τα περισσότερα πιστεύω ότι είναι παραεισαγωγές από ebay ή κάτι τέτοιο. Πάντως νόμιμα δεν είναι... Αυτό πιστεύω.

Πχ στο iphone 16,το πρώτο κατάστημα ανήκει στην κατηγορία β) που ανέφερα. Το δεύτερο στην α) κατηγορία, το τρίτο στη β) κτλ

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Στο Bestprice, όσον αφορά κινητά και tablets, έχω δει τρεις βασικές κατηγορίες καταστημάτων:

α) Αυτά που το δίνουν σε χαμηλή τιμή, αλλά δεν υποστηρίζουν έκδοση τιμολογίου, γιατί πιθανον να μην είναι νόμιμα αγορασμένα και από το ίδιο το κατάστημα με τιμολόγιο...

β) Αυτά που μόλις πεις ότι θέλεις τιμολόγιο σου αλλάζουν την τιμή προς τα πάνω ή γράφουν ότι η τιμή λιανικής είναι αυτή σε προσφορά και μόλις πεις ότι θέλεις τιμολόγιο σου γράφουν μία τιμή, όπου η αφαίρεση του ΦΠΑ σου βγάζει υψηλότερη τιμή ακόμα και από αυτή της λιανικής. Αυτό γίνεται γιατί κάνουν ότι και αυτά στην περίπτωση α), αλλά έχουν και κάποια νόμιμα κομμάτια, όπου τα δίνουν στην κανονική τιμή.

γ) Αυτά που σου λένε ότι αν θέλεις τιμολόγιο θα περιμένεις 15 ημέρες ελάχιστο και θα περάσεις μέσω μια γραφειοκρατικής δοκιμασίας, χωρίς λόγο, που θα σε κρατήσει απασχολημένο το διάστημα αυτό. Αυτοί είναι ότι και η περίπτωση β), αλλά δεν έχουν stock και θα στο παραγγέιλουν ΑΝ το βρουν σε λογική τιμή... Εσύ βέβαια θα το προπληρώσεις από την πρώτη μέρα παραγγελίας.

Αν υπάρχει κάποιο κατάστημα φυσιολογικό, δε μου έχει τύχει. Πιθανόν γιατί αυτά έχουν και τιμές παρόμοιες με του skroutz.gr, οπότε δε με ενδιέφερε. Τα περισσότερα πιστεύω ότι είναι παραεισαγωγές από ebay ή κάτι τέτοιο. Πάντως νόμιμα δεν είναι... Αυτό πιστεύω.

Πχ στο iphone 16,το πρώτο κατάστημα ανήκει στην κατηγορία β) που ανέφερα. Το δεύτερο στην α) κατηγορία, το τρίτο στη β) κτλ

Απο τον πρωτο τον mr-mobile εχω αγορασει και ειναι μια χαρα, στην πρωτη τιμη σου λεει 976.04 κανει αποφορολογηση και βγαινει 787.13 με τιμολογιο.

Στην δευτερη τιμη λιανικης σου λεει απο 976.04 εχει 795.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Απο τον πρωτο τον mr-mobile εχω αγορασει και ειναι μια χαρα, στην πρωτη τιμη σου λεει 976.04 κανει αποφορολογηση και βγαινει 787.13 με τιμολογιο.

Αυτό λέω. Γιατί με τιμολόγιο άλλη τιμή, η κανονική, και με απόδειξη άλλη τιμή;

Γιατί τα τιμολόγια διασταυρώνονται μέσω mydata, οπότε θα πρέπει σε περίπτωση ελέγχου από εφορία, να παρουσιάσει και το τιμολόγιο αγοράς. Οι πωλήσεις λιανικής είναι απρόσωπες και δε διασταυρώνονται. Οπότε παράνομη εισαγωγή -> πώληση λιανικη, νόμιμη εισαγωγή -> πώληση με τιμολόγιο. 

Εννοείται ότι σε περίπτωση ενδελεχούς ελέγχου θα τους ξετινάξουν ακόμα και έτσι, αλλά τουλάχιστον δεν φαίνεται με την πρώτη ματια.

Πιθανόν δεν έχουν καν τα κομμάτια λιανικής στο κατάστημα ή σε επίσημη αποθήκη...

Απλά μετά τον πρώτο χρόνο, αν πας για εγγύηση, ξέρεις τί θα πάρεις... Παρόλο που δικαιούσαι 2 έτη, βάσει νομοθεσίας ΕΕ.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Δεν βγαίνουν τα κουκιά….

