Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες φέρουν την Apple να εξοπλίζει τα iPhone 17 με οθόνες 120Hz

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Από την άλλη διπλασιάστηκε η RAM στα Mac κι έμειναν ίδιες οι τιμές.

Γιατί λοιπόν να έχουμε αυτή απάθεια/αδιαφορία ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν ίδιες κι οι τιμές στα iPhone μετά την προσθήκη των 120hz? 

Εξάλλου δεν θα είναι ενεργοποιημένο με το στανιό, αν θέλει κάποιος μεγάλυτερη αυτονομία θα το απενεργοποιεί.

Μαζί σου. Δεν εναντιώνομαι, ούτε το θεωρώ άχρηστο. καλό είναι να υπαρχει, αλλά προσωπικά δε θα το χρησιμοποιήσω, γιατί το κινητό το έχω σαν λύση ανάγκης, όταν δεν έχω μαζί μου το tablet ή το laptop. Καθημερινά κουβαλάω και το tablet και το laptop σε τσάντα, οπότε προτιμώ την επιπλέον αυτονομία. μη σου πω ότι θα ήμουν πιο ικανοποιημένος αν μου έλεγαν ότι θα έχει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης από 1-60Hz για ακόμη καλύτερη αυτονομία...

Αυτά είναι γούστα βέβαια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
5 minutes ago, Tlykog said:

Μαζί σου. Δεν εναντιώνομαι, ούτε το θεωρώ άχρηστο. καλό είναι να υπαρχει, αλλά προσωπικά δε θα το χρησιμοποιήσω, γιατί το κινητό το έχω σαν λύση ανάγκης, όταν δεν έχω μαζί μου το tablet ή το laptop. Καθημερινά κουβαλάω και το tablet και το laptop σε τσάντα, οπότε προτιμώ την επιπλέον αυτονομία. μη σου πω ότι θα ήμουν πιο ικανοποιημένος αν μου έλεγαν ότι θα έχει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης από 1-60Hz για ακόμη καλύτερη αυτονομία...

Τότε δεν υπάρχει λόγος έμμεσης "υπεράσπισης". Από την στιγμή που δεν θα σου κοστίσει τίποτα, ούτε θα αποτρέψει μείωση τιμής (lol, 0 πιθανότητες), γιατί να αιτιολογούμε τη μη ύπαρξή του σε τόσο ακριβά κινητά? Ας υπάρχει κι ας μην το χρησιμοποιήσεις/ενεργοποιήσεις ποτέ.

Να πεις ότι δεν το είχε ούτε στα ακριβότερα Pro επειδή θεωρεί ότι ήταν πράγματι κάτι αρνητικό να το καταλάβω, αλλά να υπερασπίζομαστε την πολιτική της όταν το έχει στις ναυαρχίδες της σαν θετικό feature?

• Like 5

6 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Αδερφέ θα σου βάλω δίπλα δίπλα τρία τηλέφωνα όντας σε θήκη όλα της σειράς 15 το ένα εκ των τριών pro.

Σου έχω μια πρόταση και εσένα και σε όλους με την ίδια άποψη .

Ποντάρεις ένα πρασινακι πως θα βρεις το pro ??

Για να σε δω ..

γιατί έχω βαρεθει να διαβάζω για Xiaomi των 200€ με οθόνη 120hz..

Υ.Γ Στο κάνω και εύκολο γιατί αν στα έδινα ένα ένα στο χέρι ούτε με σφαίρες δεν το έβρισκες …

πάντα υπάρχει ο παράγοντας τύχη βέβαια ..

Ελάχιστοι θα το βρουν πραγματικά και αυτό γιατί ακόμα και τα 120Hz είναι μεταβλητά και δεν είναι πάντα ενεργά, οπότε σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και οι 120Hz οθόνες παίζουν στα 60Hz.

Πολλά είναι placebo effect.

Μου θυμίζει μία περίπτωση με ένα φίλο που επέμενε ότι μπορεί να δει με ευκολία τα pixels της οθόνης ενός κινητόυ, το 2015, ακόμα και στην Fhd οθόνη του κινητού του στις 4,5". Του έδειξα το iphone 6s, που είχα τότε, με ανάλυση οθόνης 750 x 1334 pixels και τον ρώτησα πόση ανάλυση πιστεύει ότι έχει και μου απάντησε 2Κ... Τί να πεις;... 