Αν το πουλάει με απόδειξη 795 σημαίνει ότι το αγόρασε 640 ευρώ καθαρή τιμή και το πουλάει χωρίς κέρδος… 

Δεν ξέρω σε κάποια χώρα το 16 να πουλιέται σε τόσο χαμηλή τιμή ώστε να σε συμφέρει όχι μόνο να κάνεις εισαγωγή αλλά να το πουλήσεις και χωρίς κέρδος…

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν βγαίνουν τα κουκιά….

Αν το πουλάει με απόδειξη 795 σημαίνει ότι το αγόρασε 640 ευρώ καθαρή τιμή και το πουλάει χωρίς κέρδος… 

Δεν ξέρω σε κάποια χώρα το 16 να πουλιέται σε τόσο χαμηλή τιμή ώστε να σε συμφέρει όχι μόνο να κάνεις εισαγωγή αλλά να το πουλήσεις και χωρίς κέρδος…

Κάπου βρίσκουν, τα λαμόγια, χαμηλές τιμές. Είχα και κάτι γνωστούς στην Πάτρα που μου είχαν πει να μου φέρουν ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ το iphone 15 pro στα 750€, όταν η κανονική τιμή του ήταν περίπου 1250€... Φυσικά δεν το πήρα.

Ένα άλλο που υποψιάζομαι είναι ότι κόβουν αποδείξεις που δεν περνάνε στην εφορία και απλά υπάρχουν...

Από τη στιγμή που δε διασταυρώνονται, όλα γίνονται...

Όταν κόβεις τιμολόγιο, το τιμολόγιο αυτό δηλώνεται στο mydata από τον πωλητή ΚΑΙ τον αγοραστή, οπότε ο πωλητής θα πρέπει να το δηλώσει, αλλιώς όταν το δηλώσει ο αγοραστής θα υπάρχει πρόβλημα. Στα λιανικά δεν δηλώνονται από τον αγοραστή, άρα μπορεί να μην το δηλώσει και ο πωλητής... 

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Αυτό λέω. Γιατί με τιμολόγιο άλλη τιμή, η κανονική, και με απόδειξη άλλη τιμή;

Γιατί τα τιμολόγια διαστευρώνονται μέσω mydata, οπότε θα πρέπει σε περίπτωση ελέγχου από εφορία, να παρουσιάσει και το τιμολόγιο αγοράς. Οι πωλήσεις λιανικής είναι απρόσωπες και δε διασταυρώνονται. Οπότε παράνομη εισαγωγή -> πώληση λιανικη, νόμιμη εισαγωγή -> πώληση με τιμολόγιο. 

Πιθανόν δεν έχουν καν τα κομμάτια λιανικής στο κατάστημα ή σε επίσημη αποθήκη...

H αρχικη τιμη ειναι ιδια αποφορολογηση κανει στην πρωτη και μια μικρη στρογγυλοποιηση προς τα πανω στην δευτερη της λιανικης.

Τα υπολοιπα ειναι ολα εικασιες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

H αρχικη τιμη ειναι ιδια αποφορολογηση κανει στην πρωτη και μια μικρη στρογγυλοποιηση προς τα πανω στην δευτερη της λιανικης.

Τα υπολοιπα ειναι ολα εικασιες...

Προφανώς και κάποια από αυτά που γράφω είναι εικασίες. Δεν ξέρω τί λαμογιά κάνουν, αλλά ξέρω ότι κάνουν. Λογιστής είμαι με δικό μου γραφείο. οι εικασίες μου έχουν λογική βάση.

Αν πας νόμιμα, τότε ο καταναλωτής πληρώνει κανονικά τον ΦΠΑ. Πως γίνεται, αν τον πληρώνει, να του κάνουν έκπτωση σχεδόν 24%; Δεν έχουν τόσα περιθώρια κέρδους.

Άρα το μόνο που μπορεί να συμβαίνει είναι αυτό που εικάζω: στη λιανική δεν δηλώνεται η νόμιμη πώληση, έτσι γλυτώνουν τον ΦΠΑ και μπορούν να δίνουν σε αυτή την τιμή.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Προφανώς και κάποια από αυτά που γράφω είναι εικασίες. Δεν ξέρω τί λαμιγιά κάνουν, αλλά ξέρω ότι κάνουν. Λογιστής είμαι με δικό μου γραφείο.

Αν πας νόμιμα, τότε ο καταναλωτής πληρώνει κανονικά τον ΦΠΑ. Πως γίνεται, αν τον πληρώνει, να του κάνουν έκπτωση σχεδόν 24%; Δεν έχουν τόσα περιθώρια κέρδους.

Άρα το μόνο που μπορεί να συμβαίνει είναι αυτό που εικάζω: στη λιανική δεν δηλώνεται η νόμιμη πώληση, έτσι γλυτώνουν τον ΦΠΑ και μπορούν να δίνουν σε αυτή την τιμή.