• Like 1
  • Thanks 1

8 minutes ago, Tlykog said:

Τόσα κουβαλάς κάθε μέρα, ε βάλε και ένα powerbank μέσα στην βαλίτσα για να μην έχεις θέμα με την αυτονομία 😅

• Thanks 1
  • Haha 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τότε δεν υπάρχει λόγος έμμεσης "υπεράσπισης". Από την στιγμή που δεν θα σου κοστίσει τίποτα, ούτε θα αποτρέψει μείωση τιμής (lol, 0 πιθανότητες), γιατί να αιτιολογούμε τη μη ύπαρξή του σε τόσο ακριβά κινητά? Ας υπάρχει κι ας μην το χρησιμοποιήσεις/ενεργοποιήσεις ποτέ.

Να πεις ότι δεν το είχε ούτε στα ακριβότερα Pro επειδή θεωρεί ότι ήταν πράγματι κάτι αρνητικό να το καταλάβω, αλλά να υπερασπίζομαστε την πολιτική της όταν το έχει στις ναυαρχίδες της σαν θετικό feature?

Δεν υπερασπίζομαι τίποτα. Γραφω εγώ και μιλάω για εμένα. Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο, αφού ανέφερα το δικό μου τρόπο χρήσης. Στη συνέχεια έγραψα ότι θα έπρεπε να υπάρχει σαν επιλογή, απλά γιατί το κινητό είναι ακριβό, όχι γιατί είναι απαραίτητα χρήσιμο.

Το ότι η Apple το χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τα Pro μοντέλα που είναι αδιάφορο. Το γράφω γιατί στα κινητά το θεωρώ περισσότερο gimmick από τη στιγμή που δεν προφέρει κάτι ουσιαστικό, πέρα από την αυξημένη κατανάλωση ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. Με το δικό μου τρόπο χρήσης, όπου κινητό = εργαλείο = φορητότητα = αυτονομία. Στα tablet έχει κάποιο νόημα γιατί μειώνει το lag της πένας, στα laptop έχει νόημα σε κάποιες εφαρμογές πχ σχεδίασης ή σε IDEs όπως το Visual Studio Code ή το JetBrains IntelliJ, όπου η κύλιση μεγάλου κώδικα σε οθόνη υψηλού ρυθμού ανανέωσης είναι πιο άνετη, ειδικά όταν δουλεύεις για πολλές ώρες, αλλά σε κινητό δε βρίσκω νόημα. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

4 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Τόσα κουβαλάς κάθε μέρα, ε βάλε και ένα powerbank μέσα στην βαλίτσα για να μην έχεις θέμα με την αυτονομία 😅

Έχω αλλάξει 3 τσάντες σε ένα χρόνο γιατί παθαινα αυχενικά... Προσπαθώ να βγάλω πράγματα από την τσάντα όχι να βάλω...😅

Επεξ/σία από Tlykog
  • Haha 1

• Super Moderators
6 minutes ago, Tlykog said:

Δεν υπερασπίζομαι τίποτα. Γραφω εγώ και μιλάω για εμένα. Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο, αφού ανέφερα το δικό μου τρόπο χρήσης. Στη συνέχεια έγραψα ότι θα έπρεπε να υπάρχει σαν επιλογή, απλά γιατί το κινητό είναι ακριβό, όχι γιατί είναι απαραίτητα χρήσιμο.

Το ότι η Apple το χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τα Pro μοντέλα που είναι αδιάφορο. Το γράφω γιατί στα κινητά το θεωρώ περισσότερο gimmick από τη στιγμή που δεν προφέρει κάτι ουσιαστικό, πέρα από την αυξημένη κατανάλωση ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. Με το δικό μου τρόπο χρήσης, όπου κινητό = εργαλείο = φορητότητα = αυτονομία. Στα tablet έχει κάποιο νόημα γιατί μειώνει το lag της πένας.

Δεν θα έπρεπε καν να γίνεται αυτή η κουβέντα. Έπρεπε όλοι να λέμε καιρός ήταν, έπρεπε να υπάρχει εξαρχής μαζί με τα Pro και τέλος.

• Like 6

1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Δεν θα έπρεπε καν να γίνεται αυτή η κουβέντα. Έπρεπε όλοι να λέμε καιρός ήταν, έπρεπε να υπάρχει εξαρχής μαζί με τα Pro και τέλος.

Όχι ακριβώς. Αν δε σου χρειάζεται, γιατί να πεις "καιρός ήταν, έπρεπε να υπάρχει εξαρχής μαζί με τα Pro και τέλος";

• Haha 1

• Super Moderators
1 minute ago, Tlykog said:

Όχι ακριβώς. Αν δε σου χρειάζεται, γιατί να πεις "καιρός ήταν, έπρεπε να υπάρχει εξαρχής μαζί με τα Pro και τέλος";

Γιατί δεν σου κοστίζει τίποτα το να υπάρχει, ούτε έχει κάτι αρνητικό για σένα και γιατί μπορεί να είναι χρήσιμο σε άλλους.

• Like 3

Μόλις τώρα, Thresh είπε

Γιατί δεν σου κοστίζει τίποτα το να υπάρχει και γιατί μπορεί να είναι χρήσιμο σε άλλους.

Πάντα κοστίζει και το "όλους" δεν περιλαμβάνει εμένα και προφανώς και άλλους.

Το λέω συνέχεια: λυπάμαι τον άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει σοβαρή δουλειά μέσω κινητού σε μία οθόνη πχ 6.1-6.2", όπως των iphone pro και non pro μοντέλων.

Πραγματικά ΠΟΤΕ δεν κατάφερα να κάνω δουλειά. Και παρόλη την ηλικία μου, των 40++, δεν έχω κανένα θέμα όρασης. Θέλω σωστό interface για να δουλέψω, οπότε ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης για μια συσκευή με τόσο μικρή οθόνη μου είναι άχρηστος και τον ανταλλάσω οποιοαδήποτε στιγμή με 60Hz και καλύτερη μπαταρία. Θα προτιμούσα μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης από 1-60Hz για ακόμη καλύτερη μπαταρία.     

• Like 1
  • Thanks 2

• Super Moderators
4 minutes ago, Tlykog said:

Πάντα κοστίζει 

Με τον διπλασιασμό της RAM στα Mac γιατί έμειναν ίδιες οι τιμές? Με την αύξηση RAM από 6 σε 8GB και στα non Pro iPhone 16? Με πόσες άλλες προσθήκες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια? 

• Like 1

Πάω Κώτσο, βλέπω τούμπανο Motorola g84 (😂), σκρολάρω, smooth as f@ck. Βούτυρο 2 κατοστάρικα κινητάκι. 

Πάω παραδίπλα στα fancy stands των νέων iphones, σκρολάρω το iphone 16, έχω ένα εφεδρικό Redmi note 7 με los21, παίζει να είναι πιο smooth. 

Οκ παιδιά, αγαπάω apple αλλά αυτό στο χωριό μου λέγεται μασκαριλίκι. 

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι καλύτερο μπαίνει, καλο ειναι. Και εγω πάντως αυτη τη "φασαρία" με τα 120 hz ποτέ δεν την κατάλαβα. Μηδαμινή διαφορά βλέπω στις περισσότερες συσκευές. Σχεδον πάντα το απενεργοποιώ για μεγαλύτερη αυτονομία. Η χρυσή τομή βέβαια είναι να το ρυθμίσεις ανα εφαρμογή. Αν καπου κατάλαβαινεις τη διαφορά αστω μονο εκει. Στο Android υπάρχουν σχετικές εφαρμογές. 

Βέβαια, καταλαβαίνω αυτο που κάποιος έγραψε πριν, οτι στα iphone η διαφορά ηταν μικρότερη απο 60 σε 120. Και είναι λογικό γιατί εχει καλύτερο cpu και είναι ποιο optimize. Ακόμα και στα android το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μάρκετινγκ (δεν λεω ότι δεν εχει καθόλου διαφορά). Ξέρετε τι κάνουν στα android? Οταν αλλάζεις απο 60 σε 120 hz δεν αλλαζει απλα αυτό, αλλά αλλάζουν και οι ρυθμίσεις του kernel. Ουσιαστικά το κινητό πάει λιγο ποιο γρήγορα ώστε μαζι με τα 120 hz να βλέπεις διαφορά ποιο εύκολα. 

Θυμάμαι χαρακτήριστικα ενα φίλο μου που ορκιζόταν οτι η διαφορά είναι μεγάλη και ειχε ενα φτηνό samsung. Και όντως στο κινητό του ήταν ποιο εμφανής η διαφορά όντως. Του δείχνω το δικό μου που είναι ρυθμισμένο απο εμενα, debloating κλπ, ποιο ακριβό κινητο και πολυ ποιο γρήγορα, fold 5 και του λέω βρες ποτε το έχω 60 και πότε 120. Δεν μπορουσε να το βρει. Ενω ένα galaxy s10 lite που ΔΕΝ ΕΧΕΙ 120 hz ρουταρισμενο ηταν ποιο smooth απο το δικο του στα 120.. Εντυπώσιαστηκε ειδικά οταν είδε το s10 lite. Δεν πίστευε ότι δεν ειναι 120hz. 