Στο ξαναειπα εχω ψωνισει και ολα ηταν μια χαρα, αυτο που με ενδιαφερει ως καταναλωτη ειναι να παρω την τιμη που γραφει στο site στα @ρχιδια μου πως τo κανει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Στο ξαναειπα εχω ψωνισει και ολα ηταν μια χαρα, αυτο που με ενδιαφερει ως καταναλωτη ειναι να παρω την τιμη που γραφει στο site στα @ρχιδια μου πως τo κανει...

Είπα εγώ ότι δε στο στέλνουν; Αν ναι, τότε κάνε παράθεση, αλλιώς σταμάτα να απαντάς σε πράγματα που δεν γράφω.

Αν το κάνουν με τον τρόπο που λέω, το κινητό είναι πρακτικά "αόρατο". Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι τον δεύτερο χρόνο, που  δεν έχει εγγύηση της Apple, πιθανότατα θα κάνουν τα κορόιδα... Γιατί, αφού ο δεύτερος χρόνος καλύπτεται από το κατάστημα θα πρέπει να κάνουν σύμβαση με εξωτερικό συνεργάτη service. Το έξοδο θα πρέπει να επιμεριστεί σε μία τιμή, που είναι ήδη με χαμηλό κέρδος... Σιγά μην το κάνουν... Μπορεί σε κάποιο φθηνό κινέζικο να σε καλύψουν, αλλά σε ακριβή συσκευή, κατά πάσα πιθανοτητα θα κάνουν το κορόιδο.

Εκτός αυτού σου απάντησα το πως το καταφέρνουν και το δίνουν σε χαμηλή τιμή. Δεν είναι απατεώνες πχ στον Γερμανό ή στο Κοτσόβολο, που το δίνουν σε αυτές τις τιμές που το δίνουν, απλά ακολουθούν τη νόμιμη οδο.

Εμένα, σαν επαγγελματία, με συμφέρει να το πάρω από ένα μεγάλο κατάστημα, ώστε να έχω support, με την αποφορολόγιση μου βγάνει σε χαμηλή τιμή και μπορώ να το βάλω στα έξοδά μου, οπότε να γλυτώσω και φόρο και να μου βγει ακόμα χαμηλότερα από αυτό.

Αυτό ισχύει για κάθε επαγγελματία υποκείμενο σε ΦΠΑ και γενικότερα για κάθε επαγγελματία, αφού, ακόμα και αν δεν αποδίδει ΦΠΑ, μπαίνει όλο το ποσό στα έξοδα και αφαιρείται ο φόρος από το σύνολο. Σε εταιρείες με κέρδη πάνω από 40.000€ γλυτώνεις το 44% της καθαρής αξίας του κινητού σε φόρο ή της συνολικής αξίας αν δεν είσαι υποκείμενος ΦΠΑ.

Δηλαδή μία εταιρεία υποκείμενη σε ΦΠΑ, αν θέλει να αγοράσει 980€ κινητό πληρώνει:

980/1,24 = 790,32€

βάζοντάς το στα έξοδα, αν έχει πάνω από 40.000€, γλυτώνει το 44% σε φόρο, δηλαδή:

790,32*44/100 =  347,74€, άρα του βγάνει τελικά:

790,32 - 347,74€ = 442,58€.

Αν δεν έχει ΦΠΑ, τότε, με τους ίδιους όρους, γλυτώνει:

980*44/100 = 431,20€, άρα η συσκευή του κοστίζει:

980 - 431,20 = 548,80€

Γιατί να το πάρεις λιανική; Αυτό που γράφω δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στην Ελλάδα...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Είπα εγώ ότι δε στο στέλνουν;

Αν το κάνουν με τον τρόπο που λέω, το κινητό είναι πρακτικά "αόρατο". Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι τον δεύτερο χρόνο, που  δεν έχει εγγύηση της Apple, πιθανότατα θα κάνουν τα κορόιδα...

Εκτός αυτού σου απάντησα το πως το καταφέρνουν και το δίνουν σε χαμηλή τιμή. Δεν είναι απατεώνες πχ στον Γερμανό ή στο Κοτσόβολο, που το δίνουν σε αυτές τις τιμές, απλά ακολουθούν τη νόμιμη οδο.

Εμένα, σαν επαγγελματία, με συμφέρει να το πάρω από ένα μεγάλο κατάστημα, ώστε να έχω support, με την αποφορολόγιση μου βγάνει σε χαμηλή τιμή και μπορώ να το βάλω στα έξοδά μου, οπότε να γλυτώσω και φόρο και να μου βγει ακόμα χαμηλότερα από αυτό.

Αυτό ισχύει για κάθε επαγγελματία υποκείμενο σε ΦΠΑ και γενικότερα για κάθε επαγγελματία, αφού, ακόμα και αν δεν αποδίδει ΦΠΑ, μπαίνει όλο το ποσό στα έξοδα και αφαιρείται ο φόρος από το σύνολο. Σε εταιρείες με κέρδη πάνω από 40.000€ γλυτώνεις το 44% της καθαρής αξίας του κινητού σε φόρο ή της συνολικής αξίας αν δεν είσαι υποκείμενος ΦΠΑ.

Δηλαδή μία εταιρεία υποκείμενη σε ΦΠΑ, αν θέλει να αγοράσει 980€ κινητό πληρώνει:

980/1,24 = 790,32€

βάζοντάς το στα έξοδα, αν έχει πάνω από 40.000€, γλυτώνει το 44% σε φόρο, δηλαδή:

790,32*44/100 =  347,74€, άρα του βγάνει τελικά:

790,32 - 347,74€ = 442,58€.

Αν δεν έχει ΦΠΑ, τότε, με τους ίδιους όρους, γλυτώνει:

980*445/100 = 431,20€, 'αρα η συσκευή του κοστίζει:

980 - 431,20 = 548,80€

Γιατί να το πάρει λιανική; Αυτό που γράφω δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις...

Τι εγραψα στο πρωτο μηνυμα μου σημερα για τα τιμολογια, διαβαζεις τι γραφω η κανεις μονολογο... αυτο που μας ενδιαφερει εδω ειναι η λιανικη(δεν ειναι ολοι επαγγελματιες) που ηταν και η πρωτη μου παραθεση σημερα στον χρηστη dhm21911...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Τι εγραψα στο πρωτο μηνυμα μου σημερα για τα τιμολογια, διαβαζεις τι γραφω η κανεις μονολογο... αυτο που μας ενδιαφερει εδω ειναι η λιανικη(δεν ειναι ολοι επαγγελματιες) που ηταν και η πρωτη μου παραθεση σημερα στον χρηστη dhm21911...

Εσύ διαβάζεις τί γράφω ή απλά απαντάς; Εδώ:

21 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Αν το κάνουν με τον τρόπο που λέω, το κινητό είναι πρακτικά "αόρατο". Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι τον δεύτερο χρόνο, που  δεν έχει εγγύηση της Apple, πιθανότατα θα κάνουν τα κορόιδα... Γιατί, αφού ο δεύτερος χρόνος καλύπτεται από το κατάστημα θα πρέπει να κάνουν σύμβαση με εξωτερικό συνεργάτη service. Το έξοδο θα πρέπει να επιμεριστεί σε μία τιμή, που είναι ήδη με χαμηλό κέρδος... Σιγά μην το κάνουν... Μπορεί σε κάποιο φθηνό κινέζικο να σε καλύψουν, αλλά σε ακριβή συσκευή, κατά πάσα πιθανοτητα θα κάνουν το κορόιδο.

Εδώ μιλάω για τα λιανικά. Ξέρω ότι το τροποποίησα στη συνέχεια, αλλά το έχω κάνει 1-2 λεπτά αφότου έγραψα αυτό που παραθέτεις. Είναι εδώ και ώρα έτσι.

Παρόλα αυτά απάντησα και για το τιμολόγιο, μιας και είπες ότι εσύ αγοράζεις με τιμολόγιο:

2 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

https://www.bestprice.gr/item/2159919913/apple-iphone-16-128gb.html

795 λιανικη και αν αγοραζεις με τιμολογιο οπως εγω λογαριασετα να δεις ποσο βγαινει...

Που ακριβώς κάνω μονόλογο;

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Εσύ διαβάζεις τί γράφω ή απλά απαντάς; Εδώ:

Εδώ μιλάω για τα λιανικά. Ξέρω ότι το τροποποίησα στη συνέχεια, αλλά το έχω κάνει 1-2 λεπτά αφότου έγραψα αυτό που παραθέτεις. Είναι εδώ και ώρα έτσι.

Παρόλα αυτά απάντησα και για το τιμολόγιο, μιας και είπες ότι εσύ αγοράζεις με τιμολόγιο:

Που ακριβώς κάνω μονόλογο;

Παλι εικασιες θα κανουμε με τα κατα πασα πιθανοτητα και λοιπα, ανακυκλωνεις τα ιδια και βαρεθηκα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Παλι εικασιες θα κανουμε με τα κατα πασα πιθανοτητα και λοιπα, ανακυκλωνεις τα ιδια και βαρεθηκα...

Ξαναλέω: εικασίες με γνώση του τί γράφω, μιας και είμαι επαγγελματίας στο θέμα...

Δε μπορεί να γνωρίζω το πως κάποιος θα κάνει μία λαμογιά, αλλά ξέρω πολύ καλά πως να ξεχωρίσω μία...

Αγόρασε από όπου θες, αρκεί να μην κλάψεις μετά... 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...