Με λιγα λογια τα 60 απ τα 120 hz ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν, trust me. Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ αποτέλεσμα, ετσι όπως το κανανε ουσιαστικά αυνξάνοντας την ταχύτητα του κινητού οταν το βάλεις στα 120 hz, το καταλαβαίνουν πόλοι αλλα δεν οφείλεται στα 120hz πραγματικά.. 

Αν το δεις σε αργη κίνηση, ναι υπάρχει διαφορά πάντα. Ελάχιστοι το "πιάνουν" real time. Υπάρχει κόσμος βέβαια που όντως το πιάνει. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 4

Ότι δίνουν από χαρακτηριστικά καλό είναι, δεν βλέπω κάποια αιτία να πρέπει να το λάβει κανείς στραβά. Το μόνο που χρειάζεται είναι και τρόπος να απενεργοποιηθεί για όποιον δεν το θέλει.
Εγώ είμαι της λογικής: καλύτερα να υπάρχει και ας μην το κάνω χρήση παρά να το έχω ανάγκη και να μην το έχω.

Όσο για τα κινητά με τα 200€...παίζει και το τι κάνει κανείς με αυτά. Εγώ πάντα είχα flagship όχι για μόστρα αλλά για ανάγκη-δουλειά, με κανένα android δεν μπόρεσα να έχω μια εμπειρία χρήσης χωρίς προβλήματα. Και θα πω το παράδειγμα που πάντα λέω σχετικά με την δική μου χρήση, οδηγούσα scooter, χωρίς βάση κινητού με το κινητό σε τσέπη στο μπουφάν της μηχανής. Με το android, σε flagship phone με google maps, όλο και κάπου θα lagάρε, κάπου κάτι θα πάθαινε με αποτέλεσμα να χάνω την σωστή έξοδο ή στροφή και να κάνω εξτρά χιλιόμετρα και κύκλους και να χάνω χρόνο και ότι άλλο χάνει κανείς σχετικά. Πήρα τότε ένα iPhone 11 το πιο απλό και το πρώτο μου μη flagship κινητό, με τα google maps και πάλι και δεν έχασα ποτέ έξοδο ή στροφή. Το τι δίνει το στρατόπεδο του android μετά από αυτήν την εμπειρία, μου είναι παγερά αδιάφορο όταν δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Και ναι, από τότε ως τώρα και κανονική μηχανή πήρα, βάση έβαλα και πήρα intercom κράνους αλλά δεν έχω σκοπό να δοκιμάσω ξανά την τύχη μου και 1000hz οθόνη να έχει και 512GB Ram να έχει.
Και αυτά τα λέει κάποιος που ήταν μέσα σε rooting και custom roms και γενικά ότι hack και tweak υπήρχε.
Χαίρομαι ότι υπάρχουν επιλογές στην αγορά για όλους μας και ότι δίνει ο ανταγωνισμός πολύ δυνατά χαρακτηριστικά, και ποιος δεν θα ήθελε να τα είχε όλα άλλωστε; Αλλά πάνω από τα tech specs και τα megapixels κτλ εγώ βάζω την εμπειρία χρήσης, της δικής μου εμπειρίας χρήσης και εδώ με κέρδισε το iOS, μπορεί να έχει περιορισμούς και να μην είναι το ιδεατό αλλά εκεί που το θέλω, δουλεύει και δουλεύει ΑΨΟΓΑ.

Υ.Γ. Άσχετα με το κινητό και το OS αυτού, παιδιά μην παίζετε με το κινητό ενώ οδηγείτε. Ως οδηγός μηχανής που έχω τα μάτια μου στο δρόμο και στα άλλα οχήματα και που δεν κάνω σφήνες και αποφεύγω να οδηγώ ενδιάμεσα από τα αυτοκίνητα όσο μπορώ, βλέπω τους περισσότερους οδηγούς αυτοκινήτου με ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στο κινητό και να πάνε ζιγκ ζαγκ στο δρόμο. Αν θέλετε να πάτε στον άλλο κόσμο, υπάρχουν γκρεμοί, μην παίρνετε και άλλους μαζί

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